Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140318/ |
Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64 |
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140318/90920-N-2014.html |
<p class="kh_header"><b>Hajnówka: Dostawa warzyw, kiszonek i owoców</b><br> <b>Numer ogłoszenia: 90920 - 2014; data zamieszczenia: 18.03.2014</b><br> OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p> <p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p> <p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p> <p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p> <p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy w Hajnówce , ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, woj. podlaskie, tel. 0-85 6832007 w.120, 6832008, faks 0-85 6832978.</p> <ul class="kh_indent_1"> <li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul> <p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka Penitencjarna.</p> <p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p> <p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa warzyw, kiszonek i owoców.</p> <p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p> <p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, kiszonek i owoców z podziałem na części:Zadanie I - warzywa: 1. burak czerwony - 3800 kg 2. cebula - 6500 kg 3. czarna rzepa - 1500 kg 4. czosnek - 30 kg 5. kalafior - 350 kg 6. kapusta biała - 3500 kg 7. kapusta czerwona -1500 kg 8. kapusta pekińska - 800 kg 9. koper - 30 kg 10. marchew - 6900 kg 11.ogórek szklarniowy/gruntowy - 600 kg 12.pieczarki - 450 kg 13.pietruszka - 1200 kg 14.pomidor - 600 kg 15.por - 1000 kg 16. rzodkiewka - 50 kg 17. sałata - 150 kg 18. seler - 1500 kg 19. szczypior - 25 kg Zadanie II - Kiszonki: 1. Kapusta kiszona - 1800kg 2. Ogórek kiszony -1400kg Zadanie III- Ziemniaki: 1. Ziemniaki - 37000kgZadanie IV - Jabłka: 1. Jabłka -3000kg Podane ilości są ilościami max. w ciągu trwania umowy i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od aktualnej liczby osób osadzonych przebywających w jednostce penitencjarnej. Warzywa wymienione w zadaniu I oraz jabłka w okresie jesiennym i zimowym będą dostarczane 2 razy w miesiącu, natomiast w okresie letnim i wiosennym ze względu na możliwość krótszego czasu przechowywania cztery razy w miesiącu. Ziemniaki będą dostarczane do Magazynu Aresztu Śledczego nie częściej niż dwa razy w miesiącu w okresie letnim, a w okresie jesienno-zimowym nie częściej niż raz w miesiącu. Kiszonki będą dostarczane raz w miesiącu, częstotliwość dostaw będzie uzależniona od terminu przydatności wyrobu (im dłuższy termin przydatności tym dostawy będą realizowane w dłuższych odstępach czasowych). Wszystkie warzywa i ziemniaki powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. W okresie zimowym warzywa nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Warzywa będą dostarczane w opakowaniach jednorazowych nie przekraczających ciężaru brutto 25 kg. Kiszonki powinny być dostarczane w wiaderkach lub beczkach oznakowanych z podanym terminem przydatności. Jabłka o średnicy 6-8cm świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych(dopuszczalne gatunki: Jonagold, Gloster, Idared, Champion, Lobo itp.).</p> <p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 01.12.11.11-2, 01.12.11.13-6, 01.12.11.14-6, 01.12.11.00-2, 01.12.14.20-1, 01.12.14.10-8, 01.13.00.00-7, 01.12.11.12-9, 01.12.12.70-4, 01.12.12.60-1, 01.12.11.10-5, 01.12.12.40-5, 01.12.13.10-7, 01.12.13.00-4, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7, 15.31.00.00-4, 01.13.13.21-0.</p> <p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p> <p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br> <p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 14.04.2014.</p> <p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p> <p><b>III.1) WADIUM</b></p> <p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p> <p><b>III.2) ZALICZKI</b></p> <p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p> <ul class="kh_indent_1"> <li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p> </li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p> </li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p> </li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p> </li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p> </li></ul></li></ul> <p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p> <p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p> <p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p> <ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li> <li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li> </ul> <p class="bold">III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p> <ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;"> <li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li> </ul> <p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p> <p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p> <p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p> <p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1"> <li>1 - Cena - 5</li> <li>2 - Cena towaru po upuście - 95</li> </ul> <p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p> <p><b>IV.4.1)</b> <b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gof.pl<br> <b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Areszt Śledczy w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, sekretariat pokój 101 lub drogą elektroniczną as_hajnowka@sw.gov.pl.</p> <p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 02.04.2014 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, sekretariat pokój 101.</p> <p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p> <p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p> <p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p> <p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> WARZYWA.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, kiszonek i owoców z podziałem na części: Zadanie I - warzywa 1. burak czerwony - 3800 kg 2. cebula - 6500 kg 3. czarna rzepa - 1500 kg 4. czosnek - 30 kg 5. kalafior - 350 kg 6. kapusta biała - 3500 kg 7. kapusta czerwona - 1500 kg 8. kapusta pekińska - 800 kg 9. koper - 30 kg 10. marchew - 6900 kg 11.ogórek szklarniowy/gruntowy - 600 kg 12.pieczarki - 450 kg 13.pietruszka - 1200 kg 14.pomidor - 600 kg 15.por - 1000 kg 16. rzodkiewka -50 kg 17. sałata -150 kg 18. seler - 1500 kg 19. szczypior - 25 kg Podane ilości są ilościami max. w ciągu trwania umowy i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od aktualnej liczby osób osadzonych przebywających w jednostce penitencjarnej. Warzywa wymienione w zadaniu I oraz jabłka w okresie jesiennym i zimowym będą dostarczane 2 razy w miesiącu, natomiast w okresie letnim i wiosennym ze względu na możliwość krótszego czasu przechowywania cztery razy w miesiącu. Ziemniaki będą dostarczane do Magazynu Aresztu Śledczego nie częściej niż dwa razy w miesiącu w okresie letnim, a w okresie jesienno-zimowym nie częściej niż raz w miesiącu. Kiszonki będą dostarczane raz w miesiącu, częstotliwość dostaw będzie uzależniona od terminu przydatności wyrobu (im dłuższy termin przydatności tym dostawy będą realizowane w dłuższych odstępach czasowych). Wszystkie warzywa i ziemniaki powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. W okresie zimowym warzywa nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Warzywa będą dostarczane w opakowaniach jednorazowych nie przekraczających ciężaru brutto 25 kg.</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 01.12.11.11-2, 01.12.11.13-6, 01.12.11.14-6, 01.12.11.00-2, 01.12.14.20-1, 01.12.14.10-8, 01.13.00.00-7, 01.12.11.12-9, 01.12.12.70-4, 01.12.12.60-1, 01.12.11.10-5, 01.12.12.40-5, 01.12.11.00-2, 01.12.13.10-7, 01.12.13.00-4.</p></li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 14.04.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p> <ul class="kh_indent_1"> <li>1. Cena - 5</li> <li>2. Cena towaru po upuście - 95</li> </ul> </li> </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> KISZONKI.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest: 1. Kapusta kiszona - 1800kg 2. Ogórek kiszony -1400kg. Kiszonki powinny być dostarczane w wiaderkach lub beczkach oznakowanych z podanym terminem przydatności..</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.</p></li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 14.04.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p> <ul class="kh_indent_1"> <li>1. Cena - 5</li> <li>2. Cena towaru po upuście - 95</li> </ul> </li> </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> ZIEMNIAKI.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są ziemniaki - 37000kg. Ziemniaki będą dostarczane w opakowaniach jednorazowych nie przekraczających ciężaru brutto 25 kg do Magazynu Aresztu Śledczego nie częściej niż dwa razy w miesiącu w okresie letnim, a w okresie jesienno-zimowym nie częściej niż raz w miesiącu. Ziemniaki powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. W okresie zimowym warzywa nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia..</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.31.00.00-4.</p></li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 14.04.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p> <ul class="kh_indent_1"> <li>1. Cena - 5</li> <li>2. Cena towaru po upuście - 95</li> </ul> </li> </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> JABŁKA.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa jabłek w ilości 3000kg. Jabłka powinny być o średnicy 6-8cm świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych(dopuszczalne gatunki: Jonagold, Gloster, Idared, Champion, Lobo itp.). Jabłka w okresie jesiennym i zimowym będą dostarczane 2 razy w miesiącu, natomiast w okresie letnim i wiosennym ze względu na możliwość krótszego czasu przechowywania cztery razy w miesiącu, w skrzynkach lub innych opakowaniach których masa brutto nie przekracza 25kg..</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 01.13.13.21-0.</p></li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 14.04.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p> <ul class="kh_indent_1"> <li>1. Cena - 5</li> <li>2. Cena towaru po upuście - 95</li> </ul> </li> </ul><br>